Baka med saffran

Här kommer lite godingar som ni kan baka med saffran.

IMG_0982

 

Detta en en långform/ samma djupa som man har till spisen. Innermåttet i min är cirka 40 * 35 cm. Tycker du att det är mycket glasyr kan man minska- men jag vill ha mycket på mina långpannekakor

Det här behöver du :
6 st ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 kuvert med saffran
3 dl vatten

Glasyr:
200 gram smör
8- 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper eller smörj och bröa.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och  låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt yttrligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

IMG_1090 (1)

Det här behöver du:
3 dl vispgrädde
50 gram smör
3 dl strösocker
1 1/2 dl ljus sirap
2 kuvert med saffran ( = 1 gram )
1 1/2 dl kokos

Gör så här
Blanda grädde, smör, socker & sirap i en stor tjockbottnad kastrull. Låt detta sjua upp till 120 grader, eller tills kolan klarar kulprovet.* Under tiden rostar du kokosen i en torr stekpanna, så att den får lite lätt gul ton. När smeten är klar tar du bort den från värmen, vänd ner saffran och kokos och blanda väl. Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper och ställ svalt. Skär upp lagom stora bitar när den svalnat.

* Kulprovet gör du genom att droppa ner några droppar av smeten i ett glas med iskallt vatten. Kan du sen forma kolasmeten till en kula är den klar.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Saffransdrömmar

Saffransdrömmar

Cirka 20-22 st:
100 gram rumstempererat smör
1/2 msk vaniljsocker
3 dl strösocker
1 kuvert med saffran
1 dl rumstempurerad rapsolja
1 tsk hjorthornsalt
4 dl vetemjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader, vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Stöt saffranet med lite socker och tillsätt den ner i oljan, och sedan ner i degen. Och så rör ihop mjöl och hjorthornsaltet innan du rör ner det i smeten.Rör samman till en smidig deg. Dela sedan i två olika högar och rulla cirka 20-22 bitar, och rulla sedan dessa till små bollar som du lägger på en ett ugnspapper på en plåt.  Och lägg inte kakorna för tätt, eftersom de flyter ut lite. Grädda sedan kakorna i ca 18-20 minuter.
Låt drömmarna svalna innan du serverar dem, annars finns risk för att de smular sönder.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

grottor

Detta behöver du:
Muffinsformar : ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 kuvert saffran
2 vaniljsocker
200 gram smör
Garnering: 1 dl lingonsylt

Gör så här:
Börja med att stöt saffran med mortel tillsammans med en tsk utav sockret. Blanda sedan samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg , antingen för hand eller i matberedare.
Ställ ugnen på 200 grader. Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med.
Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en mindre grop i varje kula och fyll upp med lingonsylt.
Grädda lingongrottorna i mitten på ugnen i ca 10 minuter.

Sedan är de klara att serveras.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Det här behöver du:
1 pkt jäst för söta degar
150 gram smör
5 dl mjölk
2 kuvert med saffran
1 1/2 dl socker
1 burk ( 250 g) kvarg eller creme fraiche
1/2 tsk salt
1 ägg
cirka 15- 16 dl vetemjöl

Fyllning: 
Mandelmassa + ovispad grädde

Lingongrädde: 
Vispgrädde, rårörda lingon + florsocker

Gör dina lussebullar här :

Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet med lite a sockret.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt saffran och mjölk och värm upp till fingervarmt 37 grader.
Rör ut lite av degvätskan med jästen, rör tills det löst sig. Tillsätt resten av vätskan, sockret kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt mjöl , gärna med bakmaskin. Pudra över lite mjöl och täck med bakhanduk, låt jäsa i 30-40 minuter. Baka sedan ut till lussebullar. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter, pensla dem med uppvispat ägg och ställ in i mitten på ugnen på 225 grader i cirka 8-12 minuter beroende på hur stora de är. Låt dem svalna helt innan du fyller dem med fyllningen. ( Jag rör ihop mandelmassan med ovispad grädde till en lagom konsistens. Sedan vispar jag grädden tillsammans med rårörda lingon, sötar med florsocker till en lagom söt blandning.)  Fyll lussebullarna och servera genast.

