Får jag fresta med en härligt färgglad och smakrik ajvarkyckling.
Receptet kommer från min nya bok.
Det finns olika sorters ajvar, jag gillar den starka varianten, men det finns även en mild.
Du behöver till 4 portioner: 4 stora kycklingfileer
smör att steka i
salt & peppar
2 1/2 sl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk kycklingfond
1/2 dl ajvar
10 cocktailtomater
1 dl riven lagrad ost
Serveras till ris eller couscous
Gör så här:
Ställ ugnen på 220 grader. Skär kycklingfileerna i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen med salt & peppar tills den är genomstekt. Lägg i en ugnsfast form, vispa ihop grädde, crème fraîche, fond och ajvar och fördela ut över kycklingen. Häll i tomaterna strö över osten och skjuts in i ugnen i 15 minuter.
Strö över ruccola och pinjenötter.
Klart!
Du behöver för 4 personer: 1 finhackad gul lök
smör
5 dl vatten
4 dl grädde
4 msk hummerfond
4 portioner lax
1 tub med kräftost / räkost ( a´ 275 gram )
cayennepeppar 500 gram räkor
koriander
Serveras med vitlöksbröd
Gör så här:
Fräs upp lök med smör i en djup kastrull. Vänd över vatten, grädde & fond och låt sjuda upp. Skär fisken i kuber cirka 1*1 cm och vänd ner i det sjudande grytan.. När de sjudit i 5-8 minuter så rör du ner dillen, mjukosten och låter det sjuda ihop till en jämn gryta. Smaka av med salt & lite cayennepeppar.
Hoppas du fått en härlig start på dagen. Det har jag, tack.
Jag ville passa på att visa er massa snygga höstnyheter från Ideal Of Sweden. Personligen gillar jag att ha några mobilskal att varva med, det som liksom matchar till kläderna för varje tillfälle. Med koden ”JENNY20” får du 20 % på hela sortimentet, passa på för erbjudandet gäller bara 1 vecka.
Och på tal om tillfälle, så har jag verkligen saknat en större plånbok alternativt mindre handväska när man ska ut och äta. Jag är nog inte en handväsks-typ. För jag har svårt att hitta någon som ska passar mig och min stil. Däremot plånböcker, ja det har jag gärna. Denna är i svart lyxig sammet med gulddetaljer. Så snygg att man tappar andan.
Så kolla in denna ursnygga. Här får både telefon, kontokorten, bilnyckel och viktigaste sminket plats.
I lööööv it!
Även andra nyheter som jag inte visste hur jag hade kunnat klara mig utan är de här snygga runda laddningsstationerna.
Fungerar med : iPhone XR/ Xs Max/ Xs/ X/ 8/ 8 Plus och Samsung S8/ S8+/ S9/ S9+, samt andra enheter som stödjer Qi-laddning.
Du lägger bara din telefon på denna snygga runda marmorbrickan, så laddar du.
Galet smidigt, och den finns i massa olika utföranden och färger.
Sedan är det ju det här med snygga skal efter tillfälle.
Detta är ett av mina favoriter just nu.
Och hur snygg är inte denna här då? Också en favvo.
Höstfärger i brunt, rött & oranget.
En annan snygging är denna i smaragdgrön marmor,
För att inte tala om denna röda sammets snygging till plånbok / mini handväska.
Hur lyxig känns inte den!
KOLLA IN HELA SORTIMENTET HÄR
Koden är ”JENNY20” och ger er 20 % på hela köpet.
Pssst… skynda att fynda, för erbjudandet är bara tidsbegränsat.
Hejsan hejsan,
Har ni också vaknat upp till en regnig söndag. Buuuhu, jag & Nomi som skulle höstpyssla en himla massa i dag.
Jag tror att vi skjuter fram det till senare i veckan istället. Ville dock få höstfint i entrén, så det stod jag och donade med nyss i regnet. Som hundägare är man ju van att ge sig ut i alla väder, Molly avskyr dock regn medan Charlie blir tokig! Och hoppar och skuttar i varenda liten vattenpöl hon ser, en liten skitgris med andra ord.
Lite av löven jag och Nomi plockade igår, och lite färgglada pumpor och så ljung.
Nu känns det lite med höstfint på trappen.
Det här behöver du:
3-4 kycklingfileer
2 pkt bacon
4 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
3 msk kinesisk soja
1 tsk rödavinbärsgele
Toppa med smulad fetaost, ev. strimlad soltorkad tomat + cashewnötter
Servera med potatispure
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader.
Linda in kycklingfilen i bacon. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn denna runt omkring tills den får en vacker färg.
Lägg i en ugnsfast form, vispa ihop crème fraîche, grädde, soja och gelé och häll över formen. Ställ in i ugnen i cirka 30-40 minuter, eller tills kycklingen är färdig. Toppa med fetaost & nötter innan servering.
* * * * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet : Fyllda Nutellasnittar
Det här behöver du till cirka 40 st Nutellasnittar:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Knappt 3 dl nutella
Topping: hackade rostade nötter
Gör dina nutellakakor så här:
Börja med att ta fram ett bakplåtspapper och fördela ut 3 linjer med rumsvarm nutella. Och lägg in i frysen i cirka 20 minuter, bara för att den ska bli lättare att hantera. Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och gör en grop på längden och fyll med med den frusna nutellan.
