Potatissallad med ajvar

Recept på somriga potatissallader kan man ju inte få för mycket av.
Jag har redan massor på bloggen, ni hittar dem här 
men här kommer ännu ett.

Det här behöver du till potatisalladen: 
20 stycken kokta färskpotatisar
1 liten finhackad rödlök
150 gram philadelphiaost ( eller mer )
5-6 msk ajvar
salt & peppar

Gör din potatissallad så här:
Skär potatisen i lagom stora bitar, rör ihop med lök, färskost, ajvar.
Smaka sedan av med salt & peppar.

2
5 kommentarer

MIDDAGSTIPSET

 REKLAM FÖR MIN BOK

 

Jippiiiii, nu går det att beställa mina bok!
Och det känns så kul att få visa er. Jag vet att många av er önskar en signerade böcker, och därför får ALLA som förbokar nu även signerade böcker.

KLICKA HÄR FÖR ATT FÖRHANDSBOKA 


Ni är många som önskar middagstips, vardagsmat och snabblagad mat.
Er vilja var såklart avgörande för den kommande boken, så i denna samlades massor med vardagsmiddagar. Fast även fest och efterrätter. Detta är en något större bok, och i mitt tycket är denna snäppet snyggare än min förra. Bilderna är enkla och eleganta.


Boken innehåller inte bara mat, utan självklart även massa efterrätter 😉
Det är Ulrika Pousette som är fotograf även denna gången, hon är grym på att fånga alla detaljer.

NI FÖRBESTÄLLER BOKEN HÄR 

 

 

0
5 kommentarer

En bättre söndag

Hej där,
Hoppas ni haft en riktigt fin söndag. Vi har haft en toppen sådan.
Barnens farbror Kevin fyllde år på Midsommarafton, men idag fick vi komma och fira honom.
Han bjussade på goda hamburgare med massa tillbehör.

Barnen badade i farmor och farfars pool. Nomi tröttnar aldrig på att bada, vattendjur.


Det godaste och mest otippade tillbehöret var den skivade mögelosten som han serverade till.
Kan verkligen rekommenderas till hamburgare. 

Min första hamburgare… hahah.
Mums. Men jag var inte värst! De fanns faktiskt de som orkade 3 burgare.
Sedan kom vi hem och Nomi och jag tog en långrunda med Charlie.
Det är svårt att veta hur mycket och långt hon orkar gå, hon är fortfarande valp och bara fem månader.
Vissa rundor kan han lägga sig ner precis utanför grusgången, andra gånger går det bra att gå runt ”ön”.

En liten glimt av vårat ”paradis”
Vi bor vid det vita planket. Tänkte påbörja projekt tvätta och måla om det nästa vecka. 
Nomi försöker få Charlie intresserad av vattnet,
men hon är fortfarande inte alls särskilt intresserad. Hon kan gå i till magen, men sedan blir hon rädd och vill upp.
Jag som trodde alla Golden var galna i vatten. 
Den bilden blev så fin på dem.
Så glad för att vi bestämde oss för att utöka familjen med en till fyrbent-ing.
Selen är bara tillfällig, tror man brukar använda den när man spårar eller tränar?
Men hon har vuxit ur sin gamla och ingen djuraffär hade öppet. Kan tipsa om att Biltema har riktigt mycket bra och prisvärda djursaker.


Fem månaders uppdatering kommer här: 
Hon är nästan helt rumsren, vissa dagar klarar hon perfekt. Andra dagar kan hon komma direkt utifrån, bara för att sätta sig och kissa direkt innanför dörren. Men det känns ändå som om hon när som helst kommer förstå.
Nätterna sover hon utan problem, men hon jag kan märka på morgonen att hon vandrar runt lite. Sjusovare.
Största och bästa är att hon har slutat vakta sitt godis, jag var lite orolig för detta. Men med mycket träning så fungerar det jättebra, och nu bryr hon sig ingenting.

Nu ska jag sätta mig och redigera bilder, och kolla mailen.
Gillar att underlätta och förbereda en redan uppbokad måndag.

Önskar dig en trevlig kväll, 

0
10 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Hej hej, 

Här kommer en tidig veckomatsedel. Hoppas ni hittar lite ni gillar.

Måndag Halloumistroganoff med ris
Tisdag   Smörstekt torsk med knaperstekt bacon 
Onsdag Ryssröra i mjukt bröd 
Torsdag Pasta med ost- & skinksås
Fredag Bookmakertoast

 

Det här behöver du till 4 personer:
500 gram putsad oxfile
smör
salt & peppar
4 bröd / ciabatta
smör
4-6 tsk dijonsenap
1 kruka krussallad
3 tomater
finhackad rödlök
1 pkt bacon
bearnaisesås
riven pepparrot

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Helstek oxfilen, i smör i stekpannan med salt & peppar tills den får vacker färg. Lägg sedan in i ugnen med köttermometer.
Under tiden förbereder du bröden, smöra bägge sidor och med ett lager dijonsenap. Sallad, lök, och riv över valfri mängd pepparrot och tomat lägger du på när oxfilen är klar. Jag brukar låta köttet gå upp till 58 grader, sen tar jag ut köttet och rullar in i grillfolie och låter vilar i 10 minuter. Stek under tiden baconet kanaperstekt. Skär upp köttet och lägg på mackorna, och bred ut bearnaisesås och lägg på brödlocket.

Servera genast!

* * * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet : Nutellasnittar

Det här behöver du till cirka 40 st Nutellasnittar:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Knappt 3 dl nutella

Topping: hackade rostade nötter

Gör dina nutellakakor så här:

Börja med att ta fram ett bakplåtspapper och fördela ut 3 linjer med rumsvarm nutella. Och lägg in i frysen i cirka 20 minuter, bara för att den ska bli lättare att hantera. Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och gör en grop på längden och fyll med med den frusna nutellan.

