Vår brunch kanske blir eran lunch.
Bjussa familjen på de godaste våfflorna. Här kommer mitt superduper go´a recept, jag kryddade upp våra med lite pepparkakskrydda. Det kan man utesluta om man inte har hemma.
Gör så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Sedan kan du börja grädda våfflorna.
Hemligheten för att få dem frasiga är att använda MYCKET smör när man gräddar dem . Och låta våfflorna gräddas länge. Då blir de riktigt spröda.
DETTA INLÄGG PRESENTERAS I REKLAMSAMARBETE MED MIN BOK
Heeeej,
Då var det precis 1 månad kvar till julafton. Kan ni tänka er en ynka månad, så nu är det fritt fram att lyssna på julmusik och baka lussebullar. Ja för att inte tala om att börja äta pepparkakor & adventspynta, enligt mig är detta bästa tiden på hela året. Och något bland det roligaste jag vet är att baka julgodis, och jag tror faktiskt att det var så många av er hittad hit.
Julgodiset & julbakandet verkar väldigt uppskattat av er också.
Kanske min bok kan vara ett julklapptips till någon baksugen kompis eller svärmor?
Ni vet väl att i min kakbok ”Baka med godis” finns ett helt härligt kapitel med bara julgodis, mumsigt värre.
Förutom julgodis innehåller boken massa annat såsom kakor, efterrätter, kladdkakor, pajer och andra desserter.
Så söker ni nya tips & inspiration på julgodis så kan ni beställa den HÄR,
Kanske kan detta vara ett julklappstips till kompisen, sambon, mormor eller dottern?
Precis som på bloggen så är alla mina recept enkla att göra och passar perfekt för nybörjaren eller vem som helst som tycker det är roligt att baka. Vill ni köpa den lite mindre upplagan, med mjukare pärm ( denna är lite billigare) så går den att BESTÄLLA HÄR
Fudge, kola och tryffel – massor av gott hittar du i min kakbok.
Tänk vad veckorna går fort nu, för snart är det juuuul!
Jag har klickat hem lite julklappar och börjar faktiskt känna mig lite halvklar nu, det är ett par till jag ska köpa. Men sen så är känns det som jag snart är i land. Avskyr att stressa runt sista veckan, impulsköp blir sällan bra. Jag fick över lite choklad och rostade hasselnötskärnor när jag bakade julgodis här om dagen. Klart jag gjorde trillingnötter av det som var kvar.
Vill du göra egna trillingnötter gör du så här.
Trillingnötter gör du så här :
200 gram mjölkchoklad
100 gram hasselnötskärnor
Gör så här : Rosta nötterna på 225 grader i tio minuter, gnugga av överflödigt skal. Smält chokladen över ett vattenbad, eller i micron. Jag brukar använda en kopp/mugg för att chokladhöjden ska bli högre. Vänd ner hela påsen med hasselnötskärnor i chokladen och vänd om lite med en sked så att alla får choklad på sig. Fånga upp dem tre och tre , låt lite av överskottschokladen rinna av och lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna. Chokladen som blir över kan du med hjälp av en gaffel eller sked ringla över godisbitarna. Gott gott !
Söker ni fikatips till morgondagens fredagsfika. Då vill jag tipsa om denna, en god krämig vit kladdkaka, med hallongrädde. För fler smarriga fika tips
missa inte att följa mig på Instagram: @jennysmatblogg
Yummi
Fina bilden kommer fotografen Ulrika Pousette.
Det här behöver du: 200 gram smör 250 gram vit choklad ( t.ex Marabous) 4 ägg 2 1/2 dl strösocker 2 1/2 dl vetemjöl
Hallongräddde:
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
125 gram färska hallon
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp. Hallongrädden gör du så att du mosar bären i en skål, vispar grädden fluffig i en annan och rör ihop med florsocker.
Gillar ni bleka pannkakor eller dem med lite brända kanter?
Själv tillhör jag den med krispiga kanter, medan resten av familjen vill ha blekisar.
Planerar ni att ha pannkaksfrukost i helgen ? Klart ni gör!
Här kommer mitt bästa recept på vaniljpannkisar.
Detta har jag till en himlans massa pannkakor :
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
6 ägg
12 dl standardmjölk
Gör så här.
Jag brukar vispa ihop smeten en timme innan det är dags, så att den hinner svälla tills det är dags att grädda. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, i en skål- vispa ut med lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölk och ägg och vispa till en slät smet.Jag har inget smör i smeten, det har jag sedan i stekpannan när jag gräddar.
Jag har fått så många frågor kring när appen ska uppdateras, och jag ber om ursäkt för att den är försenad.
Fast håll i hatten, nu är den klar och inskickad till Appstore så nu väntar vi bara på deras godkännande. Hoppas hoppas innan helgen. Och den är såååå fin, ni kommer märka jättestor skillnad. Ville bara säga tack för ert fina tålamod.
Här kommer ett av alla smarriga recept jag har provat idag. Schweizernötstryffel, lika gott som det ser ut.
Förresten missa inte att följa mig på instagram också : @jennysmatblogg
Det här behöver du: 250 gram mjölkchoklad
1 dl nutella
200 gram hasselnötskärnor
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader, fördela hasselnötterna på en ugnsplåt och rosta den några minuter. Skrubba bort de lösa skalen på nötterna. Under tiden smälter du chokladen försiktigt över vattenbad, eller på lägsta effekt i micron. Bra om chokladen bara är ljummen och inte för varm. Rör ner nutella till en jämn chokladsmet och vänd ner de ”putsade” nötterna.
