Incheckad i Stockholm

Hej finingar,

Då är jag incheckad i Stockholm efter en låååång arbetsdag.
Startade med ett frukostmöte och planerade inför kommande projekt. År 2019 kommer bli ett så roligt år jobbmässigt! Bring it on… lite så. Sedan var det uppstartsmöte med Bonnier inför den nya boken. Alltid roligt att träffa hela gänget, och nu har vi alla fått våra dead-lines inför den.

Efter möte med bokgänget så var det vidare till lagret och signera böcker för glatta livet.
Hann slänga i mig lite snabbmat på vägen, och lyckades vill kladda smält ost på över hela tröjan.
Så där lagom kul när man är stressad. Detta är inte tänkt som reklam för boken. Men för att vara på säkra sidan så skriver jag *REKLAM*


Hann med en pall innan lagret stängde.
Så det är ungefär min dag i korta drag. En rolig men intensiv dag.
Om en halvtimme ska jag sitta i taxin på väg till restaurangen. Dagens sista jobbmöte innan det är dags att sussa kudden.
imorgon bär det ut på lagret igen och signera ett par pallar till.

Hoppas ni får en riktigt fin kväll,

Hörs mer imorgon!

0
3 kommentarer

Kladdkaketårta

Godkväll, 

Jag har precis landat i Gränna på mitt hotell. Det blev ett stopp på vägen då jag ska upp till huvudstaden imorgon. Idag har det shoppats på gekås, där både julklappar och julpynt har införskaffats. Ska visa er sedan när jag kommer hem igen. Det är lite stressigt nu i ett par dagar då vi jobbar med nya boken och jag även ska hinnande och signera några tusen böcker.
Så jag hoppas ni har lite förståelse för att jag inte hinner uppdatera lika ofta som vanligt.

Här kommer en favorit i repris.

Både nutellafluffet & kladdkakorna bör förberedas dagen innan,
eftersom de ska svalna innan man sätter ihop dem. Jag la mina i frysen för att de skulle bli hårda & lättare att hantera.

Nutellafluff: 
5 dl vispgrädde
200 gram nutella

2 1/2 dl grädde till att spackla tårtan med

Kladdkaka 20 cm : (denna ska göras 3 stycken av)
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 dl vetemjöl
75 gram smält smör
1 nypa med flingsalt

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten i formen. Ställ in i ugnen i cirka 15-20 minuter . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och ställ svalt i  minst 4 timmar.

Fluffet: Värm upp grädde och vänd ner nutella, rör tills allt är slätt.
Ska inte koka upp. Ställ sedan kallt gärna över natten.

Dekorera med vilka småkakor du vill och gärna hemmagjorda chokladbollar, recept här
Vispa det kalla nutellafluffet tills det blivit krämigt.
Bygg ihop tårtan med fluffet emellan varje kladdkaksbotten. Vispa grädden hård och spackla tårtan för att sedan dekorera den.

1
3 kommentarer

Hur jag får mjukt glansigt hår

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I REKLAMSAMARBETE MED MAYBEAUTY

 

Hej där, 

Hoppas ni haft en riktigt fin tisdag så här långt. Det har jag tack, dagen startade med ett par telefonmöten sedan var jag och lunchade med min bankman och gick igenom alla senaste siffrorna + nya avtal. Kändes ju väldigt vuxet, men så är det ju när tant närmar sig 38 år. Tänk att flera av er snart har hängt här med mig i snart tio år, det är så himla fint!


Och något med att bli äldre är ju att håret behöver betydligt mycket mer fukt om omvårdnad för att må bra. Och speciellt på vintern så tycker jag att håret blir extra sprött om man inte skämmer bort det. Därför har jag ett kanonbra erbjudande till er nu.
Lyxa till det & unna er denna grymma hårkuren med Maybeauty.

Så här kunde mitt hår ser ut när jag inte hann med att återfukta det. 
Nu använder jag uteslutande bara Maybeautys schampo & balsam.
Så jag har gett håret en bra grund, och styrka.

Ett stort plus är att håret luktar riktigt gott, en doft som sitter kvar dessutom ♡

 Maybeautys produkter skyddar mot vind, kyla, UV-strålning och fria radikaler. Arganoljan gör håret mer lätthanterligt och enklare att styla.

