Loppisfynd

 

Hej hej,

Klockan är snart elva och jag sitter fortfarande i pyjamasen osminkad och långt ifrån att ha packat färdigt. Men flyget går inte förän ikväll, så jag hoppas jag hinner hem till Växjö och packa i lugn och ro sen. Jonathan och Nomi gräddar pannkakor till ett helt fotbollslag i köket, doftar så gott! Jag fotade lite bilder i går kväll på loppisfyndet. Ett svart väggskåp som jag & mamma sprang på nere på Röda Korset i Nybro. Det stod där och ropade efter mig.. hahaha. Ja nästan iallafall.


Mamma och jag hade bara minuterna innan stått i en inredningsbutik och tittar på ett exakt likadant skåp fast i blå/turkos färg.
Som jag ville ha så mycket, men just det skåpet kostade 750 :- vilket jag tyckte var över min budget.

I stället hittade jag detta för ynka 70 kronor.
Lycka är att göra loppisfynd.

Gammalt och slitet, snett och allt det som jag ville ha.
Jag tyckte att den svarta färgen var fin, men tröttnar jag så går det ju måla om det blå/turkost.
Eller hur?

Nu ropar de att frukosten eller ja snarare brunchen är färdig Gott ska det bli!

Önskar bästa söndagen till er, missa inte att följa mig på Instagram där uppdaterar jag även ofta på Instastorys
Heter Jennysmatblogg även där.

0
9 kommentarer

Veckomatsedel

Gomorron gomorron 
Här kommer en supertidig veckomatsedel.
Hoppas ni gillar

Måndag Halloumibiffar (veg) 
Tisdag Fisk- & räkgratäng med dill
Onsdag Tacopizza på tortillabotten
Torsdag Kycklingstroganoff med ris
Fredag Skomakarlåda

För 5-6 personer behöver du: 
800 gram oxfile
smör till stekning
salt & peppar

Potatispuren:
1 kilo mjölig potatis
3 dl mjölk /grädde ( 50%50 )
25 gram smör
salt & vitpeppar

Rödvinssås- klicka HÄR

Garnering: 1 pkt knaperstek bacon
klippt gräslök
smörstekta kantareller

Gör så här: 
Börja med rödvinssåsen, den tar längst tid. Ställ ugnen på 180 grader. Skala potatis och koka upp med salt.
Stek oxfilen i stekpannan med smör, salt & peppar. Fräs den runt om tills den får vacker färg. Och lägg den i ugnen med en köttermometer i den tjockaste delen. Klipp baconet och knaperstek det, och smörstek kantarellerna. När köttet är klart ( runt 60 grader, eller längre om du vill ha den mindre rosa ) tar du ut den och rullar in i folie, och låt det vila i 15 minuter. När potatisen är mjuk, häll av vattnet & använd en potatiskross och stöt potatisen med grädd/mjölkblandningen och smör. Stöt tills det inte finns några potatisbitar kvar, tillsätt ev. mer vätska om du önskar lösare puré, smaka av med salt & vitpeppar. Ta fram en snygg ugnsform och fyll med potatispuren,  skär upp köttet och lägg över.

Yummi yummi yummi.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till helgfikat: Bärkaka
Jag hade rabarber i denna kakan, men ni kan ta vilka andra bär eller frukter ni gillar.

Det här behöver du till en ugnsplåt:
4 ägg
5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
200 gram smält smör
3 tsk vaniljsocker
4 stjälkar rabarber ( normalstora )

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret, och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker poröst häll sedan i  även smöret.
vänd sedan ner mjöl och vaniljsocker i smeten.  Bred ut smeten i en långpanna / form till ugnen.
Ansa rabarberna och hacka ner tunt, fördela rabarberna över smeten. grädda den i cirka 20 – 25 minuter i mitten på ugnen
Låt kakan svalna något, och pudra över rikligt med florsocker.
Skär sedan upp den i lagom stora bitar.

Mums till kaffet.