Fyll den med nutellan och arbeta ihop till tre längder. Toppa med den hackade rostade nötterna. Ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.

Goda att både äta kalla & ljumna.
Kan frysas

0
1 kommentar

Midsommardagen

Hallå där,

Hoppas ni hade en riktigt fin midsommar igår, det hade vi.
Sol och klarblå himmel nästan hela dagen. Vi blev inbjudna till grannarna på midsommarlunch, så himla trevligt.
Sedan promenerade vi ner till midsommarstången där det dansades och var femkamp.


Efter dansen gick vi hem och förberedde grillen för kvällen. Systeryster med hennes familj kom, och vår systerdotter Fanny med hennes kille. Sådan tur med vädret, det kom några få regndroppar framåt kvällen, men det märktes knappt eftersom vi satt under pergolan.
Smidigt med taket på denna, kan både hissas in och ut.

Tog några bilder under tiden vi dukade, men fotade inget under middagen då vi bara umgicks med gästerna.
Vi lekte lekar och hade tipspromenad, en väldigt lyckad midsommar med andra ord.

Nu är syster med familj och plockar jordgubbar, medan vi ska ge oss ut och gå med Charlie en runda.
Tror vi sitter på bryggan idag också när det är dags för mat.
Får passa på när det är fint väder ju.

Trevlig midsommardag till er!

0
6 kommentarer

Midsommarförberedelser

Hej hej,
Vädret ser ut att bli bättre imorgon igen,
så förhoppningsvis kan vi sitta ute på bryggan och grilla som vi har planerat. Ska plocka massa blommor och dekorera med och plocka fram dukar och lite plädar.  Midsommarlunchen blir inne hos grannarna, sedan blir det dans runt midsommarstången (såklart) och sedan kommer gästerna till oss vid fem. Hur ser er midsommar ut, ska ni vara hemma eller åker ni bort?

0
6 kommentarer

ROMDIPP till midsommar

Denna goding tycker jag gott att ni bjuda på till minglet.
Supersmidigt och jättegott! Recept hittat på ica.se
Det här behöver du till din romdipp:
1/2 silverlök
2 dl smetana
1 dl gräddfil
1 tsk finrivet limeskal
1/2 msk färskpressad limejuice
1/2 dl finhackad dill
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 burk stenbitsrom eller sikrom (à ca 80 g)

Gör så här:
Finhacka silverlöken. Blanda ihop den med smetana, gräddfil, limeskal och -juice, dill, salt, peppar och rommen (spara eventuellt lite rom och dill till dekoration). Ställ i kylen till servering.

0
1 kommentar

Malmö tur & retur

Gokväll,
Ursäkta frånvaron, men tiden räcker inte alltid till.
Gårdagen bjöd på utbildning i Malmö, jag har fått lära mig massor om hur vi kan förbättra bloggen och det var väldigt lärorikt. Sedan checkade jag in på hotellet, och vi gjorde oss i ordning för middag. Så himla trevligt det är på ”Lilla Torg i Malmö”, känns alltid så somrigt att hänga här. Det blev en trevlig middag med säljteamet och även nya kollegor.
Koreansk mat är verkligen supergott, tror inte jag provat det innan! Men naturligtvis missade jag att ta med kameran till restaurangen. Jaja.. .


Fotade istället den goda frukosten, bodde mitt i stan på ett hotell vi brukar bo på.

Mysigaste frukosthaket nere i källaren.  Sedan jag kom hem till Kalmar så har det blivit en tur på Ikea och sedan blev det en ”möbel-jakt” på stan. Vi vill ha en pergola på bryggan, både som skyddar mot regn och sol. Men den vi ville ha var slutsåld i hela stada  (typisk), så imorgonbitti ska vi köra till Växjö och hämta den. Som om man inte har nog att förbereda sådär dagen innan midsommar.

0
10 kommentarer

Köttfärssoppa

Godmorgon raringar,

Här ska jag precis sätta mig i bilen för att fara till Malmö. Det är utbildningsdag i dag sedan blir det middag med mitt bästa säljteam. Ska bli roligt att ses, men hinner jag så kikar jag förbi senare.
Här i Kalmar är det mulet och blåsigt, så då passar soppa bra som middagstips.

Det här behöver du till 5-6 portioner :
smör
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 kilo blandfärs
3 msk tomatpure
8 dl vatten
5 små fasta potatisar
2 st köttbuljongtärningar
2 msk kinesisk soja
2 burkar krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1/2 – 1 msk sambal oelek ( undvik om du inte vill ha hetta)
salt & peppar
runda av med en skvätt grädde

Gör så här:

Hetta upp en kastrill med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprika pulver och salt & peppar. Låt sjuda upp- tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, smaka ev av med sambal oelek om ni vill ha lite hetta. Jag rundade av soppan med lite grädde ( 1 dl )

Serveras med creme fraiche och en bit gott bröd.

1
8 kommentarer

FRUKTTALLRIK MED SÖDERHAVSTEMA

Fullt ös här med möten, mail och telefonsamtal. Märks att det är måndag, telefonen har ringt oavbrutet sedan 07.00 imorse. Haha… Men snart blir det en stor skillnad, när alla går på semester. Då kan jag också trappa ner på jobb och försöka komma ikapp inför hösten.

Har ni barn som inte gillar frukt eller grönsaker så kommer ett litet roligt knep här. Servera dem som en söderhavsö istället,
blir lätt succé.  
Lite clementiner, banan och kiwi hade jag.
Lätt som en plätt och väldigt poppis.

0
2 kommentarer