Snickersrutor med rice crisp

 

Slängde ihop lite goda snickersrutor till fikat.
Har ni provat dessa med rice crisp ( finns att köpa bland flingorna i butik )

Det här behöver du: 
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 burk jordnötssmör (340 g)
1 tsk vaniljsocker
10 dl rice krispies
250 g mjölkchoklad

Gör så här: 
Värm upp socker, sirap och jordnötssmör i en kastrull.
Ta bort från plattan, och rör sedan ner vaniljsocker & rice crisp.
Häll i en bakplåtsklädd form ( cirka 25*25 ) och fördela ut.
Ställ svalt, och smält chokladen över ett vattenbad.
Fördela sedan ut ett täcke av choklad över kakan.
Låt allt stelna / kallna innan du skär lagom stora bitar.

Mumsigt julgodis, eller helggodis.

 

6
7 kommentarer

En färggladare jobbdag


I dag vart det en färggladare jobbdag.
Älskar att få jobba med så här vackra färger. Man kan ju knappast bli annat än på bra humör då?
Sen försöker jag att schemalägga tiden innan jul så mycket det går, jag har ju både julsigneringar och en bok som håller på att ta form. Spännande så att det knappt är klokt!

Sedan hade jag hoppats på att hinna en vända till Ullared, har så mycket jag behöver ( eller vill ha ) där.
Så jag hoppas på att lyckas klämma in det. Men ni som varit där… Var det mycket fina julprylar där nu ?

Nähe, nu är det faktiskt dags att åka ner till affären och posta paket.
Vinnarna av böckerna sitter och väntar på sina vinster.

Trevlig kväll på er! 

0
9 kommentarer

Marsgodis

Dessa godingar hittade jag hos Victoria på Matplatsen.
Var ju bara tvungen att prova dem och de var riktigt goda, och precis så där julgodis sött som det ska va. I dag provar jag en ny variant av dessa fast med snickers, jag gillar ju när det kommer in lite sälta också. Ska bli spännande att se hur de blir. Här kommer receptet på Marsgodiset. 

Det här behöver du:
4 st Mars-bars
90 g smör
50 g rice krispies

Gör så här:
Smält ihop smör och mars på svag värme till en jämn smet.

Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner rice krispies.
Fördela ut till en cirka 25 st klickar på ett bakplåtspapper och låt dem stelna.

Varsågod att smaka!

6
2 kommentarer

Julmustkola

Fick tips från en läsare om att jag måste prova ”Julmustkola”till årets julbak.
Så det gjorde jag ju såklart.

Det här behöver du:
1 1/2 dl julmust

1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl ljus sirap
2 dl strösocker

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda i cirka 30-40 minuter. Häll kolan i en bakplåtspappersklädd form, ungefär 20×20 cm. Ställ svalt och låt stelna ett par timmar.  Skär sedan kolan i fina bitar, och rulla in i smörpapper.

8
6 kommentarer

Korint- & Chokladkakor

Det är något speciellt med första julbaket, även om jag bakade dessa redan i Augusti för att förbereda.
Buslätta att röra ihop och gräddas i en kvart, mums.

Detta behöver du till 40 småkakor: 
150 gram saltat smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
50 gram finhackad valfri choklad
1 dl korinter

Gör så här: 
Rör ihop alla ingredienser till en deg. Dela den på mitten, och rulla ut till 25 cm långa rullar. Ställ kallt i 4 timmar,
eller gärna över natten. Jag rullade in mina rullar i plastfolie. Ställ ugnen på 200 grader. Skär upp kakorna och grädda kakorna i cirka 13-15 minuter eller tills de blir lite gyllenen.

Servera genast. Gärna med ett glas iskall mjölk.

0
2 kommentarer

Ideal of Sweden – Hannalicious

REKLAMSAMARBETE MED IDEAL OF SWEDEN

 

Godmorgon från huvudstaden,

Jag har varit upp och jobbat här nu i nästan fyra dagar, och vi har hunnit med massor. Vi har haft det grått och regnigt i huvudstaden, men det gör inget tycker jag. Det känns verkligen att det är höst, eller t.om att vintern är på väg. Något som jag älskar när jag är i Stockholm är att prova alla mys-pysiga ställen att fika på.

Ett av favoritfiken bokade jag in ett av alla jobbmöten på. 

Vi kunde inte bestämma oss för vad vi var sugna på så vi beställde in en lite salig blandning av godsaker som fanns.
Kardemummabulle, crossiant, chokladboll och macarons, smooties och kaffe på det.
Ja det blev nästan som en liten lättare lunch. Haha…

Eftersom jag alltid har mitt mobila kontor med mig så har jag fördelen att jag kan jobba överallt. Så smidigt att snabbt kunna svara på mail från mobilen och få iväg det mest brådskande.

Fast hörrni, kolla in de här supersnygga skalen.
De kommer från Hannalicious senaste kollektion från Ideal. det är en Limited edition, så skynda på att fynda!
Först till kvarn, för det är en begränsad upplaga ♥
Med koden ”Jenny20” så får ni 20 % på hela hela Ideals sortiment.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL DERAS SIDA

0
6 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Här kommer veckomatsedeln!

