Kom hem för ett par timmar sedan efter årets andra julbord. Det var med Jonathans jobb, hans jobbarkompisar med deras respektive. Trevligt! Sedan har jag haft en liten telefonintervju, på förmiddagen innan jag sprang ner på stan.
Behövde kolla runt efter lite nytt pynt till advent. I år kommer vi ha mer färg hemma till jul, rött, guld , grönt och blått.
Härligt när man kan fixa om hemma med så enkla medel såsom kuddar och filtar, och göra om så mycket.
En julig bukett och ett gäng med hyacinter fick följa med hem.
Nu vet inte jag vad ni har för traditioner, men här njuter vi av julen hela advent.
Så granen ska pyntas i helgen. Blir helt lycklig av att bara tänka på det.
Och Nomi jublade när jag sa att det var dags för julpynt i helgen.
Rött, och guld blir baserna i årets julgran. Sen tänkte jag att vi köra de ” gamla” julgranskulorna på vår lilla rumsgran.
Ja ni får se sen i helgen.
Hur fina julgranskulor har jag inte hittat
Dessa i rostig gammaldags look, sååå fina.
Nu ska jag landa lite i tv-soffan och kolla på Wahlgrens Värld!
Vilken härlig underhållning.
För ganska exakt ett år sedan var vi i Miami,
kikade tillbaka bland bilderna! Vilken fantastisk resa, och snart är vi här igen. Vår kryssning avgår från Florida, så vi ska hänga i Miami en vecka innan dess. Vi skulle ha stannat till på Bahamas, Honduras och Mexico men i går ändrade vi om vår kryssningen till datum som passade bättre. Så nu blir det tre helt nya destinationer, blir minst lika bra det.
Skriver mer om det när det närmar sig. Här kommer en liten tillbaka blick från vår förra Miamiresa
Här bodde vi sist, verkligen ett helt fantastisk hus och läge.
Vi gjorde allt det där klassiska när vi var här, åkte speedboat ”down town” och kollade in alla kändisarnas hus. Och vilka hus sen. Maj gadd vilka kåkar. Tror detta kan ha varit Brad Pitt & Angelina Julies innan de skilde sig. Ja ett av deras hus, de hade visst några stycken runt om i världen.
Maffiga skyskrapor på vägen hemåt till Miami beach.
Såklart att vi hängde en del på stranden.
Vi hade gångavstånd till de finaste stränderna.
Vi åkte till Little Havanna, en stadsdel med cubansk arkitektur.
Hit tycker jag man ska försöka åka om man har tid över i Miami, den sticker verkligen ut.
Den här gamla coola bilen, lyckades fånga en bild som ser ut som en scen tagen ur en film.
Vi bilade runt en hel del, det bästa sättet att få se så mycket som möjligt.
Vi åkte till everglades för att kolla alligatorerna. Istället för att åka med de stora båtarna vid de stora stoppen tog vi en mindre firma, och åkte med en sådan här lite träskbåt.
Spännande värre, på riktigt så var vår chaufför helt tokig.
Han går ännu närmare alligatorn än så här. Men det lyckades jag inte fånga på bild. För då hade jag och familjen redan klättrat upp på stolsryggarna och balanserade. Haha…
Vi åt på massa roliga och ställen, här på BeniHana.
Men ska jag erkänna åt vi mest snabbmat, barnen ville prova alla snabbmatskedjor. Sista kvällen ( valvakan som var då ) beställde vi hem Uber- pizza. Och herregud vilka pizzor, de var inte barra jättegoda utan stora som jag vet inte vad.
Vi hade mat till både frukost och lunch sen dagen efter.
Bästa köpet från Miami blev min jultröja.
Och den är inte bara julig. Den har en knapp också så hela julgranen tänds & blinkar. Den ska jag ha på julafton i år också 😉
( Jag står och fotar mig själv i spegeln samtidigt som jag pratar i telefonen, därav den roliga posen )
På återseende snart igen.
Jippiii nu vart ju äntligen Jennys Matapp uppdaterad och klar, som vi väntat å längtat.
För er som missat så kanske man måste radera den gamla för att sedan ladda hem den igen, verkar vara lite struligt för några av er. Men så vad tyckte ni, blev det bra ? Personligen tycker jag den är döfin!!