 

0
3 kommentarer

Fint på trappen

Godmorgon,

I går julpyntade jag här hemma högt som lågt. Hela huset ser nästan ut som en blinkande julgranskula. Haha…
Jag vet att jag är tidig, men det finns värre saker än att julpynta innan advent. Sedan ville jag ha koll på vad jag ska skriva upp på min önskelista tills jag åker till Ullared. Jajamän, nu är det inbokat ett besök dit med nästa vecka.
Läääängtar. 
Städade bort alla gamla halloweenpumpor,
och dukade fram med en välkomnade julgransbuffe.

Ljusen är batteridrivna, och de ser väldigt verkliga ut på håll. Köpte dem på Rusta, så löp och köp ( inget samarbete )
Jag gillar att jag nu slipper springa ut och blåsa ut alla ljusen varje kväll.  

Julrosen är en av mina favoritblommor till jul. Sedan köpte jag härliga ljusslingor som jag satt upp i granar och buskar utanför.
Inte färdig såklart, men på god väg.

Nu ska jag åka mot Växjö och börja packa ner köksprylarna, har ju några uppsättningar med tallrikar, glas och uppläggningsfat. Skönt att vi inte har bråttom att tömma huset där, nästa ägare tar över först i februari. Kommer sakna det där huset så mycket, men nu börjar ett nytt kapitel och det är bara att hänga på – för det kallas visst livet ♡

Kram  

0
10 kommentarer

SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN

Gokväll,

Det har drällt in frågor på Instagram, kul att ni är så aktiva där.
Många frågor är ställda flera gånger så jag samlar bara ihop dem till en fråga, och en del är oseriösa så de lämnar jag helt.
Men de flesta var bara roliga att svara på. Dyker det upp fler frågor under kvällen så fyller jag på inlägget här.
Trevlig kväll på er!

 

Vilken är din godaste bulle/kaka/godis till jul?
Svar: Oj, det är så många. Måste jag välja en bara?
Men saffransbullar fyllda med vanilj är jag lite sugen på just nu.

Hur gammal är Charlie nu? 
Svar: hon blir 10 månader den 24:e November.

Varför ville ni förstöra en gräsmatta med en stor pool när ni har havet precis utanför dörren? 
Svar: Vi tycker inte att den förstör. Vi ser fortfarande havet precis lika mycket som innan.

Hur håller du dig pigg under mörka årstiderna?
Svar: Jag gillar hösten & vintern jättemycket.
Får massor av energi bara av att vara inne, tända ljus och laga mat.

Bästa på julbordet enligt dig?
Svar: Julskinka med senap

Vilken baktermometer tycker du är bäst till julgodis? 
Svar: Oj, jag byter så ofta.
Men en digital som piper när den nått upp till rätt temperatur är att föredra.

Har ingen direkt fråga, utan ville bara säga att din sida ger mig nya inspiration i köket. 
Tack snälla, vad glad jag blir!

Har ni någon ny resa planerad ? Har ni sålt det gamla huset?
Svar:Jag har inte planerat någon ny resa, faktiskt första gången på väldigt länge där jag inte har någon bokad resa.
Ja huset är sålt, nya köparna tar över i februari.

Hur lång är du och hur mycket väger du?
Svar: Jag är 158 och en halv och väger lagom. Har inte stått på en våg på över ett år,
tycker man ska försöka strunta i siffror.

Kommer du ha kvar huset i Kalmar nu när ni skiljer er ? 
Ja det kommer jag.

Älskar din kokbok, kommer det fler framöver.
Finns den att köpa signerad ?

Svar: Tack snälla! Jajamän, det kommer fler(a)
På bokus finns den att köpa signerad, iallafall en vecka till

Hur mycket vit choklad ska man ha i varje giffel? 
Svar: Jag hade en ruta i varje.

