Face Pore

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I REKLAMSAMARBETE MED MAYBEAUTY

 

Vi startar dagen med ett riktigt bra hösterbjudande till er.
Jag har samarbetat med MAYBEAUTY i många år, eftersom jag gillar deras produkter.
I detta inlägget hittar ni en rabattkod om ni också vill prova dem.

Jag vet inte hur det är med era skönhetsrutiner, men nu på hösten är det ju extra roligt att ta hand om sig. Lite lyxigt hemmaspa,  utan att ruinera plånboken. Min hud är rätt trött nu på hösten så jag försöker skämma bort den med lite extra produkter.
Har jag tjugo minuter extra på morgonen så lägger jag denna ler-mask innan jag sminkar mig. Den får porerna att minska och hyn blir babylen.

Pore mask är en ansiktsmask som suger ut talg, döda hudceller, den stänger porerna och gör dem mindre. Jag gillar att man får ett synligt resultat med en gång.  
Hur gör man då? 
Jo, applicera ut Pore masken i ansiktet, låt den stelna i 15-20 min och skölj sedan av med ljummet vatten. Denna masken använder jag ofta, gärna innan det är dags för fotograferingar eller man vill känna sig lite extra fin. Jag tycker sminket sitter snyggare när man börjar dagen med denna.


15-20 minuter är precis lagom tid för att landa med en kopp kaffe och ett magasin i soffan.
Lätt som en plätt och ni kommer märka skillnad.

Nu har jag ordnat fram en rabattkod som ger er 30 % på detta paketet. Ange koden: jennypore
Eller klicka HÄR för att komma direkt till erbjudandet

* * * * * * * * *

0
6 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Då var det dags att presentera veckans matsedel igen.
Hoppas ni hittar lite ni gillar. För fler tips på matsedlar kika förbi
HÄR

Måndag : Pasta med veggiesås 
Tisdag Pestolax med tomat & pinjenötter
Onsdag LCHF-paj med kassler
Torsdag Dilljärpar med dillyougurt
Fredag Kyckling Carbonara

IMG_3547
Det här behöver du till 4-5 personer:
1 pkt bacon
smör
700 gram kycklingefile
5 dl creme fraiche
2 msk chilisås
salt & peppar

Serveras med pasta & en krispig sallad

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.  Skär baconet i mindre bitar och fräs det knaperstekt i en stekpanna. Under tiden strimlar du kycklingen i mindre delar, och sedan fräser du den i smör tills den är genomstekt. Sänk värmen och vänd ner crème fraichen, chilisåsen & låt sjuda upp under omrörning. Låt sjuda ett par minuter och smaka av med salt & peppar.

Servera genast.

* * * * * * * * * * * *

Något supergott till kaffet!

img_0618

1 Chokladtårtbotten cirka 25- 26 cm : 
smör & ströbröd till formen
150 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
1 1/2 dl hett vatten

Nutellafyllningen:
200 gram rumsvarmt smör
250 gram philadelphiaost
1 1/2 dl nutella
1 dl karamelliserad mjölk ( = färdigkokad )
1 1/2 dl florsocker
1/2 dl kakao
1 dl vispad grädde

Topping: Rostade hackade hasselnötter

Nutellafyllningen:
Vispa det rumsvarma smöret mjukt och tillsätt philadelphiaosten i, vispa så att allt blir smidigt. Vänd ner den karamelliserade mjölken, nutellan, florsocker, kakao och vispa tills allt blir blankt och fint. Vänd ner den vispade grädden tills allt har blivit en jämn och fin smet.

Gör så här:
Ugnen 175 grader.
Börja med att smöra & bröa formen.  Fortsätt med att smälta smöret och vispa ihop äggen i en kopp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner smör och de lättvispade äggen. Vänd sist ner de heta vattnet och häll upp i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20- 30 minuter- eller tills den är färdig. Frys gärna ner bottnarna när de är färdiga, blir lättare att jobba med då. Kan göras ett par timmar innan, eller flera dagar i förväg. När det är dags att börja med tårtan så dela tårtbotten i två delar. Fördela ut hälften av fyllningen på första lagret med tårtbotten, stör över ordentligt med hackade nötter.
Lägg på locket och fördela ut det sista av nutellakrämen. Strö övers nötter.

