Grått och regnigt över Växjö idag, inte för att man är förvånad. Det regnar nästan alltid här över vår lilla stad.
Thelma som går på hotell & restaurang-utbildningen nu för tiden kommer ofta hem med nybakat.
Snacka om lyxigt. Är det inte frallor, limpor så är det väldoftande kanelsnurror.
Mums och så fina frallorna blev, jag är imponerad.
Det här behöver du till 24 frallor:
50 gram jäst
8 dl vatten
50 gram smör
2 äggulor
2 tsk socker
2 tsk salt
2 msk olivolja
18-20 dl vetemjöl
Garnering : Vatten vallmofrön
Gör så här :
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, mät upp vattnet i samma kastrull och låt det bli ljummet. Lös sedan jästen med degvätskan.När jästen har blandat sig helt så häll du i resten av vattnet. Rör ner saltet, sockret, olivoljan, äggulor och vänd ner mjölet pö om pö medan du arbetar degen.
Använd så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Låt jäsa i cirka 60 minuter Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterliga 30 minuter.
Innan de ska in i ugnen – pensla med vatten och strö över frön.
Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter.