Godmorgon,
Tisdag och idag har jag 2 praoelever i mitt kök. Om jag inte räknar fel är det femte tillfället nu som jag har praktikanter här. Tycker det är jätteroligt, och det är nya idéer. Så håll utkik så kommer det dyka upp flera nya recept under dagarna två. Fast innan dess kommer ett annat tips nämligen en galet god laxrätt. Denna tycker jag ni ska prova.
Självklart kan allt tillagas även på grillen om man har en liten panna för grönsakspytten.
Det här behöver du till 4 personer :
4 bitar lax
olivolja
salt och citronpeppar
Pytten:
1 gul lök
1/2 aubergine
1/2 zucchini
1 röd paprika
olivolja
flingsalt
Toppingen:
5 st finhackade soltorkade tomater i olja
1/2 mango
1 näve bladpersilja
4 msk olivolja
3-4 droppar tabasco
Gör så här:
Finhacka löken och fräs den glansig i en stekpanna med olja. Vänd ner de grovhackade grönsakerna och fräs runt tills de får vacker färg men ändå behåller sin konsistens. Stek under tiden även laxen. Hacka ihop alla ingredienser till toppingen och rör ihop i en skål. Smaka av med lite tabasco. Sen är det klart att servera.
Gärna med en klick matlagnings yoghurt eller crème fraîche.