VECKOMATSEDEL

Söndag igen, och då var det ju dags för veckomatsedel igen.
Här kommer mina förslag för en god vecka :

Måndag : Gratinerad Zucchini
Tisdag: Lax med sommarsmaker
Onsdag: Spagettigratäng
Torsdag: Carbonara med rökt skinka
Fredag : Grillade Hamburgare

IMG_0395

Det här behöver du till 8 burgare :
1 kilo högrevsfärs
2-3 msk med barbequesås eller Hp-sause
salt och peppar

Goda hamburgerbröd
Sallad, tomat, gurka och dressing *

Dressing: 
1 dl creme fraiche
4 msk majonäs
4 msk bostongurka
1 msk ketchup
1 msk chilisås
1 tsk senap
salt

Gör så här:
Rör ihop och ställ kallt fram till servering.

Gör så här :
Rör ihop ingredienserna till hamburgarna, låt stå en timme i kylen innan du formar burgare och steker dem klara.
Jag vill ha mina lite rosa i mitten – men det är en smak sak.

Servera med bröd , grönsaker och en god dessing.

* * * * * * * * * *

God efterrätt till grillen:

IMG_2444Jag brukar göra dessa med mjölkchoklad, mörkchoklad, plopp eller vilken choklad som finns hemma för tillfället.

Gör så här:
Skär ett snitt i bananen fyll den med gott.
Linda in den i grillfolie och lägg på grillen.
Serveras gärna med en kula vaniljglass.

 

0
2 kommentarer

Vår lördag ”so far”

 

Sommar, sommar, sommar…. Trallallallallaaaaa..
Blir man på bra humör eller vad när solen skiner. Vi ställde klockan på åtta för att inte sova bort hela dagen ( vi är ju som bekant rätt morgontrötta om vi inte ställer alarm ) Dock hade jag redan varit uppe en vända vid fem någon gång då Charlie var tvungen och ut å rastas. Ibland har hon lite svårt att somna om när hon vaknar vi den tiden, men får hon hoppa upp i vår säng så sover hon som en stock… Så så fick det bli.

Min händiga make har fortsatt att snickra pooldäck, det går framåt nu eller hur. Vi ska byta all trall, även ut mot bryggan så det blir enhetligt. Altandäcket runt huset byter vi nog först nästa år, för att slippa ta allt samtidigt.   
Medan han har jobbat så har jag fixat med markservicen, städat, tvättat och lagat mat. Haha det där typiska. Fast vi brukar faktiskt dela på det, så snart är det min tur att ut och skruva lite. Under åren har vi renoverat mycket, så lägga golv, tapetsera och måla är vi båda rätt grymma på nu.

Jag grillade kyckling och halloumiburgare till middag. Mumsigt.
Serverade vatten i den snygga karaffen jag fått från svärmor. Tror den var från HM, gillar guldkanten runt om. 
Charlie har haft en intensiv ”träningsdag” : med lek på ängen, jaga pinnar, träna på att gå i koppel, och så avslutningsvis ett dopp i havet & lek i sanden. Ett bad & schamponering senare så ligger hon och snarkar högt i soffan. Hon lär nog sova resten av kvällen nu.. Hahah. 

Nu ska jag och Nomi ut till Jonathan och hjälpa honom med bygget.
Hoppas ni får en riktigt fin kväll,

På återseende.

0
4 kommentarer

Jordgubbstårta med maräng

 

Tips på god och superenkel tårta till skolavslutningen 

Detta är en klassiker på våra skolavslutningar & midsommarfikor: 

2 stycken marängbottnar ( finns att köpa färdiga i butik)
1 liter jordgubbar
citronmeliss
4 dl vispgrädde

Lemoncurd

Gör så här :

Börja med att skära hälften ( 1/2 liter)  av jordgubbarna smått. Vispa grädden vänd ner hälften av de hackade jordgubbarna där.  När det är dags att göra tårtan, lägg en marängbotten på ett fat och varva lemoncurd med grädde.  Strö över resten av de hackade jordgubbarna.

