Fredagsplaner och intervju

Gomorron finingar,
Känner ni också att dagarna går väl snabbt nu.
Idag är det sista Augusti och sedan startar alltså hösten på allvar.
Bring it on! Den är väldigt välkommen. Även om jag gillar sommaren så har alltid hösten varit min bästa årstid.
Frisk, krispig luft och massa ny energi- Love it!

Igår var det Växjö för min del. Lunchmöten, frisörbesök och avslutningsvis en intervju.
Jag hann inte baka något att bjuda på, så jag sprang förbi fiket och köpte lite gottis till kaffet.
Vad skulle de annars tro om de kommer hem till en mat- & bakbloggare utan att bli bjudna på fika. Haha..

Intervjun gick bra ( tror jag )  men avskyr att bli fotad. Står hellre bakom kameran och fotar än framför.
Sedan var det hem till Kalmar och så avslutade jag dagen med ett föräldrarmöte. I dag är planerna att laga nya maträtter, har hur många recept som helst som jag ska prova denna helgen! Ser fram emot det.

Vad har ni för planer att äta i helgen? Berätta. 

0
14 kommentarer

FLYGANDE JACOB

Middagstips till helgen!


Servera med ris och en god sallad.

Det här behöver du:
700 gram kycklingfile
smör
1 pkt bacon
3 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1/2-1  dl chilisås ( mer eller mindre efter eget tycke)
2 bananer
1 dl salta jordnötter

Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader
Skär kycklingen i skivor. Bryn dem färdiga i smör, och krydda med salt & lite curry. Och lägg dem i en ugnsform.
Vispa ihop creme fraiche , chilisås och grädde i en skål.
Stimla baconet och bryn det. Lägg på ett hushållspapper, så att överflödet fett rinner av.
Skiva bananerna och lägg ut över kycklingen, bred över chilisås- blandningen och ställ in alltsammans i ugnen.

0
2 kommentarer

God förmiddag

God förmiddag bloggisar, 

Hoppas ni fått en fin start på denna torsdag. Jag är redan i Växjö, och här är det mulet och lite ruggit.
Men jag har längtat litet efter hösten så det gör ingenting. Nu väntar ett frisörbesök för att fräscha upp mina solblekta färger.
Sedan har jag intervju i eftermiddag för min nya bok.


Härlig bukett med stora solrosor, lyser fint! 

Ville bara kika in och säga hej.
På återseende lite senare igen.

Hej på ett tag.

0
9 kommentarer

Hemmagjord färskost

Har ni provat att göra egen färskost hemma?
Så himla enkelt och roligt. Sedan kan du smaksätta precis efter eget tycke. Denna gjorde jag helt naturell, tycker det är gott att ha på smörgåsen.


Receptet hittade jag på Ica.se

Det här behöver du: 
1 l filmjölk
3 dl gräddfil

Gör så här: 
Värm filmjölk & gräddfil till 45-50°C i en kastrull. Häll massan i ett filter som te.x kaffefilter. Låt vasslen rinna av i kylskåp över natten. Och på morgonen är det klart!
Smaksätt med dina godaste kryddor.

0
6 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Fransk kycklinggratäng med sting

Hej hej,

Nu sitter jag på flygplatsen och väntar på mitt flyg hem. Har haft två dagar på Bonniers lager och signerat böcker tills fingrarna fick träningsvärk. Närmare bestämt 7500 stycken böcker har jag signerat. Dessa är strax på väg till er.

Nu över till ett matigare tips. Denna gööör goda gratängen.
Ni måste prova.

Det här behöver du :
700 gram kyckling
8 stycken rökt skinka ( smörgåspålägg)
valfri mängd hackad jalapenos
2 msk finhackad persilja
1 1/2 msk dijonsenap
2 1/2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
lite salt & peppar
1 1/2 dl riven ost ( gärna lagrad )

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. 
Strimla och lägg den tinade kycklingfilen i botten.
Klipp över skinka och valfri mängd jalapeno ( eller skippa helt om du inte gillar stark mat)
Rör ihop persilja, crème fraîche, grädde + lite salt & peppar och vänd över kycklingen.
Riv över osten och gratinera i 25-30 minuter, tills kycklingen är helt klar.


❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och så dagens tips! Dessa kylväskor är såååå snygga.
Villhöver typ en i varje färg. Men jag hejdade mig och köpte med mig den turkosa hem. Vilken tycker ni är snyggast? Du hittar dem HÄR

2
6 kommentarer

Triss i hudvård

REKLAMSAMARBETE MED MAYBEAUTY

 

 

Nu ska jag dela med mig av en hemmaspabehandling som fräshar upp hyn efter all sol och värme. Jag har även en gåva till torra sommarfötter (värd 249 kr) så häng med här så ska jag berätta hur man blir av med torr hud och får tillbaka lystern.
För vi blir väl alla torra av sol och saltvatten? Här är 3 av mina favoritprodukter som jag använder för att pigga upp en solkysst hy. Jag börjar med Face Gel, sedan toppar jag det med den populära Face Masks:en och avslutar med en lugnande lerbehandling så kallad ”Pore Mask

Alla produkter kan användas var och en för sig.
Men är grymma att använda alla tre under behandlingen.

