Lilla gäst-toan

Gokväll i stugorna.
Hoppas ni har en fin kväll. Som ni kunde följa på insta (@jennysmatblogg) så var jag och Jonathan på bio nu ikväll.
Vi kollade på DET….brrr. Precis typ lagom läskig för mig,jag tyckte den var bra. Gillar ni den gamla gå och se denna. Men nu vart vi hemma igen. Tänkte visa ett annat renoveringsprojekt som vi har på gång. Ni gillar väl fortfarande att läsa om detta ?
*Hoppas*


Lilla gästtoaletten på nedervåningen.Här vill vi sätta en egen prägel och vill lägga in marockansk kakel. Tyckte det är så fint!


Jag hade också önskat en hög vit bröstpanel på väggen, men det är inte riktigt vad Jonathan tycker är det snyggaste han vet. Men jag ska visa lite bilder på fina badrum så kanske jag kan få igenom det iallafall. 

Vad tror ni, blir det inte fint med lite mönster här inne?
Faktum är att vi fick några kvadrat över sedan sommarhuset på öland.
Så det kommer väl till användning nu.

Imorgonkikar jag förbi med ett riktigt bra erbjudande,
och veckomatsetdel håll utkik !

0
5 kommentarer

Dagens planer

Hej hej,
från ett regnigt Kalmar. Vi startade dagen med en sovmorgon, sedan en långfrukost. Lata helger är det bästa.
Nu ska vi åka in till stan för att hämta mattprover och färgprover. Barnens rum på övervåningen ska fixas iordning.
Heltäckningsmatta och lite mörkare färger kommer bli snyggt.


Melvins rum ska gå i mörkgrått, just nu är det ljusblått.
Svårt att få fram helt rätt färg i kameran.


Nomi rum ser likvärdigt ut som detta ( men hon hade inte städat, så där blev det inga bilder. Haha. )
Hennes rum är dock ljusgult, där tror jag vi kommer leta efter någon mörkare blå färg alternativt dovt lila.
Vi får se… Följ med mig på instagram så får ni hänga med oss lite bakom kulisserna. @jennysmatblogg heter jag där, missa inte att kolla mina instastorys det brukar jag vara rätt flitig med.

Dubbelgarderober har också bägge rummen. Vi funderar på att byta bort dessa mot en varsin enkel garderob, alternativt en varsin byrå. Vi får se vad det blir.

Hej på ett tag.

0
Kommentera

Pulled Salmon

Hej hej,

Härligt med fredag idag, hoppas ni fått en fin start på dagen. Melvin är hemma med mig idag, han har varit lite hängig till och från i veckan. Det är troligtvis lite av den förkylningen som Jacob & Nomi haft, fast en light-varaint. Hoppas han vilar sig frisk nu över helgen. Vi funderade just på vad vi skulle ta och laga till middag, Melvin önskade sig kyckling – jag röstar på fiskgryta…. Men vi får se vad resten av familjen säger. Jag har iallafall ett smarrigt tips till er om ni gillar lax.

Pulled Pork, Pulled beef och Pulled chicken har vi lagat innan.
Nu har vi även provat Pulled Salomon – så gott det blev!

Det här behöver du för 4 personer: 
600 gram laxsida
3 msk tomatpure
1 msk chilisås
1 msk honung
saften av 1 lime
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1/2 tsk peppar

Gör så här 
Ställ ugnen på 150 grader, ta fram en ugnssäker form och lägg i laxen.
Rör ihop alla ingredienser och bred över laxen, ställ sedan in i ugnen och låt den gotta till sig i 35-40 minuter, tills den är klar.
Servera sedan som tacos med grönsaker och gärna lite skalade räkor och massa koriander.

Såsen gjorde jag enkelt med 
2 1/2 dl gräddfil
3 msk majonäs
2 msk fryst dill
salt & citronpeppar

0
6 kommentarer

Frasiga frallebullar

 

Grått och regnigt över Växjö idag, inte för att man är förvånad. Det regnar nästan alltid här över vår lilla stad.

Thelma som går på hotell & restaurang-utbildningen nu för tiden kommer ofta hem med nybakat.
Snacka om lyxigt. Är det inte frallor, limpor så är det väldoftande kanelsnurror.
Mums och så fina frallorna blev, jag är imponerad.

Det här behöver du till 24 frallor:
50 gram jäst
8 dl vatten
50 gram smör
2 äggulor
2 tsk socker
2 tsk salt
2 msk olivolja
18-20 dl vetemjöl

Garnering : Vatten vallmofrön

Gör så här :
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, mät upp vattnet i samma kastrull och låt det bli ljummet. Lös sedan jästen med degvätskan.När jästen har blandat sig helt så häll du i resten av vattnet. Rör ner saltet, sockret, olivoljan, äggulor och vänd ner mjölet pö om pö medan du arbetar degen.
Använd så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Låt jäsa i cirka 60 minuter Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterliga 30 minuter.
Innan de ska in i ugnen – pensla med vatten och strö över frön.
Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter.