Måndag : Vegetarisk Pastasås 
Tisdag : Panerad rödspätta med skolans kalla dillsås 
Onsdag : Tacostroganoff med ris  
Torsdag : Baconröra med champinjoner  
Fredag : Kyckling a la LCHF

 

Detta behöver du:
2 1/2 dl creme fracihe
2  1/2 dl riven ost
salt & peppar
200 gram broccoli
1 röd paprika
2 dl valfria kokta grönsaker

Serveras med stekt kycklingfile, kryddad med sesam & wasabikrydda.

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Rör ihop crème fraîche med ost + salt & peppar.
Vänd ner grönsakerna och blanda om. Lägg allt i en ugnssäker form och ställ in i mitten och gratinera i cirka en kvart eller tills gratängen får en vacker färg.

* * * * * * * * * * * * * * *

Och så något gott i höstrusket: Pepparkakslatte

pepparkakslattepepparkakslatte

Vill du inte ha så söt latte, minska ner mängden sirap, och anpassa kryddorna efter hur mkt pepparkaka du vill att den ska smaka. Pepparkakskrydda köper du färdig i kryddhyllan.

T
ill en stor pepparkakslatte, eller 2 små:
1 msk ljus sirap
1/4- 1/2 tsk pepparkakskryddor
3 dl starkt kaffe
2 dl mjölk

Topping: lättvispad grädde + pepparkakssmulor

Gör så här:
Rör ut kryddorna med sirapen och blanda väl med kaffet. Häll kaffet i koppar. Värm upp en kastrull med mjölken, det ska inte koka. Utan när mjölken börjar ånga häll upp i skålen/ bunken till stavmixern och mixa detta tills det bildar ett vackert skum.
Lägg den skummade mjölken över kaffet. Toppa med grädde och pepparkakssmulor.

Klart att servera. Farligt gott!

 

0
2 kommentarer

Hotellfrulle i huvudstaden

 

Gutenmorgen,

Hoppas att ni har en fin helg. Här startade jag dagen med en sovmorgon för att sedan smita ner och äta en god hotellfrulle. Bästa med att bo på hotell.

Idag väntar jobblunch på stan, och sedan ska jag faktiskt börja kika lite på julklappar. Här i Stockholm börjar redan julstämningen att komma, med klädda adventsgranar och massvis med ljusslingor.

Massa gott bröd och pålägg, och såklart äggröra & bacon.
Det är det som behövs för en bra hotellfrukost.

Missa inte att följa mig på Instagram : @jennysmatblogg
Där är det både frågestund och massa uppdateringar idag.

Kram

0
3 kommentarer

KANELBULLEKLADDKAKA

Gillar ni kanelbullar och kladdkaka?

Då är detta en fantastisk kombo.

Det här behöver du:
200 gram smör
1 msk kardemummakärnor
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
3 ägg

Kanelfyllning:
50 g smör
4 msk strösocker
3 msk malen kanel
2 tsk vanilj

Garnering:
pärlsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.  Smörj & bröa en rund form med avtagbara kanter.
Smält smöret och låt svalna. Mortla kardemummakärnorna.
Blanda mjöl, socker, kardemumma i en bunke. Rör ner smör och ägg med en slev eller visp (vispa inte).

Häll smeten i formen. Fyllningen: Smält smöret och blanda med socker, kanel och vaniljsocker. Ringla denna över formen och strö på pärlsocker.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på galler.

0
7 kommentarer

Fiskars Norden

REKLAMSAMARBETE MED FISKARS NORDEN

 

Hej där, 

Hoppas ni har en härlig torsdag! Själv är jag uppe i Stockholm på jobb just nu, och arbetar med den kommande boken. Känns så himla spännande. Och nu i veckan fick jag chansen att prova på Fiskars nya designade grytor och knivar. Och är det något som jag verkligen gillar så är det rejäla och snygga köksredskap. Jag vet att även ni gillar att bli tipsade om det senaste.

Jag har alltid lagat mat i gjutjärn,
för att jag tycker att maten blir godare och får en vackrare stekyta. Men till skillnad från mina gamla gjutjärnspannor så har Fiskars Norden genomgått en Thermium™ mineralbehandling.

Knivarna är tillverkade av premiummaterial, enligt traditionella finska traditioner. Knivhandtagen är i värmebehandlat trä ( björk ) vilket gör dem både vackra och lätta att hantera. Stålet är riktigt vasst och eggen håller sig skarpt extra länge.
Blir både roligare och enklare att laga mat med bra produkter.


Vad innebär då detta med Thermiumbehandlig av kärlen? Jo det är att den nu har naturliga non-stick egenskaper, maten fastnar inte och dessutom är enkel att rengöra efter matlagningen.  Behandlingen skydda även mot rost och ge den längre livstid. På så vis håller gjutjärnet mycket länge.

Här ser ni min påbörjade ratatouille, den ska stå och sjuda en bra stund innan den är färdig. Så himla gott!  Jag gillar verkligen när man matchar serien på detta viset, så himla snyggt med trädetaljerna.

Jag har en 4 liters gryta här på bilden tycker den är precis lagom stor.
Sen finns den i flera olika storlekar. Jag gillar den, tycker den är både supersnygg och har den kvalitén som jag uppskattar.

Ni kan läsa mer om Fiskars Nordens
finfina produkter HÄR

0
2 kommentarer