Framme i Texas

Tjoho,

nu är vi framme i Texas. Vi valde att hyra hus denna gången.
Billigare än hotell, rymligare och det blir lite variation nu när vi är på resande fot så här länge.

Vi Började resan från Guadeloupe klocka 04.00 på morgonen, och vi kom fram till huset 21.00.
Nu är vi så pass resvana, att det går himla smidigt trots lång väntetid och flygplatsbyte. Vi bytte flyg i Miami, och käkade lite lunch där innan vi boardade till Austin.


Väl framme ville alla kolla sig runt. Huset var mycket större än vi hade trott.
Såg inte så här stort ut på bilderna 🙂

Alla fick ett varsitt rum. Sen värmde vi upp lite snabbpizza vi handlat på vägen.
Käkade framför tv:n medan jag och Jacob kollade på några avsnitt av ”Vänner”. Vilket är en av de bästa serierna by-the-way.
Sedan sov nog hela huset lagom till elva.

Här kommer lite bilder från huset om ni är nyfikna.

Tvättmaskinerna har gått varma sedan vi kom.
Så himla lyxigt med 2 tvättmaskiner, det vill jag också ha hemma. Även två diskmaskiner.. haha. Men det har jag inte plats med, varken diskmaskiner eller tvättmaskiner.

Jag lyckades lotta till mig både största badrummet och en egne walk-in-closet.
Ibland har man tur 🙂 

Nu har vi precis ätit klart frukosten. Klockan är 10 på morgonen här.
Nu ska vi snart ut och upptäcka Austin. Vi hittade en biluthyrning som lät Jacob köra här. Han är ju 19 år, och de flesta biluthyrningarna har en gräns på 21 år. Så han vart jätteglad när vi hittade ett ställe på flygplatsen. uppdaterar mer under kvällen.

Ha en fortsatt fin start på veckan.

0
5 kommentarer

Veckomatsedel

Godmorgon,

Här kommer en veckomatsedel till er som önskar det, trevlig söndag.

 

Måndag : Vegetariskt Pestopasta
Tisdag Fiskburgare med gurkdressing 
Onsdag Currystroganoff 
Torsdag Köttfärs i ugnspannkaka
Fredag Sötsur gryta

IMG_0053

Det här behöver du till 3-4 portioner :
rapsolja
1 gul lök
1 msk tomatpure
600 gram stimlat fläskkött (benfri kotlett te.x)
3 dl vatten

1 dl sweetchilisås
1 liten strimlad röd paprika
1 liten burk med bambuskott
1 ananasring
2 msk ananasspad
1- 2 tsk vitvinsvinäger
lite salt & peppar
1 msk maizena

Servera med jasminris,

Gör så här
Hetta upp en stekpanna med olja, klyfta löken och stek den glansig. Vänd ner tomatpure och fräs runt.
Vänd sedan ner det stimlade köttet och fräs tills det får vacker färg. Tillsätt vatten, chilisås, strimlad paprika, bambuskott och grovhackad ananas + spad. Låt alltsammans sjuda upp några minuter, tills köttet är genomstekt.
Smaka av grytan med vitvinsvinäger + salt & peppar och vill ni ha den lite tjockare så reder ni av med maizena.

Klart!

IMG_0093 

* * * * * * * * * * * *

Choklad- & Kolafondant

2015-11-03_2659
Fina bilden har fotografen: Ulrika Pousette fotat @ullpo

Det här behöver du till 4 portioner : 
2 ägg
2 äggulor ( sammanlagt 4 ägg – men bara äggulor på 2 av dem)
3 msk strösocker
100 gram smör
100 gram mörkchoklad 70% kakao
3 msk vetemjöl
4 msk med Karamelliserad mjölk
( eller 4 dumlekolor)
4 nypor flingsalt

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader ( jag bakar alltid med vanlig ugn om inget annat anges)
Vispa ägg, äggulor & strösocker vitt och poröst. Smält smöret och ta bort kastrullen från plattan, bryt ner den mörka chokladen  i smöret och låt smälta under omkörning. Blanda ihop smörblandningen och  äggröran och pudra sist i vetemjölet och vänd tills allt har blandats. Smöra de ugnssäkra formarna väl, så att de lossnar sen. Fyll upp halva formarna innan du klickar ner den karamelliserade mjölken, strö över en nypa salt på varje. Täck med resten av chokladsmeten och grädda i mitten på ugnen i 7 1/2 minut ( 7-8 minuter ) beroende på vilken ugn.