8
8 kommentarer

Panerad rödspetta med kall dillsås

Hej där,

Nu är arbetsdagen slut för många och man beger sig hemåt, och halva arbetsveckan är gjord. Jag kan vara lite avis på er som har en tidslagd arbetsdag, ni vet när ni börjar och när ni slutar. Ni är lediga på helgen och har fyra veckors (i bland t.om fem !! )veckors semester. Men å andra sidan kan jag bestämma själv när jag vill ta en paus, klämma in en lunch med en vännina ta sovmorgon och istället jobba sent på kvällen. Än så länge denna veckan har jag har haft sååå sjukt mycket möten, känns som jag inte hunnit med något annat. 

Fast idag lyckades jag iallafall klämma in lite matlagning mellan mötena.

Skolans dillsås kommer ni ihåg den?
Det är min favorit när det kommer till panerad eller stekt fisk.

Det här behöver du till 4 personer : 
500 gram ben / skinnfri rödspätta
Salt & citronpeppar
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
Smör

Potatismos med dill:
mjölig potatis
smör
grädde
dill
salt & peppar

Garnering
Några skalade räkor
citron
färsk dill

Skolans dillsås: 
4 dl gräddfil
3 msk majonäs
2 msk bostongurka
4 msk fryst dill
1/2 msk pressad citronsaft
salt

Gör så här: 
Rör ihop såsen och ställ kallt. Koka potatisen i saltat vatten. När potatisen är färdig häller du bort vattnet och krossar med en potatiskross, vänd ner en klick smör och lite grädde så du får en lagom konsistens.
Smaka av med dill & salt+ peppar.

Gör så här med rödspättan: 
Häll upp mjöl på en tallrik, ströbröd på en tallrik och vispa upp två ägg och lägg i den tredje djupa tallriken. Salta och peppra fileerna innan du doppa dem  i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Smörstek den tills den får en fin gyllene yta och är genomstekt.

 

En höstig bukett har fått flytta in i köket.

Nu hoppas vi bara att det snart ska sluta regna, så man kan bege sig ut och njuta av hösten och alla vackra färger.

0
1 kommentar

Min bok nu för bara 99 kronor

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED JENNYS BOK

 

WOOP WOOP  

Jaaaaay, nu är den här i nytt format, min lilla pastellkaramell.
Så glad att jag kan erbjuda en ännu billigare upplaga till er som vill ha min kakbok. Det är precis lika många recept i denna, bara att den är liiiite mindre och har en mjukare pärm. En hel uppsjö med nya goda recept kan ni få nu för under hundralappen.

Ibland får jag nypa mig i armen när jag går förbi min bok i butik,
tänk att den har blivit så uppskattad av er. Tack tack tack ! Det värmer en bloggares hjärta.
Och tack vare er har jag fått chansen att göra ännu en bok, denna gången blir det en bok inriktad på mat.


Så vart finns boken att köpa ?

Den finns att beställa på:
Adlibris KLICKA HÄR
 Akademibokhandeln 
Samt i alla välsorterade bokaffärer
Sen tror jag att den finns eller kommer att finnas på Ica.

Recepten i kakboken är lätta och godisfyllda. ( Såklart )
Den passar både stora som små, redan bakintresserade eller de som vill lära sig.
Det är småkakor, pajer, kladdkakor, desserter, tårtor men även en hel del JULGODIS  
Jag längtar tills det är dags att börja med julbaket igen.


Boken finns att beställa på nätet eller i bokhandeln.
Jag har den inte i webshopen men däremot har jag några inbundna signerade exemplar kvar där.
Vill ni beställa dem så är det först till kvarn….

Ni HITTAR DEM HÄR

0
4 kommentarer

Frågestund

Hittade dessa bilder i kameran, magiskt vacker solnedgång.

 

Hej hej,

Nu var det länge sedan vi hade frågestund. Och eftersom jag ändå bara ska vara iväg på möten hela dagen kunde det passa bra med en sådan på bloggen just idag. Fråga på i kommentarsfältet om det är något ni undrar över så svarar jag där
allt eftersom.

Kanske är det något recept ni undrar över, något om boken, appen eller undrar du något om mig.

Fråga på, vetja.

0
39 kommentarer

Vegetarisk pasta

Tjingeling raringar, 

Köttfri måndag idag. Och vill ni göra det enkelt för er så har jag tipset för det.
Här är mitt enklaste tips på en god och omtyckt pastarätt.
Självklart kan man göra egen pesto, vilket inte heller är svårt. Men här är mitt middagstips till er. Som max tar 15 minuter att laga.

Bon appetit !

Det du behöver är:
En god pastasort
några körsbärstomater
pesto
salt & peppar

Gör så här: 
Koka pastan i saltat vatten häll bort vattnet när den är al dente.
Klyfta ner några söta körsbärstomater. Rör ner önskad mängd av peston och smaka av med salt och peppar.

Klart!

