Krustader med kyckling- & baconfyllning

God och enkel plockmat / mingelmat

Det här behöver du till 20 krustader:
2 st stekta 
kycklinfiléer
1/2 dl majonnäs
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 liten finhackad rödlök
2 baconskivor
salt & peppar efter smak
ev. lite chiliflakes

Gör så här:
Strimla den kalla stekta kycklingen smått. Strimla baconet smått och stek knaperstekt. Låt överflödigt fett rinna av på hushållspapper. Rör ihop med de andra ingredienserna.
Fyll krustader och klart att servera.

0
1 kommentar

Andorra- Check

Vi reste genom Andorra idag.
Så himla vackert, påminner mycket om när vi rest igenom Österrike & Schweiz.
Turkosa vatten och mycket berg & dalar.


Funderar ni på att dra iväg på en bilsemester : bara gör´t! För så roligt vi har haft det på vägen, och så mycket vi sett.
Kommer definitivt försöka bila en sväng även nästa sommar. Men då tänker jag albanien, kroatien och hela området där som vi inte har sett så mycket av.

Lunchen blev något så spännande som Mc Donalds.
Men så länge barnen äter och är nöjda så känner vi oss glada för det.
Deras McFlurry kan jag ju äta 7 dagar i veckan, så inte mig emot. 

Andorra är verkligen pyttelitet, vi åkte igenom denna microstat på dryga en och en halv timme.
Här bor det bara cirka 80 000 invånare, dock blir det bra mer besökare under högsäsongerna. Huvudstaden i Andorra är ”Andorra la Vella”
Vart befinner vi oss nu, kanske ni undrar…
Jo vi har precis landat i Frankrike i den lilla staden Toulouse. Hittade ett trevligt lägenhetshotell.
Men glömde kolla om det fanns AC. ( Det gjorde det inte… så här sitter vi ute på balkongen och hoppas att temperaturen ska sjunka under 30 grader innan vi ska sova. )

Hörs mer imorgon

0
Kommentera

Bananpaj

Vill du bjuda på något riktigt gott i helgen?
Prova då denna goding! 

Det här behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk
150 gram smör
300 gram digestivkex
3- 4 bananer
50 gram mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Klä sedan insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Smula digestivekexen för hand eller i en matberedare. Blanda med smöret. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Finhacka chokladen.

Bred på kolakrämen över pajen, och skär upp bananen, lägg bananmynten över kolakrämen, bred över lättvispad grädde

Och toppa med chokladkross
Smaklig fika !

0
4 kommentarer

Portugal / Guincho beach

Hej hej ,

För oss är klockan egentligen elva ( 23 ) portugisisk tid,
Fast här i Spanien visar klockan redan tolv. Vi kom fram till hotellet för ett par timmar sedan.
Tänkte gå igenom gårdagens bilder och visa er.


Vi åkte ju till beachen, som var en kvart bort.
Guincho beach, och det var nästan folktomt. Kan det bero på att det inte är högsäsong ?

Det var lite mulet, men kan lova att solen tog ordentligt iallafall.
Både Theresia & Jonathan lyckades bränna sig under vår korta visit där. 
Fast oj så kallt det var i  Atlanten.
Mina fötter domnade bort, men vi hade ett tappert gäng som badade trots detta. 

Vi lämnade Portugal och vårt fina hus och härliga resesällskap en dag tidigare.
Vi har både storasyskon & hundar där hemma som väntar på oss, och som vi saknar ihjäl oss efter.
Så nu har vi påbörjat vår resa hem igen,

Nu är vi incheckade i Spanien, imorgon bär det vidare mot Andorra.
Check

0
1 kommentar

Plockmat och bokideer

Tips på god & enkel sommarmat <3
Kallskuret, blandad frukt, en bit ost och så potatissallad.
Det är typ allt som behövs, godaste plockmaten ever.

Jag har precis fått boka in en extra dag för signering uppe i stockholm! Roligt att ni tror på boken och har förbokat den <3
Nu har jag då snart gett ut två böcker : en ”godis-bok”, och så min kokbok som snart e på väg ut.
Om jag skulle ge ut en tredje bok, vad skulle ni vilja se då?
Julgodis, grillat, mer vardagsmat eller efterrätter? 

Erkänn julgodis…. Jag vill sååå gärna göra en bok om julgottis. Eller en med bara småkakor, eller kanske kladdkakor!
Ska nog tjata lite på mina redaktörer tror jag 😉 Men vad vill ni se?

0
12 kommentarer

Sega daimsnitt

Detta är en av de mest eftersökta kakorna på min blogg.
Går att variera med vilket gottis man nu än gillar bäst. 

Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dubbeldaim

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade daimen . Dela på 3 och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Galet goda!

5
1 kommentar

Cheesy Bacon Bread

Bland det godaste som finns! Så smidigt att göra, och gott!
Prova vetja.  Du behöver: 
1 limpa ( ljust bröd )
2 dl riven ost
finhackad ramslök
1 paket knaperstekt bacon
matolja

Gör så här: 
Ställ ugnen på på 225 grader.
Skär limpan i mindre bitar. Fyll den med ost och bacon & lök.
pensla med olja och skjuts in i ugnen tills allt smält.
Serveras genast.

