Våra sista dagar i Hong Kong

 

Hej,

Tänkte skriva om våra sista dagar i Hong Kong som vi i och för sig mest spenderade vid poolen samt på stan.
Vi hade lätt kunnat stanna ett par dagar till, men det är skola och jobb som sätter stopp. Fast vi fick 8 fantastiska dagar så vi är sjukt nöjda över hela resan. När jag sitter där på ålderdomshemmet i min gungstol så kommer jag att tänka på denna resan, det är jag säker på.


Beachen nedanför hotellet, inte som på Maldiverna men ack så badvänligt.
Varmt i vattnet och fin sand.

Denna skylten läste vi om och om igen.  Folket här i Asien är inte så duktiga på att lära sig simma, och badvakterna runt strand och pool fick hoppa i tid och otid och ”rädda” folk, även de pooler som knappt var 1 meter djupa. Här simmar hälften av besökarna med flytväst, vi fick många blickar på Nomi som simmade utan… De kunde ju inte veta att hon simmat själv innan hon fyllde fyra. 
Skaldjur och färsk fisk gick att köpa överallt.
Galet stora dessutom. 
Den ena lunchen slutade på MC Donalds.
Med alla menyer, plusmenyer, efterrätter och extra burgare hamnade vår nota för 6 personer på 280 :-
Det kan man leva med. 
En av middagarna avslutade vi med på ett japansk matställe spännande mat, men inte så fin på bild.
Men vi ville ju prova så mycket vi bara hann med. 
Svala kvällsdopp i poolen innan vi somnade gott i våra sängar.
Sedan ringde klockan 05.00 igår, detta för att vi skulle hinna till flyget i tid.
Allt förflöt på smidigt. Vi fick snabbt tag i taxi till flygplatsen, checkade in och sedan lyckades jag och Jonathan sova halva flygresan. Vaddå lyxigt att stiga av planet hyfsat utsövd.

Ja detta var sista reseinlägget nu på ett tag, i allafall på sju veckor. Vi har fler inbokade resor, men det är först efter julafton.
För nu har både jag och Jonathan drösvis med jobb att djupdyka i innan jullovet.

Trevlig start på veckan raringar. 

0
5 kommentarer

Maybeauty Hårolja

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I REKLAMSAMARBETE MED MAYBEAUTY

 

Godmorgon,

Nu när ni läser detta inlägg så är vi i luften på väg mot Stockholm, och höstlovet närmar sig sitt slut. Imorgon är det ny vecka igen och vi har laddat batterierna ordentligt! Jaaaay. Men alltid när jag varit iväg på solsemester så behöver min hy och mitt hår extra omtanke. Så insmörjningskräm är ett måste, minst två gånger om dagen om jag inte ska flagna bort den nya brännan, och även hårolja till håret.

Jag har länge använt mig av ”Moroccan Miracle hair serum”, vilket är en hårprodukt som får mitt hår mjukare, lenare & glänsande på nolltid. Den är dryg och håller typ för alltid.

Det är en väldoftande olja som man använder i hårtopparna och en bit upp.
Undvik att lägga det i hårbotten, då känns håret bara tungt.
Jag handdukstorkar håret efter duschen och krama in ett par droppar i hårtopparna.
Det räcker med ett par droppar.

Sedan hårfönar eller plattar jag håret precis som vanligt,
oljan skyddar även håret från värmen. Vilket gör den till en extra grym produkt. 

 

Och nu har jag ordnat fram en superduperbra rabatt till er som också vill prova.
Ni får nu 30 % prova-på-rabatt med koden jennyhairserum. Mina håroljor håller minst i 7-8 månader trots nästan daglig användning.  Så värt det!

För att komma direkt till erbjudandet så
klickar ni HÄR 

0
3 kommentarer

Veckomatsedel

Godmorgon fina,
Här kommer massa smaskiga tips inför veckan.

Måndag : Vegetarisk kålsoppa
Tisdag Kasslergratäng med ris
Onsdag Laxpaj med kall romsås
Torsdag: Panerad kycklingfile med mos
Fredag : Fläskfilegryta

IMG_1942

Klipp över lite färska örter & strö över några korn med rosepeppar så blir det tjusigt värre.

Det här behöver du till denna middag för 4 :
2 styck putsade fläskfile
200 gram philadelphiaost
2 1/2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
1- 2 tsk dijonsenap
1 msk med grovkrossad rosepeppar

Serveras med ris eller potatis eller varför inte en god pasta

Gör så här:
Skär filen i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna.
Vispa ihop philadelphia, grädde, soya, dijonsenap & den krossade pepparn & värm upp en kastrull. Häll detta över filebitarna och låt sjuda upp tillsammans, låt puttra på svag värme i några minuter.
Sedan är det klart att serveras.

* * * * * * * * * * * * * *

Gott till fikat : Snickerstoppar

Det här behöver du :

350 gram jordnötssmör
1 dl sirap
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl kokos
cirka : 10- 12 dl cornflakes ( eller tills smeten blir stum och formbar )

Garnering : 200 gram mjölkchoklad

Gör så här :
Värm upp en kastrull med sirap och socker, det ska inte koka.
Rör ner vaniljpulver, jordnötssmör och kokos-  krossa sedan ner cornflaksen- antingen för hand eller med en gaffel.
Rör tills du får en lagom stum, men formbar smet. Ställ kallt medan du smälter chokladen över vattenbad.  Forma jordnötssmeten till toppar,
Och doppa sedan foten på dem och låt svalna på ett bakplåtspapper.

Klara att servera.

0
Kommentera

Hallonpaj med saffranssmul

Du behöver till en pajform :
250 gram hallon ( frysta eller färska )
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl

 

1 kuvert saffran

1 dl strösocker
3 dl mjöl
150 gram smör

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader. Fördela ut hallon i en ugnssäker form.
Blanda socker & potatismjöl innan du rör ihop med hallonen. Hur mkt socker som behövs beror lite på hur sura bären är. Men cirka 1/2 dl hade jag till min hallonpaj. Blanda nere socker & potatismjöl med hallonen. Lägg sedan ner alla ingredienser till pajdegen i en mixer och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela ut ett lagom lager över pajen.Ställ sedan in i mitten på ugnen och grädda i cirka 15-20 minuter.

Servera sedan med en kul glass, eller masansås eller lite vaniljgrädde.

0
1 kommentar

Hong Kong Gold Coast

 

Då vart vi tillbaka i Hong Kong igen, eller närmare bestämt i går var vi tillbaka.
Vi tog färjan från Macau vid två ( det går en gång i timmen ) för att vi ville komma fram till nästa hotellet i hyfsad tid.
Och mellan Macau och Hong Kong behövs inga visum, så jag rekommenderar verkligen ett stopp på båda ställen om man är i närheten. Eftersom frågan brukar komma så skriver jag ut det nu innan, nu bor vi på hotell Golden Coast Hotell.
Vi är inte sponsrade utan har betalat hela vår resa själva. Hotellet är toppen, men inte alls lika superlyxigt som Galaxy vi bodde på i Macau. Priset på hotellen var de samma.

Utsikten från vår balkong.
Nya hotellet bokade vi bara för att vi ville ha nära till vattnet, här ska finnas fina sandstränder.
Dessa hann vi inte titta på idag, men tänkte passa på imorgon. Istället blev det kvällsbad i poolen när vi kom fram och checkat in på rummen. 
Det blir mörkt fort här, redan klockan 18 så blir det bäcksvart. 
Vattnet var lite varmare här och barnen & Jonathan badade länge….
Medan jag satt och jobbade ikapp några timmar, det är galet mycket på jobbet nu med ny bok , uppdateringar av appen och webshoppen. Massa jobb och väldigt roligt såklart. Dock hade det varit lovely med supersnabbt internet hela tiden när man är på resande fot.

Men idag har jag en arbetsvy som heter duga.
Kolla in månen så fin! Så här hade jag nog kunnat stå ut med att sitta och jobba varje dag.

Medan jag jobbar så är det så fint att se alla barnen leka och busa i poolen. Stora som små.
Jag tittar hur de simmar ikapp, har dyktävlingar ska åka snabbast ner från vattenrutchkanan och har hopptävlingar.
Vilka fina ungar jag har, tänk att alla de är mina!
  
Det här med att byta hotell när man reser tycker jag är positivt. Det kanske inte är för alla, speciellt om man reser med mindre barn. Men jag tycker att man får se mer, jämföra mer och uppleva mer.
Detta är vårt tredje och sista hotell, och imorgon ( för er blir det i dag) ska vi bara sola, bada och äta glass.
Kanske blir det lite shopping för souvenirer till nära och kära där hemma.
Men annars noll på schemat.

Tjingeling på ett tag,
Kikar förbi er senare med ett nytt recept.
Ses då!

0
1 kommentar

Laxgömma

Detta kan vara det godaste jag ätit på länge.
Så varför inte byta ut fredagstacos:en mot laxgömma
Önskar man kan man servera med ris, vill man äta LCHF går det bra att äta precis som det är.