Vi startar med Face Gel.
Den finns i en så smidig liten förpackning som man lätt kan ta med den i necessären. Själva gelén är ljusrosa i färgen, och doftar väldigt gott.

Hur använder man då Face Gel ?
Jo, man masserar in gelen i ansiktet, och man märker med en gång hur de döda hudcellerna & orenheterna lossnar. De smular liksom ihop sig, när man masserat in gelen i hela ansikten så sköljer man bort den med ljummet vatten. Och huden känns grymt ren & fräsch efteråt.

Sedan har vi Face Mask :
Perfekt för oss som aldrig kommer iväg på SPA,
Jag lyxar gärna till det och har ett eget litet hemmaspa när jag har en stund över. Ni har säkert sett dessa svarta masker överallt på Instagram, och jag tycker de är lika bra som alla säger.

Hur fungerar Face Mask? 


 Denna tar bort död hud, pormaskar, olja i fet hy och motverkar acne. Applicera på masken i ansiktet ( undvik ögonbryn & lilla mustaschen ) och låt masken torka 30-40 min, dra av masken så försvinner orenheterna i hyn.
Det kan göra ont första gången man drar av den,
men nu när jag använder den så tycker jag inte att det känns så mycket.

Masken kan torka snabbare med hårtork

Tredje och sista produkten är Face Pore:
Efter att jag tagit bort alla orenheter så lägger jag på en lugnande lermask. Denna lägger jag när jag vill ha en bra grund till sminkningen, jag tycker den fungerar som en primer på mig. Sminket sitter jämnare och snyggare där porerna blir mindre.

Hur fungerar då Face Pore ?
Ansiktsmasken suger ut talg,  döda hudceller, stänger porerna och gör dem mindre. Applicera ut Pore masken i ansiktet, låt den stelna i 15- 20 min och skölj sedan av med ljummet vatten. Denna gillar jag jättemycket, konsistensen påminner om lera. Man känner sig len och slät i ansiktet. 

Rosig som en nyponros innan man går och lägger sig, eller innan dagens sminkning.
Hemmaspa är det bästa, inga tider att passa och man kan gå runt hemma och plocka under tiden.

Här är jag på väg till grannen för lite sensommar kaffe och nybakad kaka. Nu har jag ett grymt erbjudande till er!


. . . . . . . . .

Med min kod jennyfacekit-fot får ni en gratis fotmask (värd 249kr) på köpet när ni köper det här härliga ansiktspaketet. Och vad passar bättre nu, än just en fotmask till slitna sommarfötter?
Ansiktspaketet innehåller en pensel + 4 Face Mask + 4 Face Gel + 4 Pore Mask. Detta räcker alltså till flera tillfällen eller varför inte dra ihop tjejerna på en mysig spakväll. (Jag skulle även säga att en förpackning räcker till två personer). fotmasken är även grymt bra! Jag använde den innan sommaren och nu behövs det snart en omgång till. Fötterna flagnar bort all hård hud och blir babylena. Klicka HÄR för att komma direkt till erbjudandet där koden redan är aktiverad.

Psst, erbjudandet är tidsbegränsat så vänta inte för länge.

P.S MayBeauty har flyttat lagret så nu blir det garanterat ingen tull eller förseningar!

0
2 kommentarer

Recept på eget smör

Go´morron bloggisar,

Ny vecka och ny energi. Klockan min ringde tidigt, för nu vaknas det stockholmbesök och ytterligare böcker att signera. Följ mig gärna på instagram ( @jennysmatblogg ) så får ni se hur mina ”bokdagar” ser ut. Men innan jag far så ville jag uppdatera bloggen med lite tidsinställda inlägg. B.la detta, för förut gjorde jag ofta eget smör.
Men det har fallit ur glömska nu den senaste tiden. Vet inte varför, för det är både och gott & så enkelt att göra.

Detta behöver du :
5 dl Vispgrädde
2 msk olivolja alt. matolja
flingsalt

Gör så här :
Häll upp grädden i en skål. Vispa med elvisp länge.
Vispa tills det bildas små smörkulor grädden, krama bort den vätskan som bildas. Jag använde mig av dubbla kaffefilter. Vänd ner oljan och vispa tills du har ett poröst smör( Oljan är för att smöret ska bli smidigare & inte så hårt efter att ha förvarats i kylen. Men kan alltså skippas )  Rör ner salt efter egen smak. Och lägg upp i en vacker skål.

Förvara smöret i kylskåp. Ta fram en stund innan det ska ätas – så att smöret blir mjukt och lätt att bre med.

Klart!

 

0
5 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Gomorgon finingar,
Här kommer en veckomatsedel som sig bör.
Hoppas ni hittar lite ni gillar!