Och hur använder man då detta? 
Man gör som vanligt när man shampoonerar, tvättar håret i ljummet vatten.
Ta en lagom stor klick av schampot och masserar in det i håret tills du får ett rikligt lödder och skölj ur. Är det så att du vill undvika att tvätta håret för ofta ska du nu i såfall shampoonera det ännu en gång. Då håller sig håret snyggt längre.
Applicera sedan balsamet på längderna och topparna eftersom håret är som mest torrt eller slitet där. Undvik hårbotten och rötterna. Klart! 

 

Vill du också prova dessa grymma produkter.
Då kan jag erbjuda er en schysst rabatt nu på hela 30 %
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ERBJUDANDET

0
Kommentera

Ny vecka ny energi

Woop woop,

I helgen har vi haft värsta julpyntarhelgen igen! Tur att barnen gillar julen lika mycket som jag. Vi åkte in till stan i går, och köpte med hem både en och två granar. 
Nomis kompis Maya var här och hjälpte oss.
Dessa två är så himla lika varandra, som tvillingar fast med olika färg på ögonen.

Fick jättemånga frågor om det är en plastgran.
Nej det är det inte, men jag tar det som en komplimang. Då gav min envishet utdelning. Letade närmare en timme efter den perfekta granen. 
Lite lagom snett så där, vidgör väl det. 
Adventsgranen är också på plats. Så nu välkomnar vi nästa helg och första advent.
Nästa lördag har jag mitt första julbord för året inbokat. Längt på det. 

Dagen idag förutom att jobba är att byta till vinterdäck. Sedan behöver jag klämma in en träning, ska ha möte med PT denna veckan och då vill man inte ha slarvat med träningsschemat. Haha…

Hoppas du får finaste starten på veckan.

0
2 kommentarer

SUPERERBJUDANDE FRÅN IDEAL

REKLAMSAMARBETE MED IDEAL OF SWEDEN


Hej och välkommen härliga söndag,

Jag och Nomi ska alldeles snart iväg till stallet. Hon började på ridning för ett par månader sedan och tycker det är det roligaste som finns. Annars blir det den traditionella söndagsmiddagen som står på dagens schema, och sedan ska jag klicka hem julklappar för glatta livet. Tycker det är det smidigaste som finns att nätshoppa. Man kan sitta i lugn & ro och kolla, även jämföra olika alternativ. Jag har ju ett grymt erbjudandet till er, vare sig ni vill shoppa de snyggaste mobilskaler till er själva eller ge bort som julklappar.
Just idag är det helt galen ”Black Weekend- kampanj”

Så ni får 50 % rabatt på hela Ideals sortiment. 
KLICKA ER IN HÄR

 

Kan man bli kär i Iphoneskal ? Isåfall är jag det ♡♡♡
Kolla in detta mönstret! Och så matchande powebank & laddsladd.
I Lööööv it!

Denna snygga klickade jag hem till Thelma. Plånbok och mobilskal i ett.
Hur snygg är inte denna och den finns i massa olika färger.

Powerbanks, mobilladdare som matchar mobilskalen.
Kan det bli lättare att köpa julklappar ?

Mina barn tycker marmor är det snyggaste mönstret just nu.
Och Ideal har massor av marmor-produkter. 

Skal för alla smaker och tillfällen, jag matchar mina skal efter humöroch outfits. Tycker det är roligt att variera sig.
Denna ringen vill jag varmt rekommendera. Speciellt när man som jag använder mobilen flitigt. Man får så mycket bättre grepp, och minskar risken att ta mobilen. Ett skönt stöd tycker jag.

 

Önskar er ”Happy Shopping”
Erbjudandet gäller bara fram till midnatt. 

0
1 kommentar

VECKOMATSEDEL

Måndag : Vegetarisk wok 
Tisdag : Lax med citronsås och räkor 
Onsdag : Redcurry soppa med kyckling 
Torsdag : Köttfärsgratäng med pasta
Fredag : Langos

IMG_3712

Till langosbrödet för 15 små langos :
25 gram jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 kokt potatis

Cirka:
7 dl vetemjöl
1 liter rapsolja till fritering

Tillbehör :
Gräddfilsås ( 1 dl gräddfil + 1 dl creme fraiche + 2 (1) klyftor vitlök och salt)
2 röd lök finhackade
räkor
1 burk Röd eller svart rom
1-2 dl lagrad ost