Klar att servera.
Och om möjligt så är denna kakan nästa ännu godare dagen efter då den fått stå och safta till sig i kylskåpet.
Mums!

0
Kommentera

Kryssning i Karibien

Bild lånad från Pinterest

Godkväller,

Jag sitter och kikar runt på nätet, medan maken kolla ishockey på tv. Jag fastnar oftast bland bilder på turkost hav och vita ständer. Galet vackert!  Började läsa på om olika sorters kryssningar, och då sådana i Karibien. Lägg av så drömmigt.
Jonathan har länge pratat om att vi borde åka på det, men jag har alltid tyckt att det verkar som så stora fartyg. Att det liksom blir lite för stort, med för många restauranger, för mycket butiker och aldrig någon plats vid poolen.

Så därför tänkte jag höra med er om ni varit  iväg på en sådan här Kariben-kryssning, och ni måste berätta hur det va! 
Var det alldeles alldeles underbart?

Berätta gärna med vilka ni åkte, och på vilka ställen ni stannade. 

0
20 kommentarer

ITALIEN

Hej igen, 

Nu är det några månader sedan jag var i Italien, närmare bestämt den lilla staden Parma.
Nu när jag satt och bläddrade igenom bilderna på datorn så fastnade jag för bilderna från resan. Fasen vad häftigt det är att få följa med på sådana här jobb. Jag kan inte sticka under stolen med att det kändes läskigt att tacka ja, för jag antog att jag var den enda från Sverige som skulle med. Men jag bestämde mig för att sluta tramsa och tackade ja!


Vi besökte både fält och stora fabriker under dessa dagar. Och med på resan fanns ett par till bloggare från sverige, det kändes ju lite tryggt när min italienska inte är den bästa… haha. Näe men skämt å sido…. Jag gör mig förstådd på engelska, men var lite orolig att jag kanske inte skulle hänga med på allt när de diskuterar olika termer inom specialindustri eller så. Fast vet ni – det funkade jättebra. Förstår man inte så kan man faktiskt fråga, och jag känner mig löjligt stolt över att jag åkte.
Vårt schema var proppat med jobb från tidig morgon till kväll så, men en av kvällarna så gick jag och en av bloggkollegorna (Diadonna) ut för att äta en bit mat och kika på stadens gator. Italien är verkligen ett så mysigt land att semestra i.

Behagligt klimat, solsäkert och mysiga byggnader överallt. Tänk så mycket man får se och uppleva när man reser,
det är så häftigt.


Nu mina vänner ska jag hoppa i mina supersnabba gympaskor 😉 och ta en runda med Molly!

Trevlig lördag till er.

0
3 kommentarer

Tacorester

Hej hej

Igår blev det tacos, som så många andra fredagar. Barnen var nöjda, barnens kompisar var nöjda och vi vuxna också.
Tycker det är både gott & trevligt med plockmat. Vi lagar alltid för mycket mat, så idag kommer tips på vad man kan göra med resterna. Här kommer mina godaste varianter på vad man kan göra.

TACOSALLAD så klart.

 

Gratäng med blomkål

Tacospizza på tortillabotten

Tacosoppa med gratinerade tortillachips

Tacotårta

En liten tacopaj

Tacotoast 

0
1 kommentar
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Mumiekorvar

Fredag den 13:e idag och halloween närmar sig med stormsteg.

Taaaadaaaaa…Idag bjuder vi på läskiga halloweenkorvar,
Otäcka läskiga mumier som är galet roliga att göra!


Detta behöver du

korvbröd
grillkorvar
smördeg
tomatpure
pepparkorv

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär tunna remsor av den tinade smördegen.
Vira runt korvarna ( lämna en liten lucka för ögonen )
Lägg dem på en ugnsplåt och skjuts in i ugnen i 10 minuter eller tills de får färg.
Dekorera dem sedan med ögon dv.s tomatpure och pepparkorn.