Så det firar vi med ett nytt recept: Saftig saffranskrans med extra allt
Det här behöver du till 2 stycken kransar:
1 pkt jäst för söta degar
150 gram smör
5 dl mjölk
2 kuvert med saffran
1 1/2 dl socker
1 burk ( 250 g) kvarg
1/2 tsk salt
1 ägg
15-16 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet med lite a sockret.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt saffran och mjölk och värm upp till fingervarmt 37 grader.
Rör ut lite av degvätskan med jästen, rör tills det löst sig. Tillsätt resten av vätskan, sockret kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt mjöl , gärna med bakmaskin. Pudra över lite mjöl och täck med bakhanduk, låt jäsa i 40 minuter.
Dela sedan degen 2 delar. Baka ut två rektanglar ( 1/2 – 1 cm tjocka ) bred över vaniljblandningen och rulla ihop degen från långsidan till en rulle. Fäst ändarna ordentligt och låt de jäsa, gärna i två stora smorda avtagbara springformar.
Jag gjorde mönstret med hjälp med en sax, jag klippte små jack och vek dem över varandra.
Finns säkert massa olika sätt att göra, men kul om det händer något på den stora kransen.
Jag tycker formen på kransen håller bättre då. Låt jäsa i 40 minuter, ställ ugnen på 200 grader. Pensla kransen med ett uppvispat ägg, och grädda i nedre delen av ugnen i 30- 35 minuter. Jag gräddar även i formen. Ta ut och låt svalna.
Rör under tiden ihop glasyren, och dekorera kransen med innan servering.
Mums!
Ska ni baka saffransbröd i helgen? Ja det är klart ni ska, det är ju äntligen första advent! Då tycker jag att ni ska baka ut sådana här läckra gifflar. Fyllda med vit choklad, kan kombon bli bättre?Jag tror inte…
Såg att ni hunnit gillade dessa helt galet mycket på instagram ( @jennysmatblogg ) redan 1700 kommentarer. Majj Gaaaad, va roligt.
Det här behöver du: 1 pkt jäst för söta degar 150 gram smör 5 dl mjölk 2 kuvert med saffran 1 1/2 dl socker 1 burk ( 250 g) kvarg 1/2 tsk salt 1 ägg cirka 15- 16 dl vetemjöl
Fyllning: vit choklad
( smält smör + florsocker till garnering )
Gör saffransgifflarna här :
Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet med lite a sockret. Smält smöret i en kastrull, tillsätt saffran och mjölk och värm upp till fingervarmt 37 grader. Rör ut lite av degvätskan med jästen, rör tills det löst sig. Tillsätt resten av vätskan, sockret kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt mjöl , gärna med bakmaskin. Pudra över lite mjöl och täck med bakhanduk, låt jäsa i 40 minuter.
Dela sedan degen i 5 delar, och kavla ut degen såsom runda pizzor. Dela varje rundel i 8 bitar, som du ”slice:ar” en pizza. Högst upp i varje ”slice” lägger du en bit vit choklad, och rullar in den i din giffel. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter. Under tiden sätter du ugnen på 225 grader. Grädda dem sedan i ugnen i 5-8 minuter, ta ut dem oc
h pensla dem med smält smör. Innan servering pudrar du över florsocker.
Mums
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och ett annat Torsdagstips är REAN på Bubbelroom just nu. Massa snygga höst- & vinterkläder till bra priser. Klicka här
Vi såg ju på ”Solsidan” igår, de hade tydligen premiär. Så jag lyckades få tag i ett par stolar allra längst fram.
Så lite näckspärr känns ju av, men oj vilken bra film. Sen är jag väl inte den enda som avgudar denna serier,
men gå och se den! Helt klart sevärd. Nu ska jag slänga i mig lite frukost, sedan ska jag sätta en saffransdeg och prova nya recept. Jaaaay!
Fotograf: Ulrika Pousette
Det här behöver du för att baka denna kladdiga kladdis: Form cirka 22-24 cm
150 gram smält smör
10 bitar turkisk peppar
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 nypa med flingsalt
20 färska hallon
Gör din chokladiga kladdkaka så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Krossa den turkiska pepparn i en mortel. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna + lakritskrosset, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten och tryck ner hallonen. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och förvara svalt i kylskåp i minst 4 timmar eller gärna över natten.
Hej igen,
Jag kikar förbi er medan middagen står i ugnen och gottar till sig.
Jag och Jonathan var ju ute och åt lunch idag, på Thelmas skola. Vi visste att det var hon som jobbade i köket idag, och hade således bokat bord för att säkert veta att vi skulle få plats.
