Pannacotta med ljuvlig blåbärstopping

Har du gott om blåbär hemma?
Prova då denna krämiga blåbärspannacottan.

 

IMG_9394IMG_9405

 

Vaniljpannacotta, 4-6 pers:
1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost

Blåbärsspegel:
200 gram blåbär
1 dl vatten
1/2 dl strösocker
2 gelantinblad

Gör så här:
Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät. Häll upp i portionsformar och ställ kallt i minst 4 timmar.
Då kan du börja med blåbärsspegeln. Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Koka upp 1 dl vatten tillsammans med blåbären och låt sjuda i 5-10 minuter. Sila sedan bort blåbären och låt blåbärssaften sjuda upp tillsammans med sockret i någon minut.
Ta bort från plattan, krama ur vattnet ur gelantinbladen och vispa ner i blåbärssaften så att det blandas. Låt den svalna något och fördela sedan ut över pannacottorna.

Ställ svalt i någon timme innan servering.

0
6 kommentarer

Veckomatsedel

Här kommer veckans matsedel.
För fler tips följ mig på instagram @jennysmatblogg

Måndag : Vegetariska Zucchiniburgare
Tisdag
 Laxgryta med kokosmjölk 
Onsdag
Bacon- & champinjonpasta
Torsdag
Inbakad pizza extra allt
Fredag Räktacos

 

Jag bjöd på samma tillbehör som vi brukar ha till tacos.
Ja ni vet det där vanliga:
Hårda bröd
Mjuka bröd
blandad sallad
gurka
paprika i olika färger
rödlök
sockerärter
avokado
tomat
jalapenos

Istället för vanlig kall sås hade vi chiliaioli till
recept finns HÄR

Själva räkorna gjorde jag så här: 
1 kilo stora räkor med skal
1 liten finhackad lök
1 finhackad röd chilifrukt
2 msk olivolja
1/2 kruka med koriander
citronsaft
flingsalt

Gör så här:
Skala räkorna hacka lök, chilifrukt & koriander och rör ihop med olivolja och lite citronsaft.
Jag hade rätt mycket citron, jag gillar det syrligt. Men prova er fram till vad ni gillar.

* * * * * * * * * * * * * * * * *

Till efterrätt : Crepes

Till 10-12 crepes

2 1/2 dl vetemjöl
1 tnypak salt
1/2 tsk vaniljsocker
3 eko ägg
6 dl eko standardmjölk

Fyllning:
Nutella

Gör så här : 
Jag brukar göra smeten en timme innan det är dags , så att den hinner svälla tills det är dags att grädda. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, i en skål- vispa ut med lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölk och ägg och vispa till en slät smet.
Jag har inget smör i smeten, det har jag sedan i stekpannan när jag gräddar. Låt crêpesen svalna något innan du fördelar nutella över halva. Vik ihop på mitten, och en gång till över mitten.
Klart att servera.

 

0
4 kommentarer

Lördagsplaner

Hej där, 

Just nu är det bara jag som är vaken. Både Thelma & Jacob sover som stockar, sonen kom hit med tåget igår.
Även han har jobbat i veckan, och när han kom så gick vi och käkade. Hamburgare är typ det jag alltid beställer in när jag är på restaurang, och helst sötpotatispommes om det finns. Det fanns det inte igår tyvärr, men jag blev mätt ändå.

Nu väntar vi hem resten av familjen som varit iväg och kampat. Fick en bild igår från böda, på en mycket glad Nomi & tokig Sean Banan. De har haft det toppen, trots halvtrist väder. Vi satt uppe och spelade kort här sent igår, och Thelma och jag satt och försökte lägga vårt svårta pussel på 1000 bitar. Trots att det ska vara omöjligt så har vi faktiskt kommit en bra bit på vägen.

Nu ska jag kolla lite hotell som ska bokas inför nästa semester.
Typ det roligaste som finns att planera!

Ha de fint och på återseende om en stund igen.

