Hej på er, Hoppas allt är bra hemma i kalla Sverige ( eller vart ni nu befinner er) Här landade vi i paradiset i söndagsförmiddag. Jag har försökt att ladda upp massa bilder till er, men internet är inte det bästa. Så jag tänkte att jag försöker lägga ut några kortare inlägg istället så kanske det blir lättare att ladda upp.
Turkost vatten, och kritvita stränder…. Zanzibar är om möjligt ännu vackrare i verkligheten än på bild.
När vi kom fram var inte rummen riktigt klara ännu, så vi fick sätta oss i restaurangen och ta en kall dricka och spela kort någon timme. Här är det ”No stress” som gäller. Det är ” Hakuna Matata” åt allting faktiskt, riktigt najs för småstressade svenskar.
En fräsch bowl med tonfisk, och så grillade räkor med mango & avokado.
Det blir mycket skaldjur och fisk på menyn här. Väldigt gott. Och priserna är bra, både på hotellet och närliggande restauranger. En lunch kostar mellan 50-80 svenska kronor och en middag landar mellan 120-250 kronor beroende på hur ”fint” du vill äta.
Nu håller vi tummarna för att första inlägget ska ladda upp. Kram på er.
Hej bloggisar. Här packas det för fullt, snart styr vi kosan mot Stockholm för att imorgon påbörja resan mot Zanzibar. Inväntar barn- , katt- & husvakterna och ska gå igenom allt som måste göras när vi är borta. Följ oss på instagram så får ni se massa uppdateringar från paradiset ( heter jennysmatblogg även där ) Vet att ni verkligen uppskattar Dagens tips och det kommer HÄR Här kommer tips på fredagsmaten
Det här behöver du : 1 fläskytterfile el. fläskfile 2 dl grädde 2 dl kallt vatten 200 gram philadelphiaost 1 msk soya kinesisk 1 msk oxfond 1 tsk vinbärsgele salt och peppar
Friterad pommes och en god sallad.
Gör så här : Skär filen i tunna skivor och stek i en stekpanna med smör tills de är genomstekta. Häll över vätten, fond, soya och låt puttra upp. Ta upp köttet och vispa ner grädde och red av med philadelphiaost till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar och gelé . Och lägg ner köttet igen.
Servera sedan med nyfriterade pommes och en krispig grönsallad
Hoppas allt är bra med er, en torsdag som denna. Själv tvättar, städar och packar jag för fullt. Har drömt flera nätter i rad att mitt pass varit spårlöstborta, trasigt eller gått ut. Vaknar ju helt kallsvettig och stressad. Resfeber eller vadå ? 😉
Dagens tips från mig till dig är att det just nu är bästa REAN på ELLOS just nu. 30 % på dyraste varan ( gäller även möblerna. ) Ellos är bäst med att ha stor variation på storlekar. Älskar KLICKA HÄR och glöm inte ange koden: 455730
Gör din laxplanka så här: Ställ ugnen på 200- 225 grader. Koka potatisen mjuk, och gör mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde. Smaka av med salt & peppar + dill. Lägg in plankorna i ugnen för att bränna av dem, i cirka 5 minuter. Olja in plankorna och lägg laxen där och skjuts in i ugnen, låt ligga i 15 minuter, eller tills laxen börjar bli klar & få vacker färg. Ta ut och höj värmen till 250 grader spritsa sedan / eller klicka ut ”duschesspotisen” över plankorna. Jag brukar låta moset svalna innan, för att lättare spritsa det sen. Fördela ut klyftade körsbärstomater och skjuts in i ugnen.
Så här kan man spritsa ut moset, har man ingen sprits går det bra att klicka ut moset.
Under tiden du gratinerar plankan så kokar du sparrisen och gör såsen. Såsen mäter du upp alla ingredienser i en kastrull ( förutom citronen ) låt sjuda upp och ta bort från plattan innan du smakar av med citron. När plankan fått vacker färg tar du ut den och garneramed sparris, sås, dill, citronskiva och massa nyskapade stora räkor.
