Min nya bok ” MIDDAGSTIPSET ”

 I REKLAMSAMARBETE FÖR MIN BOK

 

Jipppi <3 Jaaaaaaay

Min bok nummer två går nu äntligen att beställa/förhandsboka. Den är såååå fin, så fin. Ja den blev till och med bättre än jag hade vågat drömma om. (Får man säga så utan att skryta alltför mycket haha… ) Jag känner mig iallafall oerhört tacksam för att jag fått göra ännu en. Det har varit roligt & såklart väldigt vääääldigt mycket jobb bakom. Fast vet ni, att det är värt allt slit när man äntligen står där med sin bok i handen. Precis i samma stund så glömmer man faktiskt att det var jobbigt överhuvudtaget, man minns bara det roliga. Och nu så kom dagen, och det känns så kul att få visa er. Jag vet att många av er önskar en signerade böcker, och därför får ALLA som förbokar nu även signerade böcker.

KLICKA HÄR FÖR ATT FÖRHANDSBOKA 


Ni är många som önskar middagstips, vardagsmat och snabblagad mat.
Er vilja var såklart avgörande för den kommande boken, så i denna samlades massor med vardagsmiddagar. Fast även fest och efterrätter. Detta är en något större bok, och i mitt tycket är denna snäppet snyggare än min förra. Bilderna är enkla och eleganta.
 
Det är Ulrika Pousette som är fotograf även denna gången, hon är grym på att fånga alla detaljer.

Jag vet redan nu att det inte kommer finns tid för mig att ge mig ut på så många signeringsturer under året, så vill ni vara garanterade på att få en signerad bok så är det nu ni säkrar den platsen. För alla som föreställer får en liten hälsning i sin bok, dock vet jag inte om min signatur är mycket till att skryta om. Skriver ju som en kratta eller så 😉

NI FÖRBESTÄLLER I ALLAFALL BOKEN HÄR 

0
11 kommentarer

TILLSAMMANS MOT BARNCANCER

Godmorgon alla,

Nu är det inte många dagar kvar för vår insamling till barncancerfonden, nu på Söndag så avslutas den.
Vi har redan tillsammans lyckats samla in över 54 000 kronor. Vilket är helt amazing.  Men tänk om vi kunde samla in liiite till innan dess. Nu har Barncancerfonden ordnat så man även kan ge en gåva till insamlings via swish.

IMG_3554

Jag är så tacksam för att mina barn får vara friska, och det är något som jag tänker på väldigt ofta.
Det är inte alla som har den turen. Alla gåvor som kommer till barncancerfonden gör stor skillnad.

IMG_3584

Den hjälper cancersjuka barn och deras familjer, de bekämpar cancer och ger ett drägligare liv för de allra sjukaste. Idag överlever 3 av 4 barn, vilket fortfarande är för lite. Jag tycker vi ska kämpa för varenda unge, och det var därför jag startade denna insamlingen.
Vill du vara med och lämna en gåva:

 

KLICKA DÅ HÄR FÖR ATT VARA MED OCH STÖTTA VÅR INSAMLING. 

* * * * * * * * * * * * * * *  

0
Kommentera

And of we go to TOKYO

Hej,

Här packar jag och Thelma det sista för att snart styra kosan mot Köpenhamn. I dag flyger hon och jag till Tokyo, hennes julklapp från mig. Fantastiskt roligt att få upptäcka detta ställe med henne och få massa kvalitetstid, nu blir det mamma-dottertid för hela slanten.


Jag har ju fått massor av tips av er redan,
men kommer ni på något vi inte får missa så hojta till.

Nu dags att åka, men på återseende när vi är på plats i Japan.

Önskar er en fortsatt härlig dag!

0
3 kommentarer

Syrentiden är här

Tjingeling raringar,

Vad roligt att ni gillade min nya kokbok. Den har legat på första plats sedan den kom nu. Hur stolt blir man inte?! Tack fina ni för att ni trodde även på denna boken, den blev verkligen så fin. Hoppas ni kommer gilla den lika mycket som jag. Idag skiner solen för fullt över småstaden, ännu en dag med sommarvärme. Och det är ”Mellan hägg och syren då är det som vackrast”, det säger alltid barnens farmor. Och hon har så rätt, allt är nu grönt och hela trädgården blommar.

Vi har så mycket syren på tomten, ljuslila, mörklila och vita.
Doftar helt magiskt. Men det är inte bara en vacker blomma ni visste väl att ni kan göra den godaste saften av syren. Precis på samma sätt som man gör fläderblomssaft.

Ni hittar mitt recept HÄR

Nu ska jag städa undan i köket efter en hel dags bakande,
Sedan ska Nomi och jag på valpkurs med Charlie. Vi ska öva på möten och gå fint i koppel.
Det blir minst sagt spännande.

0
Kommentera

Lax i krämig currysås

Jag gillar att prova olika kombinationer, och curry & lax är en sådan trevlig kombo.
Har ni inte provat så tycker jag ni ska göra det bums. 

Till 4 personer behöver du: 
4 bitar lax
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 msk curry ( gul torrkrydda )
1 tsk chilisås
en nypa salt
1 dl riven lagrad ost

Serveras med ris och kokta grönsaker

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form.
Vispa ihop övriga ingredienser och vänd över laxen. Ställ in laxen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter
Servera med kokt ris och grönsaker

5
2 kommentarer

Frukoststund

Godmorgon fina,

Tisdagsmorgon och jag lyxar till det med frukost utomhus. Lite kyligare idag, eller om det bara är för att det fortfarande är så tidigt. Filmjölk med bär och hårt bröd med pålägg. Nypressad juice för att preppa med lite extra c-vitamin, och så kaffe såklart. Dock måste jag ha mjölk i mitt kaffe, har inte lärt mig dricka det svart än. Nu på förmiddagen har jag telefonmöten inbokade, sedan tänkte jag sätta mig och redigera youtube-film. Det tar sådan tid innan man lärt sig hur allting funkar, det är roligt men väldigt tidskrävande.