På med maränglocket och toppa det med resten av grädden,
massa färska jordgubbar och citronmeliss

Detta är så enkelt och farligt gott!

2
6 kommentarer

Städat inför fotografering

 Hej fina,

Ursäkta sen uppdatering. Men som många sett på Instagram så har jag städat, plockat stökat och fejat inför fotograferingen idag. Man tror inte man har så mycket prylar som man faktiskt har, och på våra tre våningar ( källaren inräknad ) så har vi samlat på oss onödigt mycket. Ju större man bor, ju mer sparar man.  Jag knäppte bara ett par snabba bilder, för jag hann inte fota mer innan fotograf och mäklare kom 
Här fick jag till en vas med härliga magnolior.
Inte äkta, men supersöta.

Nomis rum, något mer avskalat för att passa på bild. Eller något och något. Jag fick tömma halva rummet, då denna damen är en pysselmaja som har hur mycket saker som helst över hela rummet. Pärlor, handvävar, garnnystan, kulor, målargrejer, klistermärken och bokmärken. You name it.

Grått och vitt och lite gammelrosa har Nomi på sitt rum. 
Melvins rum, tokgillar hans elefanttavla.
Så cool. 
Sen har vi plockat i kök, vardagsrum hela källaren och för att inte tala om trädgården. 
Japp, nu är det på väg ut.
Jag hojtar till när ni kan se det på hemnet, vet att ni är många som tycker det är kul att kika på inredningsbilder. 
Dagens Charlie, hon har vuxit sååå mycket. Söta ullbollen, nu har hon gått 2 lektioner i valpkursen och det känns jättekul och spännande. Tror vi redan bestämt oss för att ta en fortsättningskurs. Det är lika roligt för oss som för henne, och hon är extremt lättlärd.

Men nu mina vänner ska jag ta och dyka ner i mailen, den har jag inte hunnit kolla av idag

Trevlig kväll.

0
9 kommentarer

FLYG TILL KORSIKA MED LANGLEY

 I REKLAMSAMARBETE MED LANGLEY

 

Hej på er,

Ni vet ju redan att jag gillar att resa, och att jag har rest mycket under mina år. Därför skulle jag även påstå att jag är lite expert i denna resedjungel. Jag vill uppleva så mycket när jag reser, vill se mer av stället. Så det första jag brukar kolla in är hotellets aktiviteter. Och roliga sådana erbjuder Langley på sitt slottshotell ”Hôtel Napoleon Bonaparte” i Korsika.

Hotellet har en mysig restaurang som varje kväll serverar 3-rättersmiddag inspirerad av det lokala köket. Man kan själv välja om man vill sitta på den stora terrassen eller i slottets matsal. Till lunch kan man äta något lättare vid poolbaren om så önskas, jag provade sallad, pizza och grillad tonfisk. Allt var väldigt gott. Eller så lämnar du området och omsluts av ett myller av trevliga restauranger, bistron och fik.

Vilka åker hit till Koriska?
Jag tycker att det passar alla målgrupper, kompisresa, parresa och familjeresa. Även mycket pensionärer åker hit, och jag förstår dem här kan man verkligen bara finnas och trivas.

Jag åkte precis i uppstarten av säsongen snart är dessa stränder smockfulla med solande turister. Vill man känna pulsen ska man åka under semestern, men både innan och efter kan man få tag i resor till superpris.

Ön är även känt för sitt fantastiks rosé, självklart lokala viner.
Så gillar man det finns flera bra sorter att prova, eller varför inte besöka vingårdarna. Nästan alla vingårdar erbjuder turister att komma in och kika på deras tillverkning. Superspännande om man inte har sett det tidigare.

