DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED JENNYS MATAPP
Jaaaaay,
Efter en lååååång väntan och massa undringar från er kan jag nu äntligen meddela att den är här! Jag har väntat lika otåligt som er, jag lovar…. Så när jag fick beskedet att det var godkänd så jublade jag…..
Nu finns äntligen min MATAPP att ladda ner även till android. KLICKA HÄR
Nu är nästa arbete att lägga in alla recept & uppdatera med bra lösningar för den. Alla recept läggs in manuellt, så det har tagit sin tid. Inför nästa uppdatering kommer ytterligare 1000 recept att finnas med.
Tack för tålamodet, och vad roligt att ni är så många som laddat ner den.
Har ni Iphone så hittar ni den här på App Store
Appen är inte hundra procent klar, så vill ni invänta det slutliga resultatet så ska ni vänta en månad eller två.
Men vill du vara med och hjälpa mig och mina tekniker att bli bättre och komma med fler tips i appen
så kan ni beställa den HÄR just nu.
Tänk att ni är i snitt 350 000 olika personer som är här inne och läser varje vecka. ”Hej hej” på alla er! Kul att ni vill hänga här med mig! Något som jag märkt under mina bloggår är att kommentarerna på bloggen blir färre trots att antalet besökare ökar. Min gissning är att det är enklare att kommentera på Instagram & Facebook, och att färre helt enkelt väljer att lämna avtryck efter sig på nätet. Hur som helst, jag uppskattar alla rader från er.
Jag vart och handlade en stor bukett med blommor idag till vardagsrummet. För när hösten kommer så är jag inomhus allt mer,
och då vill jag börja piffa igen. Byta gardiner, nya kuddar googla runt efter ny inredning. Ja, jag kanske inte är helt ensam om det 🙂
Jag har jobbat inne hela förmiddagen, sen varit ute på en lunchpromenad och tog några telefonmöten samtidigt. Sen åt jag en sen lunch och nu ska jag iväg på kvartsamtal. Nej så heter det ju inte längre… Det heter utvecklingssamtal. Så det ska jag iväg på med Nomi, spännande att höra hur det funkar i klassen & alla ämnen.
Kikar förbi er lite igen,
har något roligt att berätta! Hej så länge.
I går fixade jag & Jonathan det sista med hotellbokningarna inför Hong Kong & Macou. Vi har kikat och kollat hotell i flera veckor, så vi hade några favoriter. Fast det känns alltid bra när det är bokat och klart. 3 olika hotell blir det på en vecka, för att vi ska hinna se så mycket som möjligt på olika platser. Kul!
Dagens middagstips från mig till er: Köttbullar
Till köttbullarna behöver du : Smör att steka i
1 kilo blandfärs
2 msk oxfond
salt och peppar
Till såsen :
Steksky från köttbullarna
2 dl vatten
2 1/2 dl creme fraiche
4 msk oxfond
salt & peppar
2 tsk rödvinbärsgele
Gör dina köttbullar så här;
Ställ ugnen på 100 grader. Och skala och koka potatisen i saltat vatten. Rör ihop ingredienserna till köttbullarna – )gärna ett par timmar innan de ska stekas ) och låt stå kallt fram tills dess. Rulla sedan köttbullar av smeten. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek sedan köttbullarna tills de är genomstekta. Lägg upp dem på en ugnsfastform och ställ in i dem i ugnen. Dags för att börja med såsen. Vänd ner grädde & crème fraîche i stekpannan, häll i fond och låt sjuda ett par minuter. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en mörkare sås droppa ner ett par droppa soyakulör i såsen.
Vilket underbart väder vi har, och stämmer prognosen ska det hålla i sig hela veckan. Sommar i all ära, men det är något särskilt med hösten. Kyligare krispig luft och alla dessa vackra färger. Jag gillar´t.
Vackra lönnlöven.
Började dagen med kaffe och smörgås, jobbade av mailen & ringde några samtal. Skulle precis ge mig iväg då det knackar på dörren. Det var firman som ska lacka om vår fula garageport ( solblekt är bara förnamnet ) Jaaaay, äntligen…. Vi har ringt och tjatat massor för att de ska komma och plocka ner den. Nu är det fixat , check. Förhoppningsvis är den klar redan imorgon *hoppas*
Sen snörade jag på mig skorna och hann gå ungefär halva rundan innan jag blev fick mass-medddelande av sonen som behövde skjuts in till stan, och sedan till jobbet. Skyndade mig hem igen och startade min taxi-tjänst ( dock är det en obetald sådan ) 😉 Hämtade honom och så övningskörde han in till staden, där han hade tid hos optikern. Vi kollade in fina bågar till hans glasögon och bokade tid för synkoll till linser. Sedan hem en runda för lite mat, och sedan lämna jag av honom på biltema där han jobbar extra.
