Omelettfrulle med knaperstekt bacon

Gomorron på er bloggisar, 

Här sitter jag och drömmer om en härlig frukost med omelett & knaperstekta bacon. Men det är lättare sagt än gjort när köket är uppochner. Haha… Snickarna kom vid halvåtta idag och köket ska vara klart vid lunch har de lovat. Fantastiskt.
Det blir såååå fint! Ni kan ju följa hela processen på insta-storys ( @jennysmatblogg )

Istället för att sitta här i byggdammet så drar jag och Charlie in till stan och käkar frulle där.


Imorgon är det jag som lagar denna brakfrukost.

Omeletten
olivolja ( eller smör)
2 ägg
1 1/2 msk grädde
1 st rökt smörgåsskinka
2 körsbärstomater
finhackad  persilja
salt

Fyllning :
mozzarella

Gör så här:
Hetta upp en liten stekpanna med olivolja, Lägg ner finstrimlad skinka och skivade tomater, och klipp ner persilja och fräs en stund. Vispa ihop äggen med grädden+ saltet  och tillsätt ner i pannan. Stek den färdig på ena sidan, och vänd den om. Lägg på lite rivben mozzarella på och vik omeletten dubbel.
Klar att servera – med knaperstekt bacon.

 

0
5 kommentarer

Tomatgryta med fisk

Tjingeling raringar, 
I dag pågår projekt köksbyte hemma hos mig. Vi byter vårt gräddgula kök mot ett grått.
Ska bli så spännande när det är klart. Och snickarna tror att det är färdigt redan imorgon lunch.
De ni!! Håll utkik på instagram @jennysmatblogg om ni är nyfikna på förvandlingen.

  

Underbar höstbukett som jag köpte till mig själv igår.
Till mig från mig. 

Mycket fisk äter vi här, så hoppas ni också gillar.
Jag slängde ihop en gryta på det som jag hade hemma. Det är ju lite så jag jobbar, att ”man-tager-vad-man-haver”

Det här behöver du till 4-6 portioner:

1 gul lökar
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
1 burk med krossade tomater
6 dl vatten
4 bitar lax ( 400 gram )
4 bitar torsk (400 gram )
10 st körsbärstomater
2 1/2 dl vispgrädde
1-2 tsk sambal oelek
100 gram stora skalade räkor
1 kruka dill

Gör så här : 
Skala och skär löken smått löken.  Skär även fisken i kuber.
Hetta upp en kastrull fräs löken en liten stund , häll ner tomatpure, fond, tomatkross och vatten. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter innan du vänder ner fisken och tomaterna. Låt sjuda i 8-10 minuter under lock eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med dillen samt sambal olek. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd ner räkorna.

Servera genast med gott bröd.

0
3 kommentarer

Mozzarellagratinerad kassler

Nu har barnen kommit iväg till skolan.
Och jag har satt mig på altanen och jobbar i den friska septemberluften. Jag har ett par jobbtimmar hemma nu på förmiddagen innan jag ska in till stan på möte. Kul att så många av er verkar fått böckerna, extra kul om ni taggar #middagstipset eller #jennysmatblogg på Instagram så jag kan se dem i mitt flöde. Idag kommer ett middagstips som är både gott, snabbt och billigt.

Det här behöver du till 4 personer :
700 gram kassler
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 msk tomatpure
1 msk chilisås
salt & peppar

2 bollar med mozzarella

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Skiva upp kasslern och lägg i en ugnsform. Vispa ihop ingredienserna till såsen.
Skiva över mozzarellan och skjuts in i ugnen. Gratinera den 15- 20 minuter eller tills den får vacker färg.
Servera med ris, pasta eller pressad potatis.

2
1 kommentar

Lax med krämigt täcke av getost

 

I helgen var det ju perfekt halvruggit regnigt väder ute.
Sådär perfekt att man utan dåligt samvete kan stå i köket i flera timmar. Sommaren har ju inte bjudit så mycket på det, och jag har svårt att gå in och ställa mig i köket när solen skiner och fåglarna kvittrar.

Vi serverade laxen med en matigare sallad,
med kokt ljummen potatis. Så inga konstigheter där.