 

0
Kommentera

Adventsfint

 

Hej där,

I går kväll hade Alicia 18-års kalas ( barnens kusin ), så vi var där och åt smörgåstårta och fikade. Småkusinerna hade saknat varandra så mycket så vi bytte lite, Nea följde med oss hem och Nomi följde med moster Daries. Så vi ska mötas i Färjestaden om ett par timmar och skifta igen. Haha. Fast innan dess tänkte jag köra in till stan och se om jag hittar någon ny blus, eller så.
Nästa vecka börjar fotograferingen med boken, jag åker upp imorgon kväll.
Bokade alldeles nyss flyg och hotell *CHECK*

Fått ner lökarna som mamma och jag handlade i Nybro. Doften av hyacint är så magisk!


Apropå ingenting så kommer en bild på mina nya naglar som jag fixade igår,
ville ha något neutralt.

Denna fina ljusstaken hittade jag i en liten butik i Nybro,
Så fin! Och alla stora julgranskulor, i dessa dova, guldiga, bronsiga färger.  Gillar´t

En liten ledslinga också, lyser finfint på kvällen.

Vi hörs lite senare!

Ha en jättefin Lördag.

0
2 kommentarer

Knäckig bärpaj

Denna är så smidig, den måste ni prova. Ni kan använda vilka bär eller frukter som helst.

Det här behöver du: 
Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
socker ( hur mkt beror på hur sura bären är)

Knäckiga toppingen:
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smörblandningen och rör om väl. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl och strö över socker. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Severa med glass eller vaniljsås.

2
3 kommentarer

Hemmagjord fågelmat

Hej fina, 

Ursäkta tystnade, men jag har varit bort hela dagen. Nu är jag tillbaka och ska snart byta om, vi ska iväg på middag snart . Firar barnens kusin Alicia som fyller 18 år idag. Mysigt. Ni såg säkert på min Instastory ( @jennysmatblogg ) igår att jag julpyntade för fullt.  Igår var det ”julpiff” för de djuren utomhus. Nu blir det allt kallare och svårare för småfåglarna att fixa mat.
Vad gör man då, jo man kan göra egen fin fågelmat. Jag hittade massa små fina julsaker på loppis, såsom denna lilla halmbocken. Perfekt till mitt pyssel. Blev inspirerad av rara Lotta med bloggen fyra årstider.

Det du behöver är : 
Fågelfrön
Cocosfett
Fina grankvistar eller lite julpynt

Gör så här: 
Fyll upp frön i te.x muffinsformar.
Smält cocosfettet och fyll på. Dekorerar med gran, kottar eller lite sött julpynt. Tyck även ner en bit längre ståltråd / snöre för att du ska kunna hänga upp dem sedan. Ställ ut och låt svalna. Sedan lossat du dem från formen och hänger upp dem där det passar.

0
2 kommentarer

Julmys

 

Hej fina,

Jag vet att jag har sagt det många gånger med denna årstiden är så mysig. Tända ljus massa, laga mustiga grytor, och bjuda hem till roliga fikaträffar. Och jag fortsätter med mitt julpyssel, har gjort så mycket pyssel idag men får visa imorgon när det är bättre ljus. Idag har jag träffat lilla mamma, vi lunchade och shoppade på second hand – gjorde så många bra fynd! Visar det sedan när allt har kommit på plats. Gjorde iallafall lite adventsfint på altanen med en flätad gammal korg jag fyndade på röda korset. Fyllde den med granris, röda äpplen och en ledljusslinga. Mysigt.

Hur julpysslar ni i trädgården, berätta gärna!

0
5 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Köttbullar med rostad lök

Hejsan hejsan, 

Jag fick en tips av en läsare att prova köttbullar med rostad lök.
ni vet sådan där lök man köper i burkar och brukar ha till grillad korv.
Detta blev jättegott, ni måste prova!

Till köttbullarna behöver du :
smör att steka i
1 kilo blandfärs
1 ägg
1 1/2 dl rostad lök
2 msk oxfond
salt och peppar

Gör så här: 

Rör ihop ingredienserna till köttbullarna. Rulla sedan lagom stora köttbullar av smeten. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek sedan köttbullarna tills de är genomstekta. Servera med potatismos eller stuvade makaroner.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Nu får ni 25 % RABATT+ YTTERLIGARE 5 % på den dyraste varan. Med koden 455758 Gäller både möbler och kläder.
Denna tröjan hittade jag som jag klickade hem.
KLICKA HÄR för att komma till Ellos 

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

1
10 kommentarer
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Fisksoppa till lunch

Hej hej, Har ni bestämt er onsdagsmiddag? Själv ska jag prova fram ett gäng nya maträtter, så hoppas att någon faller i smaken för familjen. Men något bland det goooodaste jag vet är fiskgryta. Tröttnar aldrig. Har du någon god fiskrätt som jag inte provat tipsa mig gärna!