Vi valde en varsin dagens, hembakat bröd och sallad bjöds det på innan maten.
Men hallå så gott!
Sedan beställde vi in en varsin dagens som var fläsknoisette, med champinjonsås och stekt potatis.
Ja och pressgurka som är bland det godaste som finns. Ni vet att det är busenkelt att göra själva? Här har ni mitt receptet på det. Bor ni i Växjö så kan jag varmt rekommendera att boka in en lunch eller tre rätters här.
I kväll har jag och Melvin bokat in en bio, vadå vardagslyx! Både mat ute och biobesök.
Filmen har vi velat se i evigheter, visste faktiskt inte att de hade börjat visa den än. Men det hade de ju,
så nu räknar vi ner timmarna tills vi ska åka.
I helgen provlagade vi en ny kycklingrätt,
och gillar ni thaimat så tycker jag att ni ska prova.
Vi kärnade ur chilin så den inte vart så stark, hettan sitter i kärnhuset och dess väggar.
Till 4 personer: matolja
600 gram kycklingfile
2 msk ljus soja
3 stycken steklök ( alt. gul lök )
2 pressade vitlöksklyftor
några buketter med broccoli
1 röd paprika
2 finhackade chilifrukter
1 1/2 msk sesamolja
2 msk teriyakisås
3 msk vatten
krydda upp med sesamfrön
Gör så här:
Strila kycklingen och lägg den i en bunke med den ljusa sojan och rör om. Klyfta löken och hetta upp en stekpanna, fräs löken i olja och tillsätt kycklingen & pressad vitlök, fräs till kycklingen är genomstekt. Vänd ner strimlad paprika & broccoli, samt hackad chili. Under tiden allt fräser ihop smakar du av med sambal oelek, sesamolja, teriyakisås, lite vatten. När du fått en fin smak så kryddar du upp allt med sesamfrön.
Igår hade vi en bättre söndag, helt klart.
Morfar fyllde år så vad passade finare än en jullunch med släkten. På vägen dit stannade vi till hos Mona och hejade på deras nya familjemedlem. Lilla Pelle. Om inte Jonathan hade varit den förståndiga i vårt hus så hade vi nog haft en djurpark hemma hos oss. Jag skulle vilja ha en hund till och gärna en katt, men jag förstår att det inte finns är rätt läge just nu. Nu fick vi i alla fall busa lite med familjen Ingbergs lilla kattunge.
Blandning mellan bondkatt och perser.
Galet söt & busig.
Gissa om barnen tjatade om att vi också skulle skaffa katt.. Haha.
Vi erbjöd oss att vi kunde låna Pelle nu och några veckor framåt. Men det fick vi tydligen inte 🙂
Efter att vi hälsat på hos Mona åkte vi allihopa mot restaurangen för att möta upp resten av familjen.
Mat, mat, mat i stora lass, vi gick inte hungriga härifrån.
Nu när jag blivit äldre föredrar jag faktiskt den kalla maten, det gjorde jag inte när jag var yngre. Sillen är det godaste tycker jag. Gravad lax har jag fortfarande lite svårt för och patéer samt kalla grisfötter. Urk!
Skinka, lufttorkat kött, korvar och salami ja maten tog liksom inte slut. Melvin köar för sina kroppkakor, det och köttbullar var det godaste enligt honom. Min första tallrik. Egentligen var jag mätt efter den här. Men det fick bli en tallrik till, eller egentligen två. Julmysigt med hembyggt pepparkakshus.
Jag och Nomi tänkte prova att bygga chokladhus i år istället.
Julgottis i mänder, men här är man ju redan så proppmätt, så jag valde en bara en sak.
Ris a la malta med saftsås. Hur gott ?
I dag ska jag fortsätta jobba med boken, några timmar innan jag och Jonathan ska luncha.
Vi har bokat bord på Thelmas skola, och det står fläsknoisette på matsedeln.
Yummi yummi
DETTA INLÄGG PRESENTERAS I REKLAMSAMARBETE MED MAYBEAUTY
Hej hej,
Hoppas allt är bra med dig!
