Julklappstips med Maybeauty

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I REKLAMSAMARBETE MED MAYBEAUTY

 

Hej hej,

Hoppas allt är bra med dig!
Nu när det är mer jobb än någonsin så räcker inte alltid min tid till. Så är det säkert för många av er där ute också. Fast något som jag unnar mig är hemmaspa lite då och då. En av fördelen med mitt jobb är att jag kan ta emot telefonmöten även i en kletig ansiktsmask och stor tofs mitt på huvudet. Här är tre av mina produktfavoriter som jag använder för min hy. Alla produkter kan användas var och en för sig. Men är grymma att använda alla tre under behandlingen. Jag börjar med Face Mask, sedan rengör jag på djupet med Face Gel och avslutar med en lugnande lerbehandling Face Pore.

 

Face mask
Perfekt för oss som aldrig kommer iväg på SPA,
Jag lyxar till det och har ett eget litet hemmaspa när jag har en stund över. Ni har säkert sett dessa svarta masker överallt på Instagram, och jag tycker de är lika bra som alla säger.

 

Hur fungerar Face Mask? 


 Denna tar bort död hud, pormaskar, olja i fet hy och motverkar acne. Applicera på masken i ansiktet ( undvik ögonbryn & lilla mustaschen ) och låt masken torka 30-40 min, dra av masken så försvinner orenheterna i hyn.
Det kan göra ont första gången man drar av den,
men nu när jag använder den så tycker jag inte att det känns så mycket.

Face Gel
Efter att jag använd den svarta masken så rengör jag ansiktet ytterligare med Face Gel. Den finns i en så smidig liten förpackning som man lätt kan ta med den i necessären. Själva gelén är ljusrosa i färgen, och doftar väldigt gott.

Hur använder man då Face Gel ?
Jo, man masserar in gelen i ansiktet, och man märker med en gång hur de döda hudcellerna & orenheterna lossnar. De smular liksom ihop sig, när man masserat in gelen i hela ansikten så sköljer man bort den med ljummet vatten. Och huden känns grymt ren & fräsch efteråt.


Efter att jag tagit bort alla orenheter så lägger jag på en lugnande lermask. Denna lägger jag när jag vill ha en bra grund till sminkningen, jag tycker den fungerar som en primer på mig. Sminket sitter jämnare och snyggare där porerna blir mindre.

Hur fungerar då Face Pore ?
Ansiktsmasken suger ut talg,  döda hudceller, stänger porerna och gör dem mindre. Applicera ut Pore masken i ansiktet, låt den stelna i 15- 20 min och skölj sedan av med ljummet vatten. Denna gillar jag jättemycket, konsistensen påminner om lera. Man känner sig len och slät i ansiktet.

Rosig som en nyponros innan man går och lägger sig, eller innan dagens sminkning.

Nu kan jag erbjuda er en grymt bra rabattkod på dessa tre produkter.
Antingen för att skämma bort dig själv, eller varför inte ge bort det till någon du tycker om i julklapp?

Med koden jennyfacepackage får du 30 % på köpet av detta paket.
Eller KLICKA HÄR för att direkt komma till erbjudandet.

Tänk på att erbjudandet bara är tillfälligt, så vänta inte för länge.

0
10 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Måndag  Vegetarisk kålsoppa
Tisdag Fiskgratäng toppad med räkor
Onsdag Pasta- & salamipanna
Torsdag Kycklinggratäng med västerbottenost
Fredag Pannbiffar med extra allt

img_5650

Det här behöver du till 5-6 personer :
Smör att steka i
1 kilo blandfärs
2 msk oxfond
1 riven gullök
1/2 msk kinesisk soja
salt och peppar

Potatismos:
mjölig potatis
varm mjölk
smör
salt och vitpeppar

Till såsen :
Steksky från biffarna
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 msk oxfond
1/2 msk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena

Gör så här  :

Koka potatisen i saltat vatten. Värm upp ugnen på 80 grader ( till biffarna under tiden du gör såsen )
Blanda ihop alla ingredienser , och rulla och platta ut lagom stora pannbiffar, fräs i smör tills de är genomstekta. Ta upp biffarna och lägg i en ugnssäkerform i ugnen. Dags för att börja med såsen. Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde,soya och  fond och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott  ). Låt småsjuda.
Känn på potatisen att den är mjuk, häll av vattnet och krossa potatisen med hjälp av en potatiskross eller elvisp. Värm upp lite mjölk och vänd ner lite mjölk i taget medan du vispar / rör ihop moset, en klick smör och smaka av moset med salt och vitpeppar.