Smaklig spis. ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte den stora REASPURTEN på Mio just nu. Massor med möbler, mattor & inredning till fyndpris.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Något gott till kaffet: Mjölkchokladbiskvier
Det här behöver du till cirka 20-22 biskiver : 300 gram mandelmassa 1/2 dl socker 1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )
Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten. Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör ihop 300 gram rumsvarmt smör+ 1 äggula, avsvalnad smält mjölkchoklad & florsocker. Rör ihop till en jämn och klumpfri smet. Fördela ut fyllningen på bottnarna. Ställ dem gärna svalt 10-15 minuter innan du chokladdoppar dem ( spara ett par rutor för dekoration av biskvierna )
Husmanskost är det godaste jag vet. Så inte var jag ledsen när jag trollade fram lite köttbullar med mos efter veckans kylskåpsrensning.
Själva potatispurén gör jag enkelt genom att koka upp mjölig potatis tills den är klar. Vispar ihop med rikligt med smör, grädde, smakar av med salt & vitpeppar samt muskotnöt.
Gör så här : Rör ihop ströbröd med grädde, och låt svälla i 10 minuter, men rör då och då. Blanda köttfärsen ,med salt,ägg, lökpulver och fond. Vänd om tills allt är riktigt blandat. Rör sedan ner gräddblandningen och börja forma köttbullarna. Stek dem i rikligt med smör tills de fått en vacker gyllene färg.
Till brunsåsen : Steksky från köttbullarna 2 dl vatten 2 dl grädde 2 msk oxfond 1 msk kinesisk soya salt och peppar 1 tsk rödvinbärsgele maizena
Gör såsen så här: Använd steksyn från köttbullarna och vänd ner alla ingredienser och låt sjuda upp. Klart att servera. ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Och så måste jag bara tipsa om bästa RABATTEN för dagen. Cervera har just nu 40 % RABATT på deras muggar, koppar och skålar. Kolla in de här
Godkväll bloggisar. Hoppas allt är bra, en torsdagskväll som denna. Jag har precis landat i tv-soffan efter en lång dag. Ätit reser och jobbat bort mailen.
Denna veckan har det varit kylskåpstömning, försöker att rensa kyl,frys och skafferi innan det är dags att storhandla igen.
Det här behöver du till 4 personer: färsk pasta smör 1 finhackad schalottenlök 1 finhackad vitlöksklyfta 200 gram rökt skinka 2 dl vispgrädde 1 1/2 dl creme fraiche salt & svartpeppar Gör så här: Koka pastan enligt anvisningar på förpackning. Hetta upp en stekpanna med smör. Vänd ner den finhackade löken, vitlöken och den strimlade skinkan. Fräs tills det får en vacker färg.
Vänd sedan ner crème fraîche & grädde och låt det sjuda ihop till en krämig sås. Smaka av med salt & nymalen svartpeppar. Servera genast med pastan.
Hyvla eller riv över en god parmesanost. ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte REAN på Bubbleroom, de har just nu 20 % RABATT på hela sortimentet. KLICKA HÄR
Tjena raringar , Som ni såg i går på Instagram så provade vi ett recept från Vickan och grytan fick högsta betyg. Både enkelt, gott och festligt. Prova detta till fredagsmiddagen vetja.
Fläskfilégryta med Caj P 4 port
1 fläskfilé, ca 500 g smör att steka i 3 dl vispgrädde 1 dl Caj P original marinad 1 tsk svartpeppar + salt Maizena att reda av med.
Putsa och skär fläskfilen i skivor. Stek dem i omgångar så de får färg på båda sidor. Lägg dem i en gryta och tillsätt grädde, marinad och kryddor. Låt puttra några minuter. Red av såsen till önskad konsistens. Smaka eventuellt av med mer peppar, det ska vara sting i såsen!
Denna skulle upp i vårkväll, men då satt jag i bilen på väg till Ullared. Så här kommer veckomatsedeln idag istället. hoppas ni hittar lite som ni gillar.