Måndag : Pannkaksmuffins ( veg )
Tisdag: Lax- & sparrisgratäng ( LCHF )
Onsdag : Pastasås med kassler & broccoli
Torsdag: Korvpytt med rödbetor
Fredag  Kyckling med mynta- tabouleh och frisk citronyougurt

IMG_5227-001

Det här behöver du till 4 personer :
Bulgur
1 grönsaksbuljong
Bladpersilja
mynta

1 citron
2 dl matlagningsyougurt
salt och peppar

2 tomater
1 gurka
1 röd lök
3 vitlöksklyftor ( denna hoppade jag över)
900  gram kyckling innerfile
olivolja
Och krydda till kycklingen : spiskummin, chilipeppar,salt och svartpeppar

Gör så här:
Rör ihop matlagningsyougurten med rivet skal av en citron , och salt och peppar. Ställ den sedan kallt,
Koka bulgurn med en buljongtärning enligt anvisningar på förpackning. Finhacka rödlöken, och tärna tomaterna , och gurkan och  grovhacka ner den färska bladpersilja / myntan. Rör om och blanda ner sedan ner grönskakerna i bulgurn när den är klar.
Krydda kycklingen och stek den klar.

Servera den sedan med bulgurn, och citronyougurten.

* * * * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: ÄPPELPAJ

IMG_0820

IMG_0829

Det här behöver du till en form på 22-24 cm: 
äpple som täcker formen
ev socker om frukten är syrlig

Pajdeg:
100 gram smör
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
3/4 dels dl strösocker
1 kryddmått salt
1 tsk bakpulver

Gör så här : 
Ställ ugnen på 225 grader.
Täck pajformen äpple skuret i mindre bitar , strö socker över om det behövs.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt sirap, och blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i det smälta smöret till en smet. Klicka ut smeten över frukten och grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg
Cirka 25- 30 minuter.

IMG_0842

0
3 kommentarer

Halloumi-tacos

Hej hej 

 Nu i veckan lagade jag och Melvin vegetariskt mitt-i-veckan. ”Taco a la köttfritt”. Heja oss som försöker äta mer vegetariskt! Kom gärna med massa barnvänliga veggotips. Detta gick verkligen snabbt, och nej det är inget samarbete heller. Men vet inte om det finns andra kryddningar, så därför valde jag att ha med den på bild längre ner.

Jag tyckte att kryddningen blev lite för stark,
så jag kan rekommendera att halvera den om man inte gillar för mycket hetta.

Du behöver : 
kryddblandning
400 gram halloumi
1 paprika

Gör så här; 
Serveras sedan på sammasätt som vanliga tacos.
I mjukt bröd eller som sallad. Såsen gjorde jag på gräddfil och en färdig chips-dip påse.
Ibland är det trevligt med genvägar.

4
3 kommentarer

Spännande Smakbox

REKLAMSAMARBETE MED SMAKBOX

 

Hej där,

Är du som jag, att du gillar små överraskningar i vardagen. Då är Smakbox något för dig!
Varannan månad får man hem sin box fullsmockad med nyheter och roliga produkter.
Som en liten del av himmelriket för oss matfantaster. Längst ner i inlägget hittar ni min kod som ger dig  50 % rabatt på boxen.
Missa inte det.


Månadens box börjar skickas ut nu, beställ innan de tar slut!
För alla som prenumererar redan och väntar hem sin box så vill jag inte avslöja allt för mycket av paketet. Överraskningen är ju halva nöjet. Men ett par tjuvkikar kan jag ge. *Bläddra förbi om du inte vill se*
Dessa godbitar från Haribo. Man får 1 sort i boxen men jag fick nöjet att prova bägge. Supergoda!

Och sedan är det en kupong i med Knorrs nya kalvfond. Den löser ni in i butik.
Så värt! Som ni vet använder jag fond i all min mat. Så det var roligt att prova denna.
Denna är lite mer koncentrerad så den är drygare än konkurrenternas.
Jag gillar den, och den får fem stjärnor av fem av mig.


Jag provade fram ett recept till detta.
Och vad sägs om saftiga grekiska biffar?

För 4 personer :
800 gram nötfärs
5 röda körsbärstomater
1/2 kruka persilja
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk Knorr kalvfond
1 tsk timjan
1/2 tsk spiskummin
salt & peppar

Sås :
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk Knorrs kalvfond
1 msk kinesisk soja

Serveras med potatismos & brysselkål

Gör så här: 
Hacka tomaterna så smått du kan och vänd ner i färsen. Finklipp persiljan, riv ner den gula löken & vitlöken.
Rör ner kryddor och fond i färsen, och blanda om väl. Forma smeten till biffar och stek dem i rikligt med smör.
Såsen gör du i samma stekpanna. Använd ev steksky, rör ner crème fraîche, grädde, fond och soja. Låt allt sjuda upp.
Sedan är det klart att servera.


De blev grymt smakrika och goda om jag får skryta lite.  Månadens box hinner ni fortfarande beställa. Den säljs så länge lagret räcker.
Ange ”JENNYSMATBLOGG” vid beställning senast 4:e september

Klicka här och beställ 

 

 

Du kan också välja på ”Smakbox Balans” ett lite nyttigare val med mindre socker 
* * * * * * * * *

0
8 kommentarer