Vad är den godaste efterrätten du gjort? 
Svar: Vet inte, kanske nutellasemifreddo eller någon av kladdisarna.

Hur får man tillgång till koden på Mroom ?
Svar Hälsa att du är en läsare till bloggen.

Hur mår du?
Svar: Tackar som frågar, jag mår bra.

Blåser det mycket vid kusten ? 
Svar det beror på. Ibland blåser det en del.

Funkar poolskyddet nu i vinter? 
Svar: Jag har beställt ett plåttak som kommer nu i veckan. Det ska hålla för snö.

 Efter eran ändrade familjeförhållanden blir det några ändringar på bloggen? Jag menar blir det mer sponsrade inlägg ?
Svar: Nej det kommer inte bli några större förändringar på bloggen.

Kommer du och dina barn resa lika mycket även i forsättningen?
Svar : Vi kommer absolut fortsätta resa. Men vi har inget inplanerat just nu.

Det är nog många som undrar kommer du och dina barn bo kvar i Kalmar huset?
Svar: Jag förstår att ni är många som undrar, tror jag fick nästa 40 olika frågor om detta.
Ja vi kommer bo kvar.

Laga mat eller baka vilken tycker du är roligast? När började din mat och bak-intresse ?
Jag tycker det är roligast att baka. Men gillar att laga mat också.
Tycker det är är som terapi att jobba med händerna, gillar att pyssla och fixa också.


Sen hur många år tillbaks har du slutat jobba på ett riktigt jobb ?
Svar jag var mammaledig när jag började blogga, för sådär 10 år sedan.

Försörjer du dig & din familj på heltid med bloggande osv?
Svar: Jag gör så mycket mer än bara ”bloggar”. Men jag kan förstå att det ser ut så utåt sett.
Jag gör kokböcker, recept till magasin, appen och arbetar med marknadsföring utöver den. 

Vad skulle du vilja jobba med om du inte gjorde det som du gör idag?
Svar: Polis kanske ? Eller jobba inom media/reklam.

Vill gärna se mer inredning! 
Svar det kommer.

Har du börjat julpynta? 
Svar: Men ja, haha… Det kommer bilder snart.

Favorit högtid? 
Svar: Julen, alla gånger!

Du är en stark förebild för mig, jag önskar dig all lycka till i livet.
Svar: Men tack snälla, nu blev jag ju helt tårögd! Kram på dig.

Pasta eller Potatis? 
Svar: Potatis (helst potatisgratäng eller friterade pommes)

Vad gör du om ett år? 
Svar: Oj, det var svårt att veta. Troligtvis julpysslar jag då också. Haha

Bild på Charlie som bebbe, hade inget med inlägget att göra. Men sååå söt! 

Vilken rätt är roligast att göra?
Vet inte, men just festmat är klart roligast.

Vilken är din favoritmat?
Kroppkakor eller het fiskgryta.

Vilka är dina planer för 2019?
Svar: Begrava mig i jobb. Skoja.. fast typ lite så.
Det är mycket spännande jobb nästa år.

Vi ska ha glöggkväll. Varje par ska ta med sig en flaska med olika glögg, så alla får chansen att testa olika sorter. Vad bjuder man till? Jag tänkte baka lite, kanske några kalla smårätter, bara saker som går att förbereda…Har du några konkreta tips?
Svar Dessa godingar är smarriga till kommande glöggkvällar.

0
6 kommentarer

Omelett med mozzarella och FRÅGESTUND

God tisdagsmorgon på er,

Här har jag precis skickat iväg barnen till skolan. Sitter och jobbar lite ifrån köket och kikar ut över havet! Det är verkligen som balsam för själen med vatten. Idag slängde jag ihop en lyxig tisdagsfrulle till mig. Omelett och bacon, jag ska ju iväg och träna om en stund så det gäller att grunda bra 😉 Det har blivit slarv med träningen sista månaden, eftersom jag varit på resande fot.

