Gdansk dag två

 

Tjingeling,
Här kommer dag nummer två från ett härligt Gdansk.
Har fikat, ätit och fikat lite till. Matställen finns det minst sagt gott om här, och det är prisvärd mat.


Hittade ett riktigt trevlig glasscafe längst storgatan,
här fanns det riktiga glassbomber till efterrätter. Minst ett tjugotal olika att välja bland.

Vädret igår bjöd på lite småduggande regn, till skillnad från dagens väder nu när solen skiner.
Utsiktstornet var stängt då, ska prova idag istället och se om det är öppet. Sedan blir det ett besök till ”krigsmuseet” som ligger ett par hundra meter från hotellet.

Gårdagens middag, kött & kyckling.
Man behöver inte gå hungrig här i Polen. 
Det är alltid roligt att prova olika restauranger så istället för trerätters på ett och samma ställe så blev det tre matställen.
Förrätten åt vi på en uteservering, en mustig gulaschsoppa. Varmrätten åt vi på en annan restaurang och efterrätten avslutade vi med på matställen nummero tre.
Kan rekommenderas när det finns så många trevliga ställen. 

Nu är frukosten uppäten, dags att göra sig klar för att kila ut på stan och fånga dagen.
Hoppas ni får en härlig söndag därute.

Pssst…. veckomatsedeln är på väg

0
10 kommentarer

Gdansk

Hej där,

Nu är jag framme och på plats i Gdansk och resan den gick bra. Kom fram till hotellet innan fyra och checkade in.
Fick ett rum mot vattnet,en liten ”balkong” som mer var som en inglasad liten ruta. Väldigt fin utsikt hur-som-hur. Jag har försökt  hinna med att svara på frågestunden på Instastory med det dräller in med frågor där. Så jag tror det är enklare att ta en frågestund på bloggen nästa vecka. Men jag har svarat på så många jag hunnit, kika in på Instastoryn.


Det är andra gången jag är i Gdansk, sist var jag här med Thelma.
Då bodde vi på spahotell, lite utanför Gdansk. Här i Polen finns gott om fina och billiga spa.
Denna gången blir det restauranger som jag vill kika närmare på och trevliga cafeer. 
Var så hungrig igår att det fick bli ett säkert kort till middag.
Hard Rock Cafe, där var även jag och Thelma och käkade för 2 år sedan.

Goda hamburgare och flottiga & kryddiga pommes.


Idag står det utsiktstorn på schemat, Fick tips om att man kan gå upp i kyrkan och få vacker utsikt därifrån.
Har ni fler tips på Gdansk om vad man kan göra, se eller bara riktigt trevliga matställen?
Skriv till mig här eller på Instagram. 
Det ser ut som Pariserhjulet snurrar jättefort, haha…
Men det är bara kameran som luras. Det snurrar nämligen knappt inte över huvudtaget.

Frukosten på hotellet var bra, mycket frukt och grönt, bröd, flingor och juicer. 

Nu blir det att snöra på sig gympaskorna och ge sig iväg och upptäcka lite av Gdansk.
Men kom gärna med massor av tips av vad man inte ska missa här!

0
7 kommentarer

Instagram

Godmorgon,

Hoppas er fredag har startat fint. Vad roligt att hallongrottspajen blev en klickraket på Facebook. Kul att ni gillade den, den var dessutom både enkel att göra och god. Men idag har jag inte tid att baka, så här kommer ett tidsinställt inlägg.
Jag vart uppe tidigt idag, och är nu på väg till Polen.  För er som vill följa med på resan bakom kulisserna så finns jag på Instagram. Där kommer jag uppdatera Instastory extra flitigt ( Det är allts den runda ringen kring min profilbild där)

Jag heter @jennysmatblogg även där

Annars kommer jag kika förbi er så fort jag är på plats på mitt hotell, eller har ett bra internet.

Trevlig fredag tills dess.

0
4 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

HALLONGROTTSPAJ

Hej på er godingar,

Ni efterfrågade ”pajen” jag bakade till Nomis kalas. Och den uppkom av den enkla anledningen att jag inte hade några muffinsformar hemma.. Lite festligare dessutom än bara vanliga hallongrottor. Så denna tycker jag ni ska testa till nästa kalas.
Mumsigt värre.