Ta fram en form på cirka 15 *15 och klä dem med bakplåtspapper,
vänd ner tryffelblandningen. Och ställ in i kylen.
Kan serveras efter ett par -tre timmar.
Magsikt gott.
Här går jag och nynnar på jullåtar och bakar julgottis. Frukosten åt jag tillsammans med äldsta sonen som hade sovmorgon idag. Julmackor med massa gott på. Eller ja ”fulköttbullar” är väl kanske inte det bästa jag vet. Men hade inga hemmagjorda hemma ännu.
Vilken tajming att det även snöar utanför mitt fönster.
Äntligen är Växjö vitt och vackert.
Nu plingar ugnen och säger att mina rostade nötter är klara.
Måste kila! Hej på ett tag.
I dag har varit en minst sagt intensiv dag,
jag varit väg ute på jobb, lunchmöte, och intervju… Sedan klämde jag in ett litet föräldrarmöte innan jag åkte iväg för att handla på mig allt för imorgon. För imorron står nämligen ääääntligen julgodis på schemat, som jag längtat. Vet ni att jag har alltid drömt om att få ge ut en julgodisbok. Skulle vilja samla alla mina tidigare recept + massa massa nya och göra en stor bok om knäck, kolor, fudger och tryffel. Åååå så drömmigt, ska kanske försöka övertala mina redaktörer om en tredje bok… Haha.
Middagstips som typ nästan är gratis gillas nu innan löningshelgen.
En ugnspannkaka som grund, sedan toppade jag den med pizzatopping.
Väldigt uppskattat av hela familjen. Prova snart vetja.
Har du inte mozzarella hemma så går det bra med vilken ost som helst.
Till en ugnsform / ugnsplåt :
2 pkt bacon eller motsvarande rökt skinka
6 ägg
1 l mjölk
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Topping
Mozzarella
oreganokrydda
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader, klipp baconen över ugnsplåten och ställ sedan in i ugnen i fem minuter. Under tiden vispar du ihop smeten, lite av mjölken med mjölet, knäck ett ägg i taget och vispa till en slät smet. Rör sist ner saltet. Sedan häller du över blandningen över baconet och ställer in i mitten på ugnen tills den fått fin färg.
Cirka 15- 20 minuter. När du har cirka 5 minuter kvar av gräddningstiden tar du ut plåten och river över massa ost, och pudrar över oreganokrydda. In igen och gratinera. Servera gärna med en hemmagjord pizzasallad. Recept finns här
Då var jag hemma igen efter jobb i huvudstaden. Har precis läst lite läxor och nattat barn. Borta bra med hemma bäst, jag sover inte så bra när jag reser iväg själv. Försenat flyg både dit och hem, så det var tur så att jag kom fram redan i går kväll. Jag bokade hotell i närheten av fotostudion, för att jag enkelt skulle kunna kila bort till Ulrikas fotostudio efter frukost. Hotellrummet var inget särskilt, men badrummet gillade jag det hade det där lilla extra.
Litet var det såklart,
men så snyggt med gulddetaljer.
Frukostbilden från imorse, mumma. Tänk fast även om jag jobbat i så många år med detta, så känns det fortfarande märkligt att ta fram min jättekamera och ställa mig och fota när jag är iväg så här. Men för er skull förevigade jag dagens första mål. Förresten roligt att några av er kom fram och hejade idag vid frukosten och på stan.
Kallt som tusan var det och halt som attans på vägarna, tur att jag kom fram hel och ren till studion. Här jobbar vi när vi skapar våra böcker… hehe.. Låter som jag inte gör annat än att skriva böcker 😉 Men när man gett ut två böcker får man kalla sig författare är det inte så ?
Stolt som en tupp är jag som ni säkert förstår för att få göra denna boken.
Köket vi jobbar i ser ut så här när det är nystädat,
bilden är tagen precis innan alla matvaror kommer levererade.
Tadaaaa, här har man svårt att tro att det ska lagas mat i löpande band under dagen.
Här kom matleveransen, såååå mycket mat och så lite tid.
Att ge ut en bok sker inte i en handvändning direkt.
Det är galet mycket jobb bakom, och vi har redan jobbat massor med denna boken redan nu. Men nu drar det allts igång på allvar.
Ni är flera som undrat när boken kommer, och jag har inget datum än. Dock efter sommaren och till hösten någon gång har jag blivit informerad. Vi bör vara färdig fotade sådär i Februari innan den ska jobbas vidare med.
Här är flera böcker som duktiga Ulrika Pousett ( fotografen till mina böcker ) har fotat.
Jag vill typ köpa alla!
Här bland porslin och bakgrunder letar vi rekvisita tillsammans med vår duktiga matstylist Anna Wendt,
så kul att få jobba tillsammans med proffs.
Innan maten hamnar i tallrikarna så stylas det.
Lite bakom kulisserna, så här jobbar vi!
Ingen fika bakades idag så vi fick springa och köpa en vetelängd på bageriet, så vi hade lite sött till kaffet.
Nu närmar sig klockan tio, nu ska jag stänga ner datorn för idag och kolla serier med min man.