Idag blir det storhandling & bakdag, det regnar här så det kunde inte passa bättre.
Jag ska föra över mer recept för till appen, och redigera bilder. En vanlig jobbfredag med andra ord.
Men i går var det desto mer semesterfeeling. Jag & Thelma åkte till min syster Mona och fikade, sen hälsade vi på min systerdotter Alicia som precis flyttat till hus. Sen blev det en spontan tur in till stan för att äta thaibuffee med tjejerna & lite shopping. Efter kalmarbesöket Alicia tog bussen hem, och vi körde hem till oss. Väl hemma kom det in värsta ovädret så Thelma och jag satt och räknade blixtar över havet halva natten. Rätt mysigt när man har stora fönster utöver vattnet. Nu ska vi ut och sätta oss på altanen och äta frukost.
Hoppas ni haft en lika fin och solig dag som oss här i Kalmar. Vi fick middagsgäster, lilla Milia och systeryster som kom förbi. De ville passa på att fira Thelma, eftersom de inte har någon möjlighet att komma och fira henne på söndag. Tänk att hon blir 16 år på söndag, helt galet att tiden går så fort !
Vi grillade lite kyckling och gick en långpromenad innan de åkte hemåt. Jonathan, Tobias och småkusinerna ( Melvin, Nea, Lova & Nea ) är och campar i Böda. Hoppas på uppehållsväder för dem nu!
Minstingen i kusinskaran.
Maten fick godkänt, det var väl för väl det 🙂
Thelma & Milia valde dock vanliga pommes framför sötpotatispommes.
Nu ska Thelmis och jag ha filmkväll,
Så vi får höras med imorgon!
Ställ ugnen på 200 grader.
Tärna smöret i en skål och mät upp övriga ingredienser – arbeta ihop till en deg och ställ svalt i 20 minuter.
Tryck sedan ut i en form, picka med gaffel och förgrädda i 10 minuter. Använder du fryst broccoli behöver de inte förkokas. Har du färska buketter så tycker jag du ska förkoka i 3-5 minuter. Fyll sedan pajformen med broccolibuketterna, tärnad svamp, smula ner ädelosten och vispa ihop rädde & ägg- salta och peppra lite ( men tänk på att mögelosten är salt i sig ) Riv över ost och grädda i cirka 20-30 minuter. Eller tills pajen är genomgräddad
Servera genast med en god sallad.
Hej där, Idag fick vi en solig start här i Kalmar, så jag har suttit och solat och jobbat en stund ner på bryggan. Dock svårt att redigera bilder i direkt solljus, så nu är jag inne och jobbar vidare. Måndag idag och snart kommer Thelmis hem, hon har jobbat nästan hela sommarlovet. Så nu har hon varit hos sin pappa i Växjö i snart tre veckor. Snacka om att det varit tomt här, men stolt över henne som kämpat på med sommarjobbet. Så idag så blir det ordning på torpet igen, tänkte vi skulle laga något extra gott till middag. Igår var det regn, åska och busväder- vad passar då bättre en en gryta!
Här får ni receptet på denna goding
Det här behöver du till 3-4 portioner:
2 stor gula lökar 1 stor sötpotatis 20 st körsbärstomater 1 msk olivolja 2 msk tomatpure 4 msk hummerfond 6 dl vatten 4 bitar lax 4 bitar vit fiks ( t.ex torsk ) 2 1/2 dl vispgrädde 1/2 msk sambal oelek ( beroende på hur starkt du vill ha det) 1 burk med stora skalade räkor 1 kruka dill
Gör så här : Skala och skär löken smått löken. Skala sötpotatisen och tärna ner i mindre bitar. Skär även fisken i kuber. Hetta upp en kastrull fräs löken & sötpotatisen en liten stund , häll ner tomatpure, fond och vatten. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter innan du vänder ner fisken och tomaterna. Låt sjuda i 8-10 minuter under lock eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med dillen samt sambal oelek. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd ner räkorna.
Servera genast med gott bröd.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Så ett litet tips från mig till dig. Just nu har de så mycket fina kläder på Bubbleroom Klicka här
Hur söt var inte denna? ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED MAYBEAUTY
Hej raringar,
Här kommer ett härligt sommartips för er som vill vårda er hy på och efter semestern! Jag har länge haft samarbete med Maybeauty, och det därför att jag gillar deras produkter jättemycket. Det är roligt att skriva om bra produkter som jag regelbundet använder och gillar. Denna masken använder jag mig av minst varannan vecka. För att fräscha upp hyn och göra den mjuk och len igen.
The incredible Face Mask tar med sig orenheter, pormaskar och går den in på djupet och rensar i hyn. Resultatet är att man känner sig len, fräsch och rosig i ansiktet efteråt.
Hur används denna?
Jo masken som är kolsvart, täckande & krämig ska fördelas ut jämnt över ansiktet. Jag är dock försiktig vid hårfäste ögonbryn och lilla mustaschen. För där känns det lite när den sedan ska bort… om man säger så.
Låt sedan masken stelna i cirka 30 minuter, innan du sedan drar av masken. Dock har jag lärt mig hur man kan snabba på processen om man har bråttom. ( Blås med en ljummen hårblås över ansiktet, så är masken klar på ett kick )
När den svarta ansiktsmasken har torkat så ska den ”dras” bort.