0
6 kommentarer

LISSABON

Hej hej,

Jag kikar förbi bloggen här medan resten av ressällskapet ska bli klara. Tur att vi är lika sega allihopa på att komma upp och bli klara på morgonen. Vi har planerat att åka ner till stranden en sväng idag. Gårdagen bjöd på ett väldigt varmt Lissabon. Sådär 30 grader, så en och annan glass längst vägen var såklart tvunget.
Sol & klarblå himmel. Vill ni följa mer på vår resa via Instagram så heter jag @jennysmatblogg även där.

Vi promenerade en del, finns massor att titta på.
Lissabon är stort, med sina 2,8 miljoner invånare.

Uteserveringar, fik och matställen finns det överallt. 

Fontänerna i parken gillade barnen, de kunde springa runt som en liten labyrint mellan dem.

Många av er hade tipsat om att åka spårvagn 28 genom Lissabon.
Så det ville vi såklart prova. Det var lite kö ett tag men barnen var tålmodiga. Och till sist var det vår tur att åka en sväng.

Skyltar fanns på spårvagnen att man ska vara försiktig och se upp för ficktjuvar.
Så precis som många ställen man reser till så ska man inte lägga ifrån sig saker och se till att ha låsta väskor. 
Vi fick se jättemycket av staden från spårvagnen. Så det kan jag rekommendera.
Dock blev vi avsläppta ganska långt ifrån centrum, så det tog en stund att traska tillbaka.

Så när vi kom in till centrum igen vart vi hungriga.
Det blev ett stopp på ”Hard Rock”- cafe innan vi körde hemåt. Hela gänget beställde in burgare, gott!

Nu dags att bege oss till beachen. Men jag har tidsinställt ett recept till er under dagen.

Hej på en stund. 

0
Kommentera

Palatset & Parken i Pena

Gokväll,

Dagarna går verkligen snabbt när man är på semester, idag har vi varit inne i Lissabon och kollat runt.
Gårdagens utflykt till Pena där vi kikade på palatset och gick runt i den grönskande parken. Pena ligger bara en halvtimmes promenad från vårt hus. Jag fick tipset från flera gulliga läsare som tipsade att vi skulle hit. Tyckte nästan att slottet påminde lite om byggnaderna från indien. Vackert med starka färger, och mycket kakel.

Det var uppförsbacke hela vägen upp i bergen men barnen var duktiga och knatade på.
Man ser dimman över alla trädtoppar, vi är ju uppe bland molnen.

Hela gänget innan vi promenerar in i slottet.
Slottet är från mitten av 1800-talet och alltså inte så gammalt som man kan tro.

 
Ser ni Nomi, Elsa & Astrid på bron bakom Melvin.

Ferdinando II var både prins och byggherre för slottet,
som var hans sommarbostad. Och är idag en av Portugals största turistattraktioner. 
I Sintra där vi bor finns massa flera trevliga restauranger,
fast vi var tidigt ute. Och de flesta matställen verkar inte öppna förän halvåtta.

Vi hittade ett indiskt ställe ett par kvarter bort som var öppet och serverade god mat.

Imorgon tänkte vi styra kosan mot någon trevlig strand.
har ni bra tips där så tar jag gärna emot dem.

Trevlig kväll,

0
1 kommentar

KLADDKAKSTÅRTA DELUXE

Hej,

Har ni inget att göra idag och är sugna på att baka kommer jag med tipselitips på smarrig kaka.
För här kommer recept på en galet god kladdkakstårta, som jag tog fram för ett samarbete på Instagram. Vill även dela det det med er som inte har Instagram.

Jag dekorerade med hemmagjorda små chokladbollar, småkakor & nutella. Ta det du nu gillar bäst att dekorera med. Även lite söta jordgubbar vill jag såklart dekorera med då det ger vacker färg, och frisk smak.

Både nutellafluffet & kladdkakorna bör förberedas dagen innan,
eftersom de ska svalna innan man sätter ihop dem. Jag la mina i frysen för att de skulle bli hårda & lättare att hantera.

Nutellafluff: 
5 dl vispgrädde
200 gram nutella

2 1/2 dl grädde till att spackla tårtan med

Kladdkaka 20 cm : (denna ska göras 3 stycken av)
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 dl vetemjöl
75 gram smält smör
1 nypa med flingsalt

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten i formen. Ställ in i ugnen i cirka 15-20 minuter . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och ställ svalt i  minst 4 timmar.

Fluffet: Värm upp grädde och vänd ner nutella, rör tills allt är slätt.
Ska inte koka upp. Ställ sedan kallt gärna över natten.

Dekorera med vilka småkakor du vill och gärna hemmagjorda chokladbollar, recept här

 

Gör så här: 
Vispa det kalla nutellafluffet tills det blivit krämigt.
Bygg ihop tårtan med fluffet emellan varje kladdkaksbotten. Vispa grädden hård och spackla tårtan.   

3
2 kommentarer