Ugnspannkaka med pizzasmaker

 

Middagstips som typ nästan är gratis gillas nu innan löningshelgen.
En ugnspannkaka som grund, sedan toppade jag den med pizzatopping.
Väldigt uppskattat av hela familjen. Prova snart vetja.

Har du inte mozzarella hemma så går det bra med vilken ost som helst.

Till en ugnsform / ugnsplåt :
2 pkt bacon eller motsvarande rökt skinka
6 ägg
1 l mjölk
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Topping 
Mozzarella
oreganokrydda

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader, klipp baconen över ugnsplåten och ställ sedan in i ugnen i fem minuter. Under tiden vispar du ihop smeten, lite av mjölken med mjölet, knäck ett ägg i taget och vispa till en slät smet. Rör sist ner saltet. Sedan häller du över blandningen över baconet och ställer in i mitten på ugnen tills den fått fin färg.
Cirka 15- 20 minuter. När du har cirka 5 minuter kvar av gräddningstiden tar du ut plåten och river över massa ost, och pudrar över oreganokrydda. In igen och gratinera. Servera gärna med en hemmagjord pizzasallad.
Recept finns här 

2
4 kommentarer

Min lilla stockholmsvisit

Godkväll,

Då var jag hemma igen efter jobb i huvudstaden. Har precis läst lite läxor och nattat barn. Borta bra med hemma bäst, jag sover  inte så bra när jag reser iväg själv. Försenat flyg både dit och hem, så det var tur så att jag kom fram redan i går kväll. Jag bokade hotell i närheten av fotostudion, för att jag enkelt skulle kunna kila bort till Ulrikas fotostudio efter frukost. Hotellrummet var inget särskilt, men badrummet gillade jag det hade det där lilla extra.

Litet var det såklart,
men så snyggt med gulddetaljer.

Frukostbilden från imorse, mumma. Tänk fast även om jag jobbat i så många år med detta,  så känns det fortfarande märkligt att ta fram min jättekamera och ställa mig och fota när jag är iväg så här. Men för er skull förevigade jag dagens första mål. Förresten roligt att några av er kom fram och hejade idag vid frukosten och på stan.

Kallt som tusan var det och halt som attans på vägarna, tur att jag kom fram hel och ren till studion. Här jobbar vi när vi skapar våra böcker… hehe.. Låter som jag inte gör annat än att skriva böcker 😉  Men när man gett ut två böcker får man kalla sig författare är det inte så ?
Stolt som en tupp är jag som ni säkert förstår för att få göra denna boken.


Köket vi jobbar i ser ut så här när det är nystädat,
bilden är tagen precis innan alla matvaror kommer levererade.

Tadaaaa, här har man svårt att tro att det ska lagas mat i löpande band under dagen.

Här kom matleveransen, såååå mycket mat och så lite tid.

Att ge ut en bok sker inte i en handvändning direkt.
Det är galet mycket jobb bakom, och vi har redan jobbat massor med denna boken redan nu. Men nu drar det allts igång på allvar.


Ni är flera som undrat när boken kommer, och jag har inget datum än. Dock efter sommaren och till hösten någon gång har jag blivit informerad. Vi bör vara färdig fotade sådär i Februari innan den ska jobbas vidare med.


Här är flera böcker som duktiga Ulrika Pousett ( fotografen till mina böcker ) har fotat.
Jag vill typ köpa alla!


Här bland porslin och bakgrunder letar vi rekvisita tillsammans med vår duktiga matstylist Anna Wendt,
så kul att få jobba tillsammans med proffs.

Innan maten hamnar i tallrikarna så stylas det. 
Lite bakom kulisserna, så här jobbar vi!
Ingen fika bakades idag så vi fick springa och köpa en vetelängd på bageriet, så vi hade lite sött till kaffet.

Nu närmar sig klockan tio, nu ska jag stänga ner datorn för idag och kolla serier med min man.

Trevlig kväll till er,

0
11 kommentarer

Loppisfynd

 

Hej hej,

Klockan är snart elva och jag sitter fortfarande i pyjamasen osminkad och långt ifrån att ha packat färdigt. Men flyget går inte förän ikväll, så jag hoppas jag hinner hem till Växjö och packa i lugn och ro sen. Jonathan och Nomi gräddar pannkakor till ett helt fotbollslag i köket, doftar så gott! Jag fotade lite bilder i går kväll på loppisfyndet. Ett svart väggskåp som jag & mamma sprang på nere på Röda Korset i Nybro. Det stod där och ropade efter mig.. hahaha. Ja nästan iallafall.


