BRUNCHLÖRDAG

Godmorgon Lördag,
Hoppas ni sovit gott och vaknat på bra humör.
Är det någongång man har tid att njuta av en god frukost / lunch så är det ju på helgen.
Man kan bulla upp med allt möjligt gott som man har i kylskåp och skafferi.

Pannkakor, juicer, bröd och äggröra med bacon.
Är det brunch kna man blanda hejvilt allt gott man har hemma.

Pannkakor med grädde och färska bär

Här kan man äta i flera timmar.

Planerna för dagen är att träffa Annika på fika på stan och sedan åka över till Öland för att än en gång fira Marcus som fyllde 40 år nu när vi var på Zanzibar.

Önskar er en supertrevlig helg.

17
Kommentera

KICKAR IGÅNG FREDAGEN

Hej där raringar,
Den 17:e februari säger almanackan, nu är det inte länge kvar till sportlovet.
Sedan välkomnar jag våren med öppna armar. Längtar efter sol, fågelkvitter och prunkande snödroppar i dikena på mina promenader.

I dag är det allt annat än sol över Kalmar, men jag tänkte att jag ska plugga in lite bra musik i öronen och ut och gå mina 10 000 steg. Jag tror jag har fått in dessa steg till en vana i mitt liv nu, men att hitta tid för gymmet är svårare… Hahah. Men jag har en bokad PT-tid efter lunch så jag kämpar på att få till min tid där också.
Frukosten blev omelett idag….

Så här gjorde jag:
3 ägg ihopvispat med en skvätt grädde
finhackad gul lök,
paprika och rökt skinka
Philadelphiaost

Vispa ihop allt utom philadelphiaosten och stek i olivolja ett par minuter på varje sida
Bred ut ett lager med färskosten innan servering

5
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

GLUTENFRIA KÖTTBULLAR

När Martina och jag lagar mat så blir det alltid glutenfritt eftersom hon är allergisk.
Dock glömmer jag ofta bort att skriva ner de recepten, men här kommer iallafall ett av de recepten vi lagat. Recept på pressgurka hittar du HÄR och rårörda lingon HÄR


Du behöver:
500 gram blandfärs
lökpulver ( efter smak )
1 ägg
1/2 dl pofiber
1 dl vispgrädde
1 msk senap
1 msk oxfond
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här:
Låt pofiber , grädde och fond svälla en stund i en bunke.
Tillsätt färs, äggula, lökpulver,salt, peppar, senap. Blanda väl.
Rulla till köttbullar. Stek i smör.

Till brunsåsen :
Steksky från köttbullarna
1 dl vatten
3 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk soya
salt & peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena

Gör såsen så här: 
Använd steksyn från köttbullarna och vänd ner alla ingredienser och låt sjuda upp. 
Klart att servera. 

Potatispuren:
Själva potatispurén gör jag enkelt genom att koka upp mjölig potatis tills den är klar. 
Vispar ihop med rikligt med smör, grädde, smakar av med salt & vitpeppar samt muskotnöt.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och ett annat litet Tisdagstips är ju REA:N på Bubbleroom, där det just nu är upp till 70 % 
på alla dessa fina kläder. KLICKA HÄR.


6
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

TANZANIA / ZANZIBAR

Tjingeling,
Vaknade tidigt idag igen, men för mig är det fortfarande tiden från Zanzibar som gäller. Men får väl erkänna att det ändå ärganska skönt att vakna tidigt.
Sådär, nu har jag försökt svara på era frågor kring resan.

Vilket flygbolag bokade ni med? Finns direktflyg?
Vi flög med Qatar, och mellanlandade i Doha. Vet inte om direktflyg finns, men vet att Tui även har paketresor till Zanzibar. Så kolla deras hemsida.


Vart bodde ni ?
På norra sidan, längst stranden Nungwi, vilket ska vara ”bäst” med tanke på tidvattnet.
Vårt hotell hette Mnarani Beach Cottages, ett tre stjärningt ”helt okej” hotell. Vi resonerade så att vi ville bo enklare för att ha råd att lägga mer pengar på upplevelser och utflykter.

Hur varmt var det ?
Det höll sig mellan 30 – 32 grader hela veckan. I slutet av Mars och i April drar regnperioden in berättade vår taxichaufför. Då regnar det non-stop hela dagarna.

Är det barnvänligt i Zanzibar?
Ja, hit kan man absolut lätt åka hela familjen.

Åkte ni även över till fastlandet och gjorde safari?
Nej det gjorde vi inte denna gången, vi hade bara 8 dagar i Tanzania. Så det får bli nästa gång.

Hur var maten?
Vi har ätit massa gott! Och då var det tonfisk och räkor mestadels.
Prisvärd mat, mot hemma i Sverige.

Besökte ni ”The Rock” ?
Ja det gjorde vi och själva stället var supercoolt. Dock väääääldigt långt att åka dit från vår strand, så vi satt i bilen 2 1/2 time dit och 2 1/2 timme hem…..
Och själva maten var inte värt ett besök just när vi var där.

