Prova nyheter med Smakbox

I REKLAMSAMARBETE MED SMAKBOX

 

Hej hej

 

Ni vet ju att jag tokgillar mina smakboxar som jag prenumererar på, och det är lika spännande varje gång de kommer hem. Wihooo! Så ungefär varannan månad känns det som att fylla år när denna boxen kommer fullproppad av nyheter & passande recept/tips. Det finns 2 varianter av dessa boxar. 1 ”vanlig” och en ”Smakbox Balans”,  den innehåller mer vegetariskt, färre sötsaker, mer laktosfritt & mindre gluten. Så man kan enkelt välja just den boxen som passar dig bäst.
Ni kan läsa mer om de olika HÄR

I månadens box kom massor av godsaker. Jelly beans, Finn Crisp, krispig musli med vit choklad, olika fräscha drycker.
Saker jag inte hunnit se ännu i hyllorna i butik.


Drottningkakor från Gille, dessa ska provas till sommarens kommande picknickturer.

Kavlis nyhet smokey Chipotle, denna ska jag testa att göra egna chilicheese med nästa vecka. Det beställer jag alltid när jag är ute på restaurang. I recepthäftet kan man även göra en något nyttigare variant med broccoli i.
Låter spännande.

Lindt strawberry macaron, en krämig fyllning med krossade kakor i.

Bamsedrickor från Kiviks Musteri, perfekt för kommande utflykter eller sommaravslutningar.
Jordgubben fick MVG av Nomi, 
Den nya lokan fick högsta betyg av mig.
Vilken perfekt somrig smakkombination med Melon och lime.
Bästa bästa!! 
Krustader som behåller krispigheten. Dessa kan man servera både som förrätt eller efterrätt.
Beroende på vad du väjer att fylla dem med. Jag ska prova ett nytt recept och bjuda på dessa till Jacobs student.

I paketet fanns även en Risotto från Blå Band.


Den lagade jag till lunch idag, både laktosfri och vegetariskt.
Och vad tyckte jag om denna, jo SUPERGOD. Kan varmt rekommendera den. 
Och jag har även skakat fram två riktigt bra erbjudande till er som vill prova på boxen.
Med koden ”JENNYSMATBLOGG” får du halva priset ( 50% rabatt ) på 1:a boxen, (ord. pris 199 kr) vid start av prenumeration.
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ERBJUDANDET 

 

Med koden ”JENNYSMATBLOGG2FOR1” får du 2 boxar för 199 kr (ord. pris 389 kr) ifall att du vill ge bort juni & augustiboxen till någon du tycker om. Glöm inte att välja 2 boxar för att koden ska aktiveras.
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ERBJUDANDET 

Smakbox är perfekt present till den som gillar mat och vill upptäcka nya produkter. Jag tycker det är som julafton varje gång jag får min box! Så varför inte ge smakbox som Gå-bort-present till värdparet på sommarfesten eller kanske som midsommarpresent.

0
7 kommentarer

Studentbjudning

Nedräkning pågår, och på onsdag går det av stapeln.
Så det är mer eller mindre kaos här hemma tycker jag… Med nya inköp till dekorering, servetter, ballonger ( blåst upp hälften ) blommor, dukar, och ja fasen vet vad. Först hade jag tänkt mig att servera på ”riktigt” porslin. Men jag får inte ihop det, jag äger inte så mycket porslin ens. Vi blir alldeles för många, och det är ju då en trevlig ursäkt!  det blir papptallrikar istället, och sedan fick jag låna champagne-glas av en vän. Blir lite trevligare med riktiga glas, kan jag tycka.


Små studentmössor att dekorera mat & tårta med. Vi kör kallskuret i en härlig blandning med potatissallad och fruktplanka.
På så vis finns det förhoppningsvis något för allas smaker. 

