Veckomatsedel kommer hĂ€r đ
Hoppas ni hittar lite ni gillar.
MĂ„ndag : Sparrissoppa
Tisdag KasslergratÀng med ris
Onsdag Laxpaj med kall romsÄs
Torsdag: Panerad kycklingfile med mos
Fredag : FlÀskfilegryta
Klipp över lite fÀrska örter & strö över nÄgra korn med rosepeppar sÄ blir det tjusigt vÀrre.
Det hÀr behöver du till denna middag för 4 :
2 styck putsade flÀskfile
200 gram philadelphiaost
2 1/2 dl grÀdde
2 msk kinesisk soya
1- 2Â tsk dijonsenap
1 msk med grovkrossad rosepeppar
Serveras med ris eller potatis eller varför inte en god pasta
Gör sÄ hÀr:
SkÀr filen i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna.
Vispa ihop philadelphia, grÀdde, soya, dijonsenap & den krossade pepparn & vÀrm upp en kastrull. HÀll detta över filebitarna och lÄt sjuda upp tillsammans, lÄt puttra pÄ svag vÀrme i nÄgra minuter.
Sedan Àr det klart att serveras.
* * * * * * * * * * * * * *
Gott till fikat : Snickerstoppar
Det hÀr behöver du :
350 gram jordnötssmör
1 dl sirap
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl kokos
cirka : 10- 12 dl cornflakes ( eller tills smeten blir stum och formbar )
Garnering : 200 gram mjölkchoklad
Gör sÄ hÀr :
VĂ€rm upp en kastrull med sirap och socker, det ska inte koka.
Rör ner vaniljpulver, jordnötssmör och kokos- krossa sedan ner cornflaksen- antingen för hand eller med en gaffel.
Rör tills du fÄr en lagom stum, men formbar smet. StÀll kallt medan du smÀlter chokladen över vattenbad. Forma jordnötssmeten till toppar,
Och doppa sedan foten pÄ dem och lÄt svalna pÄ ett bakplÄtspapper.
Klara att servera.