Klara att servera.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Reklam för dessa GOSIGA sängkläder i flanell. 
Som just nu BARA kostar 179:- Passa på att klicka hem här : 

0
1 kommentar

Sjukstuga

 God förmiddag , 

Hoppas ni har fått en fin start på dagen! Här utanför vårt fönster så skiner solen, det är en vacker höstdag.
Fast här hemma är det sjukstuga, nu var det Thelmas tur att åka på en ordentlig förkylning. Stackarn. Förra & förrförra veckan var det Melvin, Nomi & Jacob som vart sjuka. Thelma har varit hemma sedan i onsdags med feber och hosta. Idag är det bara hosta kvar, men den är jobbig och hon behöver vila upp sig även idag.
Så vi slöar framför nyhetsmorgon, en brasa och med mängder av te och honung. Vi har även hunnit plöja en och annan snyftig tjejfilm de här dagarna. Mysigt!

Jag ska snart byta om och åka ner till stan för att uträtta ärenden, sedan en tur till mataffären för att fylla upp kyl & frys.

Jag kikar snart förbi igen med nytt recept,
så på återseende!

0
4 kommentarer

Snacks till halloween

Heeej där, 
Vi kör väl halloween-tema hela veckan här på bloggen.
I dag bjussar jag på minipizzor med göööräckliga spindlar


Föredrar du att fuska och köpa färdigt pizzakit så går dessa på ett nafs.

Ställ ugnen på 225 grader.
Stampa ut små runda pizzor med ett dricksglas. Bred ut pizzasås, riven ost och skapa läskiga spindlar med svarta oliver.
Busenkelt och läskigt till den kommande halloweenbjudningen.

0
4 kommentarer

Mot frisören

 

Morrn morrn, 

Nu ska denna trötta bloggerska snart ge sig iväg till frisören. Efter det har jag möte på stan med ett företag jag eventuellt kommer samarbeta med här på sajten. Spännande!  Denna veckan skulle jag egentligen ha åkt och hälsat på en annat bloggkollega, men vi fick skjuta på det till nästa veckan. Ibland får man inte ihop kalendrarna, och det dyker upp oväntade saker. Men ni får följa med på tisdag istället, hon har sååå himla fint hemma hos sig. Både i hus & trädgård vad jag har sett på hennes blogg.

Hepp hepp,

Nu ska jag samla ihop mina saker och åka.
Hörs om en stund igen.

0
2 kommentarer

Kladdkakssandwich med smak av schweizernöt

En kladdig chokladsandwich ♡

Det här behöver du :
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
4 msk kakao
100 gram smör

Tryffelfyllningen
200 gram valfri choklad ( jag hade scweizernöt )
knappt 1/2 dl vispgrädde
1 tsk honung
1 msk smör

Gör så här: 
Ställ ugnen på 150 grader.  Klä en form med måtten 25*35 med bakplåtspapper.
Smält smöret till kakan, och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, och blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smeten. Man ska inte vispa, tillsätt sist smöret och häll sedan upp i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 – 40 minuter, håll koll så att den inte blir bränd. Låt sedan kakan svalna i kylskåpet i några timmar.
Gör tryffeln, genom att hacka chokladen, koka upp grädden, och ta bort från plattan- vänd ner chokladen och rör tills chokladen har smält, vänd i en msk smör och honung och rör tills smten är blank. Ställ svalt gärna ett par timmar.
Dela sedan kakan på mitten, är den ojämn på några ställen kan du jämna till dem med ev kniv så att de är på ett ungefär lika tjocka.

Bred ut fyllningen över ena kakan och lägg den andra över som ett lock. Ställ in i frysen ett tag- ett par timmar eller över natten. För att det ska bli lättare att skära fina bitar.
Dela sedan kakan i fyrkanter och sedan lä diagonalen så att de ser ut som små söta sandwich.

0
3 kommentarer