Paket är inslagna och klara. Tycker det är svårt att veta vad man ”ska” köpa på en student. Man vill ju ge något som de kan spara och även använda längre fram. Samtidigt som de helst önskar sig pengar eller presentkort.

Vad har ni köpt till era studenter?

Nu ska jag bjussa familjen på pannkisar. Jag gräddade pannkakor för ett helt fotbollslag igårkväll, hade både ett par lite mjölk och massa ägg som höll på att gå ut. Tycker inte om att kasta bra mat, och extra bra att barnen är galna i pannkakor.

Vilket ger extra pluspoäng till den här mamman 🙂

0
4 kommentarer

Grön ärtsoppa

Köttfri måndag, 
Då kanske du kan bjuda på denna löjligt enkla och goda soppa.

Det här behöver du till 4 portioner: 
1 schalottenlök
1 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
500 gram gröna ärtor ( frysta )
6 dl vatten
2 msk valfri konc. fond
200 gram philadelphiaost

Toppa med:
creme fraiche
gröna ärtor

Gör så här:
Hacka löken, hetta upp en kastrull med smör.
Fräs löken mjuk och gyllene. Vänd ner den pressade vitlöken.
Låt fräsa några sekunder. Sedan tillsätter du ärtor, vatten och fond.
Låt sjuda upp i 2-3 minuter. Ta bort från plattan och mixa soppan slät, red av den med philadelphia.
Använd mixen tills allt är blandat. Smaka av med salt & peppar.

Toppa den och ät & njut!

0
Kommentera

LOTUSGRILL

I REKLAMSAMARBETE MED LOTUSGRILL

 

Sommartider hej hej….sommartider!

Trallallalla… Hur har ni det är värmen? Gillar ni eller smälter ni bort?
Dessa varma tider så grillas det till både höger & vänster. Tycker det doftar mat hos varenda granne. Grillad mat kan vara det godaste som finns, men att lukta skogsbrand efteråt är mindre kul. Därför ville jag prova Lotus nya rökfria grillar.
Och de var inte bara rökfria, de är smidiga och enkla att ha att göra med. Man kan ställa den i gräset, på ett bord eller vart som helst. Grillen består av 2 yttre lager vilket gör att den inte blir så varm, just för att man under grillning ska kunna röra och flytta grillen utan att man bränner sig. Vilket är säkert när man har både barn & djur hemma.


Vi har en stor gasolgrill hemma, men jag har aldrig varit förtjust i den. Det blir inte riktigt den där smaken som man får av en riktigt hederlig kolgrill. Det extra smarta är att man kommer igång med denna Lotusgrillen inom 3-4 minuter!
Man behöver inte montera någonting, förutom att sätta batterierna till fläkten på plats.
Annars är den helt klar att användas. Vilket gör den extra smidig till midsommar, stranden eller som gå-bort-present. 
Så här gör man alltså för att starta den.

Fördela ett par cirklar med tändgelen,
tänd på och det är klart att börja elda.


Här i lägger man kolen, och behållaren ställer man över tändgelen.
Kolbehållaren är sluten vilket gör att inget riskerar att ramla ur även om du skulle vända grillen upp och ned eller om den skulle tippa. Säkert och bra. På med grillgallret och så är det bara att starta att grilla. Jag valde en röd grill, men det finns grillar i alla möjliga färger på deras hemsida. KOLLA IN DEM HÄR. 

Baconinlindade fyllda champinjoner, det är så gott!
Man tar bort foten på svampen, och fyller med valfri smaksatt färskost och lindar en varsin baconskiva runt.
Detta blir alltid succé !  
Vi grillade även ett gäng hamburgare,
använder man ett hamburgerpress så blir de dessutom så snygga.

