INLÄGGET INNEHÅLLER ADLINKS

SMÖRDEGSPAJER MED VÄSTERBOTTENOST

Hej där
Hoppas ni har en fin Söndag. trots grått och trist väder.
I kväll skulle jag ha tagit med mid kidsen och gått på utomhusbio. Men det blev inställt på grundd av vädret. Så det blir nog filmkväll istället. Och snart börjar det planeras inför årets första kräftskiva.
Detta är ett måste till dess:

Till 6 små ostpajer.
6 st fyrkantiga smördegsplattor
2 ägg
1 dl vispgrädde
3 dl riven valfri ost
salt & peppar
dofta över lite cayennepeppar
tomat

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Tryck ner smördegen i ett smort muffinsjärn ( eller aluminiumformer )
Vispa ihop äggen och pensla smördegen. Riv ner osten i äggblandningen och vänd ner grädden. Vispa ihop och krydda med salt & peppar & lite cayennepeppar.

Receptet finns i min bok ” Jennys Sommar ”

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och ett söndagstips mitt i allt regnande.
Kolla in alla snygga höstnyheter nu på Bubbleroom


6
1 kommentar

GRILLAD LAX MED CHILI & KRÄFTTZATZIKI

Grillad fisk på sommaren är ett måste.
Tycker ni inte det ?


Till grillen behöver du:
4 bitar lax
chilifrukter i olika färger
olivolja
flingsalt
citron

Gör så här:
hacka chilin och fördela över laxen,
Ringla över olivolja och nyp över flingsalt , skär citronen i skivor och lägg över laxen.
Nu är den redo för grillen.

Kräfttzatziki :
2 1/2 dl turkisk yougurt
1 gurka
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
finhackad dill
Kräftor ( 170 gram / burk )

Bra att ha: Kaffefilter

Gör din kräfttzatziki så här:
Tvätta gurkan och dela den på längen , skrapa ut det vattninga kärnhuset och riv grovt på en tallrik. Salta och låt stå och dra sig, sedan fyller du ett dubbelt kaffefilter med gurkrivet- och kramar försiktigt ut all vätska,
vänd ner i turkiska yougurten. Pressa ner en vitlök och smaka av tzatzikin med salt& peppar och dill-  Låt kräftorna rinna av, och vänd ner dem i tzatzikin.

4
Kommentera
REKLAM FÖR BUBBELROOM

RECEPT PÅ GRILLAD SOUVLAKI

Ni har väl inte tröttnar på att grilla än ?
Här kommer ett smarrigt tips på vad ni kan göra.

Till Souvlaki-spetten:
600 gram fläskkarré
1/2 pressad citron
3-4 msk finhackad färsk oregano
1 tsk timjan
1 pressad vitlök
4 msk olivolja

Gör så här: 

Skär upp köttet i mindre bitar och lägg i en skål, vänd ner citron, kryddor, vitlök & olivolja. Plasta skålen och ställ in i kylen över natten. Innan de ska tillagas trä dem på spett och grilla dem. Det går även bra att steka dem, eller köra dem i ugnen.
Denna marinaden är lika god att använda till lamm & kyckling.

Tzatziki med fetaost:
( Halvera detta receptet om ni inte planerat att äta det i en vecka ) 😉
1 hink med turkisk yoghurt ( 1000 g )
1 gurka
2 – 3 st vitlöksklyftor
1 tsk salt & lite peppar
1 förpackning med fetaost

Gör så här :
Tvätta gurkan , och skär dem mitt itu på längden.
Gröp ur de vattniga kärnhuset med sked, då försvinner den mesta vätskan automatiskt. Riv sedan gurkan. Jag brukar använda de grövsta rivjärnet. Lägg på en tallrik med kaffefilter under , strö över en tsk med salt över gurkan.  Låt vila tio minuter, under tiden kan du pressar ner vitlök i yoghurten. Och sedan är det dags att krama ut

vätskan, då använder jag dubbla kaffefilter.  Krama försiktigt ut all vätska. Och vänd sedan ner den urkramade rivna gurkan med yoghurten. Smula ner fetaosten och rör om, och smaka av med salt, peppar.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och så ett litet tips för er som letar snygga festklänningar.
Kolla in nyheterna hos Bubbleroom

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

6
Kommentera

PLOMMONMARMELAD

Plommonmarmelad är både gott på frukostmackan, men också till ostbrickan.
Här kommer mitt busenkla recept:











Det här behöver du:
1 1/2 kg plommon
1 dl vatten
1 kg strösocker
2 citroner

Gör så här:
Räkna plommonen och lägg i en gryta, Tillsätt vatten och låt sjuda under lock i cirka 30 minuter.
Fiska upp kärnorna och räkna så att rätt antal kärnor följt med. Häll i sockret och pressa ner saften från citronerna. Låt marmeladen sjuda ytterligare cirka 1 timme. Ta bort skummet som bildas på ytan. Kontrollera att marmeladen är klar genom att göra marmeladtestet: Lägg en klick marmelad på en tallrik låt marmeladen svalna och dra en sked genom den. Om den inte genast flyter ut så är den klar. Häll upp i rengjorda glasburkar med lock, förvara i kylskåp.