I eftermiddag ska Thelma och jag er på stan och kika på sommarkläder. Både hon och jag behövde lite nytt i garderoberna.
Jumpsuits är nog mitt favvoplagg inför denna sommaren, har redan ett par men kommer utöka med fler färger.

Jag hoppas du får en fantastisk start på dagen,
vi hörs lite senare igen.

// Jenny

0
2 kommentarer

Rabarberpaj

Vi är ju rätt många som fått rabarber hemma i våra trädgårdar nu.
Så varför inte göra en liten rabarberpaj i veckan.  Denna blir bara så himla god.

Det här behöver du :
smör
rabarber så att det täcker pajbotten
2 dl socker

Smuldegen :
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
125 gram smör

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Smöra forem och häll ut skivad rabarber över botten – sockra väl.
Arbeta ihop smuldegen , kallt smör, vetemjöl och socker  och fördela över rabarberna.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 – 30 minuter.  Tils pajen fått fin färg.

Servera med vaniljsås .

1
2 kommentarer

Städa, plocka och rensa

 Tjingeling, 

I dag har jag försökt jobba undan det mesta, medan jag mellan varven sprungit och plockat, städat och donat. Det behöver bli en del varv till återvinningen innan visningen. Några möbler ska ut på blocket, och en del måste kastas. Så det känns bra att börja i tid.

Lite nya växter, välbehövligt. Då alla mina andra hade vissnat. Hopplös på att komma ihåg att vattna.
Mellan städjobb och fakturering fotade jag lite bakverk. Denna är så god! Kommer snart på en blogg nära dig.Sen kom jag på att jag inte beställt Jacobs studentskylt. Så då var det bara att gå igenom alla lådor med fotograferar. Hittade så många fina på barnen. Så det tog sin lilla tid.
Dessa gamla på Thelma och Melvin, de ska jag rama in. Det är flera Som sagt att de klippt sina söner i samma frilla som Melvin hade när han var yngre. Den coola med tuppkammen.  Här hade han dock bestämt sig för att bara spara ut sitt hår. Men tillbaka till studentskylten, jo jag hittade ett bra kort. Så nu har jag beställt den också. Check ✅

Efter maten ska jag och hundarna ta en tur till skogen. Men jag kikar in om en liten stund igen.

Kanske ses vi då!

0
Kommentera

Vegetariska Moussaka

I dag är det måndag, då försöker vi äta vegetariskt, veganskt eller åtminstone köttfritt.
Och här kommer en favorit i repris, fast denna gången med vegetarisk färs.
Moussaka är verkligen så himla gott, och smidigt, plus i kanten för att den gör sig bra i matlådan dagen efter. Att man inte lagar detta oftare. 

Det här behöver du till 4 portioner:
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
500 g vegfärs
1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm peppar
1 aubergine
1 zucchini
1 tsk salt
3 dl creme fraiche
1 1/2 krm peppar
200 g fetaost

Gör så här:
Sätt ugnen på 225° grader. 
Skala och pressa ner vitlöken i en panna, fräs den i olivolja. Tillsätt färsen & låt bryna med tills den fått fin färg. Häll över tomatkross & tillsätt tomatpuré, salt & peppar. Låt puttra under lock ca 30 min. Skölj och skär auberginen & zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna på dubbelvikt hushållspapper och strö över saltet. Låt ligga ca 15 min. Stek skivorna i olivoljan i en stekpanna ca 2 min per sida. Varva köttfärssås och aubergine, crème fraîche & smulad fetaost i en lätt smord ugnssäker form.
Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min.

2
2 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Söndag igen, och då var det ju dags för veckomatsedel igen.
Här kommer mina förslag för en god vecka :

Måndag : Gratinerad Zucchini
Tisdag: Lax med sommarsmaker
Onsdag: Spagettigratäng
Torsdag: Carbonara med rökt skinka
Fredag : Grillade Hamburgare

IMG_0395

Det här behöver du till 8 burgare :
1 kilo högrevsfärs
2-3 msk med barbequesås eller Hp-sause
salt och peppar

Goda hamburgerbröd
Sallad, tomat, gurka och dressing *

Dressing: 
1 dl creme fraiche
4 msk majonäs
4 msk bostongurka
1 msk ketchup
1 msk chilisås
1 tsk senap
salt

Gör så här:
Rör ihop och ställ kallt fram till servering.

Gör så här :
Rör ihop ingredienserna till hamburgarna, låt stå en timme i kylen innan du formar burgare och steker dem klara.
Jag vill ha mina lite rosa i mitten – men det är en smak sak.

Servera med bröd , grönsaker och en god dessing.

* * * * * * * * * *

God efterrätt till grillen:

IMG_2444Jag brukar göra dessa med mjölkchoklad, mörkchoklad, plopp eller vilken choklad som finns hemma för tillfället.

Gör så här:
Skär ett snitt i bananen fyll den med gott.
Linda in den i grillfolie och lägg på grillen.
Serveras gärna med en kula vaniljglass.

 

0
2 kommentarer