ELLERY BEACH HOUSE

Hej där Fredag,
Hoppas dagen startat lugnt och fint.
Innan denna helgen står på glänt så vill jag hinna uppdatera med förra helgens äventyr som var Ellery Beach House ute på Lidingö.

Erica hämtade upp mig i stan och så körde vi ut mot Lidingö,
så vi checkade in strax efter lunch. Dock var inte rummet riktigt klart så vi gick ner i restaurangen och avnjöt deras härliga brunch istället.

Allt hamnade inte på bild, men det var massa trevliga smårätter / Tapas.
Som vi delade på.

Och hummern…. var inte att leka med.
Den smälte i munnen.

Jajamän, så här mycket gott fick vi i oss. Innan vi rullade mätta och belåtna till rummet sedan när det var färdigt, bytte om till badkläder och gick bort till poolerna.
Vi hade tänkt att vinterbada från bryggan , men fegade ur. Men kanske nästa gång ….


Sammanfattningsvis en suuuuuupermysig tjejkväll med god mat,
god dryck och härlig miljö.

12
Kommentera

VÅR STOCKHOLMSHELG DEL 1

Godmorgon,
6 December säger almanackan, och vi startade dagen med ett avsnitt av julkalendern.
Så myyyyysigt, kanske är det sista året som Nomi fortfarande vill se den. Eller tja… i år tror jag att hon faktiskt ”offrar” sig för mig för att jag tycker att det är en sådan fin tradition. Hahah…. Men men jag myser iallafall, och vi bullade upp med god frukost och pepparkakor och massa tända ljus. Är det inte bästa starten på en decembermorgon så säg.

I helgen vart det Stockholm.

Vi tog tidiga flyget och landade i huvudstaden redan innan sju,
och vad gör man i Stockholm så tidigt om inte besöka Stockholms Brunch Club.

Pepparkakslatte, söt mäktig och god.

Har ni inte varit där så rekommenderar jag starkt.
Finns dessutom massa vegansk på menyn – så detta lilla smultronställe passar de flesta.

Efter en härlig brunch så fortsatte vi ut på stan och promenerade runt.
Efter nästan 20 000 steg i hemskt obekväma skor så stannade vi till och passade på att få en halvtimmes fotmassage. Så najs.

Sedan var det dags att checka in på hotellet. Vila en stund innan det var dags att bege sig ut med båt till Fjäderholmarnas krog för ännu ett fantastiskt julbord. Såååå mycket gott, och inriktningen var viltkött.
Mums mums mums.

Dag nummer 2 bar iväg mot Lidingö ö.
Men jag skriver mer om det senare i kväll. För snart kommer Klara och Aaron hit, för vi ska julbak idag.
Det står saffransbullar och massa julgottis på menyn.

Kram

22
7 kommentarer
INLÄGGET INNEHÅLLER ANONSLÄNKAR

VECKOMATSEDEL

Måndag Gräddig pastasås med bacon & körsbärstomater
Tisdag Löksoppa med baconströssel
Onsdag Fläskytterfilé i god brunsås
Torsdag Potatisgratäng med köttfärs
Fredag Torsk- & kräftgratäng


Det här behöver du
1 torskblock
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fracihe
2 msk hummerfond
salt & peppar
1/2 kruka finhackad dill
1 dl riven ost

Toppa med kräftstjärtar

Serveras med kokt ris

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg den tinade torsken i en ugnsfast form. Vispa ihop grädde, crème fraîche, fond i en kastrull. Smaka av med salt, peppar & dill. Häll såsen över fisken och riv över en god ost. Gratinera i 25- 30 minuter eller tills fisken är genomklar.
Ta ut och toppa med kräftstjärtar.

❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Missa inte det grymma erbjudandet från Polarn och Pyret som sträcker sig ända fram till midnatt.
30 % RABATT på alla pyjamaser( vid köp över 200 🙂 . Klicka här

https://adtr.co/Gg2hjz

❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Och så något gott till kaffet: Oreotryfflar

Det här behöver du:
154 gram oreokex ( 1 förpackning )
100 gram färskost

Garnering :
200 gram vit choklad
Polkagriskross

Gör så här: 

Mixa kexen till smulor. Antingen med en mixer eller genom att lägga kakorna i en påse och gå loss med en brökavel.
Rör ihop smulorna med knappt 100 gram och forma 10-12 bollar av smeten. ( Det är kladdigt och ska va kladdigt )
Ställ i frys i 20 minuter.  Smält chokladen i micro eller över vattenbad.
Ta ut kulorna och doppa dem i choklad, låt dem rinna av innan du lägger tillbaka dem på bakplåtspappret. Strö över lite krossade polkagrisar och låt svalna.

( Funkar utmärkt att frysa)

4
Kommentera

JULBORD MED FAMILJEN

.
Hej där raringar,
Hoppas ni har det bra i julmyset ( eller julkaoset ).
Här kickade jag igång advent med ett härligt julbord på Stufvenäs tillsammans med alla barnen + respektive, barnbarn kusinvitamin och farmor & Thomas. Funderar ni att boka julbord här så rekommenderar jag det verkligen. Vi åker hit nästan varje år,
det är på prick så där julmysigt som det ska vara.

Aaron var dessutom så duktig och satt still i sin stol och backade om på maten och godiset flera omgångar. Hans första riktiga julbord, och det fick helt klart mer än godkänt.

Efter 2 1/2 timmes ätande så tackade vi för oss och begav oss hemåt.


Och denna veckan har rusat förbi, tiden går snabbt när man har roligt. Och imorgonbitti är det flyget upp till Stockholm. Ännu ett härligt julbord inbokat och sedan blir det spa med Totto på lördagen.
Så lyxigt!

Ni kan följa med mig på Stockholmtripen via Instagram, och till er andra önskar jag er en härlig helg.
Kram på er,

19
Kommentera
REKLAM FÖR MINA BÖCKER

VECKOMATSEDEL

Bättre sent än aldrig. Här kommer tips inför kommande matvecka 🙂

Måndag Godaste linssoppan
Tisdag Fiskarfruns gryta
Onsdag Omelett med pizzatopping
Torsdag Fylld chorizo med mos
Fredag Kebabkryddad kyckling med pommes

Och hemmagjordsås, som smakar precis som på pizzerians. 

Det här behöver du för att göra kebabsås:
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk chilisås
1 tsk italiensk salladskrydda
2 1/2 msk koncentrerad apelsinjuice
3 msk kallt vatten
1/2 tsk paprikapulver
1 presssad vitlöksklyfta
cayennepeppar ( efter smak & tycke )
salt

Gör din kebabsås så här:
Blanda samman allt och ställ kallt.
Klar att servera efter en till två timmar i kylskåp.

* * * * * * * * * * * * * * *

Det här behöver du till 5- 6 personer:
1 kilo kycklingfile
Rapsolja
hemmagjord kebabkrydda
salt

Tillbehör : Pommes och en god sallad

Gör så här: 
Strimla den tinade kycklingen i lagom stora strimlor. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och vänd ner kycklingen.
Krydda den med kryddmixen under tiden, och när kycklings nästan är färdig salta & smaka av med mer krydda.

❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️


Och så ett litet julklappstips eller varför inte en present till paketleken.
Ni hittar mina böcker HÄR

https://bit.ly/2OCcWyW

❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Något gott till adventsfikat : Vaniljfyllda saffransbullar

Det här hade vi i vetedegen, cirka 45 lussebullar : 

1 pkt jäst
150 gram smör
5 dl mjölk
2 kuvert med saffran
1 1/2 dl socker
1 burk ( 250 g) kvarg
1/2 tsk salt
1 ägg
cirka 15- 16 dl vetemjöl

Vaniljfyllningen:

200 gram rumsvarmt smör
5 msk vaniljsocker
1 1/2 dl socker

Garnering : Vispat ägg och pärlsocker

Gör saffransbullarna här :

Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet med lite a sockret.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt saffran och mjölk och värm upp till fingervarmt 37 grader.
Rör ut lite av degvätskan med jästen, rör tills det löst sig. Tillsätt resten av vätskan, sockret kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt mjöl , gärna med bakmaskin.
Pudra över lite mjöl och täck med bakhanduk, låt jäsa i 40 minuter. Under tiden kan du göra fyllningen : Rör ihop samtliga ingredienser.
När degen jäst färdig , dela i två delar och kavla ut på mjölat bord. Cirka 30* 60 cm Bred över fyllningen och rulla ihop och skär lagom stora bitar och lägg i bullformarna. Täck över med en bakhandduk och låt jäsa i ytterligare 40 minuter.
Sätt ugnen på 225- 250 grader, och vispa upp ett ägg. Pensla bullarna försiktigt innan de ska gräddas och strö över pärlsocker,

Grädda i cirka 8- 10 minuter tills bullarna fått en fin färg.


5
1 kommentar

SISTA DAGEN I ISRAEL

Hej där raringar,
I dag är min sista dag här borta, i natt börja resan hemåt Sverige och Kalmar igen.
I går blev det middag nere vid Genesarets sjö, så vackert när solen försvinner ner bakom horisonten.

Jag beställde in helgrillad fisk till mig som var bakad i vitlök och örter,
och det var jättegott. Min Lördagsmiddag….

På kvällen blev det en liten promenad i stan för att kolla lite souvenirer, men jag hittade inte något speciellt så där.
Tänkte köpa på mig lite kryddor idag innan jag åker hem, det är alltid kul att experimentera med.
Sista frullen på hotellet såg ut så här, inte fy skam.

Det har varit en fantastisk vecka där jag fått se och uppleva massor, ätit god mat, tankat med D-vitamin.
Men nu längtar jag hem till barn och barnbarn, så det ska bli mysigt att få komma hem. Borta bra men hemma bäst.

Stor kram på er. Och på återseende hemma i Sverige.

29
1 kommentar

UTFLYKTSDAG

Godkväll på er,
Hoppas att ni haft en fin dag. Hörde att det snöande hemma i Småland.
Här njuter vi av solen och en 25-27 grader. Jag hade varit lite snabb när jag beskrev restaurangkostnaderna insåg jag, det är inte ”rätt dyrt”….. Det är jättedyrt – skulle jag säga.

Hur som helst så blev det en utflyktsdag igår direkt efter frukosten. Vi styrde kosan mot Döda havet,
Dom ligger cirka en 2 1/2 timme från där vi bor.

Vi åkte in på ett litet område som hade både lite restauranger , barer och bra ramper att gå ner till vattnet i. Och så häftigt det var! Vi flöt verkligen omkring som små korkar allihopa. Vattnet var så salt, så att fick du lite på läppen så var det som att äta den saltaste godisen du kan tänka dig. Bävade för att någon skulle råka skvätta så att man hade fått en droppe i ögat, inte kul kan jag med säkerhet lova.


Resan och stoppet vid Döda havet tog något längre än vi hade räknat med så vi landade i Jerusalem lite senare än planerat. Men vad gjorde det, vi strövade omkring och det är verkligen så vackert här.
Vi gick såklart för att se ”Klagomuren” eller som ”The Western Wall” som den heter på engelska.

Efter att ha strövat omkring så var det dags att stanna till för mat.
Japp det var dyrt här med, man får räkna med att det är en bra bit dyrare än hemma i Sverige.

Vi landade hemma på hotellet strax innan klockan 23 på kvällen så det blev en dusch för att skölja bort allt saltvatten, och sedan krypa ner i sängen och somna tidigt.

Vaknade tidigt och åt en makalöst god frukost, njöt av gott kaffe och sedan blev det lite häng vid poolen.

