Godmorgon och välkommen söndag,
Att fika är väl alltid mysigt och just söndagar är väl för många av oss den dagen då vi klämmer in dessa fikadejter. Antingen genom att bjuda hem oss till släkten eller bjuda hem bästisen på en kopp kaffe, kaka och lite skvaller. Just nu har jag i samarbete med Löfbergs en ack så bra kampanj. Det är just det här jag ofta pratar om: med att inte kasta bra mat & dryck, att vara sparsam med det som finns dv.s vara matsmart. Och i detta fallet innebär det att man inte brygger, eller häller upp mer kaffe än du faktiskt dricker upp.
Kladdkaka kan aldrig bli fel,
och smakar dessutom alltid godast till söndagskaffet.
Varför är då detta så viktigt att vara sparsam med kaffet ?
Jo det är för miljön såklart. För visste du att vi på ett år slänger ut mer än 300 miljoner liter kaffe hemma i vasken. Det innebär att svensken i genomsnitt häller ut minst en kopp kaffe om dagen – eller var 3:e kopp. Det är faktiskt så himla onödigt.
När det enda vi behöver tänka på är att inte brygga mer kaffe än det som går åt, och att dricka upp sista kaffeslatten.
Därav vill ju såklart även jag stödja denna fina kampanj #caffeslatte
Hoppas du gör det också.
Tänk på alla kaffeplantor odlas med omsorg i två-tre år innan första skörden. Passionerade kaffeodlare som handplockar bönorna på avlägsna bergssluttningar. Dessa fina bönorna färdas över 1000 mil via åsnerygg och lastfartyg till Sverige. För att sedan rostas till önskad smak och arom av dedikerade experter som haft kaffe som passion sedan 1906. Och för att sedan hamna i Löfbergs kaffeförpackning och handlas hem av just dig i mataffären.
Vilken resa, och just därför är det viktigt att vi gör vad vi kan för att minska kaffesvinnet.
För att vara med och stödja denna fina kampanjen, tagga gärna era kaffekoppar med #caffeslatte på instagram.
Jag kommer kika runt på era bilder sedan.