Kycklingtacos i pitabröd

 

Hej hej ,

Jag ska iväg och handla och förbereda inför sonens 18 års dag. Det blir släktkalas på lördag, med smörgåstårta & fika.
För er som letar tips till helgen så kan jag rekommendera ett lite annorlunda förslag på tacos.
Gör kycklingtacos och servera i mjuka tortillabröd vetja. Superdupergott!

Strimla kycklingen smått & stek i de vanliga tacoskryddorna.
Vi hade 600 gram strimlad kyckling med 1 påse krydda.

Servera sedan med krispiga grönsaker,
+ massa lime & koriander.
YUMMI

1
4 kommentarer

Heltäckningsmattor

Hej svejs,

Jaha då var det redan onsdagskväll och halva veckan har gått. Jonathan är iväg med Nomi på innebandyträning, och jag jobbar lite ( och fastnar då och då för att googla inredning ) Satt och bläddrade igenom arkivet på bloggen, och hittade ett inlägg om Thelmas rum som vi stylade för ett par år sedan.  ( Guuud vad tiden går )

Vi la in heltäckningsmatta och målade om och öppnade upp en garderob så hon fick större rum.  Vi valde en ljusgrå matta till hennes rum, hon vart jättenöjd.


Alltid lite svårt att möblera rum med snedtak. Färgerna i rummet valde vi i en svart, grå & vit skala.
Förutom en blåa gammaldags tapet. Och så här två år senare ser rummet precis lika dant ut.
Hon har möblerat rummet ett par gånger, men nu står allt tillbaka som det gör på bilden. 

Fåtölj ( från IKEA för hundra år sedan, vet inte om de har kvar den än) för med lite plädar och en kudde.

Angående heltäckningsmatta så har vi bestämt oss för färger till Kalmar nu.
Det blev en mörkblå matta till Melvins rum, och en dovt lila / rosa matta till Nomis. De ska komma ut och mäta nästa vecka, och så håller vi tummarna för att de hinner fixa klart det innan jul….

0
7 kommentarer

Kycklingfärssås

Som många andra barnfamiljer så äter vi rätt ofta spagetti & köttfärssås.
För att variera så brukar vi rätt ofta göra köttfärssåsen på kycklingfärs.
Blir jättegott!

Det här behöver du :
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör
500 gram kycklingfärs
3 msk tomatpure
1 msk kinesisk soya
3 msk konc. kycklingfond
1 burk med tomatkross
2 dl creme fraiche
1 tsk paprikapulver
salt & peppar

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör, finhacka löken och vitlöken och bryn den glansig. Vänd ner färsen och bryn den klar. Vänd ner tomatpure, soya, fond, och paprika. Rör runt och vänd ner tomatkross. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter. Vänd sist ner creme fraiche och sjud upp- smaka av med salt & peppar och servera med en god pasta.

Bon appetit

0
2 kommentarer

APP TILL ANDROID

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED JENNYS MATAPP

 

Jaaaaay,

Efter en lååååång väntan och massa undringar från er kan jag nu äntligen meddela att den är här! Jag har väntat lika otåligt som er, jag lovar…. Så när jag fick beskedet att det var godkänd så jublade jag…..

Nu finns äntligen min MATAPP att ladda ner även till android. KLICKA HÄR

 


Nu är nästa arbete att lägga in alla recept & uppdatera med bra lösningar för den. Alla recept läggs in manuellt, så det har tagit sin tid. Inför nästa uppdatering kommer ytterligare 1000 recept att finnas med.
Tack för tålamodet, och vad roligt att ni är så många som laddat ner den.
Har ni Iphone så hittar ni den här på App Store 

Appen är inte hundra procent klar, så vill ni invänta det slutliga resultatet så ska ni vänta en månad eller två.
Men vill du vara med och hjälpa mig och mina tekniker att bli bättre och komma med fler tips i appen
så kan ni beställa den HÄR just nu.

Den kostar 29 :- och det är en engångskostnad.

Hoppas ni kommer gilla den lika mycket som jag.

 

0
4 kommentarer

Vardagsrumspiff

Hejsan svejsan, 

Tänk att ni är i snitt 350 000 olika personer som är här inne och läser varje vecka. ”Hej hej” på alla er! Kul att ni vill hänga här med mig! Något som jag märkt under mina bloggår är att kommentarerna på bloggen blir färre trots att antalet besökare ökar. Min gissning är att det är enklare att kommentera på Instagram & Facebook, och att färre helt enkelt väljer att lämna avtryck efter sig på nätet. Hur som helst, jag uppskattar alla rader från er.