Ta ut och själp upp på en tallrik och dela lite med en kniv så att det rinner ut lite. En chokladfondant ska ha en fast krispig yta med vara rinnande inuti.
Mäktig & så gott!

2

0
Kommentera

LANGLEY RESORT FORT ROYAL- GUADELOUPE

REKLAM FÖR LANGLEY

 

Godmorgon,

Hoppas ni har det bra där hemma, hörde att snön hade hittat fram till Sverige alla redan.
Idag är vår sista dag här i paradiset så jag tänkte skriva en sammanfattning. Som ni säkert sett ni som följt oss via instagram så har vi haft en fantastisk vecka. Full fart med aktiviteter, samtidigt som vi hunnit med sol & bad. Bästa varianten av semestern enligt mig. Förutom hästridning, snorkling med havssköldpaddor, ziplines och segling så fick vi också prova på att paddla SUP.


Inte för att skryta, men vi var ganska grymma allihopa. Trots att det var första gången.
Vi paddla 1 1/2 mil, genom mangrove och sedan ut på öppet hav för att komma till den lilla paradisön.

Kolla in vilket ställe.
Så värt det!

Alla guider och aktivitetsledare är su duktiga här på vårt hotell.
De skräddarsyr utflykterna just för dig.

Nomi som inte orkade att paddla fick lugnt sitta och slappa på vår guide Jonnes bräda.
Ibland stannade vi till och badade lite i havet för att svalka oss.   

Det tog några timmar denna utflykten, men det är så härligt att inte bara sitta still i en solstol varje dag.
Även om det är trevligt att softa lite en dag ibland också. 

Vi har lärt oss massor om det som växer här på ön. Sockerrören som de använder till matlagningen, som man grillar fisken och kycklingen på för att få den goda smaken. Vi har besökt vaniljodling, lärt oss att kanel växer som barken på trädet. Vi har besökt kakaoodlingar och kan hela processen från kakaofrukt, till böna, hur man rostar och når en slutprodukt, samt tillverkar choklad. Så coolt, och vi fick smaka på massa olika sorters choklad.

Vi har upptäckt vackra kritvita stränder, vi har upplevt de mest turkosa vatten. Vi har åkt runt och sett denna magiskt vackra ö, vi har ätit gott och vi har träffat nya vänner och för att inte prata om hur många vackra soluppgångar & solnedgångar vi fått uppleva.

Katamaranseglingen igår var magisk, och precis lagom lång tur.
Knappt två timmar, och vi mötte solnedgången till havs.

Denna bilden nedan på Nomi,är så fin tycker jag. 

Vi har simmat med hästar, badat med sköldpaddor
och svalkat oss i vattenfallen.


Hotellet vi bodde på LANGLEY RESORT FORT ROYAL 
hade allt som vi önskade. Fina fräscha rum, god mat, pool och väldigt serviceinriktad personal.
Sedan är det inte helt fel att bo så här nära inpå vattnet.

Är du nyfiken och vill läsa mer eller boka en egen resa,
så får du klicka dig in HÄR 

För oss är det snart dags att börja packa, imorgon flyger vi vidare till USA
och Texas. Hoppas ni vill fortsätta att följa vår resa.

Kram

1
4 kommentarer

3-rätters meny

Hej där, 
Vi har fullt upp här borta. Så jag hinner knappt kika förbi er, men här kommer iallafall lite tips på en smarrig trerättersmeny som kanske kan sitta fint tills kvällen.

Förrätt / mingel

img_5244
Det var väldigt gott med smaken sourcrem på chipsen dessutom.

Du behöver:
1 påse chips ( jag hade lantchips / naturchips )
1 burk med stenbitsrom
1 burk smetana
finhackad rödlök
nyklippt färsk dill

Gör så här
Lägg ut chipsen på ett fat och klicka ut stenbitsrom, smetana, lök & dill.
Servera genast.

* * * * * * * * * * * *

Smördegsinbakad Wellington

oxfilDet här behöver du till 4 personer:
800 gram oxfile
smör
salt & peppar
smördeg
1 uppvispat ägg

Potatisgratäng recept här
Rödvinsåsen recept här
Beasåsen var en köpevariant,
vill du göra egen finns recept här

Gör så här:
Ta fram oxfilen i god tid innan du börjar med maten, jag valde en smalare bit för att den skulle gå snabbt att tillaga. Ställ ugnen på 200 grader, potatisgratängen ställde jag in cirka 20 minuter innan jag började med oxfilen. Lägg över grillfolie över gratängen om den får för mycket färg. Smörstek oxfilen med salt & peppar så att de får vacker färg. Baka in filen i smördegen, skär bort överflödig deg och pensla oxfilepaketet med uppvispat ägg. Sätt in en köttermometer i den tjockaste delen av filen, och ställ in i ugnen. När köttet nått 50 grader tar du ut den om du vill ha ”blodig” vill du ha medium vänta till 60 grader. Låt köttet vila i 10 minuter innan du skär upp. Svampen fräser jag i torr panna tills all vätska är borta, sen vänder jag ner en klick smör och fräser den glansig.