Men nu ska vi kicka igång den igen.

Omeletten
olivolja ( eller smör)
2 ägg
1 1/2 msk grädde
1 st rökt smörgåsskinka
2 körsbärstomater
finhackad  persilja
salt

Fyllning :
mozzarella

Gör så här:
Hetta upp en liten stekpanna med olivolja, Lägg ner finstrimlad skinka och skivade tomater, och klipp ner persilja och fräs en stund. Vispa ihop äggen med grädden+ saltet  och tillsätt ner i pannan. Stek den färdig på ena sidan, och vänd den om. Lägg på lite rivben mozzarella på och vik omeletten dubbel.
Klar att servera – med knaperstekt bacon.


Nu när jag varit iväg så mycket på både jobb och resor så har jag inte hunnit med att svara på alla era frågor.
Så jag tänkte att vi kör en frågestund. Både på Instagram och bloggen, så samlar jag ihop dessa frågor och svarar på under kvällen. Så undrar du över något, är det bara att ställa frågan.

Kikar förbi om en stund igen.

0
6 kommentarer

FISKARS NORDEN

REKLAMSAMARBETE MED FISKARS NORDEN

Hej hej, 

Om bara två veckor är det ju för första advent. Wow, vad jag längtar efter att få börja julpyssla, julbaka och julstöka. Gör ni det också ? Första advent så bakas det massor av julgodis i stugorna runt om i Sverige. Så kommer det även vara hemma hos oss.
Jag har iochförsig redan såklart tjuvstartat, för att ta fram massa nya roliga recept till er inför detta. Men jag har massor av idéer som jag kommer prova under hela december och fram till jul.

Jag kokar helst min knäck & kola i gjutjärnsgrytor. För att de är tjockbottnade och är perfekt till detta.
Fiskars panna har dessutom thermiumbehandlig ? Och vad innebär då detta?
Jo det är att den nu har naturliga non-stick egenskaper, så maten fastnar inte och dessutom är enkel att rengöra efter matlagningen.  Behandlingen skydda även mot rost och ge den längre livstid. Det innebär att kärlen håller mycket länge.



Här provade jag att koka en CocaCola-Kola
1 1/2 dl Cocacola ( röda burken)
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl ljus sirap
2 dl strösocker

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp och låt sjuda i cirka 30-40 minuter. Häll kolan i en bakplåtspappersklädd form, ungefär 20×20 cm.
Ställ svalt och låt stelna ett par timmar.
Skär sedan kolan i fina bitar, och rulla in i smörpapper.

Fiskars knivar är knivskarpa, de är tillverkade av premiummaterial. Vilket gör dem extra bra att skära uppsnygga bitar av julgodiset med. Knivhandtagen är i värmebehandlat finst trä, vilket gör dem både vackra & lätta att hantera.
Julkola kräver vassa knivar för att få snygga bitar. Så unna dig bra redskap till advent.

Kika in på Fiskars fina produkter
HÄR

0
1 kommentar

LUSSEKATTER MED FYLLNING


Dessa lussekatter från min julbok har blivit succé.
Har ni inte provat tidigare tycker jag ni ska göra det.

Lussebullar a la Ramlösa Kvarn:
1 pkt jäst
175 gram smör
5 dl mjölk
2 kuvert med saffran
2 dl socker
1/2 tsk salt
10-12 dl ( 900 gram ) siktat kärnvetemjöl Ramlösa Kvarn

Vaniljfyllningen:
100 gram rumsvarmt smör
3 msk vaniljsocker
4 msk strösocker

Garnering :
Vispat ägg och pärlsocker

Gör så här: 

Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet med lite av sockret.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt saffran och mjölk och värm upp till fingervarmt 37 grader.
Rör ut lite av degvätskan med jästen, rör tills det löst sig. Tillsätt resten av vätskan, socker & salt. Arbeta i nästan allt mjöl, (degen är klar när den släpper från bunken) gärna med bakmaskin. Pudra över lite och täck med bakhanduk, låt jäsa i 40 minuter. Under tiden kan du göra fyllningen: Rör ihop samtliga ingredienser. När degen jäst färdig kavla ut rektangulärt på mjölat bord. Bred över fyllningen på tvären, över halva degen. Vik sedan dubbelt, och skär 1 1/2 cm breda remsor. Rulla sedan dessa remsor som vanliga lussekatter och lägg på bakplåtspapper. Täck över med en bakhandduk och låt jäsa i ytterligare minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader, och vispa upp ett ägg. Pensla bullarna försiktigt med ägget innan de ska gräddas och strö över pärlsocker.

Grädda i cirka 10-12 minuter tills lussebullarna fått en fin färg.

3
Kommentera

VECKOMATSEDEL

Måndag : Vegetarisk Pizza  
Tisdag: Asiatisk lax toppad med räkor 
Onsdag Pastagratäng med kyckling & rökt skinka 
Torsdag Ugnspannkaka med bacon 
Fredag Steak Sandwich med pommes 

IMG_1881

Detta behöver du till 2 stycken steak sandwich:
2 toastbröd
olivolja
1 vitlöksklyfta
400 gram fläskfile
isbergssallad
tomat
rödlök
bearneiesås

Gör så här:
Stek toasten i olivolja tills de blir gyllene, skala vitlöksklyftan och dela den på mitten. Gnid in toasten med den på bägge sidor. Skär sedan på snedden så att du får två trianglar av toasten. Det ena ska vara botten- och det andra ska vara locket på sandwichen. Putsa och skär lite större medaljonger av fläskfilen, Stek den klar i smör med salt & peppar.  Hacka isbergssallad och skiva tomaten och ha detta som botten, skär löken tunt och strö över. Lägg dit de varma filebitarna och toppa med lite beasås, och gärna lite färska örter.
Och till sist- lägg på locket på sandwichen och ät! (Fungerar lika bra med oxfile eller kycklingfile.)
Servera gärna med lite pommes till.

Mums va gott !

* * * * * * * * * * * * * * *

Nutellfudge 

Recept nutellafudge

Det här behöver du till din nutellafudge :
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
2 dl nutella

Gör din nutellafudge så här:

Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120-122 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ”  . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och rör till sist ner den nutellan i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Känner du att smeten blir gryning – sätt på lite värme på plattan igen och rör tills den blivit blank.  Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*20  cm.
Skär upp i lagom stora bitar när fudgen svalnat. Låt gärna den stå över natten
Försvinnande goda.

Letar ni tips på mer julgodis? Följ mig då gärna på både Facebook och instagram: @jennysmatblogg

 

0
4 kommentarer

Lussebullar och bläckfiskar

Snart är det dags att sätta igång med årets första saffransbak.
Eller har ni kanske också redan tjuvstartat ?

Vi gjorde bullar av halva degen och bakade alla möjliga lussedjur av den andra degen.

Det här hade vi i vetedegen, cirka 50 lussebullar :

1 pkt jäst
150 gram smör
5 dl mjölk
2 kuvert med saffran
1 1/2 dl socker
1 burk ( 250 g) kvarg
1/2 tsk salt
1 ägg
cirka 15- 16 dl vetemjöl

Vaniljfyllningen:
100 gram rumsvarmt smör
3 msk vaniljsocker
4 msk strösocker

Garnering :
Vispat ägg och pärlsocker

 

Gör saffransbullarna här :

Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet med lite a sockret.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt saffran och mjölk och värm upp till fingervarmt 37 grader.
Rör ut lite av degvätskan med jästen, rör tills det löst sig. Tillsätt resten av vätskan, sockret kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt mjöl , gärna med bakmaskin. Pudra över lite mjöl och täck med bakhanduk, låt jäsa i 40 minuter. Under tiden kan du göra fyllningen: Rör ihop samtliga ingredienser.
När degen jäst färdig , dela i två delar och kavla ut på mjölat bord. Cirka 30* 60 cm Bred över fyllningen och rulla ihop och skär lagom stora bitar och lägg i bullformarna. Baka sedan ut lussebullar av den andra degen. Täck över med en bakhandduk och låt jäsa i ytterligare 40 minuter.
Sätt ugnen på 225- 250 grader, och vispa upp ett ägg. Pensla bullarna försiktigt innan de ska gräddas och strö över pärlsocker. De vanliga lussebullarna penslade vi bara med vispat ägg och dekorerade med russin.

