Hej där,
Här i Kalmar är det Ironman denna helgen, helt galet mycket folk överallt.
Vår grannen är med och deltar, så vi ska också åka in och trängas och heja fram honom till mållinjen. Helt galet att de ska simma 3860 meter, cykla 180 km och avsluta med en 42,2 km löpning. Sjukt imponerande.
Så i denna träningsandan vill jag bjussa på något och enkelt till er. Och köttfärssås är något som vi ofta lagar och äter här hemma.Och ibland är det roligt och gott att förnya sig. Sist provade jag rödbetspasta, hittade en påse i grönsaksdisken på City Gross.
Rödbetspastan kokar man bara snabbt i 2-3 minuter för att den ska vara al dente.
Här kommer köttfärssåsen.
Det här behöver du till 6 portioner :
smör
1 finhackad gul lök
1 kilo nötfärs
1 msk tomatpure
2 pressade vitlöksklyftor
4 dl creme fraiche
1 burkar med krossade tomater
1 msk med röd currypasta
salt & peppar
1 kryddmått chilipulver
Serveras med spagetti & god grönsallad
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör , fräs den finhackade löken glansig. Vänd ner tomatpuren och fräs runt. Och lägg i färsen och pressa ner vitlöken däri , stek detta klart. Vänd ner creme fraiche, krossade tomater, röd currypasta, och låt sjuda upp på svag värme i en kvart.
Smaka av med salt, peppar & chilipulver.
Servera genast.