Kycklingrecept a la LCHF

 

Detta är så gott och enkelt att göra. 

Detta behöver du:
2 1/2 dl creme fracihe
2  1/2 dl riven ost
salt & peppar
200 gram broccoli
1 röd paprika
2 dl valfria kokta grönsaker

Serveras med stekt kycklingfile, kryddad med sesam & wasabikrydda.

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Rör ihop crème fraîche med ost + salt & peppar.
Vänd ner grönsakerna och blanda om. Lägg allt i en ugnssäker form och ställ in i mitten och gratinera i cirka en kvart eller tills gratängen får en vacker färg.

0
Kommentera

Handla inte hungrig

 

Att man inte lär sig…. Haha. 
Jag skulle bara in och handla middagsmaten, det blev även lite annat smått & gott.
Choklad, salt och surt ska jag tydligen ha till efterrätt.

Pssst…. 88:an-godisarna är farligt goda.

0
6 kommentarer

Island

Hej hej 

Så himla kallt det är ute nu, ingen vår i sikte alls känns det som.
Jag sitter och bläddrar igenom datorn på bilder, och hittade massa fina från Island.
Tänk att det bara är 1 månad sedan vi var där. Island är faktiskt ett av de coolaste ställen jag besökt.
Hade gärna velat åka dit sommartid också.

Tre av de finaste bilderna från resan.
I ochförsig svårt att välja då det blev så himla mycket fina bilder från hela resan. 
Det enda vi inte såg var norrskenet, attans.
Vi var ute och letade flera kvällar i rad, men det var för molnigt.

Nästa helg åker Nomi och jag i väg på en liten weekend.
Hon fick det i julklapp av mig, och med följer även min syster och hennes dotter Lova.
Får skriva mer om det senare, men det blir faktiskt land nummer 44 på min lista 🙂

Hej på ett tag,

0
2 kommentarer

Pannkakor

 

Igår gräddade jag och Nomi pannkakor för ett helt fotbollslag.
Nomi gillar blekisar som knappt hunnit få färg, jag vill ha mina gräddade i ordentligt med smör så kanterna blir krispiga.

Till en himlans massa pannkakor :
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
6 eko ägg
12 dl eko standardmjölk

Gör så här.
Jag brukar göra smeten en timme innan det är dags , så att den hinner svälla tills det är dags att grädda. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, i en skål- vispa ut med lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölk och ägg och vispa till en slät smet.

Jag har inget smör i smeten, det har jag sedan i stekpannan när jag gräddar.

2
5 kommentarer

Pore Mask

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED MAYBEAUTY

 

Välkommen härliga Måndag,

Hoppas att ni fått en fin start på dagen. Jag vaknade tidigt av en morgonpigg liten Charlie som började gny. Jag kastade mig upp ur sängen snörade på mig morgonrocken och hoppade i de fula foppatofflorna och sprang ut med henne. Det måste gå undan när de är så här små. Sedan blev det frukostdags för lillan, och sedan ut i kylan igen. Ja, alla som haft hundvalp vet att man får springa ut och in med de små liven så fort de ätit, lekt och sovit. Det är mycket jobb med valpar, det får man inte glömma men så mycket glädje en hund ger. Efter min frukost så ville jag lyxa till mitt trötta ansikte lite granna.
Hemmaspa är underskattat!

Jag vet inte hur det är med era skönhetsrutiner, men nu när det närmar sig vår är det lite extra roligt att ta hand om sig. Och min hy blir rätt trött av den kalla vintern, och sömnlösa valpnätter. Så jag försöker skämma bort den med lite extra produkter. Har jag 20 minuter extra på morgonen så lägger jag denna ler-mask innan jag sminkar mig. Den får porerna att minska och hyn blir babylen.

Pore mask är en ansiktsmask som suger ut talg, döda hudceller, den stänger porerna och gör dem mindre. Jag gillar att man får ett synligt resultat med en gång. 

