App app app

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED JENNYS MATAPP

Hej där, 

Roligt att ni är så många som kikar in varje dag även under semestertiderna. Här har vi som jag nämnt haft gäster i helgen, jättetrevligt. Och nu i eftermiddag så har jag fortsatt jobba inför uppdateringen av appen. Alla recept ska ju läggas in och detta sker manuellt, och det kommer alltså massa fler redan till nästa uppdatering. Jag har fått lite frågor som jag tänkte besvara också.
Ni hittar appen och kan ladda ner den om ni KLICKAR HÄR

Vad kostar appen ?
Appen kostar 30:- att ladda ner. Det är en 1 gångs kostnad. 

Kommer appen till android? 
Ja, om några veckor, mina tekniker jobbar på det. 

 

När ni har appen kan ni leta inspirerade recept i mataffären, eller när ni sitter på bussen 
som denna galet härliga efterrätt jag nyss uppdaterat i appen. 

Kommer alla recept att finnas med i appen ? 
Ja alla recept kommer finnas i appen. Jag har b.la precis uppdaterat denna
goda Nutellatårta ni ser här nedan. Så den är med till nästa uppdatering.

Kommer det gå att stjärnmärka eller spara recept? 
Ja, de tittar på alla lösningar för att appen ska bli så enkel att jobba med som det bara går.


Mat- & bakrecept på ett och samma ställe. För att det är smidigt att ta med sig telefonen när man ska storhandla. Enkelt när man ska veckoplanera eller bara söka recept.

Jag hoppas att ni kommer gilla den…
Och app app app 😉 …. ni  LADDAR NER DEN HÄR



Så vill ni ha alla mina recept på ett och samma ställe tror jag ni kommer tokgilla appen.
Men hoppas ni  fortsätter kikar förbi bloggen också ibland och säger hej 🙂

Fortsatt fin söndag! 

0
15 kommentarer

Helgen som gick

Hej hej, 

Helgen är ju inte riktigt slut än, men nu hade jag lite tid att sätta mig en stund och gå igenom bilder.
Helgen bjöd på vackert väder, så det har blivit många promenader. Det är så fina små vägar & stigar här, så ni får stå ut med massvis av bilder över vatten & bryggor nu ett tag.


Melvin och jag gick runt vår lilla ”ö” i fredags.
Molly gillar inte vatten, så ska man gå i närheten av vatten får man lyfta henne.


På eftermiddagen kom Erika och Christoffer från Stockholm.
Vi grillade lite i fredags, man får passa på när det är vackert väder. 
Och i lördags ( igår ) åkte vi in till Kalmar och åt, det blev en hamburgare på stan. Så gott med tryffelmajo.
Sen var det ett 90-tals jippo i kalmar med en massa gamla artister. Så vi tog med picknick-filten och satte oss utanför en stund och lyssnade. Trevligt en stund tills solen gick i moln och det blev kallt 🙂 Men idag var det desto mer sol.


Vi provade att grilla omelett till frukost på grillen. Funkade såklart jättebra.  Och ni ser hur nöjd Jonathan är att han lyckades kasta upp omeletten i luften och fånga! Han är allt bra min man. 
Så det blev frukost på altanen,
sedan en till promenad innan stockholmsgästerna åkte hemåt.

Och statusen nu är : en kopp kaffe på altanen och datorn i knät. Jobbdags med andra ord.
För nu ska jag fortsätta uppdatera recept. Man brukar hinna ett så där hundra recept om dagen.

Så det ska jag roa mig med just nu 🙂 Hoppas du har en härlig söndag.

På återseeden om ett tag igen.

0
Kommentera

Veckomatsedel

Gomorron på er, 
Vi har haft gäster från stockholm hela helgen, jättetrevligt. Men därav har det inte riktigt funnits tid att kika in här på bloggen. Men nu sover alla så jag sitter på altanen och jobbar i kapp lite. Tänkte starta söndagen med en veckomatsedel.
Hoppas ni gillar.

Måndag Bakad sötpotatis i micron
Tisdag Torsk i mild kaviarsås
Onsdag: Korvstroganoff a la thai
Torsdag Kasslergratäng
Fredag Oxfile med palsternackspure

 

Det här behöver du till 4 personer 
1 bit med oxfile
smör
salt & peppar

Jordärtskocka & potatispure :
4 stora potatisar ( mjölig sort )
4 lika stora jordärtskockor
20 gram smör
3/4  dl grädde
salt & peppar

Serveras med kokt sparris & bearniesås

Gör så här:
Bryn den putsade oxfilen i smör så att den får färg, ställ sedan in i ugnen på 150 grader. Hur lång tid det tar beror på vilka gradere du vill ha på filen. Jag tog ut min på 60- 62  grader, medium.
Skala jordärtskockor & potatis och koka först upp potatisen i cirka 10 minuter ( den går snabbare att koka ) vänd sedan ner jordärtskockor och låt sjuda tills de mjuknat. Häll av vatten och vänd ner smör och grädde, stöt med en potatiskross tills du fått en fin pure.Villd du ha tjockare pure- använd mindre vätska och vise versa.
När filen nått upp till önskad temp, ta ut och rulla in i folie och låt vila i en kvart / tjugominuter innan du skär upp.

