DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED JENNYS MATAPP
Godmorgon fina ni.
Taaaadaaaaa……
Idag kan jag stolt meddela att appen är klar! ❤ Ni är många som önskat, efterfrågat och undrat. Och från och med nu finns min matapp med mina recept tillgänglig på App Store , mina tekniker har jobbat med att få den lättöverskådlig, smart & funktionell.
Och jag är så glad & nöjd över resultatet! Nu kan ni lätt ta med ALLA mina recepten till sommarstugan, tjejmiddagen eller till knytiskalaset.
Allt på ett och samma ställe. ???????
Den heter JENNYS MATAPP klicka här för att komma till appen!
Jag var tvungen att uppdatera med denna bilden, för jag är stolt så in i norden! Tänk att appen ligger 1:a på APP STORE ( kanske bara för ett par timmar – men ändå ) Vad roligt att ni gillar den ❤
Appen utväxlas och uppdaterad ständigt så kom gärna med feedback & input !
Idag har vi haft en jättefin dag, och solen har lyst över Kalmar. Först hade vi besök av Jonathans bror Kim.
Han kom förbi på en liten brunch, och senare kom min systerdotter Fanny hit med sin kille. Vi grillade korv och fikade, jättetrevligt. När alla gäster åkt så tog vi en cykeltur, och jag fick låna Melvins cykel ( behöver verkligen köpa mig en ) kul att se lite mer av området. Men nu ska jag ska sätta mig och uppdatera recept till appen, alla recept från bloggen kommer alltså finnas i min app. Och till nästa uppdatering kommer den även att fungera till android. Och det tar tid att få med alla då jag har så där en nästan 5000 recept på bloggen 🙂
Hann kika in på vädret för kommande vecka. Och det ser ju inte jättesomrigt ut. Vart är sommarvärmen?
Just nu finns ingen resa i siktet för vår del, vi vill ju vara i huset och jobba med appen! Men hade det inte varit för det så hade jag gäääärna åkt till någon ö i grekland nu. Fast imorgon påbörjar vi renovering av vårt lilla hus på tomten, vi ska måla, lägga golv och byta fönster. Ni kan följa det mer på instastorys på instagram @jennysmatblogg
Vi var där för två år sedan och det är ju fantastiskt där.
Klart vatten, god mat och sooool!
Men vad är det mot den svenska sommaren med regn & kalla vindar 😉 Hehe.
Nej jag hoppas så att väderprognosen har fel och att vi får riktig värme snart.
Men för er som har möjlighet att ta en sista minuten så kan jag varmt rekommendera Grekland.
Eller för att få fler resetips eller läsa om våra resor så klicka er in HÄR
Det här behöver du för att göra 2 milkshake:
5 dl päronglass
2-3 dl mjölk
Toppa med vispad grädde
chokladsås
strössel
choklad
körsbär
Gör din milkshake så här: Mät upp alla ingredienser och häll ner i mixern & mixa till slät konsistens.
Eller om du inte har mixer går det lika bra att vispa med elvisp. Önskar du en lösare konsistens tillsätt mer mjölk, eller tjockare, tillsätt lite mer glass. Skvätt lite chokladsås på insidan av glaset innan du häller upp din milkshake. Toppa med grädde, chokladsås, strössel, choklad & körsbär
Servera genast i glas med sugrör.
Söndag it is! Och då är det veckomatsedel precis som vanligt.
Ursäkta att den blir lite sen idag, men jag satt upp och jobbade på vår mat-app till sent i natt. Eller snarare tidigt i morse, det är roligt men tidskrävande. Alla recepten ska ju läggas in, och detta sker manuellt. Till nästa uppdatering kommer det finnas fler funktioner och ännu fler recept. Roligt att ni gillar den ♥
Gör så här :
Blanda ihop alla ingredienser och ställ kallt i kylskåp en timma. Trä sedan cirka 15 stycken grillspett med färsen.
Grilla dem antingen i ugnen på 225 grader, eller på grillen ute – klara och servera genast.
Tips för att slippa att de fastnar i grillgallret – pensla det med matolja / olivolja.
* * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Muffinssemlor. Jag älskar allt med semlor, och tycker inte att man bara behöver äta den någon gång per år.
Det funkar alltid, och känns festligt.
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret & låt det svalna lite. Häll i filmjölken. Vispa ägg & socker vitt & pösigt. Blanda de torra ingredienserna, och vänd sedan ner det med äggsmeten. Rör försiktigt ner det smälta smöret + filmjölken. Skeda upp i 10 formar. jag ställer mina formar i ett muffinsjärn, för att de inte ska flyta ut. Fyll upp varje form 3/4 delar. Grädda i cirka 15-17 minuter, prova med sticka.
Låt muffinsen svalna helt. Under tiden kan du röra ihop fyllningen.
Ovispad grädde med mandelmassa, rör ihop till önskad konsistens. Vispa grädden luftig.