Grädda i cirka 8- 10 minuter tills lussebullarna fått en fin färg.

1
1 kommentar

Wienernougat

Woop woop, 
Fredag idag, vart tog denna veckan vägen egentligen. Jag tänkte ge mig på att baka årets första lussebullar i helgen. Finns inget som doftar så gott som saffran! Och sedan ska jag vara barnvakt till tre av syskonbarnen, när Daries & Tobias ska på bröllop. Så det blir en mysig helg det här.

Vill ni kanske baka något gott & lätt så här i väntan på advent så kan jag rekommendera denna goda wienernougat.

 

Det här behöver du för att göra wienernougat :
200 gram nougat (odense t.ex )
150 gram mjölkchoklad
100 gram flagad mandel

Gör din wienernougat så här:

Lägg din flagade mandel i en torr stekpanna tills den får lite färg. Håll koll så att den inte blir bränd.  Fördela ner nougaten i en bunke över ett vattenbad och låt smälta, bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Vänd ner mandeln och vänd om försiktigt tills allt blandat sig. Häll sedan upp i en liten bakplåtsklädd form cirka 15*15 eller liknande. Låt svalna innan du skär upp lagom stora bitar.

Ett måste till julgotte-bordet.

1
10 kommentarer

FINDUS PANERADE FISK

REKLAMSAMARBETE MED FINDUS

 

Hej där,

 

Hoppas ni haft en härlig dag! Jag sitter och planerar den kommande veckans middagsschema. Vi försöker ju dra ner på vår köttkonsumtion, vi vill äta grönare, nyttigare och mera fisk. Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter fisk 2-3 dagar i veckan. Hur ofta äter ni fisk?

Vi lagar ugnsbakad fisk, stekt fisk, fiskgrytor och så klart barnens favorit ”panerad fisk”.

Vi äter massor med fisk hemma, eftersom det är både gott & nyttigt.
Lax, rödspätta och en hel del torsk står på matsedeln. De lättpanerade fiskfileerna från Findus är barnens favorit alla dagar i veckan.

Detta är busenkelt att tillaga dessutom. Skjuts in i ugnen på 225 grader i en cirka 25 minuter. När du tillagar den i ugnen blir den både kristligare och nyttigare.  Extra plus är att du under tiden hinner du hacka grönsaker och röra ihop världens godaste guacamole.

Det här behöver du till min Guacamole: 
2 mogna avokado
1 finhackad tomat
1/2 finhackad rödlök
1/2 dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk pressad citronsaft
salt & peppar

Gör så här: 
Mosa avokadon med en gaffel tills den är slät.
Rör ner den hackade tomaten, och löken + crème fraîche . Smaka av med vitlök, citronsaft salt och peppar.

Klar att serveras.

Jag vet att ni är många som uppskattar just lättlagade middagar som denna.
Ja, vem gör inte det när vardagen står och knackar på. Gott, nyttigt och enkelt!


Jag skulle vilja sudda ut myten om att all ”snabb-mat” skulle vara onyttigt. För Findus fiskfileer är just bara rena filéer doppade i ströbröd. Och ströbrödet är speciellt framtaget för paneringen och kryddat med örter. Så även om denna maten går snabbt att tillaga så är den faktiskt ett riktigt bra alternativ till vanlig snabbmat. Vill ni hitta fler smarriga tips så kolla in på Findus sida
HÄR 

0
7 kommentarer