Tjingeling,
Att jag gillar gratänger är det ingen tvekan om. Det är lätt, smidigt och sköter sig själv i ugnen. Denna rätt är perfekt under helgen ifall du till och med redan har en del potatisgratäng & tacofärs över. Bara att blanda ihop, och strö över lite ost och in i ugnen. Men annars kommer receptet här nedan.
Favvo här hos oss
Det här behöver du till 6 personer :
400 gram färdigstekt och kryddad tacofärs
8-10 mellanstora potatisar
5 dl grädde
200 gram smaksatt färskost
1- 2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
mozzarella
Gör så här:
Ställ ugnen på ca 200 grader. Skala och skiva potatisen. Smörj formen, som bör ha ganska höga kanter, med smör. Rör ihop grädde med smaksatt färskost.Pressa ner vitlöken och krydda och salta.
Rör ihop potatis & gräddblandningen. Och häll upp i den smorda formen, varvat med tacofärsen.
( Gräddblandningen ska täcka potatisen ordentligt, så ev kan det behövas att hälla över lite grädde till. ) Ställ in i ugnen och grädda i ca 50 – 60 minuter , eller tills potatisen känns mjuk. När det är 20 minuter kvar av gratineringstiden, ta ut formen och riv över lite mozzarella, och ställ tillbaka i ugnen igen.
När den är färdiggratinerad, så är det bra om den kan stå en tio minuter en kvart under folie,
innan den serveras.
Smaklig måltid