När jag serverar häller jag gärna såsen över köttet för att jag tycker det är snyggare.
Klart att servera

* * * * * * * * * * *

img_0283

Du behöver:
2 1/2 dl mjölk
125 gram smör
1 tsk salt
2 msk strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
5 ägg

Rapsolja till fritering

topping:
1 dl strösocker blandat med kanel

Gör så här:
Lägg mjölk, smör, salt & socker i en kastrull och låt sjuda upp. Blanda ner mjölet under omrörning, och fräs ett par minuter tills degen släpper från kastrullen. Lägg degen i en ren bunke och knäck ner ett ägg i taget under omrörning. Tills degen blir slät och jämn.img_0280

Hetta upp en djup kastrull med olja till cirka 180 grader och spritsa ner lite av degen i taget.
låt de friteras tills de blir gyllene. Vänd sida på dem då och då.
När de är färdiga låt dem rinna av på ett papper och doppa runt den i socker och kanel. Serveras genast, men lite nutella och färska bär.

Magiskt gott,

0
1 kommentar

TÄVLING OM SIGNERADE BÖCKER

REKLAM FÖR MIN BOK

 

Hoho…
Men hallå vi har ju inte haft en enda boktävling ännu!
Detta måste det ju genast bli ändring på, så i potten ligger 3 stycken signerade böcker.
( Ni väljer själva vad / till vem jag ska skriva ) Kanske vill du ha den själv, eller ge bort den i present eller julklapp ?

Det är så himla roligt att få läsa alla era fina kommentarer & härliga mottagande av boken.
Jag är sååå glad att ni uppskattar den så mycket.

Boken innehåller: 
Kycklingrätter
Kötträtter
Fiskrätter
Färsrätter
Korvrätter
Festmåltider
Efterrrätter


Mestadels innehåller boken snabba & enkla vardagsmåltider.
All mat som går undan uppskattas ju i vardagen. Så de flesta maträtter i min nya kokbok tar 20 minuter att laga.
Kanske det kan bli din räddare i den stressiga vardagen?


Barnvänliga måltider som uppskattas av stora som små. 

Självklart godgoda efterrätter. Mums! 
Nå för att vara med och tävla om en signerad bok,
ska du svara på följade fråga:

* Vad heter den första boken som jag givit ut ?

Svara i kommentarsfältet, och glöm inte ange korrekt mailadress så jag kan kontakta dig.
( Det är bara jag som ser den )

 

För er som inte vill tävla utan köpa boken redan nu,
så beställer ni den här för bara 159 :- 

* * * * * * * * * *

0
519 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Onsdagsmiddag

Hej där,

Hoppas allt är toppen hemma i Sverige, vi njuter för fullt här av den karibiska värmen.
32 grader och knappt svalkande i vattnet. Hörde att det var lite svalare hemma, och då är det ju dags för höstens alla grytor. Därför ville jag tipsa om tre favoriter 🙂

Fransk Fläskfilegryta

IMG_1942

Klipp över lite färska örter & strö över några korn med rosepeppar så blir det tjusigt värre.

Det här behöver du till denna middag för 4 :
 2 styck putsade fläskfile
200 gram philadelphiaost
2 1/2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
1- 2 tsk dijonsenap
1 msk med grovkrossad rosepeppar

Serveras med ris eller potatis eller varför inte en god pasta

Gör så här:
Skär filen i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna.
Vispa ihop philadelphia, grädde, soya, dijonsenap & den krossade pepparn & värm upp en kastrull. Häll detta över filebitarna och låt sjuda upp tillsammans, låt puttra på svag värme i några minuter.
Sedan är det klart att serveras.

