Halloumistroganoff

 

Hej hej från huvudstaden,

Jag har precis kommit ifrån mitt lunchmöte och har nu landat på ett cafee där jag ska jobba en liten stund innan nästa möte. Flyget går hem vid 18 någongång så jag har klämt in så många jobbträffar jag bara hinner. Stockholm är väldigt vackert alltså, speciellt nu med massa vitt och snö överallt. Fast inte alls lika mycket snö som vi har hemma i Småland. Idag vill jag lyfta fram denna goda vegetariska rätt, lovar att barnen inte kommer märka någon skillnad mot vanlig korvstroganoff.
Gottgottigottgottgott….

Det här behöver du:
1 finhackad lök
smör
400 gram halloumiost ( med chilismak)
3 msk tomatpure
4 dl creme fraiche
1/2 tsk kinesisk soja
cayennepeppar
salt + peppar

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs den strimlade osten runt omkring för lite färg. Ta upp osten och fräs den finhackade löken glansig.  Vänd ner, tomatpure, crème fraiche och låt sjuda upp. Smaka av stroganoffen med kinesisk soja, cayennepeppar + salt & peppar. Lägg sist ner osten och låt allt bli genomvärmt.

Serveras genast med ris.

0
2 kommentarer

Helgen som gick

Guten morgen. 
Hoppas ni har haft en riktigt fin helg. Tittade ni kanske på melodifestivalen? Det gjorde vi, missar väldigt ogärna några finaler. Och Nomi bokstavligen skrek av lycka när Benjamin vann, som säkert många av er hörde på Instastory i lördags… haha. Tokfia. En annan tokfia är den här damen Molly. Hon som var galen en snö tidigare nästan vägrar att gå ut.

Nybadad och nyborstad fröken,
som inte gärna lämnar hemmets varma vrå när det är kallt eller blött ute.

Själv sitter jag just nu på flygplatsen, ska upp till Stockholm för jobb och lunchmöte.
Denna veckan är massa roliga projekt som planeras & förbereds och kokboken går in i andra andningen och det är så roligt att se hur den växer fram. Jag vill ju visa er hur fin den är, men det får nog vänta några månader till…  Nästa vecka är det frisörbesök inbokat, tanken är att vi ska mörka ner mitt hår flera nyanser och blanda in mer bruna, varma nyanser. Vad tror ni om det?

Önskar dig finaste starten på denna veckan.

Hörs lite senare igen,

0
10 kommentarer

Daniel Wellington

 

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I REKLAMSAMARBETE MED DANIEL WELLINGTON

 

Godmorgon på er,

Vi vaknade till ännu en dag med ett vitt och snötäckt Växjö, det är allt bra fint ändå.
I dag ska jag prova att baka lite bröd och göra långkok, gott att bara gå och skrota runt i myskläderna. Morgondagen bjuder på jobb i huvudstaden, så då blir det en tidig morgon. Tänk så fort dagarna går, och vips så är ännu en vecka avverkad. Och idag är det preciiiis 10 dagar kvar till ”Alla ❤️ans dag” och jag har ett toppen erbjudande till er.


I Daniel Wellington´s sortiment finns klockor för alla smaker, både för tjejer och killar.
Min favorit sedan tidigare är denna klockan i roseguldden använder jag väldigt mycket. Den är faktiskt snygg till allt, både till vardags och fest.

Fast denna denna nya svarta hamnade faktiskt på delad första plats nu, så himla elegent och stilren.
Nu inför Alla ❤️-ans dag så får man med sig detta lilla ”hjärt”-smycket helt gratis, om man vill fästa det på armbandet.

Jätte jättegulligt!

Ni hittar deras alla hjärtans gifts-set här

I samarbete med Daniel Wellington har vi nu ett grymt erbjudande som ger er hela 15 % rabatt på hela deras sortiment!
Som även kan kombineras med deras andra alla hjärtans -erbjudande så går du i funderingar att beställa en klocka till dig så är det läge att passa på.
Ange koden JENNYS när du gör din beställning.