När muffinsen svalnat helt så skär du av som ett lock på toppen, fyll med mandelmassan. Och spritsa sedan ut grädden. På med locket och pudra över med massa florsocker.
Detta en en långform/ samma djupa som man har till spisen. Innermåttet i min är cirka 40 * 35 cm.Tycker du att det är mycket glasyr kan man minska- men jag vill ha mycket på mina långpannekakor
Det här behöver du :
6 st ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl vatten
Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper eller smörj och bröa.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt yttrligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.
Det här behöver du till 4 personer: färsk pasta
smör
1 finhackad schalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
200 gram rökt skinka
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
salt & svartpeppar
Garnering: hyvlad parmesan
Gör så här: Koka pastan enligt anvisningar på förpackning. Hetta upp en stekpanna med smör. Vänd ner den finhackade löken, vitlöken och den strimlade skinkan. Fräs tills det får en vacker färg
Vänd sedan ner crème fraîche & grädde och låt det sjuda ihop till en krämig sås.
Smaka av med salt & nymalen svartpeppar. Servera genast med pastan.
Godkväll där,
Vilken fantastisk sommardag vi haft idag. Hoppas solen lyst över er också. Jag vaknade tidigt och tassade upp med min kaffekopp. Lite frukost med havet som sällskap, inte alls tokigt.
Några hårda bröd med lite olika pålägg och grönsaker. Det är ingen hotellfrukost kanske, men rätt gott iallafall.
Resten av familjen vaknade strax där efter, och kom ut och gjorde mig sällskap. Nomi hann knappt äta upp frukosten innan hon började bada. Efter frukoststunden kom storasyster Mona på besök, med sin familj.
Vi skvallrade och drack kaffe på bryggan, medan barnen fikade på chokladmuffins och saft i skuggan.
Till middag planerade vi grillad pizza.
Detta är så gott! Blir precis som pizzerians med tunn krispig botten. Stort gilla på de´
Det är pizzastenen som den grillas på som gör att den blir så god. När pizzan var färdig så toppade vi med bearneisesås och varma pommes.
Galet gott! Sommartid kan vi grilla hur mycket som helst utan att tröttna.
Efter middagen tog Nomi, jag & Molly en långpromenad med Jonathan fixade i trädgården.
Nu ska jag städa undan i köket, och imorgon kommer lillasyster med familj hit. Mysigt!
Nu har nästan hela släkten varit och hälsat på oss.
Idag är det varmt! Underbart, men jag har gått in och satt mig en stund i köket, för lite skugga. Sådana här dagar är det viktigt att dricka mycket. Smoothies är både gott och mättande. Detta är Nomis favorit, och perfekt nu när skogarna kryllar av blåbär. För en nyttigare smoothie kan man skippa saften och välja en naturell yougurt.
Per glas behöver du till 2 glas:
4 dl vaniljyougurt
2 dl halvtinade blåbär
1 banan
2 msk med jordgubbssaft (outspädd)
( ev. mjölk )
Gör så här:
Häll i yougurten i en mixer tillsammans med bär och banan. Mixa slätt, smaka av med jordgubbssaft.
Tillsätt ev mjölk till önskad konsistens.
Idag blev det desto fler uppdateringar. Jag har hur mkt bilder & blogginlägg som helst på lager. Det är bara det att tiden ska räcka till. Som ni förstår så är det lite halvkaos här mitt i flytten. Kartonger överallt och tallrikar som är halvvägs inpackade, vet ju inte vart allt ska ta vägen än. Men jag plockade undan lite av köket så ni kunde få se en liten glimt.
Hur söt tomatplanta? URSÖÖÖT, om du frågar mig!
Det är alltså här jag står och lagar mat.
Tyckte det att gullig med krokarna över spisen, så man kan hänga lite köksredskap.
Lite storköks-känsla i detta lilla kök.
För fler bilder & filmer så finns jag på instagram @jennysmatblogg
Önskar er en riktigt trevlig kväll,
Hörs om en stund igen!
Eftermiddagen blev grå & regnig över Kalmar. Så vi struntade i att grilla och ställde oss inne och lagade mat istället. Så roligt det är att laga mat i ett ”nytt” kök, känner mig så pepp för att prova nya recept här. Men idag blev det en gammal vardagsklassiker nämligen stroganoff. Och det finns ju lika många recept på korvstroganoff som det finns hushåll.
Så här brukar vi göra våran.
Räcker minst till 4-5 personer :
1 falukorvsring
1 fin hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpure
2 msk chilisås ( alt. ketchup om ni vill ha den mild)
1 dl vispgrädde
4 dl creme fraiche
1/2 tsk torkad timjan
salt & peppar
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör, fräs den hackade löken glansig.
Skär ner korven, och fräs den genomvarm. Pressa ner vitlöksklyftan och vänd ner tomatpure och chilisås.
Rör om och vänd ner grädde & crème fraîche. Låt allt sjuda upp och smaka av med timjan, salt & peppar.