Mamma och jag hade bara minuterna innan stått i en inredningsbutik och tittar på ett exakt likadant skåp fast i blå/turkos färg.
Som jag ville ha så mycket, men just det skåpet kostade 750 :- vilket jag tyckte var över min budget.

I stället hittade jag detta för ynka 70 kronor.
Lycka är att göra loppisfynd.

Gammalt och slitet, snett och allt det som jag ville ha.
Jag tyckte att den svarta färgen var fin, men tröttnar jag så går det ju måla om det blå/turkost.
Eller hur?

Nu ropar de att frukosten eller ja snarare brunchen är färdig Gott ska det bli!

Önskar bästa söndagen till er, missa inte att följa mig på Instagram där uppdaterar jag även ofta på Instastorys
Heter Jennysmatblogg även där.

0
9 kommentarer

Veckomatsedel

Gomorron gomorron 
Här kommer en supertidig veckomatsedel.
Hoppas ni gillar

Måndag Halloumibiffar (veg) 
Tisdag Fisk- & räkgratäng med dill
Onsdag Tacopizza på tortillabotten
Torsdag Kycklingstroganoff med ris
Fredag Skomakarlåda

För 5-6 personer behöver du: 
800 gram oxfile
smör till stekning
salt & peppar

Potatispuren:
1 kilo mjölig potatis
3 dl mjölk /grädde ( 50%50 )
25 gram smör
salt & vitpeppar

Rödvinssås- klicka HÄR

Garnering: 1 pkt knaperstek bacon
klippt gräslök
smörstekta kantareller

Gör så här: 
Börja med rödvinssåsen, den tar längst tid. Ställ ugnen på 180 grader. Skala potatis och koka upp med salt.
Stek oxfilen i stekpannan med smör, salt & peppar. Fräs den runt om tills den får vacker färg. Och lägg den i ugnen med en köttermometer i den tjockaste delen. Klipp baconet och knaperstek det, och smörstek kantarellerna. När köttet är klart ( runt 60 grader, eller längre om du vill ha den mindre rosa ) tar du ut den och rullar in i folie, och låt det vila i 15 minuter. När potatisen är mjuk, häll av vattnet & använd en potatiskross och stöt potatisen med grädd/mjölkblandningen och smör. Stöt tills det inte finns några potatisbitar kvar, tillsätt ev. mer vätska om du önskar lösare puré, smaka av med salt & vitpeppar. Ta fram en snygg ugnsform och fyll med potatispuren,  skär upp köttet och lägg över.

Yummi yummi yummi.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till helgfikat: Bärkaka
Jag hade rabarber i denna kakan, men ni kan ta vilka andra bär eller frukter ni gillar.

Det här behöver du till en ugnsplåt:
4 ägg
5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
200 gram smält smör
3 tsk vaniljsocker
4 stjälkar rabarber ( normalstora )

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret, och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker poröst häll sedan i  även smöret.
vänd sedan ner mjöl och vaniljsocker i smeten.  Bred ut smeten i en långpanna / form till ugnen.
Ansa rabarberna och hacka ner tunt, fördela rabarberna över smeten. grädda den i cirka 20 – 25 minuter i mitten på ugnen
Låt kakan svalna något, och pudra över rikligt med florsocker.
Skär sedan upp den i lagom stora bitar.

Mums till kaffet.

 

0
Kommentera

Adventsfint

 

Hej där,

I går kväll hade Alicia 18-års kalas ( barnens kusin ), så vi var där och åt smörgåstårta och fikade. Småkusinerna hade saknat varandra så mycket så vi bytte lite, Nea följde med oss hem och Nomi följde med moster Daries. Så vi ska mötas i Färjestaden om ett par timmar och skifta igen. Haha. Fast innan dess tänkte jag köra in till stan och se om jag hittar någon ny blus, eller så.
Nästa vecka börjar fotograferingen med boken, jag åker upp imorgon kväll.
Bokade alldeles nyss flyg och hotell *CHECK*

Fått ner lökarna som mamma och jag handlade i Nybro. Doften av hyacint är så magisk!


Apropå ingenting så kommer en bild på mina nya naglar som jag fixade igår,
ville ha något neutralt.

Denna fina ljusstaken hittade jag i en liten butik i Nybro,
Så fin! Och alla stora julgranskulor, i dessa dova, guldiga, bronsiga färger.  Gillar´t

En liten ledslinga också, lyser finfint på kvällen.

Vi hörs lite senare!

Ha en jättefin Lördag.

0
2 kommentarer

Knäckig bärpaj

Denna är så smidig, den måste ni prova. Ni kan använda vilka bär eller frukter som helst.

