ALKOHOLREKLAM TILL DIG ÖVER 25 ÅR

EN MUSTIG HÖSTGRYTA

Godkväll raringar,
Jag vet att ni uppskattar vintips. Så här kommer ett sådant inför helgen. Detta tipset är till er över 25 år.
Är det inte precis det man behöver nu i mörkret, en härlig gryta med massa göttigheter. Och till detta ett gott glas vin. Till en sådan här rätt så krävs ett kraftigare & fylligare vin , vad av jag rekommenderar Villa Puccini Chanti Riserva. Det passar till höstens grytor, en smakrik pasta rätt eller varför inte en nybakad pizza.

Så här står det på systembolagets hemsida om vinet:
Kryddig, nyanserad, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, kanel, kakao, kardemumma, nötter, nypon och pomerans. 
Pris: 157 kronor
Alkohol: 13 %
Nr 22328
KLICKA HÄR för att komma till systembolagets hemsida och läsa mer om vinet.
Och tänk på att dricka måttligt.


Det här behöver du:
600 gram grytbitar av högrev
salt & svartpeppar
5 dl vatten
1 1/2 – 2 dl Villa Puccini Chanti Riserva
3 msk kalvfond
2 små gul lökar
2 morötter
2 palsternackor ( små )
1 bit med rotselleri
Några vitpepparkorn
5 lagerblad


Gör så här:
Börja med att bryta upp köttet i en het gryta med lite smör.
När de fått fin färg så häll på vatten, fond och vin. Låt sjuda i 45 minuter, och ta bort eventuellt skum.
Skala och hacka upp grönsakerna och vänd ner i grytan. Låt allt sjuda ihop i en halvtimme , sedan är det klart att serveras.
Yummi Yummi

14
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

HÖSTLOVSFRULLE

Höstlov och extra goda frukostar, vad tror ni om att äta en våffelfrulle i veckan.
Sååå gott


Så här gör jag mina våfflor : 
4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
200 gram smält smör

Gör våfflorna så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten samt nästan allt smör, restren använder till gräddningen.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Sedan kan du börja grädda våfflorna.

Servera dem genast med lättvispad grädde och färska bär.

Och förutom för tips på god frulle så vill jag tipsa om upp till 50% RABATT just nu på massa fina kläder på Ellos

Hur fin klänning ? Kolla in den här

Gillar verkligen dessa fina stickade klänningar,
Ni hittar dem här

Ännu en till goding.
Du hittar den Rabatterad här

Denna skjortan gillade jag också jättemycket.
Du hittar den här.

8
1 kommentar

VECKOMATSEDEL

Här kommer veckomatsedlen för veckan, hoppas Ni gillar.

Måndag : Korv- & pastasoppa
Tisdag: Pankopanerad snitzel med päroncoleslaw
Onsdag: Laxpytt med couscoussallad
Torsdag : Jennys Herrgårdskyckling
Fredag : Biff Stroganoff

Det här behöver du till 4 personer:
smör
800 gram lövbiff
4 msk tomatpure
3 dl vatten
3 msk oxfond
2 msk kinesisk soja
1 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche

Gör så här:
Strimla lövbiffen i cm långa längder.
Hetta upp en stekpanna och fräs köttet tills det får färg. Rör ner tomatpure och fräs runt.
Vänd i vattnet och låt sjuda på svag värme i 1 1/2 – 2 timmar med lock. Nästan allt vattnen ska ångats bort.
Då vänder du i oxfond, soja grädde och crème fraîche.
Låt allt sjuda ihop servera sedan med kokt potatis och en god sallad.

* * * * * * * * * * *

Och söndagstipset från mig till dig är att just nu får alla nya medlemmar 40% RABATT på valfri vara på Hemtex. Är det någon gång man kan unna sig något är det väl nu 😉 KLICKA HÄR



Och något gott till kaffet: Kolapannacotta med lingon

img_4582-001 (1)

Det här behöver du till 8- 10 stycken portioner: 
1 dl nutella + 3 msk grädde
1 burk med kondenserad mjölk sötad (cirka 400 gram)
5 dl vispgrädde
4  gelatinblad

Karamelliserade pecannötter:
1 påse pecannötter
4 msk sirap
2 msk strösocker
2 nypor flingsalt

Dekorera med lingon eller andra bär.