 

* * * * * * * * * * * * *
Min goda fiskgryta

Det här behöver du till 6 stora förrätter :

2 stor gula lökar
20 st körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
6 dl vatten
4 bitar lax
4 bitar vit fisk ( t.ex torsk )
2 1/2 dl vispgrädde
1-2 tsk sambal oelek
2 burkar med kräftstjärtar
1 kruka dill

Gör så här : 
Skala och skär löken smått löken.  Skär även fisken i kuber.
Hetta upp en kastrull fräs löken en liten stund , häll ner tomatpure, fond och vatten. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter innan du vänder ner fisken och tomaterna. Låt sjuda i 8-10 minuter under lock eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med dillen samt sambal olek. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd ner kräftorna.

Servera genast med gott bröd.
* * * * * * * * *

Och innan sista receptet så vill jag tipselitipsa om den grymma REAN på Bubbleroom
Där det är MINST 60 % RABATT woop woop…. Klicka här Sååååå mycket fina kläder.

* * * * * * * * * * *
Bacon & Kycklinggryta

IMG_8279-001

Det här behöver du grytan:
800 gram kycklingfilé
1 förp. bacon
5 dl smaksatt Cremé Fraiche ( vitlök & örter t.ex)
Svartpeppar

Servas med färsk pasta

Gör så här:

Börja med att dela kycklingen till små kuber som blir bra till grytan,stek sedan kycklingen och när det är färdigt & lägg över på ett fat. Där efter kan du klippa ner baconen och börja steka så att du får en lite knaprig yta. Häll sedan över kycklingen till grytan igen med baconet och lägg i creme fraichén. Låt sjuda upp på svag värme

Salta och peppra, klar för servering

0
7 kommentarer

Another Day in Paradise

REKLAM FÖR LANGLEY

 

Hej hej ,

I dag blev det ännu en utflyktsdag. Har så mycket vi vill hinna se denna veckan, det är bara tiden som inte riktigt räcker till. Nu har vi sett så många vackra stränder och fina vyer. Dessa ställen är som rena rama vykort! Jag tycker att Guadeloupe påminner rätt mycket om Bahamas, dessa kritvita stränder och turkosa vatten. Maten vi äter är mycket fisk och skaldjur

Förutom vackra stränder så har vi upplevt marknader:
Kryddor, frukt, blommor & fisk!

 

Snacka om färgglada fiskar.
Har aldrig sett så här turkosa fiskar tidigare.

 

Kryddorna doftade så gott

Våra guider är jätteduktiga,
och i dag visade de oss även huvudstaden idag . 
Och så ännu en strand. 

Mycket båtar, segling och fiske förekommer.
Vi ska även prova på att ståpaddla denna veckan. Det ser vi fram emot.

¨

Vi avslutade dagen med att åka ner till ”Pointe des chateaux”
Så vackert där haven möter varandra.

I dag väntar ännu en heldag med massa roliga aktiviteter.
Blandannat ska vi åka ziplines, så håll utkik på min Instagram så får ni följa med där.

( Heter @jennysmatblogg även där )

0
5 kommentarer

Regnskog och vackra vattenfall

REKLAM FÖR LANGLEY

 

Gomorron gomorron,

För att det inte ska råda osäkerhet så väljer jag att märka ut samtliga reseinlägg denna veckan. För förutom själva ”jobbet” så vill jag ju såklart dela med mig av allt annat vackert och häftigt vi får uppleva. Hoppas att ni gillar 🙂

Efter god & lång frukost i går , så startade dagens äventyr.



Vi packade in oss i minibussen med våra guider och styrde kosan mot regnskogen.
Med några mindre stopp på vägen såklart. 
Stannade till och fotade lite vackra fruktstånd.
Hur-fina-färger ? 

Fortsatte åkturen mot vattenfallen. 
Det var lite regn som hängde över oss, men vi klarade oss med bara några stänk. 
En 20 minuter en halvtimmes promenad innan vi fick skymta de vackra vattenfallen. 

Naturen här är magisk, och inte ett enda giftigt djur.
Det gillas!

För att komma fram så långt som möjligt till vattenfallet fick vi vada lite i vattnet den sista biten.
Det tyckte ju barnen var ett äventyr såklart. 

Personligen gillar jag variationen av en lugn solsemester och aktiviteter,
blir sjukt rastlös om det inte finns saker eller sevärdheter att upptäcka. För mig är semester en kombination av god mat, sol, lugn, roliga utflykter och få upptäcka landet.
Svårt att fånga på bild så himla coolt detta var.
Vi blev ju dyngsura fast vi stod en bra bit bort.