Första gången tyckte jag att det kändes lite, fast ju fler gånger jag provat den desto mindre tycker jag den känns.
Jag gillar att man märker skillnaden med en gång, och att det är så behändigt att kunna ha lite spa så här hemma.
Vardagslyx!
Jag sköljer med ljummet vatten efter behandling och smörjer in mig med en mild dag- eller nattkräm.
Nu har jag ett toppenerbjudande till er där ni får 30 % rabatt på face mask, ni använder koden jennymask och direktlänk till erbjudandet där koden är automatiskt aktiverad hittar ni om ni KLICKARHÄR
Jag har märkt att ni uppskattar dessa veckomatsedlar även på semestern. Så vi fortsätter med dem.
Jag försöker att få in vegetariskt, fisk, köttfärs, kyckling och soppa i mina sedlar. Vill man söka efter fler tips så har jag alla kategorier uppe till höger. Idag ska jag jobba vidare med uppdateringarna på appen, nu ska alla köttfärs-recept in och på plats. Jag hojtar till när nästa uppdatering är klar, då ska den även finnas till android.
Det är svårt att ange detta recept i exakta mått.
Jag kokade upp skruvpasta i saltat vatten, hällde bort vattnet när pastan blivit al dente. Vände ner färdigkryddad & färdigstekt tacofärs, en klick chilisås och ett par msk crème fraîche. Låt allt bli genomvärmt och servera med en god sallad.
* * * * * * * * * * * *
Sega Marssnittar
Det här behöver du till cirka 40 st Marskakor:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 Mars
Gör dina Marskakor så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och grovhacka marsen. Gör en grop på längden och fyll med med grovhackad mars. Nyp ihop & baka in chokladen och ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar. Goda att både äta kalla & ljumna.
Kan frysas
Hoppas ni haft en härligt fredag. Här i Kalmar har solen lyst mest hela dagen.
Vi fick finfrämmat från Växjö, Theresia & Stefan med familj kikade förbi. Vi grillade lite lunch och fikade innan vi promenerade bort till badplatsen. Det är ingen stor badplats, men lite så där lagom så att barnen kan hoppa i från bryggan. Sedan åkte vi in till stan och åt middag och kikade lite på folket. Kalmar är allt en trevlig sommarstad. Nu är vi hemma igen, och vårt finbesök har åkt hem till Växjö. Istället för fredagsgodis så blev det massa jordgubbar med glass, har en och annan liter kvar som vi plockade här om dagen. Mums!
Hoppas ni har en fin semester. Igår åkte vi in en sväng till Kalmar, Melvin mötte upp sin kompis Tess. Vi åkte till Skälby ( 4-H gård med stor lekplats) fikade och klappade alla djuren. Sedan åkte vi in till stan och åt en hamburgare, medan Tess & Melvin gick på bio. Ungefär så såg gårdagen ut, trevligt! Idag får vi middagsgäster, det är min barndomsvän Susanne och hennes familj. Vi har handlat för en grill, så hoppas på uppehållsväder.
För er som inte vill grilla, kan jag tipsa om en kryddig stroganoff som går hem hos hela familjen.
Räcker minst till 4-5 personer :
1 falukorvsring
1 fin hackad gul lök
2 msk tomatpure
2 msk ketchup
1 dl vispgrädde
4 dl creme fraiche
Tacokrydda ( efter smak & tycke )
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör, fräs den hackade löken glansig.
Skär ner korven, och fräs den genomvarm. Vänd ner tomatpure och ketchup.
Rör om och vänd ner grädde & crème fraîche. Låt allt sjuda upp och smaka av med tacokrydda.
Favorit i repris.
En svalkande milkshake med smak av jordgubbar.
Det här behöver du för att göra 2 milkshake:
5 dl jordgubbsglass
2-3 dl mjölk
1/2 dl färska jordgubbar
Toppa med vispad grädde
chokladsås och körsbär
Gör din milkshake så här: Mät upp alla ingredienser och häll ner i mixern & mixa till slät konsistens.
Eller om du inte har mixer går det lika bra att vispa med elvisp. Önskar du en lösare konsistens tillsätt mer mjölk, eller tjockare, tillsätt lite mer glass. Toppa med grädde, chokladsås & körsbär
Servera genast i glas med sugrör.
Gårdagen försvann snabbare än kvickt. Vi pysslade lite hemma, hade svärmor på fika och sedan lagade vi lite extra god mat. Vi firade trots allt 9-åring bröllopsdag ♡ Nästa år när vi firar jämnt hade ju varit roligt att resa iväg. Vi får väl se vad vi kan hitta på, det är ju ett år kvar att planera trots allt..
Jag blev bortskämd med en stor bukett med vita rosor.
Och idag då… jo idag kom lillasyster med familj på besök. Jonathan och Tobbe åkte iväg och cyklade, deras nya hobby typ. De kan cykla hur många mil som helst. Får se om min man lyckas övertala mig att börja cykla också. Och det hade ju varit riktigt kul att trampa runt & se Italien eller något varmt land 😉 Ja isåfall blir jag nog inte så svår övertalad.
Men men… medan de var ute och tränade så åkte vi och plockade jordgubbar med alla barnen. Stora kusinerna plockade massor, medan minstingen Milia mest gick runt och åt alla bär. Ni vet väl att ni kan följa med massor på instagram, på instastorys uppdaterar jag flitigast.