Klart att serveras.

* * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: Äppelpaj med krispig topping

IMG_1077

Det här behöver du till en form på 22-24 cm: 
äpple som täcker formen
ev socker om frukten är syrlig

Pajdeg:
100 gram smör
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
3/4 dels dl strösocker
1 kryddmått salt
1 tsk bakpulver

Gör så här : 
Ställ ugnen på 225 grader.
Täck pajformen äpple skuret i mindre bitar , strö socker över om det behövs.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt sirap, och blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i det smälta smöret till en smet. Klicka ut smeten över frukten och grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg
Cirka 25- 30 minuter.

 

0
1 kommentar

Nygräddade våfflor

Vår brunch kanske blir eran lunch.
Bjussa familjen på de godaste våfflorna. Här kommer mitt superduper go´a recept, jag kryddade upp våra med lite pepparkakskrydda. Det kan man utesluta om man inte har hemma.

Många våfflor blir det av detta:

4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda
3/4 tsk salt
200 gram smält smör

Gör så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Sedan kan du börja grädda våfflorna.

Hemligheten för att få dem frasiga är att använda MYCKET smör när man gräddar dem . Och låta våfflorna gräddas länge. Då blir de riktigt spröda.

0
1 kommentar

1 månad kvar till JULAFTON

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I REKLAMSAMARBETE MED MIN BOK

 

Heeeej, 

Då var det precis 1 månad kvar till julafton. Kan ni tänka er en ynka månad, så nu är det fritt fram att lyssna på julmusik och baka lussebullar. Ja för att inte tala om att börja äta pepparkakor & adventspynta, enligt mig är detta bästa tiden på hela året. Och något bland det roligaste jag vet är att baka julgodis, och jag tror faktiskt att det var så många av er hittad hit.
Julgodiset & julbakandet verkar väldigt uppskattat av er också.

Kanske min bok kan vara ett julklapptips till någon baksugen kompis eller svärmor?


Ni vet väl att i min kakbok ”Baka med godis” finns ett helt härligt kapitel med bara julgodis, mumsigt värre.
Förutom julgodis innehåller boken massa annat såsom kakor, efterrätter, kladdkakor, pajer och andra desserter.

Så söker ni nya tips & inspiration på julgodis så kan ni beställa den HÄR ,
Kanske kan detta vara ett julklappstips till kompisen, sambon, mormor eller dottern?

 

Precis som på bloggen så är alla mina recept enkla att göra och passar perfekt för nybörjaren eller vem som helst som tycker det är roligt att baka. Vill ni köpa den lite mindre upplagan, med mjukare pärm ( denna är lite billigare) så går den att
BESTÄLLA HÄR

Fudge, kola och tryffel – massor av gott hittar du i min kakbok.

Fotograf till samtliga bilder: Ulrika Pousette 

0
2 kommentarer

Trillingnötter

Fredag it is, 

Tänk vad veckorna går fort nu, för snart är det juuuul!
Jag har klickat hem lite julklappar och börjar faktiskt känna mig lite halvklar nu, det är ett par till jag ska köpa. Men sen så är känns det som jag snart är i land. Avskyr att stressa runt sista veckan, impulsköp blir sällan bra. Jag fick över lite choklad och rostade hasselnötskärnor när jag bakade julgodis här om dagen. Klart jag gjorde trillingnötter av det som var kvar.

Vill du göra egna trillingnötter gör du så här.

Trillingnötter gör du så här : 

200 gram mjölkchoklad
100 gram hasselnötskärnor

Gör så här :
Rosta nötterna på 225 grader i tio minuter, gnugga av överflödigt skal. Smält chokladen över ett vattenbad, eller i micron. Jag brukar använda en kopp/mugg för att chokladhöjden ska bli högre. Vänd ner hela påsen med hasselnötskärnor i chokladen och vänd om lite med en sked så att alla får choklad på sig. Fånga upp dem tre och tre , låt lite av överskottschokladen rinna av och lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna. Chokladen som blir över kan du med hjälp av en gaffel eller sked ringla över godisbitarna. Gott gott !

