På Instagram

    Godkväll,

Här jobbar vi vidare med poolen, blev inte riktigt färdiga i igår eftersom vi var och grillade med grannarna. Så himla trevligt det var dessutom. Har lärt känna massa här på ”ön” redan.  Och idag har vi haft fikagäster från Växjö, så trevligt så. Men imorgon ska vi vara klara med poolen och hoppas vi hunnit få upp värmen i den också.
Vi har fotat massa fina kläder som du hittar på min Instagram kika in där @jennnysmatblogg

Märkeskläder för både tjejer & killar.

Extra roligt och tipsa om detta eftersom det är stor Rea och barnen tyckte det var så kul! 
Nu ska jag duka fram lite kvällsmat till barnen och Nomis kompisar som är här.
Hon har redan lärt känna flera nya vänner och är inte så nervös för flytten längre.

Och det känns bra, jättebra.

0
1 kommentar

VECKOMATSEDEL

Här kommer veckans matsedel.
För fler tips följ mig på instagram @jennysmatblogg

Måndag : Vegetariska Zucchiniburgare
Tisdag
 Laxgryta med kokosmjölk 
Onsdag
Bacon- & champinjonpasta
Torsdag
Inbakad pizza extra allt
Fredag Räktacos

 

Jag bjöd på samma tillbehör som vi brukar ha till tacos.
Ja ni vet det där vanliga:
Hårda bröd
Mjuka bröd
blandad sallad
gurka
paprika i olika färger
rödlök
sockerärter
avokado
tomat
jalapenos

Istället för vanlig kall sås hade vi chiliaioli till
recept finns HÄR

Själva räkorna gjorde jag så här: 
1 kilo stora räkor med skal
1 liten finhackad lök
1 finhackad röd chilifrukt
2 msk olivolja
1/2 kruka med koriander
citronsaft
flingsalt

Gör så här:
Skala räkorna hacka lök, chilifrukt & koriander och rör ihop med olivolja och lite citronsaft.
Jag hade rätt mycket citron, jag gillar det syrligt. Men prova er fram till vad ni gillar.

* * * * * * * * * * * * * * * * *

Till efterrätt : Crepes

Till 10-12 crepes

2 1/2 dl vetemjöl
1 tnypak salt
1/2 tsk vaniljsocker
3 eko ägg
6 dl eko standardmjölk

Fyllning:
Nutella

Gör så här : 
Jag brukar göra smeten en timme innan det är dags , så att den hinner svälla tills det är dags att grädda. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, i en skål- vispa ut med lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölk och ägg och vispa till en slät smet.
Jag har inget smör i smeten, det har jag sedan i stekpannan när jag gräddar. Låt crêpesen svalna något innan du fördelar nutella över halva. Vik ihop på mitten, och en gång till över mitten.
Klart att servera.

0
3 kommentarer

SOMMARLOV

Heeeeej,
Sådär, då var det sommarlov på riktigt.
I går var vi på avslutningen för Melvin & Nomi och sedan avslutade vi dagen med att fira Alicias ( barnens kusin) student. Innan dess städade vi ur och förberedde Växjöhuset för visning. Varför samlar man på sig så onödigt mycket saker?
Men men, nu är det rensat och snyggt tills på söndag då det är första visningen. Känns lite sorgligt, men jag har börjat vänja mig vid tanken att en ny familj ska flytta in där inom kort.


Idag då, jo då står projekt fylla på pool på schemat. Och sedan ska vi möta upp lite grannar för en eftermiddagsgrill. Hur trevligt?

Jo och innan någon undra, till skillnad från Öland så får man fylla på poolen själv, det sa kommun när vi ringde och frågade.

Köpte lite söta vattenleksaker till premiärdoppet.
Det är iskallt i vattnet, men ingen minns en fegis eller vad är det man säger. Jag har paxat pommes:en, men lär väl inte få ha den i fred så länge iallafall misstänker jag.
jag ville bara kika förbi och önska er den finaste lördagen. Njut av solen, för imorgon kommer regnet hörde jag.
Typiskt när äntligen vår pool är badklar 😉

0
7 kommentarer

SISTA-MINUTEN-TÅRTA

Har ni missat att planera tårta till skolavslutningen eller är i god tid för midsommar.
Då kommer här min busenkla marängtårta. Denna blir lika uppskattad varje gång vi bjuder på den.

