Copenhagen

Hej igen,
Jonathan kikar på fotbollen, så jag passar på att jobba lite & även kika förbi bloggen och säga hej.
Vi lämnade Sverige i förmiddags för att påbörja vår bilsemester, och första stoppet blev Danmark.
Och vilket vackert väder Köpenhamn bjöd på sen då!


Galet svårt att få parkering när det är så här fint väder, men efter mycket letande så fann vi. Ställde bilen och promenerade längst vattnet. Jag tyckte vi skulle äta röd pölse, fast det blev nerröstat och istället så letade vi efter något trevligt glasscafe. 


Mjukglass är ju magiskt gott. Men mjukglass med churros & nutellasås är ju ännu bättre.
Mums, detta måste någon hemma i Kalmar ta fasta på. Jag kommer bli stamkund.

Vi har checkat in på hotellet nu och ska kika efter något matställe, sedan blir det inte mycket mer planer för dagen. Imorgon åker vi vidare ut i Europa, vi har egentligen inte bokat varken dit eller hemresa. Det enda som är förbokat är de 6-7 dagarna i Portugal. Så hotell & resmål bestämmer vi från dag till dag. Lite roligt det med, så att man kan vara lite impulsiv eller stanna längre på vissa ställen.

 

0
6 kommentarer

Veckomatsedel

God dag,

Jag har märkt att ni uppskattar dessa veckomatsedlar även på sommaren. Så vi fortsätter med dem.
Jag försöker att få in vegetariskt, fisk, köttfärs, kyckling och soppa i mina sedlar. Vill man söka efter fler tips så har jag alla kategorier uppe till höger. Nu har vi mött upp min syster och lämnat av kusinerna. Så nu har vi påbörjat vår bilsemester mot Portugal.  Första stoppet blir inte så långt, utan vi börjar i Köpenhamn och inväntar resten av resegänget.

Måndag Vegetariska morotsbiffar
Tisdag Laxsida med färskost
Onsdag Mustig gulaschsoppa 
Torsdag Balkankyckling med ruccola
Fredag Krämig tacopasta 

Det är svårt att ange detta recept i exakta mått. 
Jag kokade upp skruvpasta i saltat vatten, hällde bort vattnet när pastan blivit al dente. Vände ner färdigkryddad & färdigstekt tacofärs, en klick chilisås och ett par msk crème fraîche. Låt allt bli genomvärmt och servera med en god sallad.

 * * * * * * * * * * * *

Sega Marssnittar

Det här behöver du till cirka 40 st Marskakor:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 Mars

Gör dina Marskakor så här:

Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och grovhacka marsen. Gör en grop på längden och fyll med med grovhackad mars.  Nyp ihop & baka in chokladen och ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar. Goda att både äta kalla & ljumna.
Kan frysas

0
2 kommentarer

Sommarlov

Dag nummer två på vår pressresa valde vi att startade tidigt, då vi fått tips på att besöka sommarlovs-programmet som spelas in här i närheten. Men oj döm till vår förvåning när vi dök upp där en kvart innan det skulle börja, och det var inget folk där. Eller jo en och annan barnfamilj på picknickfiltar, men det visade sig att det inte alls var någon inspelning idag… Haha.

Annars tror jag att detta är en riktigt trevlig utflykt.
Live-sänder måndag- fredag ( lördag-söndagar är förinspelat ) 
Vi stannade och fikade i parken istället och lät de minsta springa av sig på lekplatsen.
Innan vi åkte bort för att hoppa trampolin. Det finns 2 stora ställen i Malmö, vet inte om något av dem är bättre eller sämre. 
Barnen tyckte det var jättekul!
Det fanns massor av studsmattor, en liten gladiator-bana och en parkour-bana.
Vi stannade i 3 timmar. Plus för att det var fräscht och bra ordnat.
Minus för att det är rätt dyrt. Vi var i tre timmar, och med fem barn så kostade det en hel del. Jag tror att man kan klara sig på två timmar, men ”våra” barn orkade utan problem studsa längre.
Efter allt hoppande så åkte vi och handlade lite plocksallader, och sedan hade vi picknick nere vid vattnet.
Tur med vädret hade vi också. 
Efter lunchen så åkte vi hemåt då töserna ville leka i lekrummet på hotellet. Hoppborgen där lockade.
Melvin & Nea gick över till Köpcentret vi bor bredvid ( ”Emporia”), och shoppade lite & tog en fika.