 All mat jag åt på Hôtel Napoleon Bonaparte var en smakupplevelse i sig. Fräscht, gott och smakrikt. Sedan hade jag den stora förmånen att jag fick följa med ut i köket och kolla på när de lagade maten också. Alla råvaror handskas med största säkerhet och perfektionism. Nästan all mat är lokal, och ostarna…. ni bara måste prova dem!


Förrätten under en av mina många middagar här i slottsrestaurangen.

Stränderna är magiska, turkostvatten och kritvita stränder.
Bästa sättet att ta sig runt är tågen som går, eller ännu trevligare hur en egen bil! 

Calvi och Citadellet tycker jag att ni ska besöka,
Så himla trevligt.   Och kanske var det just i denna ruin som det en gång fanns ett hus som Christoffer Colombo föddes i.


Båthamnen i Calvi där massor av trevliga restauranger och fik ligger.
Jag stannade för en glass, och en stor cappuccino satte mig för att kika på folket.

Att resa med Langley innebär att du får en trygg och händelserik resa. Du blir mottagen på flygplatsen, får skjuts till ditt hotell.
Men sedan skiljer det sig ofantligt mycket från de ”stora” charterbolagen. Nu kan du boka in trevliga utflykter eller upptäcka stranden utanför hotellet. Och du kan även boka temaresor med Langley såsom träningsresor eller åker du bara hit och skapar din egna perfekta semester med urvalet utflykter, poolhäng och god mat.

HÄR HITTAR DU LANGLEYS RESEUTBUD 

Direktflyg från Köpenhamn, Göteborg och Stockholm.

0
17 kommentarer

LCHF-LUNCH

En snabb & enkel lunch a la LCHF.

Detta behöver du till 1 portion: 
1 kycklingfile
smör
salt & peppar

Såsen
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
1/2 msk oxfond

Gör så här:
Stek kycklingen klar och krydda med salt & peppar.
Koka ihop alla ingredienser till såsen.
Servera med en god sallad.

0
2 kommentarer

BLÅBÄRSRUTOR MED KRÄMIG VANILJ

 

Ni verkar ju gilla långpannekakor lika mycket som jag.
Så släng ihop denna godingen och fyll frysen med.  Riktigt saftig och god.   

Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning: 
2 1/2 dl Vanilj kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

3 pkt med färska blåbär

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och häll ut över kakan. Tryck ner blåbär i smeten

Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning: 
2 1/2 dl Vanilj kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

3 pkt med färska blåbär

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och häll ut över kakan. Tryck ner hallon i smeten.

Strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i mitten på ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna, innan du skär lagom fina rutor. 

Blir helt galet saftig och med krispig toppen.

1
7 kommentarer

KORSIKA RESEGUIDE

Idag hade jag bokat in mig på en bergsvandring. Så jag snörade på mig bästa vandringsdojjorna och mötte upp de andra i lobbyn. Vi hade tur med vädret, soligt med inte för varmt.

Vattenforsar och underbar grön natur.
Denna vita blomman ser ju söt och oskyldig ut. Men faktum är att den är skyldig till många av Korsikas bränder.
Den är nämligen självantändlig, så när det blir för varmt så kan blomoljan i denna växt börja brinna, och gnistorna i det torra landskapet startar eld.    

Vi har haft med oss så duktiga guider på alla utflykter som berättar & lär oss massor om Koriskas kultur & seder.
Så himla spännande att lyssna på. 
Väl uppe på toppen fick vi en fickpaus och fotostund innan vi började traska ner igen.
Det roliga med sådana här utflykter är att man stöter på så himla trevliga personer. Här är mitt lilla vandringsgäng, vi sitter och fikar lite på klipporna * En helt vanlig arbetsdag* haha! Galet så tacksam jag är för att få uppleva allt detta, det är så häftigt.

Mosterutsikten! Ser ni topparna med snö ? Det snöade nämligen långt där uppe igår, så det var väldigt mycket vatten som rann ner längst berget när vi gick mot toppen. 