0
Kommentera

BAKDAG

Hej hej

Idag blir det storhandling & bakdag, det regnar här så det kunde inte passa bättre.
Jag ska föra över mer recept för till appen, och redigera bilder. En vanlig jobbfredag med andra ord.
Men i går var det desto mer semesterfeeling. Jag & Thelma åkte till min syster Mona och fikade, sen hälsade vi på min systerdotter Alicia som precis flyttat till hus. Sen blev det en spontan tur in till stan för att äta thaibuffee med tjejerna & lite shopping. Efter kalmarbesöket Alicia tog bussen hem, och vi körde hem till oss. Väl hemma kom det in värsta ovädret så Thelma och jag satt och räknade blixtar över havet halva natten. Rätt mysigt när man har stora fönster utöver vattnet. Nu ska vi ut och sätta oss på altanen och äta frukost.

Hoppas ni också fått en fin start denna fredag

0
Kommentera

Grillat med sötpotatispommes

Godkväll i stugan. 

Hoppas ni haft en lika fin och solig dag som oss här i Kalmar. Vi fick middagsgäster, lilla Milia och systeryster som kom förbi. De ville passa på att fira Thelma, eftersom de inte har någon möjlighet att komma och fira henne på söndag. Tänk att hon blir 16 år på söndag, helt galet att tiden går så fort !

Vi grillade lite kyckling och gick en långpromenad innan de åkte hemåt. Jonathan, Tobias och småkusinerna ( Melvin, Nea, Lova & Nea ) är och campar i Böda. Hoppas på uppehållsväder för dem nu!

Minstingen i kusinskaran.


Maten fick godkänt, det var väl för väl det 🙂
Thelma & Milia valde dock vanliga pommes framför sötpotatispommes.

Nu ska Thelmis och jag ha filmkväll,
Så vi får höras med imorgon!

Trevlig kväll ! 

0
2 kommentarer

Vegetarisk broccolipaj

En smakrik broccolipaj med ädelost!

IMG_5362

 

Det här behöver du till en större pajform :
150 gram smör
3 1/2 dl dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllning : 
500 gram fina broccolibuketter
140 gram ädelost
10 klyftade champinjoner
4 ägg
4 dl grädde
2 dl riven ost

Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader.
Tärna smöret i en skål och mät upp övriga ingredienser – arbeta ihop till en deg och ställ svalt i 20 minuter.
Tryck sedan ut i en form, picka med gaffel och förgrädda i 10 minuter. Använder du fryst broccoli behöver de inte förkokas. Har du färska buketter så tycker jag du ska förkoka i 3-5 minuter. Fyll sedan pajformen med broccolibuketterna, tärnad svamp, smula ner ädelosten och vispa ihop rädde & ägg- salta och peppra lite ( men tänk på att mögelosten är salt i sig ) Riv över ost och grädda i cirka  20-30 minuter. Eller tills pajen är genomgräddad
Servera genast med en god sallad.

0
3 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Fiskgryta med lax & torsk

Hej där, 
Idag fick vi en solig start här i Kalmar, så jag har suttit och solat och jobbat en stund ner på bryggan. Dock svårt att redigera bilder i direkt solljus, så nu är jag inne och jobbar vidare. Måndag idag och snart kommer Thelmis hem, hon har jobbat nästan hela sommarlovet. Så nu har hon varit hos sin pappa i Växjö i snart tre veckor. Snacka om att det varit tomt här, men stolt över henne som kämpat på med sommarjobbet. Så idag så blir det ordning på torpet igen, tänkte vi skulle laga något extra gott till middag. Igår var det regn, åska och busväder- vad passar då bättre en en gryta!

Här får ni receptet på denna goding

Det här behöver du till 3-4 portioner:

2 stor gula lökar
1 stor sötpotatis
20 st körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
6 dl vatten
4 bitar lax
4 bitar vit fiks ( t.ex torsk )
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk sambal oelek ( beroende på hur starkt du vill ha det)
1 burk med stora skalade räkor
1 kruka dill

Gör så här : 
Skala och skär löken smått löken. Skala sötpotatisen och tärna ner i mindre bitar. Skär även fisken i kuber.
Hetta upp en kastrull fräs löken & sötpotatisen en liten stund , häll ner tomatpure, fond och vatten. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter innan du vänder ner fisken och tomaterna. Låt sjuda i 8-10 minuter under lock eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med dillen samt sambal oelek. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd ner räkorna.