Sedan upp och byta om för att äta mat på hotellets restaurang Brasseriet X

Jag tog en en toast skagen, så himla gott.
Väldigt bjussigt på räkor, blev nästan mätt på denna. 
Ryggbiff till varmrätt
Lägg märke til Milias sällskap på stolen. Dessa två tvillingdockor har följt med på hela resan.
Haha, allt från att sitta med på tåget, äta frukost, sova och följa med på utflykterna.
Gulle. 
Trevliga och barnvänliga måltider uppskattas när man går ut och äter.
Här kunde barnen / ungdomarna beställa in köttfärsås, korv, pommes & köttbullar.
Min sobre efterrätt, och en kaffe.
Barnen beställde in glass, jordgubbar, chokladsås & maränger.
Mellan alla måltider springer de till lekrummet ( vägg i vägg )

Nu är klockan snart nio på kvällen här. Milia är supertrött och somnar vilken sekund som helst.
Jag & Jonathan vi kollar lite på fotboll medan resterande barn kikar på tecknad film i andra rummet.
Hoppas du också har en härlig lördagskväll.

0
Kommentera

Curry-krustader

Detta är även en god baguettröra, eller till den bakade potatisen.
Nu rörde jag ihop den för att fylla små krustader, perfekt att förbereda dagen innan. Vänta dock med att fylla krustaderna till precis innan. 

Det här behöver du till 20 krustader:
2 st stekta 
kycklinfiléer
1/2 dl majonnäs
1 1/2 dl creme fraiche
2 msk curry (gul vanliga krydda
1/2 liten finhackad rödlök
1/2 röd paprika i små fina bitar
salt & peppar efter smak
ev. lite chiliflakes

Gör så här:
Strimla den kalla stekta kycklingen smått.
Och rör ihop med de andra ingredienserna.
Fyll krustader och klart att servera.

0
3 kommentarer

Upptäcka Malmö

Destinationen & slutresan blev Malmö, vi är här på en pressresa för att upptäcka den lilla staden.
Jag och Milia tog tåget, då inte alla rymdes i bilen. Det gick supersmidigt.
Man borde verkligen åka mer tåg, man ser och upplever så mycket längst vägen.

Jag och Milia var tidiga, eller var de andra sena.
Men vi hann med både fika och glass på stan innan Jonathan hämtade upp oss.  
Vi checkade in på superfräscha hotellet ( barnvänligt, hundvänligt och med stora trevliga restauranger )  :
Quality Hotel Wiew

Medan vi checkade in så kunde barnen förse sig med små popcornskålar.
Win-win, glada barn, glada föräldrar. ( Eller mostrar)

På rummet blev vi väl emottagna med nerkylda drycker, snacks och ballonger.
Så himla gulligt. 

Börjar tro att någon här känner mig allt för väl…
För alltså lösgodis är min stora last, kan inte sluta äta det.

Alltså HUR-MYCKET-CHOOOOKLAD ??  Aj Löööv it.

  


Rummen ( connecting-doors) var såå fina, stora och ljusa.

Efter att vi installerat oss på rummet så besökte vi leklandet på första plan, med hoppborg och massa roliga leksaker. 
Milia gillade ALLT ! Och efter en stunds lekande vart vi hungriga.
Det finns gott om matställen i närheten, så Vi promenerade bara över gatan. 
Under tiden vi väntade på maten var alla tjejer väldigt engagerade över Nomis hårsnodd som trasslat in sig.
Fast tyvärr fick denna klippas bort lite senare.  
Lite ”ribs” med sötpotatispommes. 
Chicken nuggets & burgare för de minsta.
Så tokig min från Milia, busungen. 
Jag åt oxfile, med sötpotatispommes. Tyvärr var filen lite för välstekt, trots att jag beställde red/ medium.
Men det där är ju en smaksak, och jag är lite för fjantig för att klaga. Eller rädd att någon blir ledsen när man säger till, eller kanske att jag kommer få tillbaka en tallrik med långa hårstrån… haha.
”Klagar” ni på maten om den inte är bra ute? Alltså jag är så töntig idag att jag bara .. ”jo men allt smakar bra här, jättegott å de.”


Sen skuttade vi hem till vårt fina hotell igen.
Jag har bott på många hotell, och detta är verkligen ett supercharmigt hotell! I´ll be back! 
Milia och Jonte äter fredagsgodis innan det är dags att sova.

Imorgon ( läs idag ) står massa roligt på agendan.
Följ gärna på Instastorys, så ser ni mer.