Tillbaka i lilla IIe Rousse så blev det en liten promenad ner till stranden. Hur turkost kan ett hav bli?
Sällan sett så turkost hav som här på Korsika, jo det skulle vara på Maldiverna… Men ni förstår, galet vackert.

Vita sandstränder som inom ett par veckor är fullproppade med badgäster.
Det är ett par veckor kvar tills säsongen drar igång på allvar.

Nu ska jag packa lilla väskan för hemfärd, tidigt i morgon bitti flyger jag hem igen.
Hur härligt det än varit här så längtar jag nu hem till familj och hund. Nästa gång tar jag med dem hit,
de skulle defenitivt tokgilla Korsika.

På återseende imorgon igen,

0
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Grekisk kycklinggratäng

Jag har aldrig utgett mig för att vara någon mästerkock. Jag bjuder bara er på den maten vi lagar hemma. Enkelt, snabbt och smidigt – det är min melodi. Önskar ni mer avancerat, så googla runt, internet har massor av recept att erbjuda.


Det här behöver du till 4 personer :
800 gram kycklinginnerfile
salt & peppar + torkad timjan
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
2 msk kycklingfond
2 nypor strösocker

Toppa med knaperstekt bacon & smulad fetaost

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg filéerna i en ugnssäker form salta & peppra och krydda över timjan, vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll över filerna.
Ställ in i mitten av ugnen, i 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Strö över knaperstekt bacon, smulad fetaost och färska örter.

Servera med ris, potatis eller en god sallad.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte de sötaste & vårigaste sängkläderna ever. 
Nu för halva priset d.vs 199 kronor – KLICKA HÄR 

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ ❤️ ❤️  ❤️ 

10
32 kommentarer

RESEGUIDE KORISKA

   Hejsan hejsan,

Då var det min tredje dag på Korsika och imorgon blir min sista dag innan jag reser hem tidigit tidigt dagen därpå. Resorna hit går både att boka 1 eller 2 veckor. Jag hade bara tid att stanna 4 dagar denna gången. Jag har ett spännande samarbete med ett urmysigt resebolag som jag kommer berätta mer om. Innan jag berättar mer ville jag prova allt, mat, hotell, utflykter service och känsla. Och detta är verkligen så bra som jag trodde, det kommer bli så roligt att tipsa er.


Korsika är bland det vackraste jag upplevt,
med sin dramatiska ojämna och ljuva natur. 
Så mycket spännande historia vart du än befinner dig. Idag bokade jag in mig på bussturen till Calvi.
Hit måste ni åka oc besöka Citadellet. 
Här i denna ruin påstås det att Christofer Columbus föddes. Ja mycket tyder på detta,
men vem kan så noga veta när det var så länge sedan. 
Vi vandrade vidare i Citadellet och våra trevliga guider berättade om allt från krigstiden tills idag. 
Efter rundturen fick vi ett par timmar på stan själva.
Jag strosade runt i butiker, letade inspiration och avslutad med en kaffe och glass. 
Så många trevliga restauranger och uteserveringar i Calvi. 

Vid två var vi tillbaka på hotellet igen. Då blev det ett par timmar vid poolen med en bok.
Innan det var dags för maten. Här är maten amazing, inga stora bullriga buffer utan en fin komponerad meny som du själv hämtar framme i köket. Nylagad. 

Mumsiga förrätten en lax med avokadokräm. 
Goda efterrätten ( eller en av dem, jag hade fem olika på min tallrik )
MumsNu ska jag sätta mig och arbeta lite innan det är dags att sova sött.
Imorgon är det vandring för min del, upp till bergsbyarna. Ser fram massor emot det. Annars går det även träningsresor hit, för dem som hellre vill det. Ja detta är ett sådant ställe som jag vill åka tillbaka till, självklart med min familj. Här finns så himla mycket att uppleva och se.

Trevlig kväll! 

0
6 kommentarer