Gjorde ni några utflykter, och hur bokade ni dem?
Ja vi gjorde en hel del, vi ville uppleva ön. Det är inget svårt att boka, alla hotell erbjuder er att boka utflykter med er. Men det billigaste är att boka med strandförsäljarna längst strandpromenaden. Och glöm inte att pruta.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  

Och så dagens tips också. För just nu är det 40 % RABATT på massa fina sängkläder hos HEMTEX
Kolla in hemsidan här

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  

Ingen sjöstjärna har kommit till skada här, den var bara ett par sekunder över ytan för en bild innan vi stoppade tillbaka den i böljan den blå.

Är havet så där turkost som du visat på Instagram?
Ja om inte ännu mer turkost. Det är svårt att fånga alla färgerna på bild.
Men såååå vackert.

Besökte ni Prison Island?
Ja det gjorde vi, men vi hade tyvärr ingen guide med oss som var så påläst. Så vi fick googla fram informationen. Hahah…. Men det var en spännande utflykt.

Vad kostar taxin från flygplatsen till norra stranden ? Förbokade ni ?
Vi förbokade inte, det kostade cirka 700 :- från flygplatsen till vårt hotell. Men från hotellet till flygplatsen var det lättare att pruta med taxichaufförerna så då betalde vi 500 kronor.

Kan man betala med dollar där?
Ja, dollar eller deras egna valuta funkade bra.

Var shoppingen bra?
Vi shoppade bara någon solhatt och lite armband.

30
6 kommentarer
INNEHÅLLER ANONNSLÄNKAR

KYCKLINGWRAP MED HEMGJORD RHODE ISLANDSÅS

Lite kylskåpstömning så här innan det är dags att fylla på igen.
Mjuka tortillabröd hade jag i frysen och ett halvt kilo kyckling. Min kebabkrydda har jag alltid en burk hemma, så detta går snabbt och är relativt billigt. Så varsågod här kommer ett middagstips från mig till dig. Och senare i eftermiddag kommer svaren på alla frågor ni haft från vårt härliga Zanzibar <3

Det du behöver till 4 personer:
4 kycklingfileer
smör
valfri kryddning * ( min kebabkryddning hittar du nedan)
4 st tortillabröd
sallad
tomat
gurka
rödlök
fetaost


Kryddblandning ( kebab) :
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel

Gör så här: 
Blanda ihop allt i en glasburk och förvara sedan bland de andra kryddorna

Rhode Islandsås:
1/2  dl gräddfil
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl majonnäs
4-5 msk chilisås
5 droppar tabasco
1 nypa salt & lite peppar

Gör så här :
Börja med såsen, vispa grädden ”lättvispad” och rör ihop med gräddfilen och majonnäsen, vänd ner chilisåsen ( mer eller mindre hur stark du vill ha) Likaså tabascon, smaka sist av med en nya salt och ett par drag med pepparkvarnen. Ställ kallt medan du gör kycklingen. Strimla och stek kycklingen klar med valfria kryddor.

Fyll tortillabröden med valfria grönsaker kyckling och sås. Rullar ihop och servera. Jag rullade in våra i bakplåtspapper, lite tjusigt och så slipper man matkladd.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och såklart ett litet tips! För det är 20 % RABATT nu på massa parfymer på Kicks
Klicka här för att komma till erbjudandet

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

8
Kommentera

ZANZIBAR

Hej på er,
Hoppas allt är bra hemma i kalla Sverige ( eller vart ni nu befinner er)
Här landade vi i paradiset i söndagsförmiddag. Jag har försökt att ladda upp massa bilder till er, men internet är inte det bästa. Så jag tänkte att jag försöker lägga ut några kortare inlägg istället så kanske det blir lättare att ladda upp.

Turkost vatten, och kritvita stränder….
Zanzibar är om möjligt ännu vackrare i verkligheten än på bild.

När vi kom fram var inte rummen riktigt klara ännu, så vi fick sätta oss i restaurangen och ta en kall dricka och spela kort någon timme. Här är det ”No stress” som gäller.
Det är ” Hakuna Matata” åt allting faktiskt, riktigt najs för småstressade svenskar.


En fräsch bowl med tonfisk,
och så grillade räkor med mango & avokado.

Det blir mycket skaldjur och fisk på menyn här.
Väldigt gott. Och priserna är bra, både på hotellet och närliggande restauranger.
En lunch kostar mellan 50-80 svenska kronor och en middag landar mellan 120-250 kronor beroende på hur ”fint” du vill äta.

Nu håller vi tummarna för att första inlägget ska ladda upp.
Kram på er.

41
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

FREDAGSMIDDAGEN

Hej bloggisar.
Här packas det för fullt, snart styr vi kosan mot Stockholm för att imorgon påbörja resan mot Zanzibar. Inväntar barn- , katt- & husvakterna och ska gå igenom allt som måste göras när vi är borta. Följ oss på instagram så får ni se massa uppdateringar från paradiset ( heter jennysmatblogg även där )
Vet att ni verkligen uppskattar Dagens tips och det kommer HÄR
Här kommer tips på fredagsmaten

Det här behöver du :
1 fläskytterfile el. fläskfile
2 dl grädde
2 dl kallt vatten
200 gram philadelphiaost
1 msk soya kinesisk
1 msk oxfond
1 tsk vinbärsgele
salt och peppar

Friterad pommes och en god sallad.