Trevlig lördag

0
12 kommentarer

Mot nya äventyr

Denna helgen är vi barnvakt till mina goa syskonbarn. Vi ville hitta på något roligt allesammans, så vi valde att styra kosan mot en annan destination. Daries & hennes man Tobias är iväg på en weekend. Jag tror det är viktigt med egentid, antingen om man väljer att träna, gå på bio eller resa bort en helg.
Vi ser supermycket fram emot att ha en tokrolig helg med småttingarna, men passade även på att byta några dagar (barnvaktshjälp) med Daries & Tobias i Augusti. Jag ska ändå upp och jobba i stockholm då, och nu lyckades jag även att få med mig min make. Ser fram emot det.

Barnens kusiner är  : Nea 11 år, Lova 10 år och Milia 3 år. Så vi blir ett stort gäng.
Jag och Milia ska åka tåget klockan 13, för vi har inte tillräckligt stor bil. Så möts vi på stationen om några timmar. Vår picknickkorg är packad med saft och kex. Mysigt.

Jag kommer som vanligt uppdatera flitigt på Instastorys
@jennysmatblogg

0
Kommentera

Stekt potatis med korv & ägg

Hej hej, 
Hoppas ni har det bra i sommarvärmen.
Idag blev det en tidig lunch för familjen Warsen, och efter temat: man-tager-vad-man-haver. Lite kylskåpsrensning blir oftast en fin fin lunch.

Stekt potatis ( älskar´t ) stekt ägg och lite falukorv. 

Nu ska jag fixa mig iordning och pysa till mommo & moffa. Barnens gammelmormor & gammelmorfar.
Vi ska fika och skvallra ikapp lite, de ville även passa Molly medan vi är iväg på bilsemester. De brukar alltid hjälpa mig med henne, hon är den perfekta pensionärshunden säger de. Hahah… Jodå, hon kommer hem rund som en köttbulle varje gång vi hämtar henne därifrån. Sötisar.

0
6 kommentarer

Saftiga biffar

Hu gör man de saftigaste och godaste biffarna?
Jo det ska jag förklara här. 

Det här behöver du:
700 gram nötfärs
smör
3 msk oxfond
1 msk bbq-sås
1 klyfta pressad vitlök
1 ägg
2  tsk torkad oregano
150- 200 gram smulad fetaost
Salt & nymalen peppar

Gör så här: 
Häll upp samtliga ingredienser till till biffarna och rör så att det blandar sig. Forma stora biffar av smeten, och stek i en stekpanna med rikligt med smör. Under tiden ställ ugnen på 125 grader. Biffarna steker du bara så de får färg, sedan lägger du dem i en ugnssäker form och in i ugnen. Där får de gotta sig tills de är färdiga.
Klart att servera med kokt potatis, och en god brunsås

7
7 kommentarer

Alltid nya resedrömmar

Godkväll,

Här håller vi på med projekt bygga om skafferi, kommer bli sååå fint. Ni kommer få se före- & efterbilder när det är klart sen. Sedan har vi börjat planera för nästa vecka, för på måndag drar vi i väg på bilsemestern mot Portugal. Vi tänkte även passa på att stanna till på några ställen vi inte varit på innan. Så hoppas att jag närmar mig 50 länder efter denna bilresa, idag har jag besökt 46 olika länder/stater. ( Ja förutom Sverige då )

Att bila runt är klart bästa & roligaste sättet att transportera sig.
Så fler bilsemestrar är helt klart inplanerade. 

För er som är nyfikna vilka länder jag besökt så kommer en liten lista på alla mina besökta länder.

 Bahamas, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, CypernDanmarkEgypten,
Finland
Frankrike, Förenade Arabemiraten
och Grekland


Haiti, Hong-Kong
, Indonesien, IslandItalienJamaica, Japan,
KambodjaKanada
och Kap Verde


KroatienLuxemburg, Macao, MaldivernaMalta,
NederländernaNorge, Polen, Puerto Rico
och San Marino


 SchweizSeychellerna, Sint Maarten, Slovakien, Spanien, Storbritannien,
Sydafrika,
 Thailand, Tjeckien
och Tunisien

Turkiet, Tyskland, USA, Vatikanstaten, Vietnam och sist men inte minst Österrike

Eftersom jag ständigt letar nya resmål,
så får du mer än gärna tipsa mig om dina bästa resor!

 

0
16 kommentarer

Potatissallad med ajvar

Recept på somriga potatissallader kan man ju inte få för mycket av.
Jag har redan massor på bloggen, ni hittar dem här 
men här kommer ännu ett.

Det här behöver du till potatisalladen: 
20 stycken kokta färskpotatisar
1 liten finhackad rödlök
150 gram philadelphiaost ( eller mer )
5-6 msk ajvar
salt & peppar

Gör din potatissallad så här:
Skär potatisen i lagom stora bitar, rör ihop med lök, färskost, ajvar.
Smaka sedan av med salt & peppar.

2
5 kommentarer