Polkafudge

 

Hej hej,
Oj vad ni söker efter julgodis nu, ser på statistiken att ni är galet många. Jättekul,
och här kommer ett tips till. Denna smakar som marknadsfudge.
Den fina bilden tillhör Ulrika Pousette som fotat för min kakbok.

Det här behöver du: 
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
200 gram mörk choklad
50 gram smör
1 dl krossade polkagrisar

Gör så här:
Klä en form på cirka 15*15 cm.
Blanda grädde, sirap & socker i en tjockbottnad kastrull  och koka upp blandningen till 120 grader. Ta bort kastrullen från plattan och bryt ner chokladen tillsammans med smöret, under omrörning. Rör tills smeten är blank. Häll smeten i formen strö över polkakrosset. Låt fudgen stå kallt i några timmar innan du skär lagom stora fina bitar.

0
3 kommentarer

Vegangryta med thaismaker

Detta är den gooodaste veganska rätt jag ätit. Ni måste prova.
Thelma är den som får cred för denna, gick hem hos hela familjen.


Du behöver till 4 personer: 
ris ( för 4 pers )
rapsolja
1 msk med röd currypasta
1 gul lök
1 stor sötpotatis
1 burk med krossade tomater
1 dl vatten
1 burk kokosmjök
1 burk / tetra med kikärtor
4 cm riven ingefära
1 finhackad urkärnad röd chili
100 gram babyspenat
1 lime

Gör så här: 
Hetta upp en djup stekpanna med rapsoljan, fräs runt currypastan tillsammans med den hackade löken.
Skala och tärna ner sötpotatisen i 1*1 cm stora bitar, fräs och tillsätt tomatkrossen tillsammans med vatten. Låt detta koka upp och sänk värmen, låt puttra under lock tills sötpotatisen är mjuk. Vänd då i kokosmjölk kikärtor, riven ingefära, chilin och låt sjuda upp. Vänd i babyspenatet och rör om, när allt puttrat ihop till en härlig gryta drar du bort stekpannan från värmen. Pressa ner limen och vänd om. Nu är det klart att servera!

Mums

1
5 kommentarer

Daniel Wellington

 

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I REKLAMSAMARBETE MED DANIEL WELLINGTON

 

 

Hej fina,

Hoppas er söndag har startat bra! Tänk att det bara är 2 veckor kvar till julafton. Ni vet att jag skrev att jag hade ett grymt bra julklappserbjudande till er. Vill tipsa om snyggelisnygga klockor från Daniel Wellington, klockor för både tjejer & killar. Jag klickade hem flera snygga urverk till mig, Thelma & Melvin och de levererades i dessa lyxiga förpackningar. Kanske är du på jakt efter något liknande till dig själv eller till någon i julklapp ?


Lyxigaste julförpackningar ever.

Dessa julboxar får du när du beställer klockan med fina matchande bundle.
De är rabatterade med 10 % fast med koden JENNYS får ni hela 23% rabatt på boxarna :
Ni hittar dessa dem här 

Den vita beställde jag till Thelma, enkel, fräsch och ungdomlig i designen. Melvins kommer ni se lite senare på Instagram, tyckte den kändes sportig och cool.

 Till mig beställde jag denna klockan här nedan i roseguld. Jag ville ha något nätt, fast som samtidigt kändes lite lyxig, och något som jag kan använda till både vardags & finare tillfällen.  Denna är så himla fin, och ännu snyggare i verkligheten.



Med koden JENNYS får ni 15% rabatt på alla köp, samt 23 % på julboxarna.
För att se hela sortimentet  KLICKA ER IN HÄR PÅ DANIEL WELLINGTONS HEMSIDA

Happy Shopping.

0
13 kommentarer

Veckomatsedel

Gomorron fina.
Jag gillar enkel och god vardagsmat.
Så här kommer några smarriga lättlagade middagar från mig till dig!

Måndag Vegetarisk pastarätt
Tisdag Panerad rödspätta med kall dillsås 
Onsdag Gratäng med pasta, bacon & mozzarella
Torsdag Spagettigratäng
Fredag Baconinlindad ostfylld kyckling

 


Det här behöver du till 4 personer : 
4 bitar kycklingfileer
smör salt & peppar
4 st rökt skinka
8 skivor lagrad ost
2 paket bacon

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör, bryn kycklingen nästan färdig.
Skär ett snitt och fyll dem med skinka och ost. Och linda bacon runt om allt, stek den den nu tills den får vacker färg!
Klart att servera! För er som äter LCHF, servera i stället med kokta grönsaker.