0
Kommentera

Vit kladdkaka med hallongrädde

 

Gokväll i stugorna, 

Söker ni fikatips till morgondagens fredagsfika.
Då vill jag tipsa om denna, en god krämig vit kladdkaka, med hallongrädde. För fler smarriga fika tips
missa inte att följa mig på Instagram: @jennysmatblogg

Yummi

Fina bilden kommer fotografen Ulrika Pousette. 

Det här behöver du:
200 gram smör
250 gram vit choklad ( t.ex Marabous)
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl

Hallongräddde: 
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
125 gram färska hallon
Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp. Hallongrädden gör du så att du mosar bären i en skål, vispar grädden fluffig i en annan och rör ihop med florsocker.

 

3
1 kommentar

Pannkaksfrukost

Gillar ni bleka pannkakor eller dem med lite brända kanter?
Själv tillhör jag den med krispiga kanter, medan resten av familjen vill ha blekisar.

Planerar ni att ha pannkaksfrukost i helgen ? Klart ni gör!
Här kommer mitt bästa recept på vaniljpannkisar.

Detta har jag till en himlans massa pannkakor :
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
6 ägg
12 dl standardmjölk

Gör så här.
Jag brukar vispa ihop smeten en timme innan det är dags, så att den hinner svälla tills det är dags att grädda. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, i en skål- vispa ut med lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölk och ägg och vispa till en slät smet.Jag har inget smör i smeten, det har jag sedan i stekpannan när jag gräddar.

Servera pannkakorna med sylt och grädde.

0
2 kommentarer

Schweizernötstryffel

Gokväll,

Jag har fått så många frågor kring när appen ska uppdateras, och jag ber om ursäkt för att den är försenad.
Fast håll i hatten, nu är den klar och inskickad till Appstore så nu väntar vi bara på deras godkännande. Hoppas hoppas innan helgen. Och den är såååå fin, ni kommer märka jättestor skillnad. Ville bara säga tack för ert fina tålamod.

Här kommer ett av alla smarriga recept jag har provat idag. Schweizernötstryffel, lika gott som det ser ut.
Förresten missa inte att följa mig på instagram också : @jennysmatblogg

Det här behöver du:
250 gram mjölkchoklad
1 dl nutella
200 gram hasselnötskärnor

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader, fördela hasselnötterna på en ugnsplåt och rosta den några minuter.  Skrubba bort de lösa skalen på nötterna. Under tiden smälter du chokladen försiktigt över vattenbad, eller på lägsta effekt i micron.  Bra om chokladen bara är ljummen och inte för varm.  Rör ner nutella till en jämn chokladsmet och vänd ner de ”putsade” nötterna.

 
Ta fram en form på cirka 15 *15 och klä dem med bakplåtspapper,
vänd ner tryffelblandningen. Och ställ in i kylen.
Kan serveras efter ett par -tre timmar.
Magsikt gott. 

0
4 kommentarer

Ute faller snön….

… i spiltan blacken står. Trallalalalaaallaaaalla

Här går jag och nynnar på jullåtar och bakar julgottis. Frukosten åt jag tillsammans med äldsta sonen som hade sovmorgon idag. Julmackor med massa gott på. Eller ja ”fulköttbullar” är väl kanske inte det bästa jag vet. Men hade inga hemmagjorda hemma ännu.

Vilken tajming att det även snöar utanför mitt fönster.
Äntligen är Växjö vitt och vackert. 

Nu plingar ugnen och säger att mina rostade nötter är klara.
Måste kila! Hej på ett tag.

0
9 kommentarer

Imorgon står julgodis på schemat

 

I dag har varit en minst sagt intensiv dag,
jag varit väg ute på jobb, lunchmöte, och intervju… Sedan klämde jag in ett litet föräldrarmöte innan jag åkte iväg för att handla på mig allt för imorgon. För imorron står nämligen ääääntligen julgodis på schemat, som jag längtat. Vet ni att jag har alltid drömt om att få ge ut en julgodisbok. Skulle vilja samla alla mina tidigare recept + massa massa nya och göra en stor bok om knäck, kolor, fudger och tryffel. Åååå så drömmigt, ska kanske försöka övertala mina redaktörer om en tredje bok… Haha.

Nu dags att redigera bilder och jobba ikapp.

0
1 kommentar