Hur gör man då? 
Jo, applicera ut Pore masken i ansiktet, låt den stelna i 15-20 min och skölj sedan av med ljummet vatten. Denna masken använder jag ofta, gärna innan det är dags för fotograferingar eller man vill känna sig lite extra fin. Jag tycker sminket sitter snyggare när man börjar dagen med denna.

15-20 minuter är precis lagom tid för att landa med en kopp kaffe i soffan, eller kika runt bland bloggarna.
Lätt som en plätt och ni kommer märka skillnad. Detta tycker jag är bästa grunden för att lägga make up:en på.

Nu har jag ett grymt erbjudande till alla mina fina läsare som också vill prova.
Med rabattkoden: warsen får ni hela 30 % på er beställning.
Klicka er in på maybeauty.se eller kom direkt till erbjudandet genom att

KLICKA HÄR 

Fotograf : Nomi 🙂

0
4 kommentarer

OREOBOLLAR

Istället för vanliga chokladbollar kan man lyxa till det och göra dessa chokladdoppade oreobollarna.
Alla som jag bjudit dem på har frågat efter receptet, det är bästa betyget man kan få.

IMG_1143 (2) IMG_1148 (1)

 

Det här behöver du:
154 gram oreokex ( 1 förpackning )
100 gram färskost

Garnering :
200 gram vit choklad
Polkagriskross

Gör så här: 

Mixa kexen till smulor. Antingen med en mixer eller genom att lägga kakorna i en påse och gå loss med en brökavel.
Rör ihop smulorna med knappt 100 gram och forma 10-12 bollar av smeten. ( Det är kladdigt och ska va kladdigt )
Ställ i frys i 20 minuter.  Smält chokladen i micro eller över vattenbad.
Ta ut kulorna och doppa dem i choklad, låt dem rinna av innan du lägger tillbaka dem på bakplåtspappret. Strö över lite krossade polkagrisar och låt svalna.

( Funkar utmärkt att frysa)

8
4 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Måndag : Vegetarisk Pasta
Tisdag : Citronpepprig lax
Onsdag : Spagettigratäng
Torsdag : Tacostroganoff med ris
Fredag : Två goda pajer till påskbuffen

IMG_1044

Det här behöver du :
125 gram smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
120 gram bacontärningar (stekta)
4 dl riven västerbottenost
1 finstrimlad tomat

Äggstanning:
3 ägg
3 dl vispgrädde
salt & peppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Nyp ihop pajdegen och tryck ut i en form cirka 25 cm. Nagga med en gaffel & förgrädda i 10 minuter. Öka temperaturen till 225 grader när du tar ut pajen. Fyll den med den redan frästa bacontärningarna och den rivna osten, vispa ihop äggstanning & häll över pajen. Finstrimla tomaten och fördela ut.
Grädda i cirka 20-25 minuter eller tills den fått en fin färg.

* * * * * * * * * *

Kantarellpaj

 Det här behöver du till en form på ca 22-23 cm: 

3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
125 grader smör

Fyllningen:
1 liter kantareller
2 msk smör
2 1/2 msk med vetemjöl
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven västerbottenost
salt & peppar

Gör så här :

Ställ ugnen på 175 grader. Tärna ner kallt smör i vetemjölet och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg. Ställ kylskåpskallt i 15 minuter. Tryck ut degen i formen – och upp med degen i kanterna. Picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -13 minuter. Och under tiden kan du göra fyllningen. Lägg ner den rensade svampen i en varm stekpanna och låt vätskan försvinna, lägg sedan ner ett par msk smör och tills svampen fått lite färg. Pudra över mjölet och rör om tillsätt vätskan under omrörning, och låt sjuda upp till önskad konsistens. Ta bort från värmen och rör ner osten, smaka av med salt och peppar.

Ställ sedan in i ugnen i cirka 15- 20 minuter, eller tills pajen fått en vacker färg.