Till 4 personer behöver du: 
400 gram lax
1/2 purjolök
olivolja
10 körsbärstomater
salt & citronpeppar
2 1/2 dl creme fraiche
2 dl riven ost

Topping:
räkor
gräslök
chili

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Tärna den tinade laxen och lägg i en ugnsfast form.
Skiva upp purjolöken och fräs den med olivolja tills den blir mjuk.
Strö över löken och klyftade tomater över fisken.


Rör ihop crème fraîche och riven ost.
Fördela ut detta över allt.
Ställ in i mitten på ugnen i cirka 20 – 25 minuter tills gratängen fått färg.
Ta ut och toppa med räkor, lite chili & gräslök.

Servera sedan genast.

0
1 kommentar

Macau restips

Hej hej, 

Efter sol och bad så gjorde vi oss klara för att besöka Macous gator.
Husen här har en portugisisk arkitektur, och det är många mysiga gränder och stråk.
Mat finns överallt, i varenda gathörn. Det säljs snabbmat, nybakat bröd och insekter!! ( urk )

Ingen av oss har ätit det sistnämnda men vi har varit inne i butikerna och kollat, de säljer både insekter, larver & torkade sjöhästar. Så annorlunda ( Läs äckligt ).

Bröderna går med bestämda steg fram och letar efter något bra glass-ställe.
Det är inte många blonda här, och det har varit många som kommit fram och frågat barnen om de får ta kort på dem

Många gränder finns det här,
roligt att bara strosa omkring äta en glass och uppleva staden.
Vi stannade till och tittade när de tillverkar kex och små kakor som de senare lägger ner i burkarna för hand.
Det doftade galet gott, ungefär som nygräddade våfflor. 

På denna gatan var det mycket folk, de andra gatorna var rätt folktomma.
Många bär munskydd både här och i Hong Kong, är det för smogen måntro?


Vi stannade till och åt Thaimat på hemvägen. Det var bara min soppa av allas rätter som jag lyckades fota. Låt oss säga så här att vi var jättehungriga allihopa. Och soppan smakade precis som i Thailand. Jättegott.  De andra beställde in gröncurry-gryta och Thai Pad. Jag har fått flera frågor hur det är att resa med någon som har allergi ( Thelma är jordnötsallergiker ) och det går jättebra. Vi är tydliga när vi flyger och säger alltid till flygpersonalen, vi är noga med att förklara för restaurangpersonalen att hon är jätteallergisk. Samt har vi alltid med hennes medicin i handväskan, och vi har aldrig behövt använda den när vi varit utomlands.


I Macau finns det mat från
Italien, spanien, japan, thailand och ja alla ställen man kan tänka sig.

I dag blir det häng vid poolen innan vi drar tillbaka till Hong Kong och nästa hotell.

Kika in om en stund igen då kommer nytt recept på bloggen.

Hej på en stund.

0
3 kommentarer

Galaxy

 

Hej hej, 
Från ett blinkande Macau, här är det nu kväll och vi har varit omkring och sett oss runt i staden.
Macau bildades som en portugisisk koloni och här pratar man portugisiska och kinesiska. Detta påminner massa om Las Vegas tycker jag, det är dock mindre men det finns alltid något att göra. Vi trodde att det var 18-års gräns på Casino här, men till Jacobs besvikelse var det 21 år. Jaja, då har han inte gjort av med så många kronor här nu. Förresten det är samma valuta här i Macao som i Hong Kong, vilket är smidigt när man reser över.

Vi bokade ett stort hotell ( Galaxy ) Mest på grund av deras stora poolområde. Hotellen här är inte särskilt dyra trots att de är 5 stjärninga. Maten på vanliga restaurangerna är som i Sverige, men McDonalds är jättebilligt. En middag för hela familjen med menyer och läsk + 3 kaffe kostade oss 220 :- Vi var tvungna att dubbelkolla när vi betalade om de verkligen fått med allas menyer- och de hade de. Så tips om ni vill leva billigt, och som vi älskar hamburgare … 😉

Här på hotellet finns massa pooler, vågmaskiner, strömmar, forsar, vattenrutchkanor och ”sandstränder”

 Denna gången lyckades vi faktiskt köpa till frukost på hotellet, vilket inte är så vanligt.
Mycket kinesiskt mat att välja bland, vi var klart tvungna att provsmaka så mycket vi bara hann och orkade.


Sen hade de vanligare alternativ också, som bacon & omelett och frukter. 

Jacob vågade sig på en soppa med massa….. konstigt i.
Men den var god sa han.