Nu är jag precis hemkommen igen. Jonathan är ute och målar ( fint väder = vi måste passa på att få klar altanen ) Jag tänkte att jag ska byta av honom efter middagen då han ska iväg på möte sen. Innan dess ska jag förbereda middagen som blir vegetariska köttbullar med sås & potatismos. Yummi Yummi.
Jag har precis plockat klart efter att barnen åkt till skolan. Även Jonathan for till skolan idag, han ska vara med Nomi en stund idag. Så det var en extra glad tös som skuttade iväg till plugget i morse. Man får passa på medan de fortfarande vill att man ska hälsa på i klassen. För det där vänder, sen är man som förälder bara sååå pinsam.. Haha. Jo, med det sagt så tänkte jag ju bjussa på ett vegetariskt alternativ idag denna köttfria måndag. Men dessvärre hade jag inte hunnit få klart dessa bilder tills idag. Så ni får faktiskt hålla till godo med ett lax-tips.
Denna middagen tar 10 minuter en kvart att slänga ihop. Och så gott!
Det här behöver du till 4 portioner:
4 bitar varmrökt lax
1 avokado
2 tomater
1 bit gurka
1 rödlök
dillkvist
1 citron
nyskalade räkor
Gör så här: Rör ihop såsen och ställ kallt. Finhacka grönsakerna och fördela ut på 4 tallrikar.
Placera ut laxen, toppa med handskalade räkor och en klick sås.
DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED MAYBEAUTY
Hej hej,
Nu när hösten är här och man äntligen har lite mer tid inomhus brukar jag försöka ha lite hemmaspa. Vilket är lite vardagslyx för mig som aldrig kommer iväg på behandlingar. Jag brukar unna mig en ansiktsmask ibland och någon gång varannan månad blir det en footmask. Dessa är verkligen så bra och finns alltid i mitt badrumsskåp.
Jag vill passa på att varnar känsliga läsare att scolla ner i detta inlägget,
här får man se hur fötterna fjällar. När huden är borta så blir fötterna mjukare och lenare än någonsin.
Footmasken använder jag regelbundet, den gör mina fötter lenare & mjukare än någonsin. Och det är en av mina absoluta favoritprodukter, för den kräver ytterst lite ansträngning och ger synligt resultat. Footmasken endast innehåller naturliga ämnen och är ej djurtestad. Förutom död hud så tar den även tar bort sprickor och förhårdnader på fötterna.
Hur fungerar denna ?
Jo du klipper upp sockorna och trär på dem, och tejpar fast dem. Låt dem sitta i 2 timmar, och under tiden kan du läsa lite magasin, titta på tv, lyssna på ljudböcker, eller bara slösurfa.
Har du inte tid att sitta i still i 2 timmar,
trä på dig ett par strumpor över fotmasken så är det enklare att röra sig fritt.
När två timmar gått så tar du av sockorna och sköljer fötterna med ljummet vatten.
Efter ett par – tre dagar börjar du tappa torr & död hud på fötterna.
Du kan snabba på ditt resultat genom att bada fotbad en gång om dagen. Annars brukar det ta upp till 7-10 dagar innan du har tappat all död hud och orenheter. Smidigare än så här kan det inte bli, man slipper ju hålla på med fotfil och allt sådant. Smidigaste behandlingen man kan göra ( tycker jag ) och med synligt resultat.
Vill ni också skämma bort er nu lite extra i höst ( eller kanske makens hårda fossingar behöver bli bortskämda ) 😉
Då har jag det perfekta erbjudandet till er nu. Med koden jennyfinfot får ni nu 30%
Eller klicka här för att komma direkt till erbjudandet.
Det här behöver du till 5-6 personer :
Smör att steka i
1 kilo blandfärs
2 msk oxfond
1 riven gullök
1/2 msk kinesisk soya
salt och peppar
Potatismos:
mjölig potatis
varm mjölk
smör
salt och vitpeppar
Till såsen :
Steksky från biffarna
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 msk oxfond
1/2 msk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena
Gör så här :
Koka potatisen i saltat vatten. Värm upp ugnen på 80 grader ( till biffarna under tiden du gör såsen )
Blanda ihop alla ingredienser , och rulla och platta ut lagom stora pannbiffar, fräs i smör tills de är genomstekta. Ta upp biffarna och lägg i en ugnssäkerform i ugnen. Dags för att börja med såsen. Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde,soya och fond och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott ). Låt småsjuda.