Ibland skippar jag grädden helt i denna, gör som du vill och prova dig fram. 

Det här behöver du : 1 gul lök 1 msk olivolja 4 msk hummerfond 1 msk tomatpure 4 st morötter 2 potatisar 7 dl vatten 10 körsbärstomater 300 gram torsk & lax 1 kruka dill (1-2 dl grädde ) salt  +lite cayenne 100 gram räkor

Serveras med en klick creme fraiche  eller aioli

Gör så här :  Skala och hacka lök och morötter, potatisar i småbitar. Hetta upp en kastrull och fräs morötterna + lök en liten stund , häll ner tomatpure, dill, fond och vatten. Låt sjuda i 10 minuter. Vänd då i tomaterna & Skär lagom små bitar av torsken och vänd ner, låt sjuda i 5- 7 minunter eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med salt och lite cayenne. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd i räkorna.

1 Något som jag inte heller tröttnar på är denna utsikten. Så lungnande, ljuvlig och alldeles alldeles underbar.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ Och ett tips från mig till dig,missa inte alla FINA nyheter hos Bubbleroom. Klicka här

0
8 kommentarer

Gardinprover i sammet

Hej på er där ute i cyberrymden,

Hoppas allt är bra med er en onsdag som denna. Halva veckan har redan gått nu, fort som tusan har den gått.
Igår fick jag hem massa sammetsprover till övervåningen, vi har tre rum som vi vill byta gardiner i. Och hur snyggt är det inte med sammet? Så fint tycker jag. Här ser ni nya heltäckningsmattan på Melvins rum. Thelma & Nomi har samma på sina rum.
Tänkte det var snyggast att rummen hade en liten röd tråd.


Finns så mycket snygga färger, kolla bara här.
Vi hade nog från början tänkt oss blått på Thelmas rum, grått på Melvins och en gräddvit på Nomis.
Men nu har vi ändrat oss lite och tror vi tar samma färg i alla dessa rum. 
Melvins nya lampa som nu är på plats.

Ska bara köpa än ännu större glödlampa, hade ingen sådan hemma.
Tycker lampan ser ut som massa såpbubblor.

Nu har inte jag tid att sitta här längre, nu måste jag kontakta mina tekniker för att kolla hur det går med appen!!
Den ska vara färdig vilken dag som helst. Sååå spännande ♡

Tack för tålamodet alla rara

0
10 kommentarer

Karibien nästa

Hejsan hej,

Så fort jag har en stund över så letar jag nya spännande resmål, och nu har vi bokat en sådan resa att jag typ blir helt avundsjuk på mig själv. Det var alla era bra tips som avgjorde att vi bokade. Eftersom vi reser med barn så försöker vi pricka in att resa på loven, och nu närmar sig ju jullovet med stormsteg. Jippiiiiiii. Vi kommer vara hemma och fira en traditionell julafton, men sedan lämnar vi snö och kyla mot värme och turkost vatten. Resan går först till Miami, sedan pyser vi vidare för att upptäcka Karibien. Kan ni tänka er ? ?

 

Jag googlade på Bahamas som är en av öarna vi ska besöka. Kunde då läsa att på en av öarna finns det frigående grisar, men jag tror tyvärr inte det är just där som vi går i land.

Bilderna hittade jag på en sida som heter staysure.co

Andra stoppet blir Honduras, måste läsa på lite mer om det, och sista stoppet Mexico.
Läääängtar! Well well, ni är grymma när det gäller restips så vad tycker ni att vi ska göra och se i Miami denna gången?
Vi kommer ha ungefär 7-8 dagar där, och vi har redan sett alligatorerna och Key West, vad finns mer som man måste se?

Hoppas ni hänger med oss på även denna resan! ?☀️?

0
23 kommentarer