Gör så här: Blanda ihop kryddningen ( som räcker till många portioner ) Skär kycklingen i små delar ( jag tycker att det är lättast att jobba med halvfryst kyckling) Blanda ihop marinaden och lägg kycklingen i den , gärna 4 timmar innan den ska lagas. Hetta sedan upp en panna och fräs kycklingen klar. Om det önskas starkare kan du krydda lite mer under stektiden. Serveras sedan i pitabröd med valfria tillbehör.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Missa för gudsskull inte REAN på Cervera hust nu, upp till 50 % RABATT. Kolla här
Det här behöver du till degen ( 15- 18 stycken ): 50 gram jäst till söta degar 175 gram smör 5 dl standardmjölk 2 dl strösocker 1 nypa salt 2 tsk stött kardemummakärnor Cirka 1 1/2 liter vetemjöl ( special )
Pensla med uppvispat ägg
Gör så här: Smula jästen i en bunke och tillsätt kardemumman. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till 37 grader. Rör ner lite vätska bland jästen – och rör om tills det löst sig helt – vänd ner resten av vätskan. Blanda i socker, salt och tillsätt lite av mjölet i taget under knådning. Tillsätt så mycket mjölet att degen släpper och blir smidig. Arbeta degen i 15 minuter ( Gärna i en degblandare / matberedare ) Låt jäsa till dubbelstorlek i ca 30- 40 minuter. Baka ut på mjölat bord och dela degen i 2 delar. Varje del blir ca tio bullar var. Baka ut och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. låt jäsa i ytterligare 50- 60 minuter ( till dubbel storlek ) pensla med uppvispat ägg. Grädda sedan i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader , eller tills de är gyllene . Låt svalna på galler.
Fyllningen: 75 gram mandelmassa + lite vispgrädde ( ovispad)
vispad vispgrädde florsocker
Gör så här Rör ihop mandelmassa & vispgrädden till en ”lagom” smidig fyllning. Gröp ur lite och fyll sedan med mandelmassan. Vispa grädden och spritsa sedan runt fyllningen. Lägg på locket & pudra med rikligt med florsocker över semlorna.
Godkväll raringar, Barnveckan rusar alltid förbi så snabbt, redan Fredag imorgon alltså. Nomi & jag har mest chillat framför tv:n och kollat massa mysiga komedier. Och i morgon då styr jag kosan mot Växjö på förmiddagen, för massa möten och även hämta hem barnbarnet som jag ville låna i helgen. Thelma & lillasyster Johanna kommer oxå hit i helgen, de ska hjälpa till med förberedelserna för Nomis kalas vi ska ha på Söndag. Det är stora kontraster på mina helger märker jag, förra helgen var det Spa och häng med Martina för hela slanten.
Hotell Tylösand vilket litet guldkorn där borta på Västkusten. Det finns två våningar med spa, och den på nedre våningen där var även barnen välkomna. Våning två var lyxigare och bara för vuxna. Jag och Martina höll till på våning nummer två.
Fantastiska pizzor hade vi till lunch- de måste ni smaka om ni har vägarna förbi. Och vad vi åt på vår tre-rätters middag det såg ni på Instagram.
En underbar vistelse som vi faktiskt avslutade med ett träningspass. Så nu är jag igång med gymmandet igen, jag vet ju som sagt att jag har mindre ont i axlarna när jag tränar regelbundet. Så nu ska jag försöka att planera bättre så att jag hinner med mina pass i veckan.
Jag bjöd på samma tillbehör som vi brukar ha till tacos. Ja ni vet det där vanliga: Hårda bröd Mjuka bröd blandad sallad gurka paprika i olika färger rödlök sockerärter avokado tomat jalapenos
Istället för vanlig kall sås hade vi chiliaioli till recept finns HÄR
Själva räkorna gjorde jag så här: 1 kilo stora räkor med skal 1 liten finhackad lök 1 finhackad röd chilifrukt 2 msk olivolja 1/2 kruka med koriander citronsaft flingsalt
https://adtr.co/S9se8ZGör så här: Skala räkorna hacka lök, chilifrukt & koriander och rör ihop med olivolja och lite citronsaft. Jag hade rätt mycket citron, jag gillar det syrligt. Men prova er fram till vad ni gillar.
Servera allt tillsammans i hårda skal eller mjuka vetetortilla.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ SÖNDAGSTIPSET blir REAN på Bubbleroom Med koden EXTRA20 får ni YTTERLIGARE 20 % RABATT på all REA
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och så något gott till kaffet: KLASSKAKSTÅRTA
Både nutellafluffet & kladdkakorna bör förberedas dagen innan, eftersom de ska svalna innan man sätter ihop dem. Jag la mina i frysen för att de skulle bli hårda & lättare att hantera.
Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten i formen. Ställ in i ugnen i cirka 15-20 minuter . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och ställ svalt i minst 4 timmar.
Fluffet: Värm upp grädde och vänd ner nutella, rör tills allt är slätt. Ska inte koka upp. Ställ sedan kallt gärna över natten.
Dekorera med vilka småkakor du vill och gärna hemmagjorda chokladbollar, recept här