Gör så här:
Skär snitt i korvarna så det ser ut som knogrynkor,
Stek dem och sätt en ”nagel” i varje. Jag använde mandelflarn till naglar.
Serveras i bröd med massa blod… Eller jag menar ketchup.
Hej där,
Här närmar sig klockan sju på kvällen, och alla är fortfarande vakna. Jaaaay.
Vi tog en ordentlig sovmorgon idag, vissa hade lyckats med konsten att sova i 16 timmar !! Hur är det ens möjligt. Så frukosten var liksom lite förbi när vi kom ut på stadens gator. Följ även resans gång på Instastory, där lägger jag ut massa snabb kortfilmer. Oredigerade och skakiga bilder, men det är för er som vill följa med oss medan vi är på spång. @jennysmatblogg
Varning för MASSA bilder.
Vi gick direkt på lunchen istället.
Minstingarna bestämde ett Pasta / Pizza ställe.
Melvin och Thelma beställde in en färgglad fruktdricka till maten.
Priserna här är som i Sverige, och en ”Hong Kong -dollar” är straxt under 10 kronor (9,70 :- ungefär)
Mätta och belåtna traskade vi ut på stan.
Efter en kortare tur på stan så bestämde vi oss för att besöka Victoria Peak. Att åka Taxi här är en upplevelse i sig,
skulle aldrig våga hyra bil här och köra själv. Det är hur-mycket-trafik-som-helst.
På väg upp till ”The Peak”
Väl där uppe finns det hur mycket butiker som helst, massa matställe och fik.
Så här kan man faktiskt spendera en heldag om man så önskar.
Utsikten är magiskt vacker, redan här innan vi börjar åka alla hundra rulltrappor upp till toppen.
Kolla in detta! Hur cool utsikt. Och jag känner mig så tacksam för att jag få uppleva detta.
Både för min egen del och sedan att jag har möjlighet att visa barnen världen!
Min äldsta och min minsta.
Det är inte lätt att hamna på foto när man får solen rakt i ansiktet.
På vägen ner stannade vi till på Bubba Gump.
Detta ställe fanns överallt i USA, då hann vi inte med det.
Så idag gjorde vi ett försök.
Halloween firas även här.
Vi beställde in färgglada milkshakes, väldans gott och svalkade i värmen.
Hur roliga blinkande glas?
Det är varmt här men inte för varmt. Mellan 22-28 grader skulle jag gissa.
En av mina bästa filmer!!
Forrest Gump
Godisbutiker med lösvikt?
Det är inte så vanligt när man är ute reser.
När vi kom hem hade städerskan gjort fint på rummet.
Och bäddat ner Nomis gosedjur. Men det roligaste var att hon hade öppnat både min och Thelmas sminkväska och radat upp allt ( menar ALLT) smink på en varsin handduk. Hahah… det har jag aldrig varit med om innan, så nu har vi riktigt bra översikt över makeup:en.
Nu ska vi byta om och ge oss ut för att äta middag,
Hej fina ni,
Här i Hong Kong är klockan straxt över tio på morgonen( kl 03.00 hos er ) , och vi ska gå och äta frukost / brunch snart.
Det var omöjligt att hitta ett hotell med frukost, så det blir att leta runt lite på stan. Tänkte tidsinställa ett inlägg till er, så att ni har något att läsa till lunchtid , varsågoda:
Det här behöver du till 4 personer :
500 gram ben / skinnfri rödspätta
Salt & citronpeppar
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
Smör
Potatismos med dill:
mjölig potatis
smör
grädde
dill
salt & peppar
Gör så här:
Rör ihop såsen och ställ kallt. Koka potatisen i saltat vatten. När potatisen är färdig häller du bort vattnet och krossar med en potatiskross, vänd ner en klick smör och lite grädde så du får en lagom konsistens.
Smaka av med dill & salt+ peppar.
Gör så här med rödspättan:
Häll upp mjöl på en tallrik, ströbröd på en tallrik och vispa upp två ägg och lägg i den tredje djupa tallriken. Salta och peppra fileerna innan du doppa dem i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Smörstek den tills den får en fin gyllene yta och är genomstekt.
