Gokväll,
Kikar förbi med ett litet klänningtips, jag vet att ni brukar gillar att läsa lite blandat här på bloggen.
Och idag sprang jag oväntat på ett sött shoppingtips. Nedsatt på rean, me like!
Jag tycker det är tråkigt att prova kläder. Sedan har jag ingen typisk lättanpassad genomgående storlek.
Utan bred över axlarna och sedan inte lika stor över höfter & lår. Så när jag hittade den omlottklänningen blev jag glad.
Satt som en smäck.
Svart med rosa blommor på och sval. Så tipselitips.
En hundring på HM. Så löp & köp.
Jag har inte hunnit fixa håret, jag har bott i poolen halva dagen för att svalka mig.
Känns som det enda stället jag vill vara på nu. Men mitt hår har blivit mycket ljusare & solblekt nu av all solen.
Vet inte hur jag ska göra hos frisören nästa gång, ska jag fortsätta att färga det mörkare eller ska jag ha denna mellanblonda färg. Jag har inte bestämt mig, vad tycker du?
Nähe, nu ska jag sätta mig och redigera massa bilder.
Hörs mer senare!
Dagens lunch!
Jag har ätit så mycket pasta, bröd och pommes de senaste veckorna, så jag har längtat efter att få laga lite nyttigare mat.
Det blev en kålrots-pasta, hur låter det? Jag kan säga att det var gudagott. Jag hittade en påse i kyldisken på citygross, och blev inte besviken. Kokade den bara ett par minuter och så serverade jag en köttfärssås till.
Det här behöver du till 4 personer :
500 gram köttfärs
smör
1 gul finhackad lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1-2 dl vatten
1 skvätt chilisås
1 morot
1 rotselleri
2 msk koncentrerad oxfond
1 msk kinesisk soja
en nya oregano
salt och malen svartpeppar
Gör så här:
Skala och hacka löken.Skala och finhacka / tärna morot och selleri.
Smält smöret i en kastull / stekpannan och fräs grönskakerna & löken mjuka.
Bryn sedan färsen där i , tills den är färdig.
Rör i krossade tomater, chilisås, vatten, fond, soja och smaka av med salt, oregano och peppar.
Vill du ha Bolognesen tjockare så gör en mjölredning eller använd maizena.
Låt sjuda i 20 minuter minst, innan den serveras.
Vad roligt det har varit med frågestunden på Instagram, men det blev alldeles för många att svara på. Phuu, så vi får ta och fixa det i en frågestund på bloggen. Ni var några som undrar hur jag gör när jag lockar mitt hår, och hur jag får det att hålla.Här kommer det svaret. Självklart först en förebild, på min morgonfrisyr.
Det är busenkelt, och jag lägger max 5 minuter på det när håret väl torkat. Så här kommer lite snabba och enkla tips, för den som vill veta. En busenkel lock-skola 😉
Jag börjar med att schamponera håret, och då gör jag gärna det 2 gånger. Det för att håret ska hålla sig snyggt länge.
Sedan kör jag med ett återfuktande balsam i längderna. Jag handdukstorkar det, och kramar i några droppar med Miracle serum, bara i topparna. Oljan gör håret lenare och mer glänsande.
Denna flaskan är så dryg, att den håller hur länge som helst. Nu har dock flaskan fått nytt utseende, men samma innehåll. Den nya flaskan är tåligare och smidigare än den gamla.
Du tar bara en pump, gnider in händerna innan för att få lagom mängd.
Efter det låter jag håret självtorka, eller om jag har bråttom blåser jag det torrt. Sedan lockar jag med en plattång. Tycker det är lättare än att använda en vanlig locktång. Jag tar en stor slinga och snurrar runt plattången från hårbotten och drar sakta ut locken. Jag lockar utåt, (dv.s snurrar håret uppåt) det ska vara det bästa enligt min hårfrisörska.
Jag lockar kanske bara fem- sex större slingor, sedan är det klart. Och då avslutar jag även med lite serum i topparna.
Allt för att tillföra fukt och glans till håret. Håroljan får håret att torka fortare också.