Servera genast med gott bröd.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Så ett litet tips från mig till dig. Just nu har de så mycket fina kläder på Bubbleroom 
Klicka här 

Hur söt var inte denna?
❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

12
13 kommentarer

FACE MASK

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED MAYBEAUTY

Hej raringar, 

Här kommer ett härligt sommartips för er som vill vårda er hy på och efter semestern! Jag har länge haft samarbete med Maybeauty, och det därför att jag gillar deras produkter jättemycket. Det är roligt att skriva om bra produkter som jag regelbundet använder och gillar. Denna masken använder jag mig av minst varannan vecka. För att fräscha upp hyn och göra den mjuk och len igen.

The incredible Face Mask tar med sig orenheter, pormaskar och går den in på djupet och rensar i hyn.
Resultatet är att man känner sig len, fräsch och rosig i ansiktet efteråt. 

 

Hur används denna? 

Jo masken som är kolsvart, täckande & krämig ska fördelas ut jämnt över ansiktet. Jag är dock försiktig vid hårfäste ögonbryn och lilla mustaschen. För där känns det lite när den sedan ska bort… om man säger så.

   

Låt sedan masken stelna i cirka 30 minuter, innan du sedan drar av masken. Dock har jag lärt mig hur man kan snabba på processen om man har bråttom. ( Blås med en ljummen hårblås över ansiktet, så är masken klar på ett kick )

När den svarta ansiktsmasken har torkat så ska den ”dras” bort.
Första gången tyckte jag att det kändes lite, fast ju fler gånger jag provat den desto mindre tycker jag den känns.
Jag gillar att man märker skillnaden med en gång, och att det är så behändigt att kunna ha lite spa så här hemma.
Vardagslyx!


Jag sköljer med ljummet vatten efter behandling och smörjer in mig med en mild dag- eller nattkräm. 

Nu har jag ett toppenerbjudande till er där ni får 30 % rabatt på face mask, ni använder koden jennymask och direktlänk till erbjudandet där koden är automatiskt aktiverad hittar ni om ni KLICKAR HÄR

 

0
10 kommentarer

Veckomatsedel

Gomorron

Jag har märkt att ni uppskattar dessa veckomatsedlar även på semestern. Så vi fortsätter med dem.
Jag försöker att få in vegetariskt, fisk, köttfärs, kyckling och soppa i mina sedlar. Vill man söka efter fler tips så har jag alla kategorier uppe till höger. Idag ska jag jobba vidare med uppdateringarna på appen, nu ska alla köttfärs-recept in och på plats. Jag hojtar till när nästa uppdatering är klar, då ska den även finnas till android.

Måndag Vegetariska morotsbiffar
Tisdag Laxsida med färskost
Onsdag Mustig gulaschsoppa 
Torsdag Balkankyckling med ruccola
Fredag Krämig tacopasta 

Det är svårt att ange detta recept i exakta mått. 
Jag kokade upp skruvpasta i saltat vatten, hällde bort vattnet när pastan blivit al dente. Vände ner färdigkryddad & färdigstekt tacofärs, en klick chilisås och ett par msk crème fraîche. Låt allt bli genomvärmt och servera med en god sallad.

 * * * * * * * * * * * *

Sega Marssnittar

Det här behöver du till cirka 40 st Marskakor:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 Mars

Gör dina Marskakor så här:

Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och grovhacka marsen. Gör en grop på längden och fyll med med grovhackad mars.  Nyp ihop & baka in chokladen och ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar. Goda att både äta kalla & ljumna.
Kan frysas

0
Kommentera

En härlig fredag

Gokväll där raringar, 

Hoppas ni haft en härligt fredag. Här i Kalmar har solen lyst mest hela dagen.
Vi fick finfrämmat från Växjö, Theresia & Stefan med familj kikade förbi. Vi grillade lite lunch och fikade innan vi promenerade bort till badplatsen. Det är ingen stor badplats, men lite så där lagom så att barnen kan hoppa i från bryggan. Sedan åkte vi in till stan och åt middag och kikade lite på folket. Kalmar är allt en trevlig sommarstad. Nu är vi hemma igen, och vårt finbesök har åkt hem till Växjö. Istället för fredagsgodis så blev det massa jordgubbar med glass, har en och annan liter kvar som vi plockade här om dagen. Mums!

Nu ska Jonathan och jag kolla lite serier.

Trevlig kväll på er!

0
2 kommentarer