Hej hej från ett varmt och soligt Hongkong,
Kolla så coolt att stå på gatan och bara titta rätt upp, här är det hur mycket skyskrapor som helst!
Flygresan gick bra. Det är så himla smidigt att resa nu när barnen är stora. Även och jag inte tycker att ni ska låta små barn hindra er från att flyga långt. Nomi var bara inte många månader första gången vi resten med henne, och det gick faktiskt väldigt smidigt den gången också. Man får bara vara förberedd på att man kanske promenerar mer i gångarna när man vaggar och söver.
Vi kom fram till hotellet runt halvnio imorse vilket är tidigt med tanke på att incheckningen inte brukar börja förän tolv.
Men vi kunde hänga vid poolen ett par timmar och vänta tills de var klara.
Några av oss simmade längder, andra badade bubbelpool och några sov under parasollen.
Jag tror inte att någon förutom Jacob lyckades sova mer än en kvart på flyget.
När vi fått tillgång till rummen gjorde vi oss klara för lite sen lunch.
The Cheesecake Factory gillar vi som ni kanske märkt på våra andra resor .
Lite olika sallader, fisk och kyckling beställdes in.
Allt var supergott.
En tur till ett av de gigantiska varuhusen, Thelma shoppade lite smink.
Vi andra kikade bara runt.
Det finns hur mycket som helst att se här,
så efter maten snörade vi på oss gympaskorna och gick runt några timmar.
Hongkong påminner lite om New York ( fast i litet format)
Jag tycker det är vackert när det är nära till havet, och det är grönt i staden av träd och buskar.
Imorgon ska vi prova på lite mer typisk mat för Hongkong,
Och gärna lite sådana här färgglada efterrätter. Säkert ser de godare ut än de smakar, men man måste ju prova. Shopping, matställen och nya skyltar i varenda korsning.
Taxibilarna är till största delen röda,
och åk bara i dem som har taxameter.
Nu är klockan fem här på kvällen, och vi ska tävla om vem som kommer lyckas att vara vaken längst.
Alla är sååå trötta. Det gäller ju att inte somna för tidigt för då är det svårt att komma in i rätt tidsrytm.
Men vi hörs mer imorgon , då har vi fler planer på att utforska staden. Förhoppningsvis lite piggare än idag…
Det här behöver du till 4 personer smör
1 stor fläskfile
2 pkt bacon
10 champinjoner
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
1-2 tsk sambal oelek
Serveras med rotgrönsaker
Tex* morot, potatis & lök ringla över olja & ströbröd för mer krispighet.
Gör så här:
Skär fläskfilen i tunna bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek lite av köttet i taget ( för att det inte ska koka) Stek på medelhög värme tills köttet får vacker färg. Lägg sedan åt sidan medan du klipper ner baconet och steker det knaperstekt, vänd ner svampen och fräs runt tills den blir lite gyllene. Vänd då tillbaka köttet tillsammans med crème fraîche, grädde, soja, fond & sambal oelek. Låt grytan sjuda ihop och servera sedan tillsammans med ugnsbakade rotgrönsaker
* * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Lakritssnittar
Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram Marabou Lakrits
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen. Dela på två ( eller tre ) och rulla ut till länger. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
Det blidde sovmorgon och en lång ensamfrukost som start på dagen. Satt och kollade in folket och tjuvlyssnade på deras samtal 😉 Jag har inte möte för än om en halvtimme, så jag behöver inte stressa. Jonathan skickade lite bilder i går på Nomi och hennes vänner som klätt ut sig läskigt och gått bus eller godis. Vi vet att ”riktiga” Halloween är på tisdag, men Nomi ville så gärna hinna med att få klä ut sig, så vi fuskade lite. Roligt att de flesta nu har koll på denna högtid, det var dock en dam som hade öppnat dörren och inte ville köpa tjejernas godis. Hahah …. Som om de hade tänkt sälja godiset de lyckats få ihop på sin runda.
Jag önskar er en riktigt härlig lördag,
På återseende !