Ingen dålig Fredag och nu blir det lite jobb med att redigera bilder och skicka iväg utkast innan det är dags att krypa ner i bingen igen. Klockan är ju en timme framför er, så här blir det kväller lite tidigare.
Önskar er en fortsatt fin kväll och det är roligt att no är så många som uppskattar reseberättelserna.
Missa inte att följa mig på Instagram också för ännu fler uppdateringar. Heter Jennysmatblogg även där.
Kraaaam

16
Kommentera

ONSDAG I ISRAEL

Hej där finingar,
Hoppas allt är bra hemma i Sverige.
Dagarna går fort här borta, och jag hinner inte ladda upp alla bilder som jag tar, men försöker uppdatera så gott jag kan. Jag vill ju visa er allt vi är med om här borta.
Frukosten på hotellet är super!


Jag som älskar ost skulle ju kunna leva på bara det. Men här fanns både omeletter, bröd, juicer, frukt och goda tillbehör. Hälften av lyx:et med att bo på hotell är väl ändå frullen.

Förutom frukosten så har vi upptäckt staden,
varit ute och gått på gator och gränder och kikat in på mysiga marknader.
Det är ju precis så här man vill köpa sin frukt. Både fräscht och mysigt.

Efter massa steg på stan så blir man ju hungrig.
Idag blev det en god skaldjurstallrik, med gott och blandat. Fick en fråga om priset, och det är rätt dyrt här. Två portioner plus två glas vin kostar cirka 1500 kronor.

Nu är vi tillbaka på hotellet,
jag ska jobba ett par timmar och ta lite telefonsamtal. Men första skicka lite fakturor och kolla av mailen.
Önskar er en fin kväll. På återseende raringar.



11
12 kommentarer

PÅ PLATS I TIBERIAS

Vi anlände till Tel Aviv igår natt, och hade en taxiresa på ett par timmar från flygplatsen så vi landade i sängarna efter 02 någongång. Trötta men med lite resekittel i magen, det är alltid lika spännande att komma till en ny plats. Vi bor i en mindre stad som heter Tiberias, som ligger precis vid Genesarets sjö och har planer att under veckan ta oss till både Jerusalem och Döda havet.

En liten promenad i byn och kikat över den magiska sjön, det var dock så disigt så jag hoppas få bra bilder senare i veckan…. men iallafall inom kristendomen har ju denna sjön en stor betydelse, många av de mirakel som Jesus ska ha gjort, enligt nya testamentet, har skett i och runt Genesarets sjö. Bland annat är det här som Jesus ska ha gått på vattnet. Coolt att besöka denna plats.


Stannade och åt god mat längst vägen, jag har blivit tipsad att äta Falafel här, de ska tydligen vara så goda. Men överlag tycker jag att de är de duktiga på att servera fräscha grönsaker till middagarna, även så frukosten. Frukosten på hotellet är magisk.

Avslutade vid poolen en stund, det har varit varmt men inte den där pressade värmen. Men det var trevligt och hänga där efter en dag på spång och när man fortfarande är lite trött efter den långa redan.


Här är klockan en timme framför Sverige, så snart ska jag stänga ner datorn och ta en dusch och hoppa ner i sängen. Så jag är lite piggare imorgon, det finns ju massor att se uppleva här, för att inte prata om hur mycket gott det finns att äta .

Men nu önskar jag er alla en riktigt god kväll

25
Kommentera

NU BÄR DET AV MOT ISRAEL

.

Godmorgon bloggisar.
Hoppas ni får en fantastisk start på veckan. Jag har precis överlämnat huset till kattvakterna, och när ni läser detta så är jag på väg till Israel. Förutom massa jobb så hoppas jag komma iväg och få se både Jerusalem och Döda havet. Har länge velat se landet, så det sak bli ett spännande äventyr.
Hoppas ni vill följa med på det. Missa inte att följa mig på Instagram @jennysmatblogg

Vi hörs när jag landat!
Kraaaam

14
Kommentera