Det här behöver du till 6 hamburgare:
800-900 gram nötfärs
2 msk oxfond
1 msk bbqsås
1 ägg
salt & peppar

Gör så här:
Rör ihop & blanda väl. Forma till burgare i en press.
Detta kan förberedas några timmar innan.
Förvara i kylskåp fram till grillning,


Lägg allt du ska grilla på gallret och ta över grillkåpan. Här har du en bra översikt över temperaturen.
Du kan höja och sänka temperaturen med hjälp av skruvknappen längst ner ( dv.s fläkten )
Det är så enkelt med grillade hamburgare.
Sen är det så gott.

Nu får ni också ett grymt bra erbjudande om ni vill prova denna snygga barnsäkra grillen. Med koden ”jennysmatblogg” får ni 20% rabatt på ett köp i deras webbshop, som ni hittar här.

Koden gäller till den sista augusti.

0
5 kommentarer

VECKOMATSEDEL


Morrn morrn,
Här kommer lite goda middagstips.

Måndag : Vegetarisk pastasallad 
Tisdag Lax med smak av sommaren 
Onsdag : Hemmagjord kebab 
Torsdag : Kycklinggryta sweet and sour 
Fredag : Lax med kräfttzatziki


Du behöver till 4 portioner :
4 bitar lax
salt & dill
smör

Servera med färskpotatis

Recept kräfttzatziki:

2 1/2 dl turkisk yougurt
1 gurka
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
finhackad dill
Kräftor ( 170 gram / burk )

Bra att ha: Kaffefilter

Gör din kräfttzatziki så här: Tvätta gurkan och dela den på längen , skrapa ut det vattninga kärnhuset och riv grovt på en tallrik. Salta och låt stå och dra sig, sedan fyller du ett dubbelt kaffefilter med gurkrivet- och kramar försiktigt ut all vätska, vänd ner i turkiska yougurten. Pressa ner en vitlök och smaka av tzatzikin med salt& peppar och dill-  Låt kräftorna rinna av, och vänd ner dem i tzatzikin.
Klart.

Stek/ grilla fisken med salt & dill
servera med god potatis & sallad & den goda tzatzikin.

* * * * * * * * * * * * *

DAIMKLADDIS

Till en form på 20-22 cm behöver du :

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör

Garnering : 5 dl vispgrädde och 2 hackade dubbeldaim

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten.
Rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat helt – och under tiden kan du vispa grädden och grovhacka daimen.

Klicka och bred ut den fluffiga grädde ganska ojämnt över kladdkakan,
och fördela sedan den hackade daimen över .

Klar att serveras.

 

0
2 kommentarer

Vem är du ?


Hej där fina,

Ni är så många som är här inne och läser om dagarna, och jag blir ju så sjukt nyfiken på vilka alla är.
Kan vi inte ta och presentera oss lite kort. Bara lite snabbt nämna vad du heter, vart du bor, lite kort om din familj,  vad du jobbar med,  och vad du gärna skulle vilja se mer av på bloggen.

 

” Jag heter Jenny och bor i Växjö… eller snart i Kalmar dåda. Jag är 37 år, lever med Jonathan sedan 15 år tillbaka. Har 4 fina ungar i åldrarna 19-9 år. Jag arbetar med mat, bak & fotografering- jag har världens roligaste jobb”

 

Nu är det din tur, och det ska bli kul att läsa ikapp då sist vi gjorde detta så var det väldigt många fröknar och fritidspedagoger som läser här. Kanske det är denna gången också?

0
108 kommentarer

Fattiga riddare med nutella

Vill du lyxa till det lite extra idag när det är lördag.
prova då dessa ljuvliga ”fattigare riddare”.

Till 5 nutellarullar behöver du:
5 rostbröd
5 klickar nutella
färska bär

1 ägg
2 msk mjölk

smör till stekning

Garnering:
socker + kanel

Gör så här:
Skär bort kanterna på rostbröden.
Kavla ut dem med en brödkavel tills de blir helt platta. Vispa ihop ägget med mjölken och lägg i en lite tallrik. Förbered äben en tallrik med socker och lite kanel som du rör ihop. Bred över nutella och lite färska bär över de platta toasten. Rulla ihop till små rullar. Doppa runt dem i äggblandningen och stek dem runt om i stekpannan med rikligt med smör. Ta upp och doppa dem i sockerblandningen.