Tänkte att lite filmtips kunde passa fint nu när det blir mörkt så himla tidigt om kvällarna.
Jag tittar rätt mycket på film när tillfälle ges. Speciellt jag & Thelma brukar ofta plöja massa komedier, eller typiska tjejfilmer.
Här kommer massa filmer som vi kan se flera gånger, de är både gamla & nya.
Varsågoda…
The Ugly truth
Identity Thief
Date Movie
Grease
Bad Moms
The other woman
What happens in Vegas
Wedding crashers
Anchorman
Let´s Be Cops
Step Brothers
Den där Mary
Dum Dummare
Hur man blir av med en kille på 10 dagar
Brides maids
En drama som jag grät så mycket till att jag jag fick huvudvärk i 2 dagar: Allt för min syster
Sist men inte minst kommer så spännande action/thriller : Taken
Kan inte sluta nynna på den där låten, ”All by myself” ( trallallallaaa ) nu när jag är här helt ensam i storstan.
I förmiddags bar det ju av mot huvudstaden, checkade in på flygplatsen och träffade ett par bloggläsare som kom fram och hejade. Roligt när ni ger er tillkänna!
På plats på flyget och det är precis så man hinner med en kopp kaffe innan det är dags att landa.
Flygresan tar typ bara dryga 45 minuter. Landade på Bromma där de ändrar om och bygger ut för fullt så jag kände knappt igen mig.
En kort taxiresa innan jag var framme på Bonnierkontoret,
allt är så väldans pampigt och fint här. Köpte på mig en Hongkong-guide från deras butik, så den ska jag lusläsa sen.
Det gick bra på Bonnier, vi diskuterade tidsplan, recept och tankar. Alltid lika roligt att träffa mina redaktörer Martin och Annika, och duktiga fotografen Ulrika Pousette! ( Hon fotade även till min första bok. ) Det är ett nöje att få arbete med dem igen.
Efter en lång mötesdag så tänkte jag att jag skulle beställa upp en flottig pizza till rummet eller en burgare med massa pommes.
Tji fick jag.
För det fanns inte i närheten, så det fick bli en sallad! Dock lyxade jag till det med dubbla såser, alltid något.
Till efterrätt blir det snacks- så här sitter jag nu och äter snacks och tittar på ”ensam mamma söker.”
Rätt mysigt ändå.
Hoppas ni har en riktigt fin fredagskväll,
jag tänkte kika förbi om en liten stund och ge 10 bra filmtips!
Kolla in då om det är något ni letar efter.
Jag har några minuter kvar innan taxi kommer. Så jag passar på att kika in för att säga skriva hej. Hoppas du fått en riktigt fin start denna fredag.
Själv har jag sprungit omkring och packat, tvättat för att få med det viktigaste för mig och småttingarna, ungdomarna och Jonathan får packa själva. Haha…. Fast jag har skrivit listor var de inte får glömma, man är väl mamma och lite kontrollfreak 😉 Nu är jag ju snart på väg till huvudstaden så jag kommer inte vara hemma imorgon när de packar det sista.
I dag ska vi jobba med nya boken, spännande.
Dagens outfit blev mjuka ”reskläder” söt stickad tröja från New Yorker
Gillade snörningen i ryggen.
Det här behöver du: 1/2 pkt digestiv
60 gram smält smör
1 burk karamelliserad mjölk
400 gram mjölkchoklad ( lakrits-smak )
1 1/2 dl vispgrädde
Lakritsströssel
Serveras med lättvispad grädde
Gör så här :
Krossa kexen till smulor och rör ihop med smält smör. Och fördela ut i en rund form på 24 cm. Ställ kallt i 20 minuter, och bred ut burken med karamelliserad mjölk över digestivbotten. och ställ svalt medan du gör tryffeltäcket. Mät upp grädden i en kastrull och låt sjuda upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Rör tills allt har smält och chokladen blir slät. Fördela ut det sista lagret över chokadpajen och strö över ett par nypor lakrits.
Ställ kallt i minst 4 timmar innan servering.