Det här behöver du: 
Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
socker ( hur mkt beror på hur sura bären är)

Knäckiga toppingen:
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smörblandningen och rör om väl. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl och strö över socker. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Severa med glass eller vaniljsås.

2
3 kommentarer

Hemmagjord fågelmat

Hej fina, 

Ursäkta tystnade, men jag har varit bort hela dagen. Nu är jag tillbaka och ska snart byta om, vi ska iväg på middag snart . Firar barnens kusin Alicia som fyller 18 år idag. Mysigt. Ni såg säkert på min Instastory ( @jennysmatblogg ) igår att jag julpyntade för fullt.  Igår var det ”julpiff” för de djuren utomhus. Nu blir det allt kallare och svårare för småfåglarna att fixa mat.
Vad gör man då, jo man kan göra egen fin fågelmat. Jag hittade massa små fina julsaker på loppis, såsom denna lilla halmbocken. Perfekt till mitt pyssel. Blev inspirerad av rara Lotta med bloggen fyra årstider.

Det du behöver är : 
Fågelfrön
Cocosfett
Fina grankvistar eller lite julpynt

Gör så här: 
Fyll upp frön i te.x muffinsformar.
Smält cocosfettet och fyll på. Dekorerar med gran, kottar eller lite sött julpynt. Tyck även ner en bit längre ståltråd / snöre för att du ska kunna hänga upp dem sedan. Ställ ut och låt svalna. Sedan lossat du dem från formen och hänger upp dem där det passar.

0
2 kommentarer

Julmys

 

Hej fina,

Jag vet att jag har sagt det många gånger med denna årstiden är så mysig. Tända ljus massa, laga mustiga grytor, och bjuda hem till roliga fikaträffar. Och jag fortsätter med mitt julpyssel, har gjort så mycket pyssel idag men får visa imorgon när det är bättre ljus. Idag har jag träffat lilla mamma, vi lunchade och shoppade på second hand – gjorde så många bra fynd! Visar det sedan när allt har kommit på plats. Gjorde iallafall lite adventsfint på altanen med en flätad gammal korg jag fyndade på röda korset. Fyllde den med granris, röda äpplen och en ledljusslinga. Mysigt.

Hur julpysslar ni i trädgården, berätta gärna!

0
5 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Köttbullar med rostad lök

Hejsan hejsan, 

Jag fick en tips av en läsare att prova köttbullar med rostad lök.
ni vet sådan där lök man köper i burkar och brukar ha till grillad korv.
Detta blev jättegott, ni måste prova!

Till köttbullarna behöver du :
smör att steka i
1 kilo blandfärs
1 ägg
1 1/2 dl rostad lök
2 msk oxfond
salt och peppar

Gör så här: 

Rör ihop ingredienserna till köttbullarna. Rulla sedan lagom stora köttbullar av smeten. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek sedan köttbullarna tills de är genomstekta. Servera med potatismos eller stuvade makaroner.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Nu får ni 25 % RABATT+ YTTERLIGARE 5 % på den dyraste varan. Med koden 455758 Gäller både möbler och kläder.
Denna tröjan hittade jag som jag klickade hem.
KLICKA HÄR för att komma till Ellos 

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

1
10 kommentarer
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Fisksoppa till lunch

Hej hej, Har ni bestämt er onsdagsmiddag? Själv ska jag prova fram ett gäng nya maträtter, så hoppas att någon faller i smaken för familjen. Men något bland det goooodaste jag vet är fiskgryta. Tröttnar aldrig. Har du någon god fiskrätt som jag inte provat tipsa mig gärna!

Ibland skippar jag grädden helt i denna, gör som du vill och prova dig fram. 

Det här behöver du : 1 gul lök 1 msk olivolja 4 msk hummerfond 1 msk tomatpure 4 st morötter 2 potatisar 7 dl vatten 10 körsbärstomater 300 gram torsk & lax 1 kruka dill (1-2 dl grädde ) salt  +lite cayenne 100 gram räkor

Serveras med en klick creme fraiche  eller aioli

Gör så här :  Skala och hacka lök och morötter, potatisar i småbitar. Hetta upp en kastrull och fräs morötterna + lök en liten stund , häll ner tomatpure, dill, fond och vatten. Låt sjuda i 10 minuter. Vänd då i tomaterna & Skär lagom små bitar av torsken och vänd ner, låt sjuda i 5- 7 minunter eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med salt och lite cayenne. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd i räkorna.

1 Något som jag inte heller tröttnar på är denna utsikten. Så lungnande, ljuvlig och alldeles alldeles underbar.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ Och ett tips från mig till dig,missa inte alla FINA nyheter hos Bubbleroom. Klicka här

0
8 kommentarer