Jag som har hår-extensions i behöver tillföra mer fukt även till det håret. Det torkar ut snabbare än mitt vanliga, då är denna oljan grym. Jag kramar bara ut den i topparna / längderna, fästen lämnar jag helt.
Hoppas ni kunde ta hjälp av min lock-skola och vill ni använda samma olja som jag så har jag en rabattkod till er på 30 % prova-på-rabatt med koden jennyserum. Mina håroljor håller minst i 7-8 månader trots nästan daglig användning. Så värt det!
Maybeautys lager har flyttat från Åland, så inga extra kostnader/ tull kan uppstå.
Jisses så varmt det är, man smälter nästan bort. Vi har köpt en egen lite pool till hundarna, Charlie är galen i den. Härligt, behöver man inte vara orolig för att hon blir alltför varm. Ja tillbaka till vår sista dag på semestern hamnade i Frankrike,
för sedan streckkörde vi hem dagen efter. Vi hade tänkt att stanna en gång till på vägen.
Men alla ville hem, så vi gjorde det
I Frankrike ( Reims igen ) åt vi god mat på en av många uteserveringar.
Lax till förrätt
Oxfile med potatis till varmrätt.
Och så en liten efterrättstallrik på det.
Vi behövde inte gå hungriga därifrån inte.
Något jag tänkte på var hur lätt det var att ha hund i Europa.
På alla restauranger vi varit på var de verkligen snabba med att välkomna vovvarna och snabbt komma med vatten till dem. Sådant gillas, om vi någon gång ska ta med hundarna på bilsemester. Fast nu när det varit så himla varmt har de haft det bättre hemma. Vacker fontän på väg tillbaka till hotellet.
Ni undrade om vi hade fler bilsemestrar planerade. Nej inte planerade med förhoppningsvis kommer vi iväg till Balkan-länderna nästa sommar. Det hade jag tyckt vore fantastiskt roligt.
Hej där fina,
Tiden räcker inte till, så därför har jag inte hunnit uppdatera som jag brukar.
Igår vaknade vi upp hemma efter en väldigt lång dag i bilen. Har fler bilder att visa från Frankrike, ska se om jag hinner i eftermiddag. I går kom Jacob och hans tjej förbi, de badade & så grillade vi lite. Då provade jag att marinera och grilla revben för första gången. Blev så där skrytigt goda. Så här kommer receptet på den marinaden.
Det här behöver du:
4 msk tomatpuré
3 msk rapsolja
1 msk vatten
5 msk flytande honung
1 tsk chilipulver
2 cm finriven ingefära
1 klyfta pressad vitlök
1 krm salt
3 msk kinesisk soja
Gör så här
Rör ihop allt och pensla över köttet.
Låt gärna dra sig i kylen någon timme innan det grillas.
Jag bjöd på samma tillbehör som vi brukar ha till tacos. Ja ni vet det där vanliga:
Hårda bröd
Mjuka bröd
blandad sallad
gurka
paprika i olika färger
rödlök
sockerärter
avokado
tomat
jalapenos
Istället för vanlig kall sås hade vi chiliaioli till
recept finns HÄR
Själva räkorna gjorde jag så här:
1 kilo stora räkor med skal
1 liten finhackad lök
1 finhackad röd chilifrukt
2 msk olivolja
1/2 kruka med koriander
citronsaft
flingsalt
Gör så här:
Skala räkorna hacka lök, chilifrukt & koriander och rör ihop med olivolja och lite citronsaft.
Jag hade rätt mycket citron, jag gillar det syrligt. Men prova er fram till vad ni gillar.
Gör så här :
Jag brukar göra smeten en timme innan det är dags , så att den hinner svälla tills det är dags att grädda. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, i en skål- vispa ut med lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölk och ägg och vispa till en slät smet.
Jag har inget smör i smeten, det har jag sedan i stekpannan när jag gräddar. Låt crêpesen svalna något innan du fördelar nutella över halva. Vik ihop på mitten, och en gång till över mitten.
Klart att servera.