Gör så här :
Skär filen i tunna skivor och stek i en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
Häll över vätten, fond, soya och låt puttra upp. Ta upp köttet och vispa ner grädde och red av med philadelphiaost till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar och gelé .
Och lägg ner köttet igen.

Servera sedan med nyfriterade pommes och en krispig grönsallad

18
3 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

I MORGON BÄR DET AV…..

Hej hej,

Hoppas allt är bra med er, en torsdag som denna.
Själv tvättar, städar och packar jag för fullt.
Har drömt flera nätter i rad att mitt pass varit spårlöstborta, trasigt eller gått ut. Vaknar ju helt kallsvettig och stressad.
Resfeber eller vadå ? 😉

❤


Dagens tips från mig till dig är att det just nu är bästa REAN på ELLOS just nu.
30 % på dyraste varan ( gäller även möblerna. ) Ellos är bäst med att ha stor variation på storlekar.
Älskar ❤ KLICKA HÄR och glöm inte ange koden: 455730

11
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

VECKOMATSEDEL

Måndag : Pastasås med skinka & svamp
Tisdag : Kyckling- & baconpaj
Onsdag : Flygande Jakob med ris
Torsdag Krämig köttfärssås med massa basilika
Fredag: Laxplanka med primörer

img_5104


Det här behöver du till 4 st Laxplanka:
1 kilo potatis
1 dl vispgrädde
4 äggulor
salt & peppar
+ dill ( kryddform)

4 fina färska laxbitar
Kokad sparris ( både grön & vit)
citron
färsk dill
handskalade räkor

Citronsåsen:
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 msk hummerfond
2 msk nypressad citronsaft

Gör din laxplanka så här:
Ställ ugnen på 200- 225 grader.
Koka potatisen mjuk, och gör mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde. Smaka av med salt & peppar + dill. Lägg in plankorna i ugnen för att bränna av dem, i cirka 5 minuter. Olja in plankorna och lägg laxen där och skjuts in i ugnen, låt ligga i 15 minuter, eller tills laxen börjar bli klar & få vacker färg. Ta ut och höj värmen till 250 grader spritsa sedan / eller klicka ut ”duschesspotisen” över plankorna. Jag brukar låta moset svalna innan, för att lättare spritsa det sen. Fördela ut klyftade körsbärstomater och skjuts in i ugnen.

Så här kan man spritsa ut moset, har man ingen sprits går det bra att klicka ut moset.

Under tiden du gratinerar plankan så kokar du sparrisen och gör såsen.
Såsen mäter du upp alla ingredienser i en kastrull ( förutom citronen ) låt sjuda upp och ta bort från plattan innan du smakar av med citron. När plankan fått vacker färg tar du ut den och garneramed sparris, sås, dill, citronskiva och massa nyskapade stora räkor.

Smaklig spis. 
❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Missa inte den stora REASPURTEN på Mio just nu.
Massor med möbler, mattor & inredning till fyndpris.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Något gott till kaffet: Mjölkchokladbiskvier

IMG_3793 (2)

Det här behöver du till cirka 20-22 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )

Fyllningen: 
300 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 dl florsocker
50 gram smält mjölkchoklad

Garnering: 200 gram mjölkchoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör ihop 300 gram rumsvarmt smör+ 1 äggula, avsvalnad smält mjölkchoklad & florsocker. Rör ihop till en jämn och klumpfri smet. Fördela ut fyllningen på bottnarna. Ställ dem gärna svalt 10-15 minuter innan du chokladdoppar dem ( spara ett par rutor för dekoration av biskvierna )

5
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

KÖTTBULLAR MED POTATISPURE

Husmanskost är det godaste jag vet. Så inte var jag ledsen när jag trollade fram lite köttbullar med mos efter veckans kylskåpsrensning.

Själva potatispurén gör jag enkelt genom att koka upp mjölig potatis tills den är klar.
Vispar ihop med rikligt med smör, grädde, smakar av med salt & vitpeppar samt muskotnöt.


Det här behöver du till köttbullarna :

500 gram blandfärs
3/4 dl ströbröd
1 1/2 dl grädde
1/2 tsk lökpulver
1 msk oxfond konc.
1 ägg
1 tsk salt

Gör så här :
Rör ihop ströbröd med grädde, och låt svälla i 10 minuter, men rör då och då. Blanda köttfärsen ,med salt,ägg, lökpulver och fond. Vänd om tills allt är riktigt blandat. Rör sedan ner gräddblandningen och börja forma köttbullarna. Stek dem i rikligt med smör tills de fått en vacker gyllene färg.

Till brunsåsen :
Steksky från köttbullarna
2 dl vatten
2 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk  kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena

Gör såsen så här:
Använd steksyn från köttbullarna och vänd ner alla ingredienser och låt sjuda upp.
Klart att servera.
❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och så måste jag bara tipsa om bästa RABATTEN för dagen.
Cervera har just nu 40 % RABATT på deras muggar, koppar och skålar.
Kolla in de här


11
Kommentera