INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

EN PASTASÅS PÅ 3 INGREDIENSER

Ni vet ju att jag gillar att göra det enkelt för mig, och denna pastasåsen är precis så där enkel.
Den går dessutom att laga på en kvart, så passande på en vardag. Inte sant. Vi brukar servera med färsk fylld pasta, men man väljer helt vilken pastasort man vill ha.


Självklart kan man lyxa till den ytterligare med körsbärstomater eller svamp. Men nu tänker jag en pastasås i all enkelhet som är vansinnigt god. Vi rev över lite parmesan innan servering. Mums

För 4 personer
3 pkt bacon
2 dl creme fracihe
200 gram färskost (vitlökssmak)

Gör så här:
Klipp ner baconet i en panna, fräs det tills de fått lite färg.
Sänk värmen och vänd ner creme fraiche , färskost. Låt allt sjuda samman och smaka av med salt & peppar.

Dagens tips från mig till dig kommer från Ellos där du får 30 % på den dyraste varan. Med koden 455721 Vare sig du handlar kläder eller möbler. Såååå mycket fint just nu. Kolla här



Nu dags att börja med dagens middag!
Kram på er.
9
Kommentera
REKLAM FÖR APOLLO

DRÖMMER MIG TILLBAKA

……Till mitt älskade Grekland och Zakynthos. Vi hade det så fantastiskt där, och jag och Martina pratar fortfarande om de galet lyxiga frukostarna vi åt på Zante Maris Suites ❤️ Det var så mycket färsk frukt, nypressade juicer, lufttorkad skinka och goda ostar och supergott kaffe. Maaaaj Gaaad – På riktigt den finaste frukosten jag ätit.

Tittar på bilderna och blir nästa avundsjuk på mig själv för att ha fått äta detta under en hel vecka.

Lyxet att ha egen pool skojar man inte heller bort. Ingen stress för att springa upp och paxa solstolar, vi hade sol hela dagen på vår lilla härliga uteplats.

Fantastiskt god mat över lag på vårt hotell. Vi åt igenom oss hela menyn.
Och det var ju inte bara gott, utan väldigt vackert också.

Detta var en av mina favoriter när det gäller förrätterna.
Mums.


Vi gjorde inte alltför många utflykter, för vi ville bara vila upp oss. Sova, sola, bada och äta och reapet på den. Men en dag begav vi oss ut till sjöss för att få se de stora havssköldpaddorna. Häftiga bjässar, dem vill man inte missa när man är på Zakynthos.

En fantastisk resa, där man kom hem helt utvilad och redo för vardagen igen.
Jag och min Wifey Martina, och nu var det ju snart ett halvår sedan vi var iväg- så nu är det dags att börja kika på nästa resa hos Apollo.



På återseende raringar.

11
8 kommentarer
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

VECKOMATSEDEL

Här kommer förslag på en veckomatsedel,
hoppas ni hittar lite ni gillar.

Måndag Inbakad kassler med ris & currysås
Tisdag Spagettigratäng med köttfärssås
Onsdag Panerad rödspätta med skolans kalla dillsås
Torsdag
Chicken con carne
Fredag Rund smörgåstårta

Det här behöver du:
3 hela Polarbröd Jubileumskaka

Grundröra
1 dl vispgrädde
2 dl majonäs
1 1/2 dl creme fraiche
100 gram färskost
.

Lager 1: 
200 gram leverpastej
1/2 dl gurkmix  ( bostongurka )
1 dl av grundröran
.

Lager 2 
300 gram rökt skinka
2 msk klippt persilja
2 dl av grundröran

Dekorera med : ost, skinka, kokt ägg, sallad, grönsaker, skinka.