Till laxen behöver du: 
4 portionsbitar lax
150 gram getost
2 dl creme fraiche
salt & citronpeppar

Toppa med rostade pinjenötter

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg den tinade laxen i en ugnsfast form. Rör ihop osten och crème fraichen.
Smaka av med lite citronpeppar & salt. Fördela ut över fisken och skjuts in i ugnen i 15-20 minuter.
( Tills laxen är klar )

Servera med lite rostade pinjenötter

3
1 kommentar

Mini-kräftskiva

Gutenmorgen,
Redan tisdag, tiden går ju på tok för fort!
Och i helgen insåg vi att vi inte ätit kräftor en endaste gång detta året.
Så därför klämde vi in en liten spontan mini-kräftskiva. Charlie tyckte det var spännande och ville också vara med. 
Vi smyckade talet med girlanger och kräftlampor
och dukade med kräftservetter & haklappar. 

Sallad, fyllda crustader, pajer och lite allt möjligt gott som fanns i kylskåpet dukade vi fram med. 
Första kräftskivan avklarad, men någon till hoppas jag vi hinner med nu i år.
Har ni några favoriter då det gäller kräftor! Tipsa gärna i kommentarsfältet. 

Västerbottenpaj med knaperstekt bacon.
Recept kommer här.

Det här behöver du:
125 gram smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
120 gram bacon (strimlat & knaperstekta)
4 dl riven västerbottenost

Äggstanning:
3 ägg
3 dl vispgrädde
salt & peppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Nyp ihop pajdegen och tryck ut i en form cirka 25 cm. Nagga med en gaffel & förgrädda i 10 minuter. Öka temperaturen till 225 grader när du tar ut pajen. Fyll den med den redan frästa bacontärningarna och den rivna osten, vispa ihop äggstanning & häll över pajen.
Grädda i cirka 20-25 minuter eller tills den fått en fin färg.

0
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Kasslerstroganoff

Har du en bit kassler hemma som du inte vet vad du ska göra med.
Då har jag ett litet tips! En krämig god och smakrik kasslerstroganoff. Jag serverade med blomkålsris, medan barnen föredrog vanligt ris.

Det här behöver du för 4 personer:
800 gram kassler
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpure
2 msk chilisås ( alt. ketchup om ni vill ha den mild)
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
salt & peppar

Gör så här: 
Hetta upp en stekpanna med smör, fräs den hackade löken glansig.
Skär ner kasslern, och fräs den genomvarm. Pressa ner vitlöksklyftan och vänd ner tomatpure och chilisås.
Rör om och vänd ner grädde & crème fraîche. Låt allt sjuda upp och smaka av med sambal oelek, salt & peppar.

Servera genast!

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Just nu är det ett grymt bra erbjudande på Hemtex´s superskönt sängkläder.
Köp 2 betala för 1 , erbjudandet finner du genom att Klicka här

8
6 kommentarer

Hallon- & blåbärspaj med brynt smör

Har du precis som jag mycket bär i frysen?
Då tycker jag att du ska prova denna smarriga pajen, med brynt smör.
Och har ni inte bär hemma fungerar det lika bra med Äpple eller Päron.

.

Det här behöver du:
500 gram hallon & blåbär
( socker till bären + 1 msk potatismjöl )
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
1 krm salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj formen med smör, bred ut bären, sockra och pudra över potatismjöl.
Smält smöret i en kastrull. Låt bubbla på svag värme tills det blir gyllene och börjar dofta nötigt. Ta från värmen. Rör ner mjölk, sirap och salt. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
Lägg äppelbitarna i den smorda formen och klicka / bred ut smeten över äpplena.
Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Severa med glass eller vaniljsås.

1
Kommentera

Gårdagens Brunch

Gomorron och välkommen måndag, 

Hoppas er helg har varit toppen.
Här har barnen haft kompisar hela helgen. Blir så glad för att de träffat nya vänner!
Maten i helgen har bestått av allt från hemlagade grytor, till hämtpizza och kräftor. Men mer om det kommer senare.
I går hade vi bokat in en brunch inne i stan med våra grannar, så himla trevligt och gott att vi blev kvar där i tre timmar.