Detta är en klassiker på våra skolavslutningar & midsommarfikor: 

2 stycken marängbottnar ( finns att köpa färdiga i butik)
1 liter jordgubbar
citronmeliss
4 dl vispgrädde

Lemoncurd

Gör så här :

Börja med att skära hälften ( 1/2 liter)  av jordgubbarna smått. Vispa grädden vänd ner hälften av de hackade jordgubbarna där.  När det är dags att göra tårtan, lägg en marängbotten på ett fat och varva lemoncurd med grädde.  Strö över resten av de hackade jordgubbarna



På med maränglocket och toppa det med resten av grädden,
massa färska jordgubbar och citronmeliss

Detta är så enkelt och farligt gott! 

3
Kommentera

Kokosrutor

Kan se att många är inne och letar långpannekakor, kan det vara till skolavslutning måntro.
Här en en klassiker som är så god och lätt att baka. 

Det här behöver du: 
175 gram smör
6 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 krm salt
1 krm vaniljsocker

Knäckig topping: 
75 gram smör
2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl sirap
200 gram kokosflingor

Gör det här:
Ställ ugnen 225 gram.
Smält smöret i en kastrull rör ner ägg, socker och rör ihop övriga ingredienser och blanda ner.
Rör om tills du har en smidig smet. Lägg bakplåtspapper i en långpanna ( cirka 30 *45 cm)  och fördela ut chokladsmeten.
Grädda i mitten i cirka 10 minuter, under tiden gör du toppingen.
Blanda smör, socker och grädde & sirap och koka upp, rör om då och då. Låt sjuda ett par minuter, och vänd ner kokosen. Låt sjuda ytterligare 1 minut, och ta ut kakan och fördela ut knäcktäcket, grädda ytterligare 8-10 minuter.

Ta ut och låt svalna något innan du skär lagom stora bitar.

0
7 kommentarer

För han har tagit studenten!

För han har tagit studenten…. Trallallallallalla

Vi har haft en helt fantastisk dag, och trots utlovat regn hela dagen så klarade vi oss helt utan en regndroppe under hela ”utspringet”. Här åkte de ner för rutchkanan rakt in i ”vuxenlivet”, nu är gymnasiet slut och en helt nytt kapitel ska startas.


En mycket nöjd Jacob efter 3 års studier. Sen är jag så glad för att alla ansträngde sig / tog ledigt för att komma hit och fira Jacob. Först vår lilla familj, sedan Jacobs pappa och hans tjej + familj. Jacobs farmor och hennes syskon med respektive,  Jonathans mamma, ja och så hela mina släkt med syskon och familjer.  Det är fint när alla kan samlas och fira så här, bara det gör mig lätt rörd!
Han har varit lite nyfiken på vilken bild jag valde.
Denna tyckte jag var så typiskt Jacob som bebis, han gillade sin hoppgunga så mycket.

Grabbarna grus.
Några av alla som startade hos oss i morse med champagnefrukost och avslutar med fest hos Felix efter alla ”familjebjudningar” är över.
Den enda bilden jag fastnade på kommer här. Tror det är här jag försöker förklara för sonen hur viktigt det är att han ska dricka varannan vatten… eller nåt. Haha…

Nu ska vi landa i tv-soffan en stund.
Jacob har precis åkt vidare till festen hos sin kompis Felix, innan det blir dans hela natten. Själva ska vi bara äta chips och kolla serier.  Men det  har varit en helt amazing dag, och så fantastiskt att se den lyckan i sitt barns ögon är ändå det bästa.

 

0
5 kommentarer

VILL DU GÅ TILL JOBBET UTAN LÖN?

Jag har den senaste tiden fått en del kommentarer kring reklam & sponsrade inlägg.
De flesta av er läsare vet hur det fungerar, men för er som undrar tänker jag bena ut lite hur det faktiskt fungerar. Min sajt är stor, precis som andra stora tidningar på nätet. För att sådana här sajter ska kunnas drivas & utvecklas så behöver det komma in pengar. Och för att undvika att lägga en kostnad på er läsare så väljer jag/vi reklam. Jag anser att mitt säljteam plockar ut bra och seriösa samarbetespartners. Det är kunder som jag vill jobba med för att jag tror att det ger mer till er och läsningen på bloggen. Produkter som jag själv använder eller köper. Jag får hundratals förfrågningar i veckan, men vi jobbar bara med de bästa.

Att driva en sajt så här stor har utgifter: såsom tekniker för sajten,
mitt säljteam behöver också tjäna pengar, löner ska betalas ut, skatter / moms / arbetsgivaravgifter, redigerare till rörligt material kostar pengar, fotografer, transporter till och från jobbmöten, rekvisita etc, etc Jag kan fortsätta att rabbla i all evighet. Jag tror inte att det är någon som vill gå till sitt arbete gratis, hur roligt det än är.