* * * * * * * * * * * * * * * * *

Något gott till fikat: Nougattryfflar

img_1056-1

Detta behöver du:
200 gram rumsvarm nougat ( te.x guldnougat)
1 dl grädde
1 msk smör
florsocker

Gör så här: 
Låt grädden sjuda upp på svag värme. Ta bort från värmen och bryt ner nougaten & vänd ner smöret.
Rör tills smeten blivit blank. Häll upp i en liten klädd form. Låt svalna i minst ett par timmar innan du skär upp i lagom stora munsbitar. Doppa i florsocker och så är det klart att servera.

Mumsfillibabba.

 

0
Kommentera

Godkväll

Då var det lördagskväll igen,
Vi har pysslat här hemma, städat, plockat och skruvat upp nya fina lampan i Nomis rum. Jag har skjutsat, hämtat lämnat ungdomarna och skjutsat, lämnat igen. Vissa dagar sitter man mer i bilen än man är hemma. Thelma & hennes kompisar åkte till hockeyn, Jacob lämnade jag på julbord med hans jobbarkompisar. Och nu har jag precis landat i tv-soffan medan Jonathan står i köket och blandar dippen till chipsen. Så länge sedan vi hade dip här hemma, och både jag och Jonathan drogs till det i chipshyllan idag. Har man varit gifta länge då när man vill äta samma saker… Haha,

Jaja, jag ville bara kika förbi och önska er en riktigt fin lördagskväll.
Och sen är det ju 2:a advent imorgon, kanske vill du bjuda på en god saffranskladdkaka då.

Hej på er!

0
Kommentera

RECEPT PÅ SKOLANS KALLA DILLSÅS

Skolans dillsås: 
4 dl gräddfil
3 msk majonäs
2 msk bostongurka
4 msk fryst dill
1/2 msk pressad citronsaft
salt

Gör så här: 
Rör ihop såsen och ställ kallt innan servering.

3
Kommentera

Allt-i-ett-gratäng med tacosmaker

Denna gratängen är barnens favorit.
Perfekt att göra dagen efter man ätit tacos och har massa färdig tacofärs hemma.
Går såklart göra vegetarisk också om man använder sig av Qornfärs.

Det här behöver du till 6 personer :
400 gram färdigstekt och kryddad tacofärs
8-10 mellanstora potatisar
5 dl grädde
200 gram smaksatt färskost
1- 2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
mozzarella

Gör så här:
Ställ ugnen på ca 200 grader. Skala och skiva potatisen. Smörj formen, som bör ha ganska höga kanter,  med smör. Rör ihop grädde med smaksatt färskost.Pressa ner vitlöken och krydda och salta.
Rör ihop potatis & gräddblandningen. Och häll upp i den smorda formen, varvat med tacofärsen.
( Gräddblandningen ska täcka potatisen ordentligt, så ev kan det behövas att hälla över lite grädde till. ) Ställ in i ugnen och grädda i ca 50 – 60 minuter , eller tills potatisen känns mjuk. När det är 20 minuter kvar av gratineringstiden, ta ut formen och riv över lite mozzarella, och ställ tillbaka i ugnen igen.
När den är färdiggratinerad, så är det bra om den kan stå en tio minuter en kvart under folie,
innan den serveras.
Smaklig måltid

0
5 kommentarer

BRUNCH

God förmiddag,

Lördagmorgon och idag startade vi dagen med en rejäl brunch.
Inte för Thelma dock, hon är på väg till Ullared med en kompis. Lyllo henne.  Jonathan fick kila bort till affären efter kaffe och färska frallor. Medan jag och Nomi gräddade våfflor och stekte bacon i mängder. Jag hade tänkt att baka mina pepparkaksscones, men det fick dock bli köpefrallor istället.

Kikar förbi er senare med litet middagstips.

Önskar er en härlig lördag,

0
3 kommentarer

Julklappstips

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I REKLAMSAMARBETE MED MIN WEBSHOP

 

Här kommer en liten film vi spelade in till webshopen.

0
3 kommentarer

Efterrätt i glas med pepparkakskross & lingongrädde

Tips på enkel god och julig efterrätt.

Det här behöver du till 4 personer:  
1  dl vispgrädde
1 msk rårörda lingon
pepparkakor

Gör så här: 
Vispa grädden och lingon tills grädden bildar toppar
Ta fram lagom stora glas och varva pepparkakssmulor med lingongrädden
Toppa med några lingon innan servering.

Lingongrädde både gott och vackert. 

1
4 kommentarer