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
Värm upp grädde & kondenserad mjölk tillsammans i en kastrull – den ska inte koka men bli het. Krama ut gelatinbladen och vänd ner i grädd/mjölken rör ner den så att den blandas väl och löses upp. Ställ av från plattan och ta fram glasen du ska fylla efterrätten med. Rör ihop nutella med grädde ( fungerar också med lite philadelphiaost om du inte har grädde ) Nutellan blir väldigt hård i kylskået om man inte blandar ut den med något. Fyll glasen med en msk eller par av nutellan, höll försiktigt ner pannacottan i glasen och ställ kallt i fyra timmar. Under tiden kan du göra de karamelliserade pecannötterna. Grovhacka nötterna , typ dela dem tre gånger. Hetta upp en panna och häll i sirap, socker och salt och låt detta bubbla några minuter under omrörning. Vänd ner nötterna och blanda om så det fördelas över alla nötter.  Ta fram en bakplåtsklädd plåt och fördela ut pecannötterna där med hjälp av två gafflar ( detta är super varmt) ställ in i ugnen i cirka 5- 10 minuter. De ska bara få fin färg och dofta nötigt – låt svalna.

Servera sedan pannacottan med de goda nötterna och lite färska syrliga bär.

4
Kommentera
INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Saffranssockerkaka

 

Saffranssockerkaka det är ju bara så himlans gott- sen doftar det ljuvligt i hela huset också. För att följa bloggen och uppdateringarna så finns den även på Facebook och instagram: @jennysmatblogg

Här kommer receptet på Nomis juliga sockerkaka.

Det här behöver du :

200 gram smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 påse saffran ( stött )
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver


Gör så här :

Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna, nu kanske ni kan tycka att 200 gram smör låter mycket. Och ni kan minska om ni vill, men vill ni ha en riktigt saftig sockerkaka- snåla inte på smöret. Vispa ägg och socker pösigt / fluffigt. Och blanda i de avsvalnade smöret och mjölken i bunken. Tillsätt saffranet ( stött ) och rör ihop mjöl och bakpulver innan du även rör ner det i blandningen. Häll upp i en smord och bröad form, och ställ in i ugnen i nedre delen av ugnen. Grädda i 40 – 45 minuter och låt svalna innan du stjälper upp den på ett fat.

Klar att serveras.

Sen måste jag ju också tipsa om hösten/ julen på Jotex, Just nu får du 30 % RABATT på den dyraste varan. Ange koden FALL30  Koden gäller fram till den 30:e Oktober 

17
23 kommentarer

PRESSGURKA & RÅRÖRDA LINGON

Goda tillbehör till köttbullar eller en mustig gryta.
Idag har jag lovat barnen köttbullar så det är vad som serveras hemma hos oss.

Det här behöver du:
1 gurka
1 msk ättika 24 %
2 msk socker
1 kryddmått salt
finhackad persilja

Gör så här:
Skiva gurkan tunt över en tallrik.
Häll över ättika, socker och salt. Lägg press över gurkan. Jag la en annan tallrik med en mjölpåse över.
Ungefär en timme ska det stå. Men vänd om gurkan då och då.
Innan servering klipp över persilja.Klart att servera.

Rårörda lingon

.

Du behöver
250 gram frysta lingon
1 dl strösocker

Gör så här:
Rör ihop frysta lingon och socker i en skål.
Låt stå framme 30 minuter och rör om då och då tills sockret smält.
Klart att servera.

9
Kommentera
INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

VECKOMATSEDEL

Du kör vi igång denna söndagseftermiddag med tips,
på vad nästa vecka kan tänkas bjuda på i matväg.

Måndag : Grekiska färsbiffar
Tisdag: Laxsoppa med koksmjölk & lime
Onsdag: Korvsoppa med potatis
Torsdag: Mozzarellagratinerad kassler med ris
Fredag: Norrländsk älggryta

Det här hade jag i min älggryta: 
1 kilo grytbitar av älg
smör
salt & peppar
2 gula lökar
2 morötter
1 msk tomatpure
8 dl vatten
4 msk konc. viltfond
2 msk kinesisk soja
200 gram trattkantareller
2 1/2 dl vispgrädde
1 tsk torkad timjan
1 msk svartvinbärsgele
2- 3 msk messmör
ev. lite maizenaredning
salt, peppar