Klart att serva med massor utav färska bär.

1
1 kommentar

Sommarfräsch förrätt

 När man vill servera något snabbt, fräscht och gott, så är detta en favorit.

Mango & avokadosalsa till 2 portion:
1 mogen avokado
1 mogen mango
1 finhackad rödlök
500 gram räkor med skal ( XL )
1 näve med solmogna körsbärstomater
färsk finhackad koriander
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
2 nypor flingsalt

Toppa med en skiva citron och lite stenbitsrom.

Gör så här :
Skär mango och avokado i mindre bitar, finhacka löken, och klyfta tomaterna.
Blanda allt i en skål. Skala räkorna och vänd ner och smaka av alltsammans med olivolja, citronsaft och lite fflingsalt.

Smaklig måltid.

0
2 kommentarer

Signerade böcker

I REKLAMSAMARBETE FÖR MIN KOKBOK ”MIDDAGSTIPSET”

 

Sådär ja,

Nu har jag bokat in mina signeringsdagar för den nya kokboken. 📚Under sommarlovet kommer jag att åka till Bonnier-lagret och skriva i alla de böcker som ni har förbokat. Det kommer endast vara de förbokade böckerna som blir signerade🙏🏻
❤Så vill du ha en sådan, ge bort i present, pika någon sambo med, eller kanske ge bort till dina anställda, eller varför inte bara ha den framme i köket som en snygg detalj…. Då tycker jag att ni ska passa på nu.💙

 

 

  
I den nya kokboken finner du vardagsmat som går snabbt att laga.
15- 20 minuter tycker jag är den optimala tiden att laga mat mitt-i-veckan.


I den nya boken finner ni också festmat som passar till bjudmiddag.
Även den vill jag ska vara enkel & smidig att göra, men att den ändå har det där lilla extra.
Ett eget kapitel med barnvänliga vegetariska middagar.

Kötträtter, färsrätter, korvrätter , kycklingrätter och fiskrätter.
Boken innehåller massor med smidigare recept som passar hela familjen.

Och såklart innehåller den efterrätter,
vad är en god festmåltid utan lite sött på maten ?


Nya goda recept som inte finns på bloggen.
Som vanligt är det ljuvliga kaloribomber till desserter. Yummi Yummi !

Boken är fylld med massor av recept och vackra bilder fotade av Ulrika Pousette. Temat igenom hela boken är så snyggt, så jag hoppas att ni kommer ha den på något tjusigt ställe i köket.

Vill du ha en signerad bok med en liten hälsning i så ska du förboka den redan nu.
För snart är det försent <3

FÖRBOKA DEN HÄR FÖR ATT FÅ DEN MED EN SIGNATUR 

Vill du inte ha signerad, så kan du boka den via andra nätbutiker eller köpa i bokhandeln efter sommaren.

0
21 kommentarer

Fiskgratäng med dillsås och majs

Jag blev inspirerad av själva majsskivorna efter en bild på Icas hemsida.
Och som jag trodde gick denna rätten verkligen hem hos barnen. Lite festligare än en ”vanlig” fiskgratäng liksom.

Det här behöver du till 6 portioner: 
4 portionsbitar lax
325 gram torsk
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk hummerfond
2 msk torkad dill
2 nypor flinsalt

2 majskolvar

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader.
Låt fisken tina om den är fryst. Dela den i mindre delar och lägg den i en ugnsfast form.
Vispa ihop grädde, crème fraîche, fond, dill och salt och häll över fisken. Dela majskolven i skivor och toppa gratängen med.
In i ugnen på 15-20 minuter eller tills den får fin färg.
Serveras med ris eller pressad potatis.

0
6 kommentarer