Åh Maj Gadd
Alltså jag har aldrig varit med om så här snygga sockerkaksformer!
De är inte bara snygga, utan de är tunga & rejäla i gjuten aluminium också.
De håller verkligen typ för alltid. I Löööv it!
Jag bakar dubbelsats med sockerkakssmet, för dessa formar är stora.
När jag inte bakar med formarna så har jag dem framme i köket som en prydnad, både hjärtformen & den snirkliga formen. Synd att gömma dem i någon låda. Det är skillnad på sockerkaka och sockerkaka. Hur mycket roligare blir det inte att bjuda på en sådan här tjusig skapelse.
Det här behöver du för att baka sockerkaka:
4 ägg
4 dl strösocker
150 gram smält smör
2 dl mjölk
5 1/2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
75 gram hackad mjölkchoklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och vänd ner mjölken, ta bort från plattan
Smörj och bröa en form. Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, varvat med mjölkblandningen. Vispa bara tills allt blandat sig.
Häll upp i formen, varvat med den hackade chokladen. Och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-55 minuter.
Kolla med en sticka.
Ta ut och låt svalna.
Tårtspaden och de små efterrättsgafflarna
hittar ni här.
Och angående receptet så måste ni prova.
För sockerkaka med choklad i = Galet gott!! Och ännu godare att servera med vispad grädde och färska bär.
Yummi