Gör så här:
Börja med grundröran. Vispa grädden tills den bildar toppar.
vänd ner majonäs, crème fraîche, färskost och vispa tills den blir slät.
Börja bygg ihop smörgåstårtan. Lägg ut polarbrödet på ett tårtfat.
Rör ihop lager ett i en skål, fördela ut på brödet.
Lägg på nästa lager med Polarbröd, klipp ner skinkan och och rör ihop lager 2 i en skål.
Fördela ut och lägg på sista brödet. Fördela ut det sista av grundröran, och börja dekorera.
.

Ät och njut!

* * * * * * * * * * * * * *

Och så något gott till kaffet Kladdig kladdkaka med extra allt

Det här behöver du för att baka denna kladdis: 
Form cirka 24 cm
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt

2 dl jordnötssmör
200 gram mjölkchoklad +  1/2 dl vispgrädde

Gör din chokladiga kladdkaka så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, Kladdkakan ska fortfarande vara lite lös i mitten.
Ta ut och klicka ut jordnötssmöret, och låt det smälta över kakan och bred försiktigt ut lagret. Det går även bra att ställa in kladdkakan med jordnötstoppingen för att det ska smälta snabbare. När du fått det hyfsat jämnt kan du göra tryfflen. Låt grädden sjuda upp och bryt ner chokladen och rör tills du fått en jämn fin smet. Fördela över jordnötstoppingen och låt sedan svalna i kylskåp 1- 2 timmar innan servering.

Serveras med grädde

Och så dagens REA-tips från mig till dig. Bubbleroom har hur mycket fint som helst. Och just nu är det minst 50 % rabatt på alla rabatterade överdelar. Här

5
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

MALMÖ PÅ WORKSHOP

I går vart det Malmö hela dagen, en liten workshop med säljare och andra influenser kollegor.
Men jag åkte upp redan i Måndags för att slippa åka mitt i natten för att hinna fram i tid. Bodde på ett Elite-hotell i närheten och sov som ett barn eda fram tills klockan ringde.

Sov gott i rum 322, och startade dagen med en lyxig hotellfrulle. Missade dock att fota den.

Checkade ut och mötte upp Proad å gänget och gick igenom jobb, siffror och nya appar.
Jag är tekniskt obegåvad när det gäller att klippa och redigera filmer / reels så jag fick med mig massa matnyttig information hem. Och så fikade vi såklart på kanelbullar och dessa vackra skapelser

Och dagens tips kom har på efter att ni hade frågat mig på Instagram vad min bästa köksmaskin är. Och det är helt klart min bubbelvattenmaskin. Jag fick den i julas av barnen, och använder den varje dag. Extra plus är att den är sååå snygg och rejäl, och just nu på REA här för er andra.

9
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

KANELBULLENS DAG


Ett grundrecept på kanelbullar, bara så här rakt och ner. Hoppas ni gillar.

Cirka 70 bullar fick jag ut av detta receptet- så önskar du inte fullt lika många går det bra att halvera receptet.

Till ca 70 bullar behöver du :

2 pkt jäst ( söta degar)
250 gram smör
1 1/2 liter standard mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 tsk stött kardemumma
1 kryddmått salt
Vetemjöl Special cirka 2,2 kilo

Fyllningen gjorde vi halva med kanel :
350 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3-4 msk kanel

Och halva med vanilj :
350 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3/4 dl vaniljsocker

Garnering : vispat ägg och pärlsocker

Gör så här :
Smula ner jästen i en ordentligt stor bunke, smält smöret i en kastrull och häll på mjölken och värm tills det blir fingervarmt 37 grader. Häll lite över jästen och rör tills jästen löst upp sig, häll över resten av mjölkblandningen, och rör ner socker, salt, kardemumma och sist äggen. Sedan häller du ner mjöl och blandar ( alternativ. använder bakmaskin ) Jag hade i en 2 kilos påse plus tre- fem dl till. Man ska bara ha i så mycket mjöl att degen blir smidig och lossnar, den ska inte bli för hård. Låt sedan jäsa under bakduk i cirka 1 timme. Under tiden rör du ihop fyllningarna och starta ugnen på 225 grader och förbered plåtarna genom att placera ut bullformar.  Efter en timme är det dags att börja baka ut.
Denna degen bakade jag ut i 6 olika omgångar. Kavla ut degen till en rektangel inte för tunt, och bred ut fyllning över rektanglen, ganska mycket då blir de riktigt saftiga.
Rulla sedan ihop så att det blir en längd och börja skär upp 2-3 sm tjocka snäckor och lägg i formarna.