Jag vart och handlade en stor bukett med blommor idag till vardagsrummet. För när hösten kommer så är jag inomhus allt mer,
och då vill jag börja piffa igen. Byta gardiner, nya kuddar googla runt efter ny inredning. Ja, jag kanske inte är helt ensam om det 🙂

Jag har jobbat inne hela förmiddagen, sen varit ute på en lunchpromenad och tog några telefonmöten samtidigt. Sen åt jag en sen lunch och nu ska jag iväg på kvartsamtal. Nej så heter det ju inte längre… Det heter utvecklingssamtal. Så det ska jag iväg på med Nomi, spännande att höra hur det funkar i klassen & alla ämnen.

Kikar förbi er lite igen,
har något roligt att berätta! Hej så länge.

0
10 kommentarer

Köttbullar med kokt potatis och gräddsås

Gomorron,

I går fixade jag & Jonathan det sista med hotellbokningarna inför Hong Kong & Macou. Vi har kikat och kollat hotell i flera veckor, så vi hade några favoriter. Fast det känns alltid bra när det är bokat och klart. 3 olika hotell blir det på en vecka, för att vi ska hinna se så mycket som möjligt på olika platser. Kul!

Dagens middagstips från mig till er: Köttbullar

Till köttbullarna behöver du :
Smör att steka i
1 kilo blandfärs
2 msk oxfond
salt och peppar

Till såsen :
Steksky från köttbullarna
2 dl vatten
2 1/2 dl creme fraiche
4 msk oxfond
salt & peppar
2 tsk rödvinbärsgele

Gör dina köttbullar så här;
Ställ ugnen på 100 grader. Och skala och koka potatisen i saltat vatten. Rör ihop ingredienserna till köttbullarna – )gärna ett par timmar innan de ska stekas ) och låt stå kallt fram tills dess. Rulla sedan köttbullar av smeten. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek sedan köttbullarna tills de är genomstekta. Lägg upp dem på en ugnsfastform och ställ in i dem i ugnen. Dags för att börja med såsen. Vänd ner grädde & crème fraîche i stekpannan, häll i fond och låt sjuda ett par minuter. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en mörkare sås droppa ner ett par droppa soyakulör i såsen.

Servera med potatismos eller kokt potatis.

0
1 kommentar

Ljuvliga höst

Hej där,

Vilket underbart väder vi har, och stämmer prognosen ska det hålla i sig hela veckan. Sommar i all ära, men det är något särskilt med hösten. Kyligare krispig luft och alla dessa vackra färger. Jag gillar´t.

Vackra lönnlöven.

Började dagen med kaffe och smörgås, jobbade av mailen & ringde några samtal. Skulle precis ge mig iväg då det knackar på dörren.  Det var firman som ska lacka om vår fula garageport ( solblekt är bara förnamnet ) Jaaaay, äntligen…. Vi har ringt och tjatat massor för att de ska komma och plocka ner den. Nu är det fixat , check.
Förhoppningsvis är den klar redan imorgon *hoppas* 
Sen snörade jag på mig skorna och hann gå ungefär halva rundan innan jag blev fick mass-medddelande av sonen som behövde skjuts in till stan, och sedan till jobbet. Skyndade mig hem igen och startade min taxi-tjänst ( dock är det en obetald sådan ) 😉   Hämtade honom och så övningskörde han in till staden, där han hade tid hos optikern. Vi kollade in fina bågar till hans glasögon och bokade tid för synkoll till linser. Sedan hem en runda för lite mat, och sedan lämna jag av honom på biltema där han jobbar extra.

Nu är jag precis hemkommen igen. Jonathan är ute och målar ( fint väder = vi måste passa på att få klar altanen ) Jag tänkte att jag ska byta av honom efter middagen då han ska iväg på möte sen.  Innan dess ska jag förbereda middagen som blir vegetariska köttbullar med sås & potatismos.
Yummi Yummi. 

0
1 kommentar

Lax på grönsaksbädd

God morgon eller ja… snarare god förmiddag,

Jag har precis plockat klart efter att barnen åkt till skolan. Även Jonathan for till skolan idag, han ska vara med Nomi en stund idag. Så det var en extra glad tös som skuttade iväg till plugget i morse. Man får passa på medan de fortfarande vill att man ska hälsa på i klassen. För det där vänder, sen är man som förälder bara sååå pinsam.. Haha.
Jo, med det sagt så tänkte jag ju bjussa på ett vegetariskt alternativ idag denna köttfria måndag. Men dessvärre hade jag inte hunnit få klart dessa bilder tills idag. Så ni får faktiskt hålla till godo med ett lax-tips.

Denna middagen tar 10 minuter en kvart att slänga ihop. Och så gott!