Hej från Belgien, Nu sitter vi i bilen igen, och tuffar på hemåt. Det har hunnit bli några mil under dessa två veckor.
Inget hotell bokat än för dagen, få se hur länge vi orkar åka. För er som vill baka lite i helgen vill jag tipsa om biskvier i långpanna. Hur smidigt??
För er som vill baka ”riktiga” biskvier har jag massvis med sådana recept också. Finns för alla smaker KLICKA HÄR
Det här behöver du till en form 25*30 cm
500 gram mandelmassa
2 äggvitor
1 dl strösocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en skål ( jag använde den grova sidan på ett rivjärn )
Rör ihop med äggvita och socker. Klär en långpanna på cirka 25*30 cm och fördela ut fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 – 15 minuter eller tills botten fått vacker färg.
Under tiden rör du ihop chokladkrämsfyllningen. Smält chokladen över vattenbad och rör ihop med resten.
Låt botten svalna något innan du breder ut chokladkrämsfyllningen. Ställ sedan i kylskåp och låt svalna helt. Smält sedan chokladen och bred över. Låt kakan svalna men låt inte bli för kall ( då är det svårt att få till snygga bitar) skär sedan lagom stora portionsbitar.
Men alltså… LÄGG AV, så himla stolt jag blir.
Min nya bok har legat på topplistan sedan dagen ni kunde börja förboka den. Ni är ju helt fantastiska, inte trodde jag att boken skulle få sådan fart så här snabbt. *Får nypa mig i armen*
Jag hade bokat in 2 signeringsdagar först & trodde vi hade gott om tid, men marknadsansvarig för boken hörde av sig och sa att vi var tvungna att boka in ytterligare 1 dag. Så så fick det bli, och fortsätter ni i denna takten så kommer jag få boka in hela veckan. Galenpannor! För varenda en av böckerna som förbokas kommer bli signerade, och med en och annan hälsning inuti.
Missa inte att följa mig på Instagram för fler uppdateringar: @jennysmatblogg
Till själva browniebotten behöver du: 2 1/2 dl strösocker 2 ekologiska ägg 100 gram smält smör 1 dl vetemjöl 3 msk kakao 1 nypa salt
Till lager två behöver du: 1 dl slät jordnötskräm 1 burk med marscmallowfluff
Till lager tre behöver du: 1 burk karamelliserad mjölk 270 gram salta jordnötter
Till topping: 300 gram mjölkchoklad
Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. Ta fram en skål och rör ihop socker och ägg med en slev, vispa inte. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten tillsammans med smöret. Rör tills du har en slät smet. Täck en avlång sockerkaksform med bakplåtspapper cirka 32 lång och 12 cm bred form hade jag. Häll upp smeten och grädda kakan i mitten på ugnen i cirka 12-15 minuter. Kakan ska ha stannat till sig, men fortfarande vara dallrig i mitten. Låt kakan svalna en timme innan du gör lager nummer två.
Lager nummer två: Använd rumsvarmt jordnötssmör, eller värm upp snabbt i micron, Blanda väl och fördela över brownie:n. Ställ svalt gärna någon timme innan du gör det sista lagret.
Lager nummer tre: Rör ihop jordnötter med karamelliserad mjölk. Och fördela över kakan. Och ställ svalt igen, gärna en timme eller två.
Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Och fördela ut den över kakan. Låt svalna någon timme innan du skär upp den. Denna är busenkel att baka och farligt GOD.
Härliga hösttips kan vi inte få för mycket av.
Och vad tror ni om den här gossiga Ponchon? Söt va? Och den grå jumpern hittar ni HÄR
Det här behöver du till 20 krustader:
2 st stekta kycklinfiléer 1/2 dl majonnäs 1 1/2 dl creme fraiche
1/2 liten finhackad rödlök
2 baconskivor
salt & peppar efter smak
ev. lite chiliflakes
Gör så här: Strimla den kalla stekta kycklingen smått. Strimla baconet smått och stek knaperstekt. Låt överflödigt fett rinna av på hushållspapper. Rör ihop med de andra ingredienserna.
Fyll krustader och klart att servera.