 

I dag så väntar ännu en utflykt.
Skriver mer om den när vi är tillbaka igen,

Kikar förbi med nytt recept snart också

 

På återseende,

0
8 kommentarer

Guadeloupe vår första dag

REKLAM FÖR LANGLEY

Gomorron gomorron,

Ja eller egentligen var det vår andra dag igår, då vi landade redan i fredagskväll. Jag har ett pågående samarbete med Langley, och denna gången är det Guadeloupe jag besöker. Det kommer komma en sammanfattning och länkar till er i slutet av veckan. Vi somnade rätt tidigt, vi åt bara middag då och sedan gick vi tillbaka till rummen och slocknade. Så i går morse upptäckte vi hotellet, och stranden runt om.


På väg till frukost buffén. Som bjöd på allt möjligt gott.
Bröd, frukt, yougurt, ägg & bacon, pannkakor och annat gottis.
 Frukten utomlands smakar alltid så mycket godare.
Jag tror jag satt i mej hela den här tallriken med melon helt själv.
Så gott! 
Efter tidig frukost så promenerade vi bort och kollade in våra kommande Bungalows.
Ligger så fint precis vid vattnet. Vattnet och naturen här på Guadeloupe är så fin!
Kolla in detta magiska turkosa vatten.


Här är den hotelldelen vi bor i just nu.
Superduperfin utsikt härifrån också. 
Väldigt fina sandstränder på hotellet, även om vi har bokat in oss för att åka och besöka kritvita potatismjölsstränder nuunder vår vistelse. Vi har ett fullproppat schema hela veckan här.
Ska bli så roligt! 
Barnen jagar krabbor i vanlig ordning,
tänk att det kan vara så spännande. 

Min äldsta och min yngsta på samma bild.
Så fint att se dem ihop, alla syskonen är så fina mot varandra. 
Förutom havet så har vi provat poolen idag.
Jag föredrar havet, barnen föredrar poolen. 

Så ljummet att det knappt svalkande alls.

På väg till dagens middag.
För mig är maten halva nöjet när jag reser.

Vi beställde in pastarätter, en currykyckling och jag tog en god sallad.

Pizza med tunn frasig botten är det godaste om du frågar mig.
Det har pizzorna här. Mums 🙂 

Nu ska vi gå ner och käka frulle sedan drar vi iväg på en utflykt.
Häng med oss på Instagram vetja. Heter : @jennysmatblogg även där och jag uppdaterar flitigt.

Kram och hörs senare 

0
12 kommentarer

Veckomatsedel

Godmorgon,

Söndag och vi startar som vanligt upp bloggen med veckomatsedel.
Roligt att ni gillar dem.

Måndag Så goda broccolibiffar med ost
Tisdag Laxgryta med koksmjölk
Onsdag Currydoftande baconsås
Torsdag Balsamicokyckling
Fredag Fläskfile- & oxfileplanka

bbbbb

Det här behöver du till 4 plankor:
1 kilo potatis
1 dl vispgrädde
4 äggulor
salt & peppar

Tillbehör: 
1 st Fläskfile
600 gram Oxfile
2 Tomater

Frästa grönsaker som te.x
Sparris
paprika
sockerärter

Gör så här:
Ställ ugnen på 250 grader. Koka potatisen mjuk, och gör mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde. Smaka av med salt & peppar. Lägg in plankorna i ugnen för att bränna av dem, i cirka 5 minuter. Ta ut och spritsa sedan / eller klicka ut ”duschesspotisen” över plankorna. Jag brukar låta moset svalna innan, för att lättare spritsa. Skiva under tiden upp köttet och fräs det hastigt i het stekpanna för att få fin färg, fläskfilen kan stekas nästan helt klar. Salta & peppra under stektiden. Fräs ihop lite grönsaker tillsammans, bara en kort stund så de behåller sin krispighet.
Lägg upp allt på plankan och skjuts in i ugnen, när moset har fått vacker färg så är det klart.

Ta fram och servera med valfria såser.

* * * * * * * * * * * * *

bbb55

Det här behöver du till 12- 14 stycken
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 gram smör

Fyllning : Nutella & karamelliserad mjölk

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop de torra ingredienserna, tärna smöret i en annan skål och häll ner resten av ingredienserna där. arbeta ihop för hand eller med matberedare. Forma till 12-14 bollar och lägg i muffinsformar / i muffinsjärn. Och grädda dem i cirka 11-13 minuter, eller tills de fått vacker färg. Tryck försiktigt ut en grop i mitten av dem ( när de är varma ).
Låt det svalna något innan du fyller upp dem. 1 msk kolakräm i varje och toppa med 1 msk nutella i varje grotta. Låt svalna något innan servering.

 

0
Kommentera