Daniel Wellingtons snygga klockor beställer du HÄR ❤️❤️❤️

0
5 kommentarer

Veckomatsedel

Måndag : Sötpotatispizzor (veg)
Tisdag: Torsk i mild kaviarsås
Onsdag: Tikka Masala med ris
Torsdag : Lättbakade tacospizzor
Fredag: Räkstroganoff 

img_7238
Du behöver till 2 personer : 
1 kilo stora räkor ( med skal)
smör
1 finhackad gul lök
1 msk tomatpure
curry (gul i burk )
cayennepeppar
1 1/2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
sambal oelek

Gör så här:

Skala räkorna, heta upp en stekpanna med smör. Fräs löken glansig och pudra över curry & cayennepeppar, vänd ner tomatpure och fräs runt. Det doftar helt ljuvligt. Vänd ner crème fraîche, grädde och låt allt sjuda upp. Smaka av med sambal oelek om du önskar hetta. Ta sedan bort från plattan och vänd ner de skalade räkorna.
Klart att servera med en god sallad.

* * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet:  Kärlekmumskladdkaka


IMG_6208
Det här behöver du:

4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt

Till toppingen:
50 gram smör
1 tsk pressad citronsaft
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
+ strössel

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen. Ställ in i mitten på ugnen och grädda kakan i 20 – 25 minuter. Låt kakan sedan svalna i kylskåp i fyra timmar.

Toppingen gör du genom att smälta smöret. Rör ihop med citronsaft, florsocker & äggula. Garneringen ska vara rätt tjock och trögflytande. Tillsätt mer florsocker om så behövs.

0
2 kommentarer

Jennysmatblogg på Instagram

Godkväll i stugorna 

Roligt att ni är så många som hittat även till min Instagram också.
Nu är vi över 236 tusen följare där, helt galet. Jag uppdaterad där varje dag, både mat, bak, familjeliv och resor.
För er som är nya på Insta så finns det något som heter Instastorys, och dessa ser du genom att klicka på den runda bilden / dv.s min profilbild. Där lägger jag upp massa bilder och korta videos. Missa inte det.

 

Något som också är gaaaaalet roligt är att taggen #jennysmatblogg har vuxit så det knakar.
Sist jag kollade så har ni taggat alla era fina middagar & bakverk över 11 000 gånger.
Så roligt att få följa er såhär!

Ni hittar mig som @jennysmatblogg även där

0
Kommentera

Lila Coleslaw

Bland de godaste tillbehören jag vet är coleslaw. Man kan ha det till allt! En god sallad, en bit kött eller varför inte på smörgåsen.
Jag gör en rejäl bunke att förvara i kylen och den tar alltid slut på ett par dagar. Tydligen tycker resten av familjen att det är lika gott som jag. Mitt bästa recept kommer här, självklart kan du använda vanlig kål också! Men lila är ju allt lite roligare.

Det här behöver du till 4-6 portioner: 
6- 7 dl riven rödkål
1 1/2 dl gräddfil
1 dl majonäs
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
1 msk vitvinsvinäger
svartpeppar

Så här gör du:
Riv kålen tunt, i maskin eller som jag med osthyvel.
Rör ihop med gräddfil, majonäs, crème fraîche och och kryddorna.
Kan med fördel förberedas dagen innan.
Förvaras i kylskåp.

1
1 kommentar

Vinterpromenad och frukostbröd

Godmorgon,

I går blev det en promenad vid lunch med Annika, jag siktar på minst 10 000 steg om dagen. Blir så mycket piggare av frisk luft och powerwalk och än så länge går det bra med detta motionsmål. Klart att man skulle kunna börja gymma också, och det vill jag gärna när tiden kanske räcker till bättre. Ett snötäckt Växjö bjöd gårdagen på-.