* * * * * * * * * * * * *

Något gott till påskfikat:

IMG_6262
Det här behöver du till 15 stycken äggkakor:
100 gram rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
2 dl florsocker
2-3 tsk vatten
+ några droppar karamellfärg

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör och strösocker med en elvisp.
Vänd ner ägget och rör ihop. Blanda ihop torra ingredienser och vänd ner och baka ihop
till en smidig deg. Ta fram en plåt och klä med bakplåtspapper. Baka / kavla ut degen på ett annat bakplåtspapper. Tryck ut äggen och kavla om degen, precis som när man bakar pepparkakor.  Grädda sedan kakorna i 12 minuter, eller tills de är klara. Låt kakorna svalna helt. Under tiden gör du glasyren. Jag delade på min glasyr & gjorde min i två olika skålar för jag ville ha olika färger.
Bred ut glasyren över kakorna, och strössla över strösslet.

Klart!

0
3 kommentarer

Trandagen

Godmorgon, 
Här startar jag dagens inlägg med en riktigt färgglad påskfin bukett. Nomi fixade även ett fint påskris till oss, det är ungefär så mycket vi påskpyntar hemma hos oss. Vi målade ägg till frukost, det brukar vi göra både veckan innan och veckan efter påsk. Ja ända tills man tröttnar, sedan är det obligatoriskt med äggknäckar-tävling. Den 25:e idag då firar vi både trandagen & våffeldagen. Firar ni trandagen eller är det bara vi här i Småland måntro ?

Har verkligen köpt för mycket tomater nu den senaste tiden, har lika mycket till i kylskåpet. Undrar vad jag kan laga för gryta för att dessa ska komma till användning. Förslag?

Morgontrött och gosig Charlie,
hon är som en liten björnunge. 

Äter, sover, busar, äter, sover, busar… Det är så hennes dagar ser ut. Idag kommer första gästerna hit för att träffa henne.
Vi ville ha några dagar med lugn och ro så att hon hinner lära känna oss lite bättre innan vi bjöd hem folk. Men snart kommer lillasyster med familj hit, vi ska grilla lite korv och sitta ute i solen och fika.
Det är dagens planer det.
Kikar snart förbi med en ny veckomatsedel.

Hej på ett tag. 

0
9 kommentarer

IMORGON ÄR DET VÅFFELDAGEN

Här kommer mitt bästa recept  

Många våfflor blir det av detta,
men det går bra att halvera receptet
 :

4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
200 gram smält smör

Gör så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Sedan kan du börja grädda våfflorna.

Sedan tror jag att hemligheten för att få dem fraisga är att använda MYCKET smör när man gräddar dem . Och låta våfflorna gräddas länge. Då blir de riktigt gyllene.

0
3 kommentarer

Det blir en dag på stranden….

Det verkar bli en fin dag idag, det blir en dag på stranden…. Trallallallallaaaaa… Kunde inte låta bli att tänka på Tomas Ledins låt när solen sken och vi gick ner till stranden. Haha, dock är det långt från att kunna bada, men det har töat lite så vi kunde vara på sanden med Charlie. Och förresten varning för göööörsöta valpbilder!

Vill ni inte se valpbilder i flödet går det bra att scrolla förbi, här kommer vår lilla Charlie.
Dagsfärska bilder : Liten 8 veckor + 3 dagar.


Hon biter och tuggar på allt.
Sådan här var inte Molly som valp, så det är lite nytt för oss. 

Hon är nyfiken på allt.
Till en början lite rädd för bollar, men det släppte snabbt.

Ser fram emot att det ska bli varmare ute så att vi kan se vad hon tycker om vattnet.
Hoppas hon kommer bli ett blötdjur.

Sedan har vi skottat bort all snön från altanen, och dammat av grillen.
För idag är det dags för årets första grillning. Så gott!

Kikar förbi senare, nu ska vi ut i solen igen.

0
11 kommentarer