Check

10 saker som jag kan checka av denna veckan. 

 

* Fått godkänt från App Store. Så i dagarna lanseras app:en.



* Blivit klar med veckans utkast för samarbeten.

 

* Varit i Stockholm och fotat klart för header & webshop.

 

* Beställt en ny tavla till vardagsrummet. Den är sååå fin, ni kommer få se den snart.

 

* Skruvat klart möbler till nya huset. Tänk att de alltid skickar med så många extra skruvar från IKEA 😉
Haha… Jag får alltid en & annan sådan över.

 

* Varit på en rolig dagstur med mina döttrar till Ullared. Hittade så mycket fint!

 

* Rensat förråd och garage ( igen ) man samlar på sig så mycket onödigt.

 

* Bokat in möte för pooloffert,vi har inte till hundra procent bestämt vilken sorts pool vi ska bygga.
Då är det alltid bra att träffa flera olika firmor.

 

* Vikt ikapp all tvätt som liksom hade svämmat över i hela vardagsrummet. Egentligen är det Jonathans ”syssla”
han både sköter tvätten & att vika in den. Men jag är en snäll fru och hjälper honom. Hehe..
( Anledningen till att jag är portad från tvättstugan är att jag krympt flera av hans dyyyyra tröjor ) 😉

 

* Skrivit ner massor av recept som jag ska prova. Dock är de flesta för grillen.
Så nu måste det inväntas lite uppehåll från regnet innan det kan funka.

 

 

Hej på ett tag.

0
7 kommentarer

Pepparstek

Här kommer ett litet tidsinställt inlägg medan jag är upptagen.

Och det är ett tips på god helgmiddag!

img_3279-2

Din oxfile gör du så här:
Ställ ugnen på 120-150 grader.
Putsa filen och krydda med 4 olika sorters peppar. ( Finns att köpa färdig kryddblandning i din butik )
Krydda på rejält och stek den sedan runt om i en stekpanna med smör. Lägg sedan in den i ugnen med termometer. Jag tycker oxfilen är perfekt runt 58 grader. Då tar jag ut den och lindar in den i grillfolie, låt den vila 10 minuter innan du skär upp den. Under tiden den vilar går den upp ytterligare några grader.

Serveras med potatisgratäng

Godaste pepparsåsen:

1 gul lök
1 msk smör
1 – 1/2 msk stött rose peppar
1 dl stek sky / eller 2 msk koncentrerad fond + vatten
4 dl grädde
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
Önskar man såsen lite tjockare, så red av med lite maizena

Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, fräs den hackade löken mjuk, men inte bränd.
Blanda ner fond, soja, vatten, grädde och rosepeppar. Låt sjuda i tio minuter.
Sila såsen, innan du häller upp den i en såsbringare.

0
Kommentera

Snabbfika

Hej fredag,

Och välkommen till helgen.
Nu står jag i köket och äter frukost och dricker en kopp kaffe, medan jag skriver en rad till dig.
Ska på intervju med en lokaltidning nu på morgonen. Och sedan blir det storhandling inför helgen.  Jag vet att ni uppskattar lätta tips och knep här.  Detta tyckte jag var bra, för alla är vi där någonstans att vi inte har hunnit baka något gott att bjuda på. Detta tips är speciellt när man får oväntat besök, så här enkelt kan man pimpa en köpekaka.


Det är inte speciellt svårt alls.
Lägg kakan på ett vackert tårtfat.
Spritsa ut rumsvarmt nutella och dekorera med körsbär eller jordgubbar.
Servera sedan med en klick lättvispad grädde.

Lätt som en plätt!

0
2 kommentarer

Smörgåsbakelser

God kväll på er!

Jag har så mycket recept på lager så jag undrar hur jag ska ha tid att renskriva och posta alla. Denna ville jag få ut till er idag så att ni kan bli inspirerade till helgen, ja kanske rent av till fredagsmyset. Smörgåsbakelser ( mini-smörgåstårtor ) Både festligt och vansinnigt gott. Du kan dekorera dem med det du gillar bäst. Jag tycker inte man ska snåla med toppingen, för det är den som gör hela bakelsen.

Smörgåsbakelser till fredagsmyset! Förresten bordskivan här i bakgrunden tillhör de nya utemöblerna vi beställt. 

Du behöver till 6 portioner
18 bitar formfranska / rostbröd

Grundfyllningen och runt bakelsen : 
5 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 – 1 dl majonäs

Fyllning nr 1 :
1 burk med leverpastej
1/2 dl gurkmix
ca : 2 dl av grundröran

Fyllning nummer 2 :
350 gram rökt skinka
ca: 2 dl av grundröran
ev. finhackad lök

Förslag på garnering:
krossade ostbågar, skinka, räkor, kokta ägg, stjärnfrukt, tomater, gurka, lök , sallad, citron, gurka, färska örter.osv

Gör så här ;

Skär bort kanterna på brödet , och rada upp på en skärbräda eller liknande.
Vispa grädden till grundfyllningen, när den bildar toppar vispar du i creme fraiche och majonäs också. Fyllning ett med leverpastej rör du ihop med 2 dl av grundfyllningen och gurkmix. Fördela sedan ut den på den understa delen. Ju mer fyllning , ju saftigare. Hacka sedan löken och strimla skinkan till fyllning nummer två som du också blandar ihop med grundröran – 2 dl – eller ev lite mer. Sist lägger du på locket och breder in varje smörgåsbakelse med grundröran, plastar och ställ kallt gärna över natten.