Nu när det är mer jobb än någonsin så räcker inte alltid min tid till. Så är det säkert för många av er där ute också. Fast något som jag unnar mig är hemmaspa lite då och då. En av fördelen med mitt jobb är att jag kan ta emot telefonmöten även i en kletig ansiktsmask och stor tofs mitt på huvudet. Här är tre av mina produktfavoriter som jag använder för min hy. Alla produkter kan användas var och en för sig. Men är grymma att använda alla tre under behandlingen. Jag börjar med Face Mask, sedan rengör jag på djupet med Face Gel och avslutar med en lugnande lerbehandling Face Pore.
Face mask Perfekt för oss som aldrig kommer iväg på SPA,
Jag lyxar till det och har ett eget litet hemmaspa när jag har en stund över. Ni har säkert sett dessa svarta masker överallt på Instagram, och jag tycker de är lika bra som alla säger.
Hur fungerar Face Mask?
Denna tar bort död hud, pormaskar, olja i fet hy och motverkar acne. Applicera på masken i ansiktet ( undvik ögonbryn & lilla mustaschen ) och låt masken torka 30-40 min, dra av masken så försvinner orenheterna i hyn.
Det kan göra ont första gången man drar av den,
men nu när jag använder den så tycker jag inte att det känns så mycket.
Face Gel Efter att jag använd den svarta masken så rengör jag ansiktet ytterligare med Face Gel. Den finns i en så smidig liten förpackning som man lätt kan ta med den i necessären. Själva gelén är ljusrosa i färgen, och doftar väldigt gott.
Hur använder man då Face Gel ?
Jo, man masserar in gelen i ansiktet, och man märker med en gång hur de döda hudcellerna & orenheterna lossnar. De smular liksom ihop sig, när man masserat in gelen i hela ansikten så sköljer man bort den med ljummet vatten. Och huden känns grymt ren & fräsch efteråt.
Efter att jag tagit bort alla orenheter så lägger jag på en lugnande lermask. Denna lägger jag när jag vill ha en bra grund till sminkningen, jag tycker den fungerar som en primer på mig. Sminket sitter jämnare och snyggare där porerna blir mindre.
Hur fungerar då Face Pore ? Ansiktsmasken suger ut talg, döda hudceller, stänger porerna och gör dem mindre. Applicera ut Pore masken i ansiktet, låt den stelna i 15- 20 min och skölj sedan av med ljummet vatten. Denna gillar jag jättemycket, konsistensen påminner om lera. Man känner sig len och slät i ansiktet.
Rosig som en nyponros innan man går och lägger sig, eller innan dagens sminkning.
Nu kan jag erbjuda er en grymt bra rabattkod på dessa tre produkter.
Antingen för att skämma bort dig själv, eller varför inte ge bort det till någon du tycker om i julklapp?
Med koden jennyfacepackage får du 30 % på köpet av detta paket.
Eller KLICKA HÄR för att direkt komma till erbjudandet.
Tänk på att erbjudandet bara är tillfälligt, så vänta inte för länge.
Det här behöver du till 5-6 personer :
Smör att steka i
1 kilo blandfärs
2 msk oxfond
1 riven gullök
1/2 msk kinesisk soja
salt och peppar
Potatismos:
mjölig potatis
varm mjölk
smör
salt och vitpeppar
Till såsen :
Steksky från biffarna
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 msk oxfond
1/2 msk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena
Gör så här :
Koka potatisen i saltat vatten. Värm upp ugnen på 80 grader ( till biffarna under tiden du gör såsen )
Blanda ihop alla ingredienser , och rulla och platta ut lagom stora pannbiffar, fräs i smör tills de är genomstekta. Ta upp biffarna och lägg i en ugnssäkerform i ugnen. Dags för att börja med såsen. Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde,soya och fond och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott ). Låt småsjuda.
Känn på potatisen att den är mjuk, häll av vattnet och krossa potatisen med hjälp av en potatiskross eller elvisp. Värm upp lite mjölk och vänd ner lite mjölk i taget medan du vispar / rör ihop moset, en klick smör och smaka av moset med salt och vitpeppar.
Klart att serveras.
* * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Äppelpaj med krispig topping
Det här behöver du till en form på 22-24 cm:
äpple som täcker formen
ev socker om frukten är syrlig
Pajdeg:
100 gram smör
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
3/4 dels dl strösocker
1 kryddmått salt
1 tsk bakpulver
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Täck pajformen äpple skuret i mindre bitar , strö socker över om det behövs.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt sirap, och blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i det smälta smöret till en smet. Klicka ut smeten över frukten och grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg
Cirka 25- 30 minuter.