Fanns massa gott att välja bland. Det är sällan jag äter brunch ute ( om jag ens har gjort det någongång tidigare ) men det är helt klart ett trevligt sätt att starta en söndag.

Barnen åt inte så mycket av den ”nyttiga” maten utan tog sikte på efterrätterna istället.
Men jag missade visst att fota det gottisbordet. 

När barnen gått till bussen för att åka till skolan ska jag själv hoppa in i bilen och styra kosan mot Växjö.
Har lite roliga möten, och ett mindre roligt tandläkarbesök att klara av. Haha…

På återseende senare! Önskar er bästa starten på veckan.

 

0
3 kommentarer

VECKOMATSEDEL


Woop woop,
Då vart det söndag igen. Så bjussar jag på en smaskig veckomatsedel.
Hoppas ni hittar lite ni gillar.

Måndag : Färgglad vegetarisk kålsoppa
Tisdag : Fiskgratäng med kräftstjärtar 
Onsdag : Baconinlindad kyckling med himmelsk sky 
Torsdag Köttfärsgratäng med duschesspotatis
Fredag : Surf & Turf

 

Du behöver till 4 personer
8 tunna kycklingfileer
Smör
Pommes
Bearneiesås – recept här (om du vill göra egen)
2 knippe grön sparris

1 burk med kräftstjärtar

Gör så här:
Sätt på ugnen och ställ in pommes:en tills de får en fin krispig yta. Jag brukar ringla på ordentligt med rapsolja för den lite mer friterade ytan. Smörstek kycklingen klar och koka sparrisen.

Lägg upp & servera som bilden ovan.

God mat behöver inte vara särskilt svår att laga. Mums!

  • * * * * * * * * * * * * *Och så något gott till kaffet: Citronbiskvier

     


    Det här behöver du till en form 25*30 cm 
    500 gram mandelmassa
    2 äggvitor
    1 dl strösockerFyllning: 
    250 gram mjukt smör
    1 citron (saften + skal)
    1 tsk vaniljsocker
    3-4 dl florsocker
    2 äggulor

    Topping: 
    200 gram vit choklad

    Gör så här: 
    Ställ ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en skål ( jag använde den grova sidan på ett rivjärn )
    Rör ihop med äggvita och socker. Klär en långpanna på cirka 25*30 cm och fördela ut fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 – 15 minuter eller tills botten fått vacker färg.  Under tiden rör du ihop fyllningen. Låt botten svalna något innan du breder ut citronfyllningen. Ställ sedan i kylskåp och låt svalna helt. Smält sedan chokladen och bred över. Låt svalna men låt inte bli för kall ( då är det svårt att få till snygga bitar) skär sedan  lagom stora portionsbitar.

     

    Mums!

0
1 kommentar

Familjens mat hela veckan

REKLAM FÖR MIN BOK

 

Godmorgon bästa bloggisar,

Denna veckan har mina kokböcker börjat trilla ner i era brevlådor. Många av er förbeställde låååångt innan sommaren.
Så spännande att höra vad ni tycker, berätta gärna vilka recept ni testar eller det ni gillar bäst. Jag tycker denna blev så himla fin, finaste av de böcker jag gett ut. Fast så känner man kanske för varje bok. För ”Baka med godis” var också min ögonsten, och är såklart fortfarande. Så roligt att få gett ut både en bakbok och en matbok.

 

I denna kokboken finner du:
Veckomatsedlar
Festrätter
Kötträtter
Kycklingrätter
Vegetariskt
Fisk
Färs- & korvrätter
Å så massa efterrätter


Även om det är festmat & efterrätter i boken så är det största fokus vardagsmaten.
För att alla kan med denna boken hinna med att laga mat från grunden varje dag. ( Om man önskar det)
Jag har fått höra att den är en livräddare nu när skolan har startat, och man ska springa mellan jobb, träning och utvecklingssamtal på dagis.

Beställer du boken idag så är det leverans på tisdag ( 2 arbetsdagar )
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL BOKEN 

Barnvänliga måltider som oftast tar max 20-25 minuter att laga.
Med ingredienser som oftast finns hemma.

0
2 kommentarer