Sedan dekorerar du dem precis innan ni ska äta dem.

0
4 kommentarer

Pasta med tomatsås

Enkel måndagsmiddag när man vill äta en snabb och köttfri måltid.
Använder du en färdig sås på burk så går det supersnabbt. Vill du koka egen har du mitt recept HÄR


Det här behöver du till 4 personer:
pasta för 4
1 tomatsås på burk
riven parmesanost

Gör så här: 
Koka pastan al dente. Värm upp tomatsåsen i en kastrull och rör ner pastan.
Smaka av med salt och peppar och servera på fina tallrikar.
Riv över parmesan och servera.
Smaklig måltid.

0
2 kommentarer

Middag och nytt porslin

 Hej från ett grått och regnigt Växjö,

Än har sommaren inte bjudit på några stranddagar. Och väderprognosen ser inte så lovande ut för de kommande sju dagarna.
Men vi håller tummarna för att det blir varmare snart. Om inte så är jag inte helt främmande för att boka en resa till varmare breddgrader. Frisörbesöket tog en liten stund, så jag var inte hemma förrän runt halvtre. Naturligtvis vrååålhungrig eftersom jag inte åt någon lunch, så det var bara att sätta igång med middagen.

Kyckling, chilibea och potatisgratäng.

Helst hade jag velat grilla, men det ville inte vädret. Så jag fick steka på kycklingen istället.
En god sallad med fetaost och vattenmelon – somrigt & fräscht.

Dessa tallrikar köpte jag igår. Gillade färgen och storleken. Många tallrikar är FÖR stora tycker jag, så det är svårt att lägga upp maten bloggsnyggt. Men dessa blir perfekt och ”bloggi-disches”. Jag vet att ni är nyfikna på lite av prylarna jag köpte, och jag ska försöka uppdatera lite mer nästa vecka när vi får huset. Just nu står det mesta av inköpen bara inne i gästrummet och väntas på att få packas upp i Kalmar. Blir helt lycklig av att bara tänka på att vi får huset snart, det känns lite overkligt.

0
8 kommentarer

In på instagram

Gomorron bloggisar. 

Hoppas Ni fått en fin start denna torsdag!
Jag är precis på väg till min frisör för att fräscha upp min utväxt och klippa lite toppar.
Tänk att sista dagarna innan man ska dit så känns håret totalt hopplöst, så det är ett efterlängtat besök.
I allafall, jag har precis startat en tävling på Instagram : @jennysmatblogg

In och tävla om ett signerat X vetja

2 böcker tävlas ut, och jag signerar det som önskar ska skrivas i boken.
Kanske vill ni ha boken själv, eller ge bort den till svärmor.

0
4 kommentarer

Nya gardiner

Hej där,

Då vart vi hemkomna från ullared & det blågula varuhuset. Både med lättare plånböcker och massa nya saker hem.
Eftersom vi är där ett par gånger om året kan jag skryta med att vi faktiskt är klara & mätta på det efter en fyra timmar. Så även idag. Vi skulle handla lite nytt till nya huset och Thelma & Nomi ville hitta lite inredning till rummen och kika på kläder. Vi hade en jättehärlig dag, och inte mycket folk alls.

Jag fyndade nya gardiner som ni ser här nedan. 

Innan var jag ingen som gillade gardiner.
Men nu tycker jag att det ser mer ombonat ut. Tidigare hade vi blåa ( ni hittar dem HÄR ) vi gillade dem jättemycket… men nu ville vi ha lite ljusare.

En turkos prydnadskudde i samma tyg köpte jag också.
De passade ihop med några av våra tidigare blåa.

Så förutom shopping, fått upp nya gardinerna så har jag laga middag och övningskört med sonen.
Nu måste jag sätta mig och jobba igenom mailen, redigera bilder och renskriva recept.

Hoppas ni får en fortsatt fin kväll. Och tack för att ni lämnar ett avtryck bland kommentarerna,
Det blir så mycket roligare att kika förbi här 🙂

1
22 kommentarer

Mot Ullared


   Gomorron gomorron

Väckarklockan ringde tidigt idag, runt 06.00
Jag väntar på att töserna ska borsta tänderna och göra sig klara.
Jag har packat matsäck, och bryggt kaffe. Plockat fram de bästa promenadskorna, och förberett.
Så nu börjar snart vår lilla utflykt mot det stora varuhuset.
Häng med oss på instastorys, där uppdaterar jag hela dagen.

Kram

0
11 kommentarer

Tisdagskväll i småstaden

Tjingeling, 

Här närmar sig klockan halvsju, och vi har precis ätit en jättegod middag. Så gott att jag kommer ha matkoma i flera dagar faktiskt. Recept kommer alldeles snart. Just nu är Melvin på bio med en kompis, medan jag och tjejerna hamnade framför tv:n. De slötittar på någon serie och jag passar på att jobba det sista. I morgon har vi en inplanerad utflykt bara jag och döttrarna. Ni får följa med oss på instastorys för där kommer jag uppdatera hela dagen.
Någon som undrade hur många möbler jag hann skruva ihop idag? Ja, det vart noll närmare bestämt. Har inte funnits en minut över till något sådant idag.
Så nu sitter Jonathan i glasverandan och svär, skruvar & bläddrar fram och tillbaka bland 100-tals monteringsanvisningar istället hehe…

Trevlig kväll påer!

0
2 kommentarer