* * * * * * * * * * * * * * * *

Det här behöver du: 
200 gram smör
250 gram vit choklad ( t.ex Marabous)
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl blåbär

Blåbärsgrädde: 
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 1/2 dl blåbär
Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.

Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Fördela ut blåbären över smeten och tryck ner dem lite försiktigt med handen. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 25- 27 minuter. Märker du att den får för mycket färg, lägg lite folie över under gräddningstiden. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 4-5 timmar i kylskåp eller gärna över natten. Blåbärsgrädden gör du så att du mosar bären i en skål, vispar grädden fluffig i en annan och rör ihop med florsocker.

0
Kommentera

Fläskfile med kokt potatis & brunsås

Tröttnat på att grilla?
Då kan jag tipsa om en god middag. Enklare blir det knappast: Kokt potatis, fläskfile och brunsås. Supergott.

IMG_5907

Det här behöver du till 6 personer:
smör
2 putsade fläskfileer
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl vatten
2 msk kinesisk soya
2 msk med ox eller kalv-fond
2 msk med lingonsylt
maizena ( eller mjölredning* )
salt & peppar

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna och under tiden skär du köttet i medaljonger. Lägg ner köttet och fräs det så att det får fin yta, och nästan är genomstekt. Tillsätt grädden, vatten soyan och fonden och låt sjuda upp. Smaka av med lingonsylt och lite salt och peppar.

Sjud ihop en kvart innan servering,

Klar att servera !

0
4 kommentarer

Malteserstårta

En härlig maltesers-goding från min kakbok.

Fotot är taget av Ulrika Pousette

 

Smörj formen med smör, men bröa inte, då fastnar ströbrö­ det i krämen som du ska täcka tårtan med. Tårtbottnar är lättast att jobba med när de har varit frysta.


Det här behöver du 1 tårta ( 12 bitar )
150 gram smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 1⁄2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1⁄2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker 1 nypa flingsalt
1 1⁄2 dl vatten, kokhett

Lemon curd-fyllning
4 dl vispgrädde
1 1⁄2–2 dl lemon curd

Färskostskräm
100 g smör rumsvarmt
150 g färskost, t ex Phila­delphia, rumsvarmt
1 dl nutella, rumsvarmt
1 dl karamelliserad mjölk, rumsvarmt
1 dl florsocker
1⁄2 dl kakao
1 dl vispgrädde

Garnering
Malteserskulor

GÖR SÅ HÄR :
Dag 1: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, ca 20 cm i diameter, och spänn fast ett bakplåts­ papper i botten. Smält smöret till bottnarna i en kastrull och vispa upp äggen lite lätt i en kopp. Blanda strösocker och de torra ingredienserna i en bunke och rör ner smöret och äggen. Tillsätt vattnet och vänd ihop till en jämn smet. Häll smeten i springformen och grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 25–30 min. Känn efter med en sticka att kakan är klar. Låt kakan svalna i formen och lossa den sedan försik­ tigt längs kanten med en tunn, vass kniv. Täck kakan med plastfolie och låt den stå i frysen tills den är helt fryst, ca 3 tim. Dela sedan den delvis eller helt upp­ tinade kakan i tre bottnar, gärna med en tårtdelare eller med en vass kniv.
Fyllning: Vispa grädden fast i en bunke, tillsätt lemon curd och blanda noga. Lägg ihop bottnarna med fyllning emellan och låt tårtan stå i kylskåpet över natten.
Dag 2: Färskostskräm: Blanda alla ingredienser till krämen, utom grädden, i en bunke och vispa ihop till en fluffig kräm. Vispa grädden i en annan bunke tills den börjar bilda toppar och rör sedan ner den ordentligt i krämen.
Montering: Täck tårtan runt kanterna och ovanpå med färskostskrämen och garnera den med Malteserkulor.

Klar att servera.

0
12 kommentarer

Härliga sommardagar

Hej hej

Vi har haft riktigt härliga sommardagar, trots att väderappen i söndags inte alls visat på så mycket sol.
Fast det är ju bra när de har fel åt det hållet. Igår blev det i vanlig ordning frukost på altanen. Mysigt, och nu har fiskmåsarna slutat att gapa & skrika så mycket. Så lite lugnare frukostar verkar det bjuda på nu.