Fyll den med nutellan och arbeta ihop till tre längder. Toppa med den hackade rostade nötterna. Ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.
Jag och Nomi kom precis hem efter en promenad med hundarna.
Det är sådär krispigt ute nu, och vackert med alla löven. Vi plockade massor med oss hem, ska höstpyssla med dem imorgon. Jag har sett en urfin krans som jag vill prova att göra, får se om den är lika enkel att skapa som det ser ut på You Tube, haha.
Efter promenaden dukade vi fram resterna från galet goda kladdkakan vi bakade förra veckan. Jag fryser alltid in allt fikabröd/pajer/kladdkakor som inte går åt. Det håller ju i evigheter i frysen.
Ni hittar receptet på denna godingen HÄR
Nu ska jag sätta mig och fortsätta jobba med den nya boken, har några kapitel som är oskrivna än.
Men massor av tankar och idéer, så spännande att få vara med om denna bok-karusell igen.
Jippi.
Ursäkta tystnaden igår,
hann helt enkelt inte kika förbi er här inne då. Men det får bli desto fler inlägg i dag då :)) I går blev det fläskfile i ugn med kokt potatis och brysselkål. Denna rätten är lätt att laga till många, så bra festrätt.
Till 6 personer behöver du
3 putsade fläskfileer
salt & svartpeppar
2 1/2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
3 msk kinesisk soja
1 msk rödavinbärsgele
Serveras med kokt potatis
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader.
Skär fina medaljonger av filéerna, banka dem lätt med en kötthammare. Stek dem i rikligt med smör med salt & peppar.
Lägg dem sedan i en ugnsfastform, vispa ihop ingredienserna till såsen och häll över.
Swish in i ugnen en 15 minuter eller tills fläskfilen är klar.
Det var länge sedan jag bjussade på en kladdkaka här på bloggen. Så det var verkligen dags nu.
I veckan provade jag fram en galet god sådan. Ni vet de här hallon- & lakritsskallarna bland lösgodiset ? De är min last i livet, kan köpa en hel påse bara med dem… och så choklad förstås.
Nu finns det ju en härlig kombo från Bubs där du får skallarna i choklad, hur wonderful? Mmmums. Tänk dig dessa härliga chokladbitar i en krämig kladdkaka, för det är just det jag har provat. Högsta betyg fick den här hemma!
Bubs-chokskalle är Fairtrade-certifierad, vilket känns extra bra!
Är du nyfiken kan du läsa mer om chokladen HÄR
Det här behöver du för att baka denna Bubs Kladdkaka: Form cirka 22-24 cm
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
3 förpackningar med Bubs
Gör din chokladiga kladdkaka så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Placera ut bubs-bitarna i botten. Fördela ut smeten över. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och låt den stå svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.
Till skillnad får vanlig fyrkantig choklad så är Bubs chokskallar härligt formade.
Så tänk inte fyrkantig!
Så här kladdigt och härligt blir det när kakan fått stå till sig över natten.
Med en härlig smak av hallon & lakrits.
Inte den snyggaste sockerkakan jag bakat, men kanske den saftigaste! Tips är att låta den svalna något innan ni smakar av den.
Jag hade tydligen liiite för bråttom. I dag är det ju Kanelbulledagen, så överraska jobbarkompisarna med en gofika.
Provbaka den vetja!
Det här behöver du till 1 1/2 liters form: 200 gram smör 1 msk kardemummakärnor 2 1/2 dl vetemjöl 2 dl strösocker
2 tsk bakpulver 3 ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj & bröa en avlång form på 1 1/2 liter.
Smält smöret och låt svalna. Mortla kardemummakärnorna.
Blanda mjöl, socker, bakpulver, kardemumma i en bunke. Rör ner smör och ägg med en slev eller visp (vispa inte).
Häll halva smeten i formen. Fyllningen: Smält smöret och blanda med socker, kanel och vaniljsocker. Ringla denna i formen och fyll på med resten av smeten och strö på pärlsocker.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 35-40 minuter. Låt svalna på galler.
Jag brukar försöka hitta på något med barnen bara en och en åt gången. Tycker det är viktigt att hinna prata lite och få tid i lugn & ro. I går kväll åkte Melvin och jag in till stan och tog en bio, vi promenerade en tur på stan först. Och i dag var det Nomis och min tur, vi hade bokat bord inne i stan för att käka. Och hann även med lite shopping innan, lite pysselgrejer som hon önskat sig.
Vi startade middagen med den obligatoriska barnvänliga godisdrinken som Nomi alltid beställer in,
den smakar precis som fuzzygodiset gör sådär sött & surt. Jag kan inte med sötsliskiga drinkar, så jag beställde in bubbelvatten.
Vi beställde in massa smårätter, med betoning på små. Jag beställde blandannat in kycklingspett, rödbetshummus och halloumisticks. Medan Nomi valde pommes, burgare och crispy chicken.
Ljuset är lite speciellt ser jag på bilderna,
så Nomi har skuggan av lampskärmen i ansiktet. Haha..
Min rödbetshummus med chips.
Å just de´ jag, beställde in en paella också.
Till efterrätt delade vi på en marängswish;
samt churros med nutella. Kul när allting är i mini format.
Vi var rätt mätta och belåtna när vi traskade vidare härifrån.
Japp detta kallar jag en riktigt fin vecka det.
Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll,
hörs mer imorgonbitti.