Låt jäsa ytterligare 20 minuter och pensal dem med vispat ägg precis innan de ska in i ugnen och strö pärlsocker över dem. Grädda dem i 8- 10 minuter i mitten på ugnen och ta ut dem när de är gyllene.  Låt svalna på galler – äts med fördel ljumna med iskall saft eller ett stort glas mjölk.

Varma bullar med iskall jordgubbssaft, jag brukar tina upp frysta bullar på 80- 100 grader i ugnen. Blir som nybakade igen.

* * * * * * * * * * * * *

Och så dagens tips. Just nu har Hemtex ta 2 betala för 1 på deras snygga sammetsgardiner.Erbjudandet finner du här

12
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

VECKOMATSEDEL

Här kommer veckomatsedlen 1 dag för sent, men jag har pärlat hela helgen. Över 160 000 kronor har nu kommit in till Neas insamling för barncancerfonden. Tack, tack , tack.

Varsågoda :

Måndag : Krämig korvgryta med pasta
Tisdag : Cearsallad med hemgjord dressing
Onsdag : Ostfyllda köttbullar med potatis & brunsås
Torsdag : Fisk & räkgratäng med dill
Fredag Lax i hummersås

Det här behöver du till 4 personer:
Pasta till 4 personer
smör
1 finhackad gul lök
4 portioner lax
3 dl creme fraiche
1 1/2 dl grädde
1 kruka finhackad dill
2 msk hummerfond
2 msk pressad citronsaft
salt + citronpeppar

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning. Dela / skiva laxen smått. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs löken mjuk. Vänd ner laxen och fräs runt några minuter tills den är nästan helt klar. Vänd ner crème fraîche, grädde, dill, fond, citron och låt sjuda upp. Smaka av med salt och citronpeppar.
Vänd ner såsen med pastan och servera.

* * * * * * * * * *. *
Och jag vet att många av er uppskattar att jag letar runt efter bra erbjudanden och Rea och just nu har Cellbes upp till 70 % RABATT, klicka här.

5
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

PLOCKMAT OCH SNYGGA KLÄDER

Godmorgon Lördag,
Ni är flera som önskar tips på plockmat, bjudmat. Så lite bilder& tips kommer här med vad man kan servera.

IMG_9220

Melon & fetaost-spett, sallad, vindruvor, rostbiff & salami.

IMG_9250

IMG_9216Ost & kex såklart, med lite frukt och grönt.

IMG_9224


Räkor med hemlagad citronaioli. ( Recept här )

IMG_9205


Smör & nybakade baguetter.

IMG_9198

Stora oliver & soltorkade tomater.


Jordgubbar, mums.

IMG_9234

Busenkla ostpajer ( recept här)
Melon, kiwi & torkade korvar. Finns massa olika smaker.

IMG_9241

Grillade kycklingben, jag fäster lite grillfolie runt så man slipper bli så flottig. Fyllda croustader.

IMG_9265

Efter mattips så kommer tips på svinsnygga höstkläder.
KLICKA HÄR

16
Kommentera
I REKLAMSAMARBETE MED COSORI

SÅ ENKELT ATT LAGA MAT I MIN COSORI


Hej där raringar,
Hoppas den nya veckan har startat fint.
Som ni vet så har jag nu haft min Cosori i några månader, och älskar att laga mat med den! Man kan laga så mycket olika saker i den och det är supersmidigt. Ni hittar min airfryer här och med koden jenny15 får ni 15 % på alla olika modeller.


Senast lagade vi detta, och ni ser ju hur frasig potatisen blev, och kycklingen blev så där perfekt saftig.