Vi har påbörjat renovering av boden.
Vi har rivit ut gamla bänkar och lister och börjat lägga in nytt golv.
Framemot eftermiddagen igår dök bästa familjen Hermansen upp.


Nomi & Milo fann varandra snabbt och var både ute och cyklade och spelade fotboll.
Vi grillade, och var ute på långpromenad med barn och hund innan vi tog kväll. Nina & Tony hade sin fina husbil med sig och parkerad på vår grusparkering, så de sov i den. Frukosten åt vi ihop när alla vaknat till. 
Så kul att vi äntligen lyckades få till ett datum för att träffas som funkade för alla. Nina har ju sitt gulliga cafe som hon sköter varje helg, sen har hon ju sin blogg Och jag har jobbat rätt mycket med min app, och varit iväg på olika jobb.  Men nu så passade det- och det var sååå roligt.


Strax efter frukost visade det sig att det var helikopterflygning här på ”ön”. Det var vi såklart tvungna att gå och kika på. För vår del så var det inte så länge sedan vi åkte helikopter ( det var ju när vi var i Las Vegas ) så vi stod över. Och Nina däremot är flygrädd, så vi stod bara och kikade när de andra flög. Rätt roligt att se helikoptern både landa och lyfta. 
Sen vart det lunch. Bjöd på korv med bröd… haha..
Kan knappt tro att det är en matbloggare som bjöd en annan matbloggare på så spännande lunch.
Men det var ingen som klagade iallafall 🙂 
Fina dagar fick vi, sedan åkte familjen vidare mot öland. Och nu ska jag och mannen fortsätta att renovera boden innan det är dags för middag. Jag försöker övertyga Jonathan om att det skulle vara snyggt med vitmålad panelväggar därute. Får se om jag lyckas. 

Trevlig kväll på er! 

0
8 kommentarer

EFTERRÄTT I PORTIONSGLAS


Det här behöver du: 
Krossade digestivkex
karamelliserad mjölk
jordgubbar / blåbär
grädde
daimkulor
.

Gör så här: 

varva allt så kan du servera.

0
Kommentera

Blandade bilder

Gokväll i stugorna,

Dagarna går så fort. Och idag var enda dagen vi inte haft gäster här ( sedan vi flyttade in) så tiden har verkligen gått snabbt. Och jag hinner knappt gå igenom bilderna i kameran lika ofta nu märker jag. På eftermiddagarna/ kvällarna jobbar jag med att lägga in alla recept i appen. 400 nya har jag lagt in och hoppas få till 1000 stycken innan nästa uppdatering.
Jobba jobba joooobba.


Jonathans storebror Kim kom förbi igår, vi tog en liten promenad efter lunch. Vi letade efter snokarna som Nomi & jag sett simma under bryggorna på badplatsen härom dagen.  Vi såg dem tack och lov inte igen.
Nomi heter faktiskt också Kim fast i mellannamn, då efter sin farbror.   
Vi köpte lösgodis i massor på affären och satt och spelade tre i rad. Tisdagen har varit jättefin, lite molnig med övervägade sol – så vi grillade middagen. Minus sötpotatispommes som vi körde i ugnen.

En tallrik med allt möjligt gott. Skapligt mätt nu, gott.
Och nu ska jag fortsätta att jobba med appen. Kul att ni gillade den, och det kommer nya finesser till nästa uppdatering.
Både att spara recept och ladda ner den till android. Men kul att ni uppskattar den, ja ni som har den!!
Det värmer ska ni veta.

0
1 kommentar

Kioskbricka

Hej sommartisdag, 

Vi har precis ätit lunch och ska snart ge oss in till stan för att handla mat. Jag kan se att det nu under sommartiden efterfrågas lättlagad mat mer och mer. Ja, vem vill stå flera timmar i köket när man kan vara ute i trädgården eller på stranden
Här kommer en god och enkel ”kioskbricka”

Serveras med wienerkorv, hemmastompat potatismos, lite grönt, massa räksallad, rostad lök och senap & ketchup Så gott och så där härligt enkelt man vill ha det en varm sommardag.

1
Kommentera

Grillade oxfilespett

Hej där fina!
Hoppas ni har det finfint i sommarvärmen.
Tänk också att allt blir godare att grilla, och speciellt nu under sommaren när man kan sitta utomhus och äta också.  Häromdagen gjorde vi saftiga oxfilespett med sötpotatispommes.

Vad är din favorit på grillen?

0
Kommentera