Vi valde som sagt att ta en lugn dag vid poolområdet.
Och vilket poolområde sen- det får nästan högsta betyg av oss. Det vi kan säga som minus var att vattnet inte var uppvärmt. Men vi badade såklart iallafall, uppfriskande så att säga!

 
Kan det vara lågsäsong här nu ?
Knappt inget folk alls vid pool eller restauranger, och det gör mig ingenting.

Sol och bad med klarblå himmel, tror vi haft 28-29 grader idag.
Vad är det för väder hemma nu? 😉 Neeeeej jag bara skoja.
Jag ska inte pina er mer nu med fler av våra ”jobbiga” solbilder.

Planerar ni att till Macau med barnen rekommenderar jag att boka ett hotell med pool. 

 

Vi hörs mer imorgon,
när jag har lite tid att gå igenom alla bilder vi tagit.

Kram 

0
4 kommentarer

Plockmat

Tjingeling!

Tänkte prova att blogga lite från mobilen, då vi sitter och slappar vid poolen. Vi valde att vänta med Kinabesöket trots det korta avståndet. Det är alldeles för mycket vi vill se där, så det får bli en helt annan resa dit. Imorgon är det fredag igen, kanske kollar ni in här för tips på något att servera! Varför inte bjuda på en festlig plocktallrik.

Gottigottigott.


Lite potatisgratäng, rostbiff, salami, lufttorkad skinka, melon,
vindruvor, skivade päron och så lite grönsaker.

Jag brukar även servera med lite olika sorters nötter och ost & kex är gott till. Ja, glöm inte oliverna både svarta och gröna.
Även om de gröna stora oliverna är mina favoriter. Sist hittade jag god het-syrlig inlagd chili som var jättegod. Jag fann den i kyldisken.  Mums

1
2 kommentarer

Vår tredje dag i Hong Kong / Macau

Hej hej,

idag är vår tredje dag här borta och vår första dag i Macau. Men vi kan börja med att avsluta gårdagen, där vi tog en promenad för att besöka Hong Kongs bästa utsiktsplats i stan. Nämligen Ritz Carltons hotell som även är världens högsta hotell, med dess 600 meter över havet. Så värt ett besök.

Från vårt hotell ( Longham Hotel )till Ritz tog det på ett ungefär 15- 20 minuter.
Det är väldigt säkert att promenera runt i Hong Kong, vi har inte känt oss osäkra någon gång.
Alla är väldigt hjälpsamma dessutom.

Vi stannade inte så länge då vi skulle vidare till restaurangen.
Men vi hann med lite kort både inne och på den magiska utsikten nedanför.

Om det var dyrt här uppe? Jajamän.
50 kronor per läsk, men ändå värt med den utsikten! Är ni en resande familj så kom hit en bra stund innan klockan nio på kvällens, för efter det så är det 18- års gräns som gäller på hela restaurangen.

Efter en god middag på stan blev det hem till hotellet igen för att sova, det dröjer några dagar innan man är inne i rätt dygnsrytm.
Sådär lagom tills man ska åka hem igen 😉

Vi åt frukost och stannade till för lite kaffe innan vi åkte vidare mot färjan som skulle ta oss till Macou.
Ett tips till er som reser många, beställ 7-sitsiga uber-bilar. För alla taxibilar i Hong Kong är bara 4 eller 5-sitsiga.

Köar in till färjan, som tar lite drygt en timm.
Kostar 150 kronor er person, samma pris för vuxna som barn.

En kvart från färjan så var vi framme på vårt gigantiska hotell.
Sån himla ”Las Vegas” känsla här, stort, blinkande och helt galet! 
Utsikten från vårt rum. 
Detta är inne från vårt hotell, så mycket affärer, fik, casinon och restauranger. 
Dumplings har vi ätit hur mycket som helst idag!
Så gott och de är fyllda med både vegetariskt, kött eller räkor. Mina favoriter är de kryddstarkan räkorna. 
Vi åt kinesisk och alla beställde in sina favorit rätter som vi sedan delade på.

Har ni varit i Las Vegas och tycker det är häftigt.
Då kommer nog Macau på en bra andra plats.
Kul att få vara här och uppleva. Vår taxichaufför idag tyckte minsann att vi skulle åka över till Kina, gränsen låg bara över bron.
Så fem – tio minuter bort ligger ett annat land på kartan som jag vill besöka.
Öven om det bara är för en liten lunch och shoppa souvenirer, men vi har fortfarande inte bestämt hur vi ska göra.
Det är lite krångel med visum och sådant som kan ta lite tid.
Vi får se hur vi gör imorgon.

Kul att ni gillar att hänga här och läsa om både mat och resetips!
Kram

0
3 kommentarer