Toppa med lingon

Gör så här:
Hetta upp en gryta med smör & fräs grytbitarna med salt & peppar tills de får vacker färg.
Slanta ner morötterna & klyfta ner löken & vänd om så att de blir glansiga. Pressa ner tomatpuren och mät i vatten, fond & soja och låt allt sjuda upp. Låt stå och småputtra länge under lock ( gärna 4- 5 timmar tills köttet är mört och fint) Mot slutet är fräser du upp kantarellerna i en annan stekpanna och tillsätter smör när vätskan kokat bort. Och fräs tills du fått en fin färg på dem. Vänd ner i din gryta, och runda av med gelé, messmör & grädde och smaka av med timjan salt och peppar

* * * * * * * * *

Och jag vet ju att ni precis som jag Äääääälskar sängkläder i flanell, så jag har letat fram bästa erbjudandet till er. Nu hittar ni massa fina olika modeller och färger för 149 : – Varför inte passa på att köpa julklappar redan nu. Klicka här för erbjudandet.


Dessa röda klickade jag själv hem
För att bädda med under advent & jul

Och nu över till något smarrigt till kaffet.
Key Lime Pie.


Till botten behöver du: 
200 gram digestiv
125 gram smör

Till fyllningen : 
2 burkar (a 397 gram) sötad kondenserad mjölk
2 dl nypressad limesaft
skalet av en lime
6 äggulor

Gör så här: 

Ställ ugnen på 170 grader.
Mixa kexen till smulor, smält smöret och rör ihop.
Tryck ut i en rund form cirka 25-26 cm, med avtagbara kanter. och grädda i mitten på ugnen i 10 minuter.
Ta ut och sänk värmen till 150 grader. Häll upp kondenserad mjölk i en skål och rör ihop den med limesaften + skal.
Vispa ihop äggulorna innan du rör ihop dem med smeten. När smeten är jämn ( rör inte onödigt mycket ) häll den över botten och ställ in i mitten på ugnen i cirka 15-20 minuter.
Ställ sedan kallt i minst 4 timmar, men gärna över natten.

Smaklig fika

6
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

MIN FAVVOSALLAD SOM MAN KAN HA TILL ALLT

Till denna salladen: 
1 1/2 st gurka
2 tomater 
1 liten rödlök 
1 dl finhackad bladpersilja 
1 citron 
1 msk olivolja 

Gör så här : 
Skölj grönsaker och bladpersilja väl. 
Finhacka gurka, lök, och tomat så smått du bara kan. 
Pressa ner citronen ner i salladen och rör sedan ner bladpersiljan. 
Ringla över lite olivolja och blanda väl. 

Klart! 

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och så torsdagstipset, 
från mig till dig. 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är ell-680x1024.jpeg

Nu får ni 25 % RABATT+ YTTERLIGARE 5 % på den dyraste varan. Med koden 455758 Gäller både möbler och kläder.
Denna tröjan hittade jag som jag klickade hem.
KLICKA HÄR för att komma till Ellos

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

29
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

LAX MED CITRONSÅS TOPPAT MED RÄKOR

Tjingeling raringar,
Hoppas ni har vaknat upp till en fantastisk tisdag. Denna veckan tänkte jag gå på projekt tömma kyl och frys, för man har så mycket mer mat där än man tror – och skafferiet också.

Det här behöver du till 4 personer:
4 portionsbitar lax

Citronsås:
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 msk hummerfond
1 citron
nyskalade stora räkor

Gör så här: 
Börja med att ställ ugnen på 200 grader. Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form. Gör citronsåsen i en kastrull. Värm upp grädde, crème fracihe och fond, riv ner det gula skalet och pressa ner citronsaft efter egen smak och tycke. 1-2 msk citronsaft hade jag i min sås. Häll citronsåsen över laxen. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills laxen är klar.
Toppa med nyskalade räkor och servera genast.

Smaklig spis

Här kommer tips från Ellos också där det nu är 25 % RABATT på deras
Myskläder. Kolla in den här gosiga. Villhöver!

13
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

VECKOMATSEDEL

Hej där,
Söndag redan och jag väntar hemma Tilda & Martina för att pärla. Vi fortsätter pärlandet för Neas insamling och du beställer armbanden här
Men vi fortsätter också traditionen med veckomatsedel så här på Söndagen. Varsågoda.