Gör så här:
Lös upp jästen i ljummet vatten, och rör ner salt, mosad potatis och mjöl.
Arbeta till en slät deg, som är ganska lös. Låt den jäsa i cirka 40 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord, det kan gå åt en dl mjöl för att kavla ut degen.
Dela och kavla i cirka ut degen i cirka 15 mindre langos bitar.Låt dem jäsa igen , på ett mjölat bakplåtspapper i cirka 10 – 15 minuter. Häll upp oljan i fritösen eller i en tjockbottnad djup kastrull och hetta upp oljan. Prova att fritera lite vittbröd, det sak bli gyllene. Fritera sedan bröden så att de blir gyllengula och läg dem på ett hushållspapper så att lite av oljan rinner av. Under tiden, rör ihop såsen och ställ kallt i tio minuter innan servering. Sedan är det klart att serveras, med sås, räkor, rom , ost och toppa med lite riven ost.

Riktigt gott!!

IMG_3711

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

img_9391

Det här behöver du till cirka 25 st:
1 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 gram saltat smör
150 gram vitchoklad

krossade polkagrisar

Gör så här: 
Vänd ner grädde, socker, smör, sirap i en kastrull och låt allt sjuda upp i en kastrull.
Koka upp till 123-125 grader, och ta bort från värmen. Bryt ner chokladen och rör tills du har en fin blank smet.
Häll ner i en bakplåtsklädd form cirka 13*13 cm. Strö över polkagriskross och ställ svalt över natten innan du skär upp fudgen med en vass kniv.

0
Kommentera

Nytt till advent

Hej där, 

Hur har ni det en fredagskväll som denna?
Här har lugnet lagt sig, och tacosen landat i magen. Nomi & jag var och hämtat hit Elsa innan, det är bästa kompis från Växjö. Så nu har de massor att prata om, har inte sett skymten av dem sedan maten. Fick lite frågor om dessa julprylarna jag hade på bordet.  Jag fyndade dem i förra veckan när jag var i Stockholm.


Rött & guld kommer dekorationen bestå av även i år.
Jag vill ja en riktigt traditionell bullerby-jul. 

Söta julgranskulor i papper. 
Tårtfat och godisburkar i guld.
Samtliga saker köpte jag på HM HOME ( nej, inget samarbete )
Bara ännu ett tips. 

Nähe, nu dags att inta tv-soffan och plöja de sista avsnitten av min serie.
Tips på nya?

0
7 kommentarer

Spagetti & Köttfärssås

Får barnen välja mat så brukar det ropas ”Spagetti och köttfärssås” i kör här hemma.
Och det är ju inte så tokigt, en god köttfärssås tackar jag inte heller nej till.

Det här behöver du till 6 portioner :
smör
1 finhackad gul lök
1 kilo nötfärs
1 msk tomatpure
2 pressade vitlöksklyftor
4 dl creme fraiche
1 burkar med krossade tomater
1 msk med röd currypasta
salt  & peppar
1 kryddmått chilipulver

Serveras med spagetti & god grönsallad

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör , fräs den finhackade löken glansig. Vänd ner tomatpuren och fräs runt. Och lägg i färsen och pressa ner vitlöken däri , stek detta klart.  Vänd ner creme fraiche, krossade tomater, röd currypasta, och låt sjuda upp på svag värme i en kvart.
Smaka av med salt, peppar & chilipulver.

Servera genast.

0
2 kommentarer

Extra armband på köpet

 I REKLAMSAMARBETE MED DANIEL WELLINGTON

 

Godkväll,

Idag har jag varit iväg på möten hela dagen lång. Så nu har jag precis landat hemma i huset. Middagen fick barnen välja idag, så det kommer bli en spagetti & köttfärssås.  Tycker dagarna / veckorna går så himla fort just nu. Snart är det ju advent, och jisses vad jag har hunnit julshoppa och julstöka inför det.


Söta ljusslingor har jag lite överallt just nu,
både batteridrivna och på el.

Bästa av allt är ju dessutom att det är Blackweekend-kampanjer över allt just nu.
Jag kan tillexempel bjussa på en riktigt trevlig rabattkod idag med Daniel Wellington.

Jag har några flera olika DW-klockor, tycker om att matcha dem efter kläder och humör.
Om ni beställer en klocka med min kod så får ni även ett valfritt armband med på köpet.
Man kan enkelt byta armbanden, så det blir ju lite som att få två olika klockor.
Verkligen ett bra present tips. Snygga klockor för både tjejer
och killar.