Igår gick hela dagen till att jobba med Bloggflytten samt planera den kommande resan till Sydafrika, så det blev ett antal telefonmöte. Men idag blir desto mer matlagning och planering, det gillar jag. Eller jag gillar faktiskt all kontraster i  mitt liv. Ibland går jag omkring en hel dag i mjukiskläder och jobbar hemifrån, för att nästa vecka åka till Barcelona och jobba därifrån i flera dagar. Jag har världens roligaste jobb, och går alltid till datorn med ett leende.

Det bästa med mitt jobb är nog ändå att jag får vara så kreativ, och laga mat och baka samt vara matkreatör.
För er som letar goda frukosttips så ville jag lyfta fram detta goda lantbröd.

Recept hittar du här


0
4 kommentarer

Bahamas

Hej där,

Jag har hållt på med bloggflytt här i dagarna två, som en del kanske märkt. Men nu verkar allt rulla på som det ska igen. Det enda inlägg som försvann var ut i cyberrymden var detta om Bahamas, så jag ska försöka skriva ner det igen.
Annars kommer ni inte märka någon skillnad alls, jag har bara fått ett nytt säljteam bakom mig! Känns jätteroligt och spännande,
såklart.

Men tillbaka till inlägget..


Har man möjlighet att åka hit till Bahamas, så ta den.
Detta är ett magiskt vackert ställe. Vi besökte bara en av öarna och det var Bimini. Hade gärna åkt runt bland de andra Bahamas-öarna också.


Långa kritvita stränder med magiskt turkost vatten.
Det var folktomt på många stränder här, påminner om Maldiverna på många sett. Eftersom ni undrat vilka mina top 5 vackraste ställen jag varit på.

Så här kommer här en liten lista :
1. Maldiverna
2. Bahamas / Seychellerna – delad andra plats
3. Jamaica
4 Haiti
5 St Martin

Plus hela ö-världen runt omkring Krabi.


Dessa stora snäckor rullade upp på stranden hela tiden, stora som handbollar.

Nu har vi precis skjutsat Nomi till discot,
så snart blir det att landa i tv-soffan med chips & dip.
Mysigt.

Trevlig kväll till er,

0
3 kommentarer

Stuvad spetskål med kyckling

 

Kom hem rätt sent igår efter ett lyckat event. Så himla kul att få träffa er och få en liten pratstund!
Idag ville jag tipsa om en mumsig kycklingrätt med stuvad kål, och just rödkål vart extra vackert.
Jag gjorde en enkel stuvning, med smaksatt färskost och några msk crème fraiche.
Busenkelt och gott även LCHF-vänligt.

Det här behöver du: 
kyckling
smör
flingsalt + chiliflakes

Stuvad kål:
matolja
1/2 kålhuvud
200 gram färskost (te.x vitlök & örter)
3-4 msk creme fraiche
1 kryddmått salt salt

Jag hade bara en avokado som tillbehör.

Gör så här
Stek kycklingen färdig i smör, krydda med salt & chiliflakes.
Under tiden hettar du upp en kastrull/ wok med matolja. Grovhacka vitkålen ( cirka 2*2 cm)  Lägg ner den i kastrullen och fårs den tills den blir mjuk, men inte bränd. Vänd ner färskost & crème fraîche i kålen smaka av med lite salt och voila
Klart att servera.

0
5 kommentarer

Lakritsbiskvier

 

Dessa godingar fotade vi för boken, lakrits, citron och choklad.
Mumsig kombo. Fina bilden kommer från Ulrika Pousette


Det här behöver du till cirka 25 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )

Fyllning :
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
1 halv citron skal + saft
1 msk vaniljsocker

Topping : 200 gram  mjölkchoklad + lakrtisströssel

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten. åt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smördegen. Tänk på att smaka av smörkrämen så att du får den så sur / söt som du vill ha den. Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan ” av biskvibotten.

Ställ svalt och smält under tiden chokladen.
Håll sedan i botten och doppa dem i chokladen, strössla över lakritsströssel
och ställ svalt så att chokladen stelnar.

0
10 kommentarer