Här kommer tips på en kommande matvecka:
Måndag: Vegetarisk Blomkålsgratäng
Tisdag: Laxsida med romsås
Onsdag: Pasta med ost- & skinksås
Torsdag: Tacopizza på tortillabotten
Fredag: Grekiskt grillspett
Till dessa grekiska grillspett behöver du 4 personer :
800 gram blandfärs eller nötfärs
3 msk med barbequesås ( Heinz hade vi )
Salt & peppar
Serveras med pommes, sallad och fetaostkräm
Gör så här :
Blanda ihop alla ingredienser och ställ kallt i kylskåp en timma. Trä sedan cirka 15 stycken grillspett med färsen.
Grilla dem antingen i ugnen på 225 grader, eller på grillen ute – klara och servera genast.
Tips för att slippa att de fastnar i grillgallret – pensla det med matolja / olivolja.
* * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Muffinssemlor. Jag älskar allt med semlor, och tycker inte att man bara behöver äta den någon gång per år.
Det funkar alltid, och känns festligt.
Till cirka 10 muffinssemlor:
3 ägg
2 dl strösocker
100 gram smör
1 dl filmjölk
3, 25 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
Fyllning:
mandelmassa + ovispad grädde
Vispad grädde
Topping:
Massa florsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret & låt det svalna lite. Häll i filmjölken. Vispa ägg & socker vitt & pösigt. Blanda de torra ingredienserna, och vänd sedan ner det med äggsmeten. Rör försiktigt ner det smälta smöret + filmjölken. Skeda upp i 10 formar. jag ställer mina formar i ett muffinsjärn, för att de inte ska flyta ut. Fyll upp varje form 3/4 delar. Grädda i cirka 15-17 minuter, prova med sticka.
Låt muffinsen svalna helt. Under tiden kan du röra ihop fyllningen.
Ovispad grädde med mandelmassa, rör ihop till önskad konsistens. Vispa grädden luftig.
När muffinsen svalnat helt så skär du av som ett lock på toppen, fyll med mandelmassan. Och spritsa sedan ut grädden. På med locket och pudra över med massa florsocker.
Smaklig fika