4
Kommentera

RÄKTÅRTA TILL KRÄFTSKIVAN

Denna är ett måste till kräftskivan.

Det här behöver du till denna räkcheesecake :
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör

Fyllning till räktårta : 
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar

Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.

Gör din räkcheesecake så här :
Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.  Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.  Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.

11
1 kommentar

RECEPT PÅ MILKSHAKE

Gott, svalkande och uppskattat av alla. Smakerna väljer du själv efter vad du är sugen på och vad som finns hemma. Nutella tycker jag är gott!

Det du behöver till 2 stora glas är grundbasen:
2 1/2 dl vaniljglass
3 dl mjölk

Detta kan du smaksätta med:
1 dl jordgubbar eller andra bär
eller
1 dl valfri frukt tillexempel banan eller mango
eller 2 msk kakao + vanilj.

Gör så här:
Lägg alla ingredienser & vald smaksättning i en mixer och mixa slätt. ( Funkar att använda visp eller stavmixer oxå ) Häll upp milkshaken genast i fina glas och servera med sugrör.

Recept finns i min bok ”Jennys Sommar”

6
Kommentera

BACONINLINDADE FÄRSSPETT & GRILLADE CHAMPINJONER

Detta måste ni prova på grillen. Så gott!

Använder du träspett, blötlägg dem en stund innan.

Det här behöver du till 4 personer:
600 gram nötfärs
2 msk barbecuesås
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 förpackning med bacon

Fyllda champinjoner
Champinjoner
Valfri smaksatt färskost

Gör så här:
Blanda färsen med barbecuesås, salt & peppar. Låt stå svalt en timme innan.
Forma färsen runt spetten och rulla en baconskiva runt varje spett.
Rengör och ta bort foten på champinjonen och fyll hålet med färskosten-
Sedan är det bara att grilla dessa. Servera med potatis eller god sallad.

Recept finns i boken ”Jennys Sommar”

5
Kommentera
ALKOHOLREKLAM I SAMARBETE MED NIGABSVÄNNER

GAZELA

Hej där,
Äntligen tittade ju solen fram här i helgen.
Så det har blivit både en massa badande och grillmiddagar. Och till medan grillen har gått varm så provade vi ett nytt vitt vin.
Låt mig presentera Gazela : fruktigt och ungdomligt med smak utav päron, gröna äpplen och lime.
Vi tryckte ner massa is i glasen tillsammans med vinet! Rekommenderas en varm sommardag.

Alkoholhalten är 8,5 %
Priset är 69 :-
Du hittar den på systembolagets hylla med numret: 2566
Vill du läsa mer om vinet så klicka här.

3
Kommentera

HÖGREVSBURGARE MED PICKLAD RÖDLÖK

Burgare med extra allt, och här under hittar ni mitt bästa recept på hamburgerdressing oxå.
Psst…. Lovar att återkomma med veckomatsedlarna i mitten av Augusti igen.

Det här behöver du till 8  burgare :
1 kilo högrevsfärs
2-3 msk med barbequesås eller Hp-sause
salt och peppar

Goda hamburgerbröd
Sallad, tomat, gurka och dressing *

Dressing: 
1 dl creme fraiche
4 msk majonäs
4 msk bostongurka
1 msk ketchup
1 msk chilisås
1 tsk senap
salt

Picklad rödlök – klicka här

Gör så här:
Rör ihop och ställ kallt fram till servering.

Gör så här :
Rör ihop ingredienserna till hamburgarna, låt stå en timme i kylen innan du formar burgare och steker dem klara.
Jag vill ha mina lite rosa i mitten – men det är en smak sak.

Servera med bröd , grönsaker och en god dessing.

4
Kommentera

GRILLAD FISK MED CITRONAIOLI

Sommarmat när den är som bäst!

Till 4 grillknyten behöver du : 
900 gram kokt potatis
4 bitar lax
4 bitar torskrygg
körsbärstomat
2 gula lökar
dill
olivolja
flingsalt & citronpeppar

Gör så här: 
Skär fisken i mindre kuber och blanda allt i en salig röra.
Fyll sedan folie paket med allt gott.
Släng på grillen i 10 minuter eller tills fisken är genomstekt.


Citronaioli:
2 äggulor
1 3/4 dl rapsolja (nästan 2 dl)
2 tsk citronsaft + skal
1/2 pressad vitlöksklyfta
salt

Gör så här :
Börja med aiolin. Detta är verkligen jätteenkelt att göra hemma. Det enda som kan gå fel är om ägg och olja har olika temperatur.
Så ta gärna fram äggen en timme innan, lägg äggulorna i en skål, och ta fram en elvisp. Börja att vispa i skålen och droppa ner rapsoljan sakta under vispning, för att sedan övergå till att hälla en jämn stråle ner i bunken medan du vispar. Aiolin kommer bli fluffig och fin, pressa sedan ner citonsaften, ( mer eller mindre beror på hur syrlig du vill ha den.) Riv ner cirka halva av det gula skalet på citonen, ner i aiolin. Pressa ner en halv vitlök och smaka av med salt. 

Recept finns i min bok ”Jennys Sommar”

6
Kommentera