Fem efterrätter kommer här :
glassums i frysen så hade jag detta i min grund. ( Skar bort kokostoppingen först bara )
Snåla inte med den varma chokladsåsen. Det är den som gör hela efterrätten 😉
Sedan är det bara att varva med
ljummenchokladsås
ljummen brownie
karamelliserad mjölk
hallon
lättvispad grädde
* * * * * * * * * * * * * * * * * *
Till själva browniebotten behöver du:
2 1/2 dl strösocker
2 ekologiska ägg
100 gram smält smör
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 nypa salt
Till lager två behöver du:
1 dl slät jordnötskräm
1 burk med marscmallowfluff
Till lager tre behöver du:
1 burk karamelliserad mjölk
270 gram salta jordnötter
Till topping:
300 gram mjölkchoklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Ta fram en skål och rör ihop socker och ägg med en slev, vispa inte.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten tillsammans med smöret. Rör tills du har en slät smet.
Täck en avlång sockerkaksform med bakplåtspapper cirka 32 lång och 12 cm bred form hade jag.
Häll upp smeten och grädda kakan i mitten på ugnen i cirka 12-15 minuter. Kakan ska ha stannat till sig, men fortfarande vara dallrig i mitten. Låt kakan svalna en timme innan du gör lager nummer två.
Lager nummer två:
Använd rumsvarmt jordnötssmör, eller värm upp snabbt i micron,
Blanda väl och fördela över brownie:n. Ställ svalt gärna någon timme innan du gör det sista lagret.
Lager nummer tre:
Rör ihop jordnötter med karamelliserad mjölk.
Och fördela över kakan. Och ställ svalt igen, gärna en timme eller två.
Smält chokladen i micro eller över vattenbad.
Och fördela ut den över kakan. Låt svalna någon timme innan du skär upp den.
Denna är busenkel att baka och farligt GOD.
Denna är så smidig, den måste ni prova. Ni kan använda vilka bär eller frukter som helst.
Det här behöver du:
Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
socker ( hur mkt beror på hur sura bären är)
Knäckiga toppingen:
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smörblandningen och rör om väl. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl och strö över socker. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.
Severa med glass eller vaniljsås.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Bananoffepie
150 gram smör
300 gram digestivkex
3- 4 bananer
50 gram mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
Bred på kolakrämen över pajen, och skär upp bananen, lägg bananmynten över kolakrämen, bred över lättvispad grädde
* * * * * * * * * * ** *
Detta är en klassiker på våra skolavslutningar & midsommarfikor:
2 stycken marängbottnar ( finns att köpa färdiga i butik)
1 liter jordgubbar
citronmeliss
4 dl vispgrädde
Lemoncurd
Gör så här :
Börja med att skära hälften ( 1/2 liter) av jordgubbarna smått. Vispa grädden vänd ner hälften av de hackade jordgubbarna där. När det är dags att göra tårtan, lägg en marängbotten på ett fat och varva lemoncurd med grädde. Strö över resten av de hackade jordgubbarna. På med maränglocket och toppa det med resten av grädden,
massa färska jordgubbar och citronmeliss.
Detta är så enkelt och farligt gott!