Det här behöver du till 4 portioner: 
4 bitar varmrökt lax
1 avokado
2 tomater
1 bit gurka
1 rödlök
dillkvist
1 citron
nyskalade räkor

Dillsås
2 1/2 dl gräddfil
3 msk majonäs
2 msk fryst dill
salt & citronpeppar

Gör så här:
Rör ihop såsen och ställ kallt. Finhacka grönsakerna och fördela ut på 4 tallrikar.
Placera ut laxen, toppa med handskalade räkor och en klick sås.

Klart att servera.

0
2 kommentarer

Footmask

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED MAYBEAUTY

 

Hej hej,

Nu när hösten är här och man äntligen har lite mer tid inomhus brukar jag försöka ha lite hemmaspa. Vilket är lite vardagslyx för mig som aldrig kommer iväg på behandlingar. Jag brukar unna mig en ansiktsmask ibland och någon gång varannan månad blir det en footmask. Dessa är verkligen så bra och finns alltid i mitt badrumsskåp.

Jag vill passa på att varnar känsliga läsare att scolla ner i detta inlägget,
här får man se hur fötterna fjällar. När huden är borta så blir fötterna mjukare och lenare än någonsin.

Footmasken använder jag regelbundet, den gör mina fötter lenare & mjukare än någonsin. Och det är en av mina absoluta favoritprodukter, för den kräver ytterst lite ansträngning och ger synligt resultat. Footmasken endast innehåller naturliga ämnen och är ej djurtestad. Förutom död hud så tar den även tar bort sprickor och förhårdnader på fötterna.

Hur fungerar denna ?
Jo du klipper upp sockorna och trär på dem, och tejpar fast dem. Låt dem sitta i 2 timmar, och under tiden kan du läsa lite magasin, titta på tv, lyssna på ljudböcker, eller bara slösurfa.

Har du inte tid att sitta i still i 2 timmar,
trä på dig ett par strumpor över fotmasken så är det enklare att röra sig fritt.

När två timmar gått så tar du av sockorna och sköljer fötterna med ljummet vatten.
Efter ett par – tre dagar börjar du tappa torr & död hud på fötterna.

Du kan snabba på ditt resultat genom att bada fotbad en gång om dagen. Annars brukar det ta upp till 7-10 dagar innan du har tappat all död hud och orenheter. Smidigare än så här kan det inte bli, man slipper ju hålla på med fotfil och allt sådant. Smidigaste behandlingen man kan göra  ( tycker jag ) och med synligt resultat.

Vill ni också skämma bort er nu lite extra i höst ( eller kanske makens hårda fossingar behöver bli bortskämda ) 😉
Då har jag det perfekta erbjudandet till er nu. Med koden jennyfinfot får ni nu 30%
Eller klicka här för att komma direkt till erbjudandet.

På återseende!

0
Kommentera

Veckomatsedel

Gutenmorgen,

Söndag it is, och då är det dags för ännu en veckomatsedel.
Kul att ni gillar dem!

Måndag  Vegetarisk kålsoppa
Tisdag Fiskgratäng toppad med räkor
Onsdag Pasta- & salamipanna
Torsdag Kycklinggratäng med västerbottenost
Fredag Pannbiffar med extra allt

img_5650

Det här behöver du till 5-6 personer :
Smör att steka i
1 kilo blandfärs
2 msk oxfond
1 riven gullök
1/2 msk kinesisk soya
salt och peppar

Potatismos:
mjölig potatis
varm mjölk
smör
salt och vitpeppar

Till såsen :
Steksky från biffarna
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 msk oxfond
1/2 msk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena

Gör så här  :

Koka potatisen i saltat vatten. Värm upp ugnen på 80 grader ( till biffarna under tiden du gör såsen )
Blanda ihop alla ingredienser , och rulla och platta ut lagom stora pannbiffar, fräs i smör tills de är genomstekta. Ta upp biffarna och lägg i en ugnssäkerform i ugnen. Dags för att börja med såsen. Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde,soya och  fond och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott  ). Låt småsjuda.
Känn på potatisen att den är mjuk, häll av vattnet och krossa potatisen med hjälp av en potatiskross eller elvisp. Värm upp lite mjölk och vänd ner lite mjölk i taget medan du vispar / rör ihop moset, en klick smör och smaka av moset med salt och vitpeppar.

Klart att serveras.

* * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: Äppelpaj med krispig topping

IMG_1077

Det här behöver du till en form på 22-24 cm: 
äpple som täcker formen
ev socker om frukten är syrlig

Pajdeg:
100 gram smör
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
3/4 dels dl strösocker
1 kryddmått salt
1 tsk bakpulver

Gör så här : 
Ställ ugnen på 225 grader.
Täck pajformen äpple skuret i mindre bitar , strö socker över om det behövs.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt sirap, och blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i det smälta smöret till en smet. Klicka ut smeten över frukten och grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg
Cirka 25- 30 minuter.

 

0
Kommentera