Måndag Höstgryta med fläskytterfilé och champinjoner
Tisdag Kycklinggratäng med ajvar
Onsdag Köttbullar med potatis & brunsås och rårörda lingon
Torsdag Lyxig soppa med fisk & skaldjur
Fredag Tacolasagne

Lasagne till 4-5 pers:

10 -12 lasagneplattor (gärna färska )
600 gram färdigstekt & kryddad färs
smör
2 pressade vitlök
1 riven gullök
1/2 dl chilisås
1 burk krossade / passerade tomater
1 liten burk med majskorn
salt och peppar
2-3 dl riven ost, tex. mozarella

Bechamelsås till lasagne:
5 dl grädde
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar

Så här gör du lasagne: 

Ställ ugnen på 175- 200 grader. Stek löken och vitlöken i en stekpanna med smöret. Vänd ner tacofärsen.
Blanda sedan i tomatkrossen,och majsen, chilisåsen och salta och peppar. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Bechamelsåsen:
Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.

Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås,
och sedan med lasagneplattor.Varva sedan med, sås, köttfärsröra  och riven ost, lasagneplattor ca 3 lager av varje. Även gott och lägga ett lager med mozzarella, när man varvar med köttfärsen och såsen.
Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 45- 50 minuter, men efter halva tiden kan du ta ut gratängen och toppa dem med lite ost.

Smaklig måltid!!

Och så ett dagens tips! För just nu gar Ellos 25 % RABATT på deras ytterkläder. Woop woop Klicka här

Och efter shoppingtips så kommer tips på något gott till kaffet.
Semmelkladdkaka

Det här behöver du:
smör+ ströbröd till formen
150 gram smör
100 gram mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt

Topping: 
2 dl lättvispad grädde
florsocker
75 gram mandelflagor

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen.
Smält smöret & riv mandelmassan i en skål, mortla kardemummakärnorna & rör ner både smör & kardemumma med mandelmassan. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i skålen och rör tills allt har blandat sig. Häll över smeten i formen (20-22 cm) och ställ in i mitten av ugnen i cirka 18- 22 minuter.  Låt svalna i kylskåp ett par – tre timmar innan servering.
Rosta mandeln i en torr stekpanna så att den får nötig färg. Låt svalna under tiden du vispa grädden och bred över kakan, pudra över florsocker &  på med den kalla mandeln

9
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

TIPS TILL HALLOWEEN

Hej där,
Den 12:e oktober säger kalendern. Det närmar sig halloween, och då är det väl roligt med lite tips på vad man kan bjuda på. Pynt och maskeradkläder fyndar vi alltid här

Nu kan ni hitta era maskeradkostymer för bara 99 :-

Här kommer lite tips på vad ni kan bjuda på

Minipizzor med göööräckliga spindlar


Föredrar du att fuska och köpa färdigt pizzakit så går dessa på ett nafs.

Ställ ugnen på 225 grader.
Stampa ut små runda pizzor med ett dricksglas. Bred ut pizzasås, riven ost och skapa läskiga spindlar med svarta oliver.
Busenkelt och läskigt till den kommande halloweenbjudningen.

Otäcka läskiga mumier som är galet roliga att göra!


Detta behöver du

korvbröd
grillkorvar
smördeg
tomatpure
pepparkorv

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär tunna remsor av den tinade smördegen.
Vira runt korvarna ( lämna en liten lucka för ögonen )
Lägg dem på en ugnsplåt och skjuts in i ugnen i 10 minuter eller tills de får färg.
Dekorera dem sedan med ögon dv.s tomatpure och pepparkorn.

Klara att servera.

Sedan något gott till fikat.

 Det här behöver du : 
150 gram smör
2 dl strösocker
10-12 msk med oboy
6 dl havregryn
1 dl mjölk
chokladströssel

Till ögon hade jag pingvinstång
till spindelben hade jag lakritssnören
och oreokakor till vingar.

Gör så här: 

Blanda allt i en skål och rör ihop till en smet , jag använder elvisp.
Ställ kallt i en halvtimme och forma sedan lagom stora chokladbollar. Rulla dem i strössel och dekorera dem bäst du vill i otäcka former. Ögonen hade jag pingvinstång som jag skivade tunt.

10
Kommentera