Missa inte detta GRYMMA erbjudande.
För just nu är det 50% rabatt på dapper-kollektionen HÄR
Och sedan får ni 15 % extra rabatt med min kod: JENNYS

Och beställer ni en klocka får ni också ett extra armband med på köpet.
In och kika runt på alla snygga dam- &herrklockor här

Happy Shopping.

Nu dags att starta med middagen.

Trevlig kväll.

0
2 kommentarer

Baka med saffran

Här kommer lite godingar som ni kan baka med saffran.

IMG_0982

 

Detta en en långform/ samma djupa som man har till spisen. Innermåttet i min är cirka 40 * 35 cm. Tycker du att det är mycket glasyr kan man minska- men jag vill ha mycket på mina långpannekakor

Det här behöver du :
6 st ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 kuvert med saffran
3 dl vatten

Glasyr:
200 gram smör
8- 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper eller smörj och bröa.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och  låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt yttrligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

IMG_1090 (1)

Det här behöver du:
3 dl vispgrädde
50 gram smör
3 dl strösocker
1 1/2 dl ljus sirap
2 kuvert med saffran ( = 1 gram )
1 1/2 dl kokos

Gör så här
Blanda grädde, smör, socker & sirap i en stor tjockbottnad kastrull. Låt detta sjua upp till 120 grader, eller tills kolan klarar kulprovet.* Under tiden rostar du kokosen i en torr stekpanna, så att den får lite lätt gul ton. När smeten är klar tar du bort den från värmen, vänd ner saffran och kokos och blanda väl. Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper och ställ svalt. Skär upp lagom stora bitar när den svalnat.

* Kulprovet gör du genom att droppa ner några droppar av smeten i ett glas med iskallt vatten. Kan du sen forma kolasmeten till en kula är den klar.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Saffransdrömmar

Saffransdrömmar

Cirka 20-22 st:
100 gram rumstempererat smör
1/2 msk vaniljsocker
3 dl strösocker
1 kuvert med saffran
1 dl rumstempurerad rapsolja
1 tsk hjorthornsalt
4 dl vetemjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader, vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Stöt saffranet med lite socker och tillsätt den ner i oljan, och sedan ner i degen. Och så rör ihop mjöl och hjorthornsaltet innan du rör ner det i smeten.Rör samman till en smidig deg. Dela sedan i två olika högar och rulla cirka 20-22 bitar, och rulla sedan dessa till små bollar som du lägger på en ett ugnspapper på en plåt.  Och lägg inte kakorna för tätt, eftersom de flyter ut lite. Grädda sedan kakorna i ca 18-20 minuter.
Låt drömmarna svalna innan du serverar dem, annars finns risk för att de smular sönder.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

grottor

Detta behöver du:
Muffinsformar : ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 kuvert saffran
2 vaniljsocker
200 gram smör
Garnering: 1 dl lingonsylt

Gör så här:
Börja med att stöt saffran med mortel tillsammans med en tsk utav sockret. Blanda sedan samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg , antingen för hand eller i matberedare.
Ställ ugnen på 200 grader. Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med.
Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en mindre grop i varje kula och fyll upp med lingonsylt.
Grädda lingongrottorna i mitten på ugnen i ca 10 minuter.

Sedan är de klara att serveras.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Det här behöver du:
1 pkt jäst för söta degar
150 gram smör
5 dl mjölk
2 kuvert med saffran
1 1/2 dl socker
1 burk ( 250 g) kvarg eller creme fraiche
1/2 tsk salt
1 ägg
cirka 15- 16 dl vetemjöl

Fyllning: 
Mandelmassa + ovispad grädde

Lingongrädde: 
Vispgrädde, rårörda lingon + florsocker

Gör dina lussebullar här :

Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet med lite a sockret.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt saffran och mjölk och värm upp till fingervarmt 37 grader.
Rör ut lite av degvätskan med jästen, rör tills det löst sig. Tillsätt resten av vätskan, sockret kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt mjöl , gärna med bakmaskin. Pudra över lite mjöl och täck med bakhanduk, låt jäsa i 30-40 minuter. Baka sedan ut till lussebullar. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter, pensla dem med uppvispat ägg och ställ in i mitten på ugnen på 225 grader i cirka 8-12 minuter beroende på hur stora de är. Låt dem svalna helt innan du fyller dem med fyllningen. ( Jag rör ihop mandelmassan med ovispad grädde till en lagom konsistens. Sedan vispar jag grädden tillsammans med rårörda lingon, sötar med florsocker till en lagom söt blandning.)  Fyll lussebullarna och servera genast.

 

0
3 kommentarer