Så vill ni att jag ska fortsätta att arbeta på detta sättet så är det bara att gilla läget, och nu vet du hur det fungerar. men utan reklam- blir det ingen blogg. Är det något som inte intresserar er i just det reklaminlägget, kan man inte bara scrolla förbi då. Varför lägga tid på att skriva elaka kommentarer eller vara oförskämda.

Jag tror inte ni ifrågasätter varför någon annan får lön, när de går till sitt arbete. Och jag kan inte heller jobba utan ersättning. Då får jag börja kika mig om efter ett annat jobb.

Tack för mig,
nu ska jag försöka koncentrera mig på sonens studentfirande.

Allt gott,

0
42 kommentarer

Krämig brownie med salta jordnötter

Något smarrigt att baka har du här.
En krämig brownie med salta jordnötter.

För 10 personer behöver du:

3 dl vetemjöl
2 krm salt
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
5 dl strösocker
4 ägg
225 g smör
150 g saltade blandade nötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 25 * 20 form.
Smält smöret och låt det svalna ett par timmar så det kladdiga tar ihop sig.
Vispa äggen med socker poröst.
Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl.
Tillsätt nötterna. Häll smeten i formen.
Grädda kakan cirka 35-45 min. Kakan ska vara lös i mitten men fast i kanterna när den är färdig.
Ställ in i kylskåpet i minst 5 timmar innan servering.

0
2 kommentarer

En riktig hårupplevelse

I REKLAMSAMARBETE MED MAYBEAUTY


Tjingeling,

Hoppas att du har fått en bra start denna tisdag, nu är det inte länge kvar tills sommarlovet står på glänt. Detta är som sagt vår sista vecka och det bjuds på skolavslutningar och student. Härligt!

Nu inför sommaren så ville jag ge lite glans åt mitt torra spröda hår, så jag provade mig fram med denna kuren! Jag har varit nyfiken på de här nyheterna sedan jag såg att de kommit in i Maybeautys”nätbutik”. De som jag känner som provat den har varit supernöjda, och nu har jag också fått testa.

Under 1 månads tid har jag bara använt dessa produkter ” Moroccan Miracle Schampo” + ”Moroccan Miracle Balsam”. Så här såg mitt hår ut från start.

Mitt hår blir alltid torrt och sprött på sommaren, eller när jag är ute och reser. Ni kanske känner igen er, och speciellt vi som har behandlat hår (slingor/färg/blekning) det blir sprödare. Och dessa produkter är dryga & doftar gott, och de återfuktar och ger näring på djupet.

De skyddar även mot vind, kyla, UV-strålning och fria radikaler.
Arganoljan gör håret mer lätthanterligt och enklare att styla.

Därför är jag alltid på jakt efter bra produkter. Något som återfuktar, ger glans och mjukgör på djupet.
Det gör verkligen dessa. Balsamet är magiskt, och doftar gott. Och jag tycker skillnaden är enorm, efter varje tvätt känns det som man kommer direkt från hårfrisörskan.

Och hur använder man då detta? 
Man gör som vanligt när man shampoonerar, tvättar håret i ljummet vatten.
Ta en lagom stor klick av schampot och masserar in det i håret tills du får ett rikligt lödder och skölj ur. Är det så att du vill undvika att tvätta håret för ofta ska du nu i såfall shampoonera det ännu en gång. Då håller sig håret snyggt längre.
Applicera sedan balsamet på längderna och topparna eftersom håret är som mest torrt eller slitet där. Undvik hårbotten och rötterna. Klart! 


Nu är håret klart att stylas som du vill. Resultatet är ett mer skinande och friskt hår. Dock behöver jag toppa mig nu, och det hjälper ju inte schampot till med 😉 Hårfrisörska bokad check.

Vill du också prova dessa grymma produkter.
Då kan jag erbjuda er en schysst rabatt nu på hela 30 %
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ERBJUDANDET

0
19 kommentarer

Kycklinggratäng med bacon & fetaost

Middagstipset idag blir en ruskigt god gratäng.
Prova vetja 

Det här behöver du till 4 personer :
800 gram kycklinginnerfile
salt & peppar + torkad timjan
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
2 msk kycklingfond
2 nypor strösocker

Toppa med knaperstekt bacon & smulad fetaost

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg filéerna i en ugnssäker form salta & peppra och krydda över timjan, vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll över filerna. Ställ in i mitten av ugnen, i 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Strö över knaperstekt bacon, smulad fetaost och färska örter.

Servera med ris, potatis eller en god sallad.

1
3 kommentarer