Det här behöver du:
200 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
hallonsylt ( fast sylt )

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Ta fram en rund springform på 22 cm, smöra och bröa.
Tärna ner smöret i en skål. Blanda strösocker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smöret. Arbeta för hand eller med maskin ihop till en deg. Forma sedan till små bollar och placera ut i formen. Tryck en grop i varje boll och lägg sylt i varje grop.
Ställ in i ugnen i cirka 13-18 minuter,  eller tills kakan är klar.

Ta ut och pudra över rikligt med florsocker.


Serveras med en klick grädde, eller
vaniljsås.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Just nu är det ett grymt bra erbjudande på Hemtex´s superskönt sängkläder.
Köp 2 betala för 1 , erbjudandet finner du genom att Klicka här

6
14 kommentarer

Goder morgon

Goder morgon gott folk,

Hoppas ni fått en fin start på dagen! 6:e februari säger almanackan och kolla in denna utsikten, jag tröttnar aldrig. Sen gillar jag verkligen snö och vinter, så februari är en riktigt härlig månad tycker jag. (Så länge det är minusgrader och snö.) I går kom Nomi en dag extra till mig, hon ville ha tjejkväll med mamma. Så vi badade i spabadet, lagade middag och kollade på film. En mysigare tisdag med andra ord. Nu är hon i skolan, och jag ska sätta igång att jobba.

Ville bara kika förbi er först och önska en riktigt fin onsdag.

0
3 kommentarer

PANKOPANERAD RÖDSPÄTTA


Äter ni mycket fisk? Jag tycker det är så gott! 


Rödspätta är en favorit.
För att variera mig denna gången så provade jag att pankopanera spättan. Och så himla gott det blev.
Det tycker jag ni ska prova nästa gång.

Till paneringen:
1 dl vetemjöl
2 vispade ägg
1 dl panko

Gör så här:
Doppa ner filéerna ( bägge sidor)  i först mjöl, sedan ägg och sist panko.
Stek fileerna i rikligt med smör.

Remouladsås :
2 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
 4 msk bostongurka
1/2 msk torkad dill
salt & peppar

Gör så här: 
Rör ihop alla ingredienser och låt stå kallt fram till servering.

1
4 kommentarer

BOKREA HÖRRNI

REKLAM FÖR MINA BÖCKER

Hallå hallå,

Vet ni vad jag har fått nys om ?  Jo att ”Middagstipset” kommer ingå i bokrean på adlibris i år.  Den kan förbeställas snorbilligt just nu.  För bara 125 kronor blir den din. Japp det är sant!


Middagstipset innehåller lättlagad vardagsmat.
Många middagar som bara tar 20 minuter att laga. Perfekt för stressiga veckodagar,
När jag tar fram mina recept så tänker jag att det ska gå snabbt, vara gott och med så få ingredienser som möjligt.
Passar det dig också så kommer ni gilla denna boken.

Finns såklart även ett kapitel med bjudmat/ festmat och efterrätter.
Vad sägs om små söta minipavlova med grädde och färska bär?
Mumsigt värre, och busenkelt att göra

Ni föreställer min bok inför bokrean redan idag. Den kommer skickas ut runt den 26:e Februari.
KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIDDAGSTIPSET 
Alltså 125 kronor, det är riktigt bra pris.

* * * * * * *

Och som om det inte var nog med det. Nej nej…
Så finns det fortfarande några ”Baka med godis” böcker kvar för bara 108 spänn.
KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA ”BAKA MED GODIS” 

Men godisboken skickas inom ett par dagar.

Hur söt är inte den stora kaninen i bakgrunden ?
Supermjuk och go.

0
7 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Då startar vi upp denna söndagen med en veckomatsedel.

 

Måndag: Spicy Taco-soppa (vegetarisk)
Tisdag Lax med couscoussallad 
Onsdag Frasig fralla med krämig kycklingröra
Torsdag Blomkålsgratäng med bacon
Fredag Kallskuret, färsk frukt & grönt

 

Kallskuret, kött & kyckling, blandad frukt, grönsaker, en bit ost och så potatissallad.
Det är typ allt som behövs, godaste plockmaten ever.
Och bästa bjudmaten.

* * * * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet:  Wienersemlor som är en favvo här hemma.
a2 (1)

Jag skriver inga exakta mått på fyllningen för det beror på hur mkt mandelmassefyllning man vill ha. Nu har vi även testat med nutellafyllning och med nötkräm i – blir fantastiskt gott! 

Det här behöver du till 4 wienersemlor: 
12 fyrkantiga smördegsplattor ( eller motsvarande på rulle)
mandelmassa + ovispad grädde
2 1/2 dl vispgrädde + 2 tsk vaniljsocker
Florsocker

Så här ser de ut färdiggräddade

a1 (1)

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, 
Ta fram tre smördegsplattor pensla dem med kallt vatten och lägg dem  över varandra . Stamla ut runda bitar med hjälp av ett glas. Pensla dem med kallt vatten. Och grädda dem tills de precis blir gyllene, ungefär 10 minuter. Rör ihop mandelmassa &  lite ovispad grädde så att den blir ”lagom” krämig.  Skär av locket & låt wienersemlorna svalan innan du klicka ut fyllningen. Vispa grädden & spiritsa/ klicka ut.
Pudra över florsocker och servera genast.

 

0
10 kommentarer

Ideal Of Sweden

REKLAMSAMARBETE MED IDEAL OF SWEDEN

 

Godmorgon på er,

Lördag idag och hoppas ni fått bästa starten på dagen. Nomi hade ”sleep-over” här från igår med bästa kompisarna, så 8 stycken 10 åringar som höll på att riva övervåningen. Haha… Vi bäddade upp på hela övervåningen sedan var det bio med popcorn och snacks, och sedan var det såklart lite svårt att somna. Men de har haft roligt, om något trötta idag.

En annan som är lite trött idag är den här mamman, som var uppe en så där femtioelva gånger inatt för att kolla om alla sov.
Planerna idag är att åka till affären en snabb sväng för att handla det sista till Nomis kalas. Passande nog dök det upp nya skal i brevlådan, jag gillar verkligen den senaste kollektionen från Ideal.
Undra just vilken som ska matcha dagens outfit ?


Det är duktiga Romina Meier som har skapat denna läckra Limited edition.
Så ser ni något ni gillar får ni vara snabba att beställa, innan de tar slut.
Mina två favoriter!


Pssst…..
Varför inte beställa ett skal till henne eller honom i Alla ❤ -ans dag present.
Nu får du även en riktigt bra erbjudande kod av mig, som ger dig 20 % rabatt på hela köpet.
Ange ”MATBLOGG20” när du beställer. Koden är giltig hela februari, eller så långt lagret räcker.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL IDEAL  

* * * * * * * * * * * *

Något som man ofta glömmer att beställa är ”screen protector”
Men ack så viktigt, så passa på nu med den grymma rabatten.

Vilken borde jag välja till dagens outfit?
Salt water Marble eller Mother Earth ? 
Sjukt snygga bägge två. Hjälp mig att rösta 🙂

0
13 kommentarer

Kladdkaka med vit choklad

Hej hej,

Jag sitter och väntar på min lillasyster och hennes familj.  De kommer hit för att stanna tills imorgon. Nomi ska ha ”sleep-over”-kalas med tjejkompisarna ikväll, så de börjar väl droppa in här framåt kvällen. Det ska bjudas på hamburgare och glass i stora lass innan det blir filmkväll. Får väl se om det kanske även finns lite plats för den här goda kladdkakan som jag bakade igår. Undrar just hur många kladdkakor som jag har här på bloggen, men de går ju variera i oändlighet.
Här hittar du alla andra varianter

Perfekt kladdig blev den. Mums.

 

Form cirka 22-24 cm
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
100 gram vita chokladknappar

Garnering: 
50 gram vita chokladknappar
mörka chokladknappar

Gör din kladdkaka så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör ner smöret. Vänd i chokladknapparna och rör om. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten över. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Strö över 50 gram vita chokladknappar och bred ut när det smält. Jag toppade med några vanliga chokladknappar också. Ta ut den från ugnen och låt den stå svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.

0
2 kommentarer