Känn på potatisen att den är mjuk, häll av vattnet och krossa potatisen med hjälp av en potatiskross eller elvisp. Värm upp lite mjölk och vänd ner lite mjölk i taget medan du vispar / rör ihop moset, en klick smör och smaka av moset med salt och vitpeppar.
Klart att serveras.
* * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Äppelpaj med krispig topping
Det här behöver du till en form på 22-24 cm:
äpple som täcker formen
ev socker om frukten är syrlig
Pajdeg:
100 gram smör
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
3/4 dels dl strösocker
1 kryddmått salt
1 tsk bakpulver
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Täck pajformen äpple skuret i mindre bitar , strö socker över om det behövs.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt sirap, och blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i det smälta smöret till en smet. Klicka ut smeten över frukten och grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg
Cirka 25- 30 minuter.
Gokväll i stugorna.
Hoppas ni har en fin kväll. Som ni kunde följa på insta (@jennysmatblogg) så var jag och Jonathan på bio nu ikväll.
Vi kollade på DET….brrr. Precis typ lagom läskig för mig,jag tyckte den var bra. Gillar ni den gamla gå och se denna. Men nu vart vi hemma igen. Tänkte visa ett annat renoveringsprojekt som vi har på gång. Ni gillar väl fortfarande att läsa om detta ?
*Hoppas*
Lilla gästtoaletten på nedervåningen.Här vill vi sätta en egen prägel och vill lägga in marockansk kakel. Tyckte det är så fint!
Jag hade också önskat en hög vit bröstpanel på väggen, men det är inte riktigt vad Jonathan tycker är det snyggaste han vet. Men jag ska visa lite bilder på fina badrum så kanske jag kan få igenom det iallafall.
Vad tror ni, blir det inte fint med lite mönster här inne?
Faktum är att vi fick några kvadrat över sedan sommarhuset på öland.
Så det kommer väl till användning nu.
Imorgonkikar jag förbi med ett riktigt bra erbjudande,
och veckomatsetdel håll utkik !
Hej hej, från ett regnigt Kalmar. Vi startade dagen med en sovmorgon, sedan en långfrukost. Lata helger är det bästa.
Nu ska vi åka in till stan för att hämta mattprover och färgprover. Barnens rum på övervåningen ska fixas iordning.
Heltäckningsmatta och lite mörkare färger kommer bli snyggt.
Melvins rum ska gå i mörkgrått, just nu är det ljusblått.
Svårt att få fram helt rätt färg i kameran.
Nomi rum ser likvärdigt ut som detta ( men hon hade inte städat, så där blev det inga bilder. Haha. )
Hennes rum är dock ljusgult, där tror jag vi kommer leta efter någon mörkare blå färg alternativt dovt lila.
Vi får se… Följ med mig på instagram så får ni hänga med oss lite bakom kulisserna. @jennysmatblogg heter jag där, missa inte att kolla mina instastorys det brukar jag vara rätt flitig med.
Dubbelgarderober har också bägge rummen. Vi funderar på att byta bort dessa mot en varsin enkel garderob, alternativt en varsin byrå. Vi får se vad det blir.
Härligt med fredag idag, hoppas ni fått en fin start på dagen. Melvin är hemma med mig idag, han har varit lite hängig till och från i veckan. Det är troligtvis lite av den förkylningen som Jacob & Nomi haft, fast en light-varaint. Hoppas han vilar sig frisk nu över helgen. Vi funderade just på vad vi skulle ta och laga till middag, Melvin önskade sig kyckling – jag röstar på fiskgryta…. Men vi får se vad resten av familjen säger. Jag har iallafall ett smarrigt tips till er om ni gillar lax.
Det här behöver du för 4 personer:
600 gram laxsida
3 msk tomatpure
1 msk chilisås
1 msk honung
saften av 1 lime
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
Gör så här
Ställ ugnen på 150 grader, ta fram en ugnssäker form och lägg i laxen.
Rör ihop alla ingredienser och bred över laxen, ställ sedan in i ugnen och låt den gotta till sig i 35-40 minuter, tills den är klar.
Servera sedan som tacos med grönsaker och gärna lite skalade räkor och massa koriander.
Såsen gjorde jag enkelt med
2 1/2 dl gräddfil
3 msk majonäs
2 msk fryst dill
salt & citronpeppar