0
1 kommentar

Veckomatsedel

Hej igen,

Här har vi ätit brunch i flera timmar, alla vaknar och kommer ner till frukosten olika tider. Barnen har lite sovkompisar extra här hemma, så det har varit fullsatt vid matbordet. På helgerna försöker vi låta alla få sovmorgon, det är ju ändå helg.
Men nu så har vi dukat av och ska göra oss klara för denna söndag. Veckomatsedel kommer här!

Måndag Vegetariska burgare med extra allt
Tisdag Lax- & kräftpasta 
Onsdag Möra kotletter i ugn
Torsdag Tacogratäng med blomkål (LCHF)
Fredag Gratinerad fläskfile

För 2 personer:
1 putsad fläskfile
smör
salt & peppar

Garnering: 
2 dl riven lagrad ost
1/2  kruka persilja ( klippt )
1 msk röd pesto

Serveras med potatisgratäng

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skiva upp filen och smörstek den med salt & peppar. Den ska vara nästan färdigstekt.
Rör ihop osten, med persilja & pesto och fördela ut över fileen. Ställ in i mitten av ugnen i 5 minuter eller tills det blivit en vacker gratinering.

Något gott till kaffet: Philadelphiabullar i långpanna

De blir goda & saftiga och bakas i långpanna / ugnsplåt.

Det här behöver du till 40 bullar: 
1 pkt jäst för söta degar
150 gram smör
5 dl mjölk
1 ägg
1 dl strösocker
1 nypa salt
10- 11 dl vetemjöl

Fyllning:
125 gram smör
2 dl florsocker
200 gram philadelphiaost
Rivet skal av 2 citroner

Garnering: 1 uppvispat ägg + pärlsocker

Gör så här:
Börja med att röra ihop fyllningen , blanda ihop smör med philadelphiaost. Pudra i florsocker och riv skalet av citronerna och blanda väl. Ställ sedan kallt till fram tills det ska användas.
Smält smör i en kastrull och vänd ner mjölken och värm upp till fingervarmt ( 37 grader) Smula ner jästen i en bunke och häll i lite av den ljummna vätska och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt resten av smör/ mjölkblandningen under omrörning. Knäck ner ägget, och vänd i salt & socker och även mjölet under omrörning tills du fått en smet. Smeten är lös & kladdig och ska vara det. Lägg på en bakhandduk och låt jäsa i 40 minuter. Under tiden kan du klä en bakform jag hade en ugnsplåt cirka 30*40 cm.

Stjälp sedan ut degen på bakplåten efter jäsningen, med hjälpa av lite mjölade fingrar trycker du ut degen på plåten. Och låt det jäsa ytterligare 30- 35 minuter. Ställ under tiden ugnen på 225 grader.
Tryck sedan ut 40 gropar med hjälp av tummen, fyll dessa med citronfyllningen. Pensla sedan kakan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Ställ in i  mitten på ugnen i cirka 15 minuter – eller tills de blivit gyllene.

 Jag pudrade även över lite florsocker – alla kakor blir snyggare med lite florsocker.  Och betyget av dagens kaka: det blev en riktigt höjdare måste jag säga, kommer absolut baka igen. Och den går jättebra att frysa in.

Mums!

0
4 kommentarer

Daimtårta

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED JENNYS WEBSHOP

 

Hej där, 

Det blev en lat lördagsmorgon för oss idag, vi tog sovmorgon och åt frukost alldeles för länge. Kanske inte  blev så mycket sovmorgon för Thelmas kompis som sov över. Hon tog bussen vid åtta imorse för hos skulle till jobbet, heja! Tjejerna var iväg och kollade på filmen ”Det” i gårkväll, vilket även Jacob och hans kompisar gjorde. Det tyckte den var ok. Jag & Jonathan satt hemma och kollade på den gamla ”IT” – så nu måste vi boka en kväll som vi åker iväg och kollar på den bioaktuella. Nog om det och här kommer istället lite efterrätt-tips.

För er som kikar efter en god tårta. Här kommer den!


Den runda springformen jag hade här är en 20 cm springform, 
Blir man många gäster så är det bättre att använda den här

Det här behöver du:
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl mandelmjöl

Glassfyllningen:
3 äggulor
1/2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
30-40 gram maränger
3 dubbel-daim

Topping :
1 dl nutella + daim

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175 grader. 
Vispa äggvitor och socker länge ( så att du kan vända skålen upp och ner och smeten inte rinner ut )

Dessa braiga skålar hittar du här i min shop. 
De är de bästa att använda till all sorters bakning & matlagning tycker jag.


När smeten är tjock vänder du ner mandelmjölet och rör tills du har en slät smet. Vänd sedan över detta i en smord & bröad form. Och ställ in i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Sedan börjar du med glassfyllningen.  Hacka daimen smått.
Vispa grädden fluffig, tills den bildar toppar. Visa ägg och socker poröst och vänd ner grädden i äggsmeten.
Rör sist ner daimen & marängerna som du krossar lätt, och fyll sedan mandelbotten med glassfyllningen.
Frys in i minst 5 timmar innan servering. Precis innan servering breder du ut nutella och toppar med daim.
Låt stå framme 10-15 minuter innan servering.

Smaklig fika!

0
Kommentera