En annan vardagsfavorit hos oss är rostade grönsaker, släng ner lite blomkålsbuketter, broccolibuketter & slantade morötter. Kör på 180 grader i 10 minuter, detta är så himla gott och enkelt till vilken middag som helst. Tipselitips.


Nu sist så tillagade vi kyckling, en drös med kryddade kulpotatis & körsbärstomater.
Kör allt i 15 minuter på 180 grader, efter halva tiden rör du om i potatisen och vänder kycklingen.

Det här behöver du till 2 personer
2 kycklingfiler
paprikapulver
salt & peppar
små kulpotatis
1 msk matolja
timjan, oregano + flingsalt

Tillbehör : citron + körsbärstomater

Gör så här:
Krydda den tinade kycklingen och lägg ner i din Cosori,
ta fram en skål och lägg kulpotatisen i, vänd över olja och dofta över kryddor.
Placera i airfryern tillsammans med citron och tomater. Stäng, och låt maten tillreda sig själv på 180 grader i cirka 15 minuter.
Klart att servera

2
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KALLJÄSTA FRALLOR

Vill ni överraska familjen med nybakat i helgen, då kan ni förbereda det kvällen innan,
Kalljästa frallor är inte tokigt att få till helgen.

img_9996-1

Mina kalljästa frallor gjorde jag så här: 
1/4 pkt med jäst
6 dl kallt vatten
4 msk rapsolja eller olivolja
2 tsk salt
6 dl vetemjöl
2 dl havregryn
3-4 dl vetemjöl med fullkorn eller valfri blandning mjöl

Toppa med sesamfrön

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke, lös upp med lite vatten och rör tills all jäst löst sig. Tillsätt därefter allt vatten, olja, salt & arbeta in havregryn & mjölet med bakmaskin eller för hand. Använd så mycket mjöl tills du får en smidig och fin deg som släpper.
Baka ut och dela upp i 18-20 bullar och baka ut och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Lägg en bakhandduk över och låt stå i rumstemperatur en kvart innan du ställer in i kylskåpet. Morgonen efter ställer du ugnen på 200 grader, ta ut plåtarna i rumstemperatur medan ugnen fått rätt temperatur. Pensla dem med vatten strö över frön och skjuts in i ugnen tills de fått en vacker färg.

Klara att servera.

* * * * * * * * * * * * *

Finns det något härligare än att krypa ner i mjuka gosiga sängkläder.
Just nu har HEMTEX 40 % rabatt på sin Superlyxiga påsklakanset i egyptisk bomull.

7
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

MÅNDAGEN SOM FÖRSVANN

Ja lite så känns det, jag har gjort tusen saker. Men ändå inte fått något ”vettigt” gjort. Jag har uträttat ärenden på stan, släckt bränder på mailen, hämtat ut rekvisita, skickat utkast fram och tillbaka, kollat statiskt, storhandlat inför barnveckan, hämtat ut paket, packat & postat pärlpaket och vips så är klockan redan fem. Så nu är det dags att snart stänga ner datorn för dagen.
Barnen har önskat hemgjorda köttbullar med potatismos och brunsås. Inte mig emot – typ den godaste husmanskosten jag vet.


I går var jag ute på en lång och välbehövlig skogspromenad med ett par tjejkompisar, och då passade det alldeles ypperligt att plocka med sig massa färgglada blad och kvistar. Så nu blev det ännu mer färgglatt på trappen. Nu är många som frågat om växten till höger här på bild. Jag har fått veta nu att den heter Bärljung. Väldigt fin, men också väldigt taggig.
Sedan vet jag att många av er uppskattar när jag letar fram erbjudanden och rabatter. Här kommer dagens sådan.

Och sedan vill jag passa på att tipsa om ytterligare rea på Hemtex, nu har de 40 % på massor av sängkläder, samt köpa 1 betala för